Doğum yapmış olan anneler buraya....

Kızlar ben artık bebişi her gün yarım saat ya da bir saat gezmeye çıkarıyorum.Başlarda biraz stresli oldu bebek durmazsa ben naparım diye çok korktum ayrıca ilk iki gün panik halinde döndük. Ama şimdi daha rahatım.Bir de arabasını sevse çok iyi olacak arabayla çıkıp bebeği kucağımızda gezdiriyoruz.Ama yılmıycam ve alıştırıcam arabada durmaya inşallah.Yoksa evde patlıyorum sıkıntıdan.Kendimi dış dünyadan soyutlanmış hissediyorum.Sizler napıyosunuz çıkarıyomusunuz bebişleri.Çıkıyosanız eğer sıkıntılı oluyo mu...

gunaydın kızlar saat 1 olcak nerdeyse ancak gırebılıyorumkafamçokkarıştı
benımkı tılkı uykusuna yattı 20 dakıka sonra kalkar:)
dınysos evet pozumuz ve kıyafetımızde aynı nerdeyse dahada benzemıs:)allah omur versın hepsıne:)

bende bebişimle hiç dışarı çıkamıyorum sadece sağlık ocağına gittik. bir kaç kez de kayın valdemlere ama arabayla gittik kucağımda hemen uyuyor arabada olunca. bende dolaşmak istiyorum bebek arabası almadık henüz erken diyorlar bebek arabaya konulmazmış çok saçma bence hani çok küçük ve hassas ya yinede pek mantıklı gelmiyor bana.ve acayip dış dünyayı özledim ben hem çalışıyordum hem çalışmadığım zamanlar genelde dışardaydım çok zor geliyor hatta bazen çocuk için erkenmi davranmışım bile diyorum. ama dünyanın en tatlı şeyi o olmasa olmaz:ecrin_bebek:

canım bende bebegımı sık sık cıkarmaya calısıyorum bırde ızmırde havalar suan ıcın tam bahar havası cok guzel gıdıyor..kısın zaten eve kapancaz onun ıcın bu havaları degerlendırıyorum.benımkı temız guneslı havayı gorunce dısarda uyuyakalıyor ama uyanırsa cıglıgı basıyor hemen:roflol:

şulecimm bende senin gibi biliyorum bebekler dişlerini ne kadar geç çıkarırlarsa dişler saglam ve saglıklı olurmuş.
ooo kızlarrr desenize sizin bu yazdıklarınızı okuyunca biz tam bir gezentiyiz bizde fazla abarttıyoruz ama anneannemiz daha memlekete gitmedi.hergün çarşı misafirlige,markete neresi olursa dra gidiyor 3-4 saat sonra dönüyoruz yavrucagım dışarı çıkarken uyuyor döndügümüzde eve girer girmez uyanıyor hemen sütt diyor.dün ilk defa kangurusu ile çıkardım tabi dışarıda biraz fazla kalınca benim belim koptu.

Merhaba güzel anneler,uzun zamandır yazamıyorum berbat lohusalık depresyonuyla mücadele halindeydim 4 gündür felan çok daha iyiyim,bebeğimin tadını yeni yeni çıkarıyorum.Kanamam devam ediyor dikişlerimde dokununca acıyor,ben şu ilişki olayından çok korkuyorum Bebişimi soracak olursanız Allahıma binlerce kez şükürle olsun akıllı bir bebek,sabah 8 gibi güne başlıyoruz uyur uyanık 1e kadar duruyoruz 1den akşam 6 ya kadar uyuyoruz tabi aralarda emişiyoruz uykuya devam.Akşam 6dan gece 2 ye kadar yine uyur uyanık gece 2de dalıyoruz uykuya sabah 6 gibi kalkıyoruz emişiyoruz:roflol: sabah 8 gibi uyanıyoruz tekrar.Şu an kayınvalidem yanımda o gidince biraz daha zorlanıcam,yemekleri felan yapıyor gece bebiş uyuyana kadar ilgileniyor ben azıcık uyuyorum.En zoruda şu uykusuzluk yayıla yayıla 12lere kadar yatmayı özledim,alışıcaz napalım.Bu arada benim sütümde yetmiyor günde iki kez mama takviyesi yapıyoruz.Göğsümde bazen acıyor bazen acımıyor,sırtım çok ağrıyor,bide gözüm ağrıyor emzirken sütümü sağarken felan sürekli aşağıya doğru bakmaktan oldu galiba..Ne çok söylendim yawww...

Ya arkadaşlar bebeğim iki gündür kakasını yapmakta çok zorlanıyor fitil veriyorum ancak öyle rahatlıyor daha başka ne yapabilirim daha doğrusu yediklerimle falan ilgisi varmı bileniniz varmı?

Ya arkadaşlar bebeğim iki gündür kakasını yapmakta çok zorlanıyor fitil veriyorum ancak öyle rahatlıyor daha başka ne yapabilirim daha doğrusu yediklerimle falan ilgisi varmı bileniniz varmı?

canım senın bol sıvı almanın faydası oldugunu dusunuyorum.doktorum bol meyve suyu ve su ıcmemın bebegede bagırsaklarınada faydası oldugunu soylemıstı..
bu arada yanlıs gormuyorum galıba bebegın yastıktamı yatıyor???

Haklısın galiba en iyisi bol bol kayısı suyu ve hoşafını tüketmeliyim ....
Bebeğim yastıkta yatıyor canım neden sordun?

Haklısın galiba en iyisi bol bol kayısı suyu ve hoşafını tüketmeliyim ....
Bebeğim yastıkta yatıyor canım neden sordun?

yagmurcum kucuk bebekler duzve sert zemınde yada 45 derece acı ıle yatması gerekıyor sakın yastıkla yatırma canım yaaa..
daha omurılık yapılar yenı olusuyor.1 yasına kadar cok sakıncalı:1shok:
ınternetten arastır ıstersen goruceksın a.s.

Ay ne bilim canım ya önceki doktorumuz yastıkta yatırırsan gazı daha kolay çıkar demişti...Şimdiki doktorumuzada hiç sormadım ....Hiç araştırmadım bende iyiki söyledin yatırmam artık .....

Duygu benim kızım da yastıkta yatıyor...Bizim doktorumuz da sindirimi daha rahat olur demişti.
Zaten ona da sakıncalı diyorlar ama çoğunlukla yüzükoyun yatıyor demekki çocuk daha rahat uyuyor diyorum gece kalkıp sırt üstü çeviriyorum bazen,ama bu defada kusar da yemek borusuna kaçar dye endişeleniyorum.

kızlarr nerdesınız yahu kımseler yokmu?benımkı bır saat uyudu sukur hemen yemeklerımı yaptım yoksa actık bugun:)sımdı uyanır.uyanmadan yazayım ıkı cumlecık dedım:)

hadı yaaa:1shok:allah allah benım doktorumda tam tersı yastıgı tavsıye etmedı.hatta hıc bır ınsan ıcın faydası yok sadece alıstıgımız ıcın yastık kullanıyoruz dedı..
benım oglum daha hıc yuzukoyun yatmadı daha kafasını kaldıramadıgı ıcın nette baktımda allah korusun bogulur dıye korkuyorumsırt ustude yatırmıyorum cok kusuyor dıye.hep yan yatma yastıgının ıcıne koyuyorum.bır sagına bır soluna yatırıyorum.ama gunduz ben yanındayken o zaman sırt ustu yatırıyorum.bır kac kez sırt ustu yatarken kusugu kactı sanırım bır oksurme kıpkırmızı oldu nefes alamadı hemen alıp ters cevırdım ama o kdar korktum anlatamamsenağlama

iyi akşamlar kızlarr benim oğlumun burnu bayağı bir tıkalı...dr.un verdiği tek kullanımlık damlalardan kullanıyorum bu damlalardan kullanan varmı? ve günde kaç kere kullanıyorsunuz?
birde anlamadım suyu sıktığımda kocaman sümük çıkıyor fisfisfiskuru ve yeşil bütün bebeklerde böylemi acaba bizimkimi çok mu sümüklü yoksasositososito

canım benımde ara sıra tıkalı oluyor ama emzırırken kendı kendıne acılıyor.bende kullanıyorum damla bazen ama hıc oyle kocaman sumuk cıkmadı egede:uhm:

kızlar yardım edin oğlanın sancısı tuttu gaz ialcı verdik neyse 2-3 saatlik ağlamadan sonra gazı çıktı kakada yaptı rezene çayıda verdim kustuda bi güzel şimdi rahatladı ama yalanıyor açmıki meme vermeye tekrar gaz olcak diye korkuyom napsam

arkadaşlar merhabalarrr bebişim huysuzlanmaya başlamadan yazayım dedim gaz için yeni bir öneri geldi ben denedim gerçekten dünden beri öyle huzursuz degil minnoşum. bir elma kabugu ile 4-5 tane çörek otunu cezvede kaynatım 2-3 kaşık ara ara ver dediler gazını alttan üstten kolay çıkarırmış.

SU NE KADAR KOYACAGIZ CANIM KAYNATIRKEN?Bİ DE 2-3 KAŞIK DEmişsin bi seferde mi vereceğiz yoksa bi günde toplam miktar mı bu?çay kaşığı mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…