Doğum yapmış olan anneler buraya....

nasıl yani uyuturken üzerine birşey örtmüyo musun aslıcım?
bebişine maşaAllah annesi büyümüş yeni resminden fark ediliyor çok tatlı maşaAllah

Benim bebiş gıcık oluyo üstüne bişey örtünce bacaklarıyla atıveriyo feryat figan bende uyuduktan baya sonra pamuklu battaniyesini örtüyorum kalkınca yelek yada başka bişeye sarıyorum.

cnm bugün mü çıkıyo 40 ı yarın mı benim kinin çıktı banyosunuda yaptırdım ben bebeğimin en çok gece 11 yada12 gibi yıkıyorum ki oda rahat uyususun tabi bendeeenaniknanik
hem 1.2 saatte uyusa kar yani.. eeee artık çıkmak lazım yaa alışkım bide dışarıya:icecream: falan geçsin şu zamanlarda artık çıkıp bebişide alıp bi güzel acısını çıkarmak şarttşakkıdı
ewet ya o montlar benimde hoşuma gidiyo bacakları bütün vucudu güzel ısınır :dance:

Benim bebiş gıcık oluyo üstüne bişey örtünce bacaklarıyla atıveriyo feryat figan bende uyuduktan baya sonra pamuklu battaniyesini örtüyorum kalkınca yelek yada başka bişeye sarıyorum.

al benimkindede okadar valla örtünce üstünü kıpır kıpır bacakları hemen atı veriyo... tabi iyce uykusu derinleşince hissettirmeden örtüyormm...

canım ben ne olursa olsun ev çok sıcakta olsa üstüne ince veya kalın bir şeyler örtüyorum.çünkü uyuyan insan üşür.bizler bile ne kadar kalın giyinsekte uyurken üstümüze bir şeyler almaz mıyız en sıcaklarda bile pike kullanıyoruz..

alıntı>
Oda sıcaklığı bebeğin sağlığı açısından önemli midir? Kaç derece olması gerekir?
Bir diğer faktör de aşırı sıcak çevre ve aşırı kalın örtülerdir. Anneler çocuğu üşütmekten korkar ve odayı iyice ısıtırlar. Kapılar kapatılır, camlar açılmaz. Çok sıcak ve havasız bir ortam oluşturulur. Bebek bir de kat kat giydirilir. Bu da ani bebek ölümü riskini artırır. Bütün bebekler için geçerli olan şey ferahlıktır. Oda sıcaklığının serin yani 20-22 derece olması yeterlidir. RSV gibi virüsler böyle sıcak ve nemli ortamları severler. Çocuğu soğukta bıraktığınız zaman üşütmez, aşırı sıcakta bıraktığınızda üşütür.

canım altttak, kızarıklık bizde de vardı doktor bana asitli yiyeckelr yeme dedi...mandalina portaka,üzüm,domates gibi kesti ben de şuan azaldı....sen de dene...

doktor bana asitli şeyler yeme dedi ama domates üzüm demedi ben kahvaltıda mutlaka dmates yerim üzüm zaten her öğün yiyorum süt için kızarıklık azaldı gibi dilide nerdeyse yok denecek azlıkta şimdi fakat yanak içlerinde 1-2 tane kaldı damlaya devam ediyoruz karbonatlı suda yapıyorum ağzını temizliyorum günde bir defa sanırım işe yarıyor ama emerken hala ağlıyor arada gazımızda bitmedi bitmeyecek sanırım bir süre daha offff offffffffffffff

Slm.herkese umarım hepiniz ve bebişler iyilerdir,bende bebeğim üşütecek diye sarıyorum sürekli yanlışmı yapıyorum acaba,odanın kapısı kapalı,bebeğime yelekte giydiriyorum,üstüne ince penye battaniye serip bide üstüne kalın örtü örtüyorum kesin güleceksiniz bu yaptığıma ama ne bileyim içim rahat etmiyo bi türlü zaten o da hep açıyo üstünü inşallah bebeğime bu şekilde zarar vermiyorumdur

nasıl yani uyuturken üzerine birşey örtmüyo musun aslıcım?
bebişine maşaAllah annesi büyümüş yeni resminden fark ediliyor çok tatlı maşaAllah
örtmezmiyim güzelim arkadaş kucagımda dediği için bende kucagımda birşey örtmüyorum demek istedim. ben geceleri yatarken incd battaniyesini eger soguksa hava üstüne birde yün battaniyesini örtüyorum.tşkler teyzesi 2 aylık olduk.

canım benimkide geceleri elleri ile açıyor kendini o yüzden erken ama 1 yaşına uygun uyku tulumu aldım onu giydirecegim ama daha giydirmedim.

duygucumm yaa ben resmimize yenileyeyim dedim ama yapamıyorum deniyorum deniyorum olmuyor neden acaba.

aslıcı ohhh maşallah büyümüş seninki yaww valla büyüyor miniklerimiz bende yeni resim ekleyeceğim yarın resim çekeyim de kızıma yarın 40.günümüz 40 atlatıyoruz nasipse bakalım nolcek değişecekmi bundan sonra değişmeyecekmi

Kızlar sırtım,boynum,omuzlarım çok ağrıyor varmı bir önerisi olan???Gece emzirdikten sonra gazını çıkartmadan uyuyup kalıyor benim oğlan,yan yatırıyorum ama kusar diyede korkuyorum bişey olurmu?Bebişlerinizle aynı odadamı yatıyorsunuz?Odasına yatırsam sesini duyarmıyım acaba?Bide yatarken omuz kısmı genelde açık kalıyor üşütürmüki?İyice hareketlendiği dönmeye başladığı zaman battaniyesine dolanırmı diyede korkuyorum yüzünü felan örteseCADIARZU.Çok soru sordum galiba:roflol:

üstüne örttüğümüz şeyi göğüs hizasında tutmamız lazım yoksa Allah korusun kötü sonuçları oluyomuş..gazını çıkartmadan yatırırsan yan yatır arkasına yastık koy dönemez o zaman..yatağa akar kusunca..ben böyle yapıyorum

bende öyle anladımm:1rolleyes::1rolleyes:
ben üstünü açmaması için battaniyesini yatağın yanlarına sıkıştırıyorumm
gerçi bizim oğlan üstünü açmaktan ziyade elleriyle battaniyeyi yüüzüne getiriyor:mymeka:

evt hicrancım büyüdü minnoşum senin kızda maşallah büyümüş şimdiden hayırlı olsun 40nız.başka resimleride var ekleyeyim diye çok ugraştım olmadı birtek bu oldu.

Emelcim yan yatırıyorsan sorun olmaz bence güzelim ben yan yatırsamda arkasını yastıkla destekliyorum. çogunlukla güvenli yatış yastıgına yatırıyorum gündüzleri yanında oldugumda da yüzaşagı yatırıyorum öyle çok rahat ediyor. geceleri ilk zamanlar ben yanında yatıyordum 40 çıkana kadar yani. sonrasında annem yanımda oldugu için o yattı birşey oldugunda beni çagırdı annemide bugün gönderdim bana çok zor geldi ona da zor geldi ayrılmak bakalım ne yapacagım artık.

Merhaba arkadaslar baya yazısmıssınız.. anca gırmek fırsat oldu butun gun annemdeydm..
bu arada forumda en samımı baslık bızımkı sanırım herkes bıze ımrenıyor dıger ayların annelerı bu kadar memnun degıl bırbırlerınden bızımkı kadar paylasım yapamamaktan sıkayetcıler.. ne mutlu bıze.. herkes toparlanmaya baslamıs tekrar buraya.. gamyoncuiremsu

seda sutumu sagıp bıberonla verıyorum demıssın ? emzırmıyormusun ? emzırıyorsan eger bıberonla ıkısını ayırt edıyor mu ?

Evet canım aynen benımkının de gazı yokken kuzu gıbı yavrum yatıyor kendı kendıne etrafı ızlıyor ellerını ayaklarını kaldırıp oynuyor.. Şeniz
ama su gaz geldıgınde uykusu varsa bıle uyuyamıyor yavrum gozlerı gıdıyor ama ıkına ıkına bır hal oluyor.. ben hep karnını daıresel olarak ovalıyorum tam gaz geldıgı anda yuzunu kızartırken bacaklarını karnına ıttırıyorum o zaman pırtlıyor.. zamanlamasını yakalııyınca daha kolay cıkıyor.. :1rolleyes:
su gazlı gunlerıde gerıde bırakalımda Allahın ıznıyle bebıslerımızde bızde rahatlayacagız ınsallah..

canım bana da bu haftaki kontroümzde doktor kendi tarif ettii yap diye...valla daha 1 kez yaptım nasıl rahatladı yavrum...

vallahı bende doktorları anlayamıyorum artık.. kımısı sıddetle karsı cıkıyor kımısı tavsıye edıyor aynı seyı..
ama mantık olarak dusunursek bencede cok sakıncalı bırsey.. sonucta resmen mudahale edıyorsun.. ayrıca bır kere ıkı kere yapmanın ne faydası olur kı sonucta bu gaz sıkıntısı bır ıkı kere ıle bıtıcek bırsey degıl 3 ay olucak en azından..

Bende ıcıne kısa kollu cıtcıtlı bady, ustunede tek tulum gıydırıyorum.. bız salonda oturuyoruz sureklı gunduzlerı gecede orda yatıyoruz hatta :) ufo muz var bır tane onu sureklı yakıyorum oda sogudukca 27-28 derecede tutuyorum.. o bakımdan bebegı rahat tutuyorum kat kat gıydırmıyorum oda sıcak oldugu ıcın.. bebek uyumuyorken ustune bırsey ortmuyorum ustu acı yatıyor uyudugunda uzerıne tek kat pelus battanıyenısı ortuyorum ayaklarıyla acmasın dıyede yatagının kenarına sıkıstırıyorum göğsüne kadar cekıyorum pelusu.. o kadar.. dısarı cıkarken de aynı kıyafetlerle uzerıne ıkı kat battanıye sarıp cıkarıyorum.. zaten bebegın en soguk ve zor ısınan yerlerı burnu ıle ellerı.. sureklı onları kontrol ederek ayarlayıyorum dısarıda ustunu odanın sıcaklıgını vs..
ellerı ve burnu sıcak ıse bebek usumuyor demektır.. cok fazla bebeklerıde sıkmaya gerek yok ayrıca cok sarıp sarmalamaya alıstırırsak ufak bır soguktan hasta olurlar bu sefer..

Neden cıkmıyorsun canım dısarı.. hem senın hem de bebegın temız havaya ıhtıyacı var..
hem havalar gıttıkce soguyacak bu havaları kacırmamalısın bence.. bız doğdugundan berı dısarıdayız nerdeyse :))..
markete de cıkıyoruz ara ara, yuruyese de cıkıyoruz arbasına koyup.. hastaneye gıdıp gelmelerımız harıc..
cıkmalısın canım kendını eve kapatmanın anlamı yokkı.. :1rolleyes:

eeeeeeeeeeee betülcümmm sıcak insanlar sıcak insanları çekiyor demekki hepimiz maşallah düşünceli ve samimi insanlarız birbirimize değer verdikki bırakmadık sayfamızı ve birbirimizi değilmi ya 9 ay geçirdik beraber ve hala devam eden bir dostluk belki birbirimizi görüp seslerimizi duyamıyoruz ama böylede güzel tamamen içtenlik ve samimiyet art niyet hesapçılık vs yok burda ne mutllu bizeee

kızlar valla bence bebeklerimiiz 1 yaşına basacağında o ilk doğum günlerinde bir arada olmalıyız canlı canlı sohbetler etmeliyiz bence orta nokta istanbul olduğuna göre bir otelde yer ayırtıp plan yapıp şahane bir doğum günü planlamalı ve bir gün geçirmeliyiz ne güzel olurdu değilmiiii

Evet canım cok katılıyorum.. gercekten ıyıkı hepımızde boyle bır yerde bulusmusuz bır araya gelmısız..
hepımızın hamılelıgıde bebıslerıde aynı zamanlarda ılerlıyor olması da cok daha guzel bırbırımızı takıp ederek destek alarak merak ettıklerımızı sorarak paylasmak cok guzel.. arada sıte arızalanıyor gıremıyoruz da eksıklıgını ne cok hıssedıyorum.. Iyıkı varsınız.. a.s.

evet canım ya sorma geçen gün site 2-3 gün kapalıydı girememiştik ben arada yokluyordum ve burdan başka biryere bakmadım bile bilgisayarı nerdeyse sadece kk için kullanmaya başlamışım haberim yokkk çok sıkıntılı geçti benim için zaten ancak nefes alabiliyorum bebekten fırsat bulunca da sizlere ulaşamayınca sinir oldum

hangi marka yağmurcum bir de kaç cm için en küçüğü?
sanırım ayakları patiksiz oluyo onların değil mi ? patiği eldiveni ayrıydı benim baktıklarımda..

Canım Caramell diye bir marka ama çok güzel ....56 SIZE 3 AY Yazıyor etiketinde....
Olmazsa resmini çekip ekleyebilirsem eklerim istersen eğer.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…