Doğum yapmış olan anneler buraya....

ya kızlar benim kız gene yemek yeken midesi bulanır gibi öğürdü ve 2 dk sonrada kustu biberon verince oluyor nedense emzirirken yapmıyor ama sonrasında yapıyor korkuyorum gündüz yapmamıştı 2 öğün mamayı verdim şimdi gene yaptı ay netsem ki bu saatte de dr aranırmı acep yarın sabahtan ariim bari üşüttükmü çocuğu ne dün banyo yapmıştıkkk

kızlar ya of bebeğim dün akşam saat 7 den ber doğru dürüst uyumuyor.yarım saatte bir uyanıyor.karnı tok altı kuru.gazını da allttan üssten çıkarıyor.ama sanki hala gaz sancısı varmış gibi kızarıp bozarıyor.sinirlerim alt üst oldu.çıkardığı halde hala gazı ağrı yapıyor olabilir mi? sizde de böyle olduğu zamnlar oluyor mu? allahım hepimize kolaylık versin.

bi de uyanıkken hep ağlıyor.uslu bebekti 40. çıkardık dün değişim böyle oldu.dilinden bir anlar olsak.

Benim de sorunum gaz sancıları, dün kadın doğumcuma kontrole gittim, 1,5 saat anneme bıraktım nazlıyı, çok ağlamış annem ne yapacağını şaşırmış, çok darda kalırsan hemen saç kurutma makinesini çalıştır demiştim çıkarken, benimki (ve tüm bebekler) saç kurumayı çalıştırır çalıştırmaz susuyor, o ciyak ciyak hali bitiyor bir anda... Kendini anne karnında sanıyormuş o sesi duyunca.O ses ve araba sesi anne karnında bir damarın akış sesine benziyormuş...Aklınızda bulunsun, birde kolik cd si varmış arkadaşlar alan bulan varmı? Ben arıyorum bulursam hemen alıcam...Çok gazı var kızımın karnı gurul gurul hareket ediyor, elimle bile hissediyorum...Çok ağlıyor o anda ne yapacağımızı bilemiyoruz.

Son düzenleme:
Selam arkadaşlar..
Bebeğinizin gazı olduğunda yani çıkaramayıpta çok ağladığında karnına ılıtılmış zeytinyağı sürerek biraz ovalayın üstüne fön makinasını tutarak karnının ısınarak iyice yumuşamasını sağlayın sonrasında hem çok rahatlıyacak hemde gazını daha kolay çıkaracaktır...Ben onca şeyi denedim ama en çok bunun faydasını gördüm özellikle geceleri gazı için çok ağladığında yapıyorum mayışıp hemen uykuya dalıyor sonra uykusunda kolayca gazı çıkıyor...Gazını çıkardığını anladığımdada ayaklarını kaldırıp indirerek gazını tamamen çokarmasını sağlıyorum sonrasında mışıl mışıl uyuyor....

canım aynısını bizde iki gün önce yaşadık. evet gazını çıkarıyor, gaz sancısı olmaz diyoruz kıvranıyor ama yinede gazdanmış dün doktora sordum karnına baktı gazdan dedi. metsil damla verdi o biraz rahatlattı kızımı aslında baya rahatlattı desem yalan olmaz böyle durumlarda sürekli kullanabilirsin dedi doktor.öyle korkmuştumki herkes başka bişey dedi yok geyrekmkemiği batmış falan alakası yokmuş:dilcikar:

hemde nasıl canım ya olmazmı benimkide dün gece 4 e kadar 10 dk uyudu kalktı sonra uyudu ve sabahta bu saate kadar uyudu gerçi arada 10-15 dk uyanık kaldı emerken alt değişirken vss ama bu kız gündüz uyuyup gece uyanıkmı kalcak yoksa nedir gaz sancısı gibide kendini kasıyo aynen seninki gibi anlamadım gitti yaww

Son düzenleme:
SU NE KADAR KOYACAGIZ CANIM KAYNATIRKEN?Bİ DE 2-3 KAŞIK DEmişsin bi seferde mi vereceğiz yoksa bi günde toplam miktar mı bu?çay kaşığı mı?

canım orta boy cezvenin hepsini dolduruyorsun. bir seferde 2-3 kaşık veriyorsun ve çay kaşıgı ile.kusura bakma yeni gördüm anca yazabildim.

merhabalar hepinize iyi hafta sonları hepimize...hihoyyyt. bu bebişlerin gazdan başka sancıları yokk..senağlama tek ağlamaları gazdan.. bu günlerde geçer umarım denemedğimz formüller kalmadı valla.. bende zinco aldım verdim bi kaç ama ne biliyim yinede bariz kesilmedi ağlamaları her bişeyinide eksiksz yapıyorm:uhm:
altıda kuru ama.. bide 40 bitince düzene girer diolar külliyen yalan :1no2:daha çok ağlıyo..özellikle erkek bebeklerin kıza göre daha gazlı olurmş gaz olmasa uykusu derin gaz oluncada uykuya dalamıyor..mirmirmirmir.
aman yaaa bi gaz sorunlarıda bitse iyi olcak gerçi allah başka sorun vermesin dert verip derman aratmasın inş.....:Saruboceq:
hepinize gazsız günlerrr dilerimmma.s.a.s.

selamlar kızlar nasılsınız ? tatlı bebişler nasıl ?
benim bebişim gündüzleri hiç uyumuyor artık yaa...daha doğrusu emerken veya kucağıma ne zaman alsam derin derin uykuya dalıyor sözde..:) beşiğine koyup iş yapmaya gidiyorum 5 dakika geçmiyor sesi geliyo.. Allahtan yavaş yavaş kendi kendine oyalanmaya başladı ama o da en fazla 10 dakikadır ..
bir de artık yüzüme bakmaya başladı meleğim yaa gözlerini dikip bakıyo ve ağlıyorsa eğer, beni görünce susuyor.. :) sizin bebişler nasıl arkadaşlar biraz daha zaman geçse de bize gülücükler atmaya başlasalar artık...
bir de eşim nezleden kurtulamıyo bi türlü..tam iyileşiyor sonra iş yerinden kapıyo yeniden.. bebişime de bulaşmış, öksürüyordu dr.a götürdüm,önemli birşeyi yokmuş ama azıcık boğazı kızarmış dedi..ilerlemesin diye şurup verdi..
eşimi yanına yaklaştırmıyorum, faklı odada yatıyor ama; yine de öksürüp hapşırdığında havaya dağılan mikroplar o an odada olmasa bile sonradan da hemen bebişlere yapışabiliyormuş..koca bir kış ne yapıcam böyle hiç bilmiyorum

merhaba arkadaşlar...pek giemiyorum ark ben...benim kız rahat durmuyor artık..neredeys hep uyanık ..geceleri zatne 4ten 5 te önce uyumuyor...gazdan kıvrım kıvrım valla....gece o saatlerde de ancak ya arabayla gezmeye çıkıyoruz...ya aspşratör..ya saç kurutma..ya da çamaşır makinesi...hergün bir başkası fayda ediyor..birgün uyuduğu ile ertesi gün uyumuyor valla.....

b hafta yavaş yavaş işe de gitmeye başladım ben....insanın kendi işi olunca bırakamıyorsun elemana...herkes sensiz olmuyor diye diye başlattı beniişe...ancak 2-3 saat gidebiliyorum ama günde şimdilik....çünkü gündüzde ancak o kadar uyuyor....
herkese iy hafta sonları diliyorum...

canım altttak, kızarıklık bizde de vardı doktor bana asitli yiyeckelr yeme dedi...mandalina portaka,üzüm,domates gibi kesti ben de şuan azaldı....sen de dene...

canım eğer metsil kullanacaksan sap damla kullan sap orjinali.yani metsil türk versiyonu
gerçi ben zincoyu kullanıyorum ama metsil iyi gelmiş diyorsun sapta iyi gelir aynılar çünkü..

ALıntıdır;
Gece ve gündüzü ayırt etme
Bazı bebekler gece kuşudur. İlk günlerde pek birşey yapamazsınız ancak bebeğiniz iki haftalık olduğunda ona gece ve gündüzü ayırt etmeyi öğretebilirsiniz. Gündüz uyanık olduğunda onunla mümkün olduğu kadar çok oynayıp onu oyalayın, evi ve odasını aydınlık hale getirin ve günlük olağan sesleri (örneğin telefon , TV veya radyonun sesi gibi) azaltmaya çalışmayın ve besledikten sonra uyumaya başlarsa uyandırın.
Geceleri ise onu beslemek için yanına gittiğinizde oyun yapmayın. Odanın ışıklarını ve sesleri azaltın ve onunla konuşmak için fazla zaman harcamayın.
Bebeğinize kendi kendine uyuma fırsatı verin
Bebeğiniz 6-8 haftalık olduğunda kendi kendine uyumaya başlayabilir. Uykusu geldiğinde ancak henüz tam uyumamışken yatağına yatırın.

canım aynı şekilde bende gündüz uyuduğu zaman televizyonu,süpürgeyi perdeyi sürekli açık tutuyorumm geceri ise gece lambası kullanıyorumm
bazı geceler hiç uyumadıysa o zaman ses yapmamaya çalışıyorum
gerçi sancısı çok varsa çocuk napsınn ah gece olmuş ben susayım bari dermi

canım 40. çıkınca derler ama ben bunun 40.gün hemen çocuğun sancısı vs... kesinlikle kalmayacak anlamında düşünerek söylendiğini sanmıyorumm.
benim mesela 43- 45. günden sonra gaz sancılarımızın azaldığını ve uyku düzenimizin daha iyi olduğunu söyleyebilirim.bu 40. gün olur 50. günn olurr sabretmek gerekiyor
ve pozitif düşünmek..sen ne kadar rahat olursan o sancı zamanlarında,bebeğin o kadar rahatlar sütünden bile stres geçer.
ben hep çaresizlikle kıvrandığım o ağır gaz sancılarında bile geçecek az kaldı diye düşündüm.sancılarımız hala var ama dediğin gibi hamdolsun Allah dermansız dert vermesinn..

Son düzenleme:

canım bana da bu haftaki kontroümzde doktor kendi tarif ettii yap diye...valla daha 1 kez yaptım nasıl rahatladı yavrum...

herkeste durumlar aynı sanırım bizimkiside dün akşam dedim ne güzel gece uykusuna erken uyudu çok uyur demiştimki demez olaydım 12.30da bir uyandı 3te uyudu sonrada zaten 2 saatte bir ayaktaydık. dr 2 ay daha sabredin 4.ayda geçer dedi ama bazı bebeklerin 6.aya kadar devam edebiliyormuş Allah hepimize kolaylık versin bebişlerimizede saglık versin.
herkese güzel bir hafta sonu diliyorum.

deryacım hosgeldın.benımkıde gunduz hıc uyumuyor artık butun ıslerımı o kucagımdayken halletmeye calısmaktan kollarım agrıyor.suan yazarkende yerde anakucagında ayagımla sallıyorum dursun dıye:)))zaten ayak bıleklerım hıc ıncelmedıgı kadar ıncelcek herhalde:))))))))
gecede besık sallamaktan psıkolojım bozuldu.gece 1 de uyuyordu sımdı 2.5 oldu sabaha dogru gıdıyoruz bakalım allah hayıra cıkarsın.dun gece 1 den 2.5 a kadar besıgı salladım lütfetti ve uyudu.

kızlar havalar serınledı ben bebegıme kadıfe tulum ve ıcıne cıtcıtlı body gıydırıyorum sızler ne gıydırıyorsunuz?bırde ıslak mendıl kullananlar mendıller buz gıbı oluyor altını temızlerken sankı poposu diken diken oluyo.napmak lazımkı?

bırde kızlar bebegınızı gece nasıl ısıkta yatırıyorsunuz ben gece lambası ıle yatıyorum.karanlıktan korkuyor

Duygucum ben evin içinde bende çıtçıtlı badi ve kadife tulum yada alt üst giydiriyorum
Dışarı çıkarkande alttan çıtçıtlı badi kilotlu çorap kadife tulum onun üstünede örgü minik yeleklerimiz var onlardan giydirip battaniyenin içine koyuyorum...
Geceleri odamızda gece lambası kullanıyoruz kalktığımızda hem daha rahat görüyoruz hamde altını ışık açmadan değiştirebiliyoruz....
Doğalgazımız zaten yanıyor ama ben yinede altını değiştirirken yatağının hemen yanına koyduğum elektrikli fanı çalıştırıyorum üşümesin diye bu arada ıslak pamuklarınıda öyle ısıtıyorum...Genelde çişide dışına çıktığı için üstünü değiştirirkende üşümüyor iyi oluyor....

duygucumm ben bebişime ne giydirirsem giydireyim içine ya yarım kollu yada uzun kollu çıtçıtlı badi,altına çorap üstüne kilotlu çorap bizimkinin ayakları üşüyorda,üstünede kadife,normal tulum yada alt üst takım giydiriyorum güzelim.ıslak mendil kullanıyorum elimle ısıtıyorum yada kaloriferi yakmışsam oraya koyuyorum.
bırde kızlar bebegınızı gece nasıl ısıkta yatırıyorsunuz ben gece lambası ıle yatıyorum.karanlıktan korkuyor
geceleri koridorun lambası Ozanın odasının önünde orayı yakıyorum bayada aydınlatıyor oda yetiyor bize. Ege bebege kıyamam şimdiden korkuyormu annesi canım benim yaa. :1hug:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…