- Konu Sahibi Girl and baby
-
kızlar bebeğim geçen gün çok ağladı diye yazmıştım.dr. götürdük.kasık fıtığı varmış meğer.siz de dikkat edin.şimdilik fıtığı elimizle ittirip içeri sokuyoruz.salı tekrar dr. gidecez.gerekirse amelitala alınacak.allhım bebeişlerimize sağlık versin.
Canım peki kilo olarak ne kadarlık oldu bebeğin? Süt arttırmak için neler yaptın? BEnde 3-4 kere günde mama veriyorum.
Sen günde kaç kere sağıp ne kadar cc çıkarıyorsun? VE iki göğsünden de mi sağıyorsun o kadar miktarı?
kızlar bebeğim geçen gün çok ağladı diye yazmıştım.dr. götürdük.kasık fıtığı varmış meğer.siz de dikkat edin.şimdilik fıtığı elimizle ittirip içeri sokuyoruz.salı tekrar dr. gidecez.gerekirse amelitala alınacak.allhım bebeişlerimize sağlık versin.
merhaba güzel anneler. kızlar benim minnoşta öksürüyor ama hala sebebini anlayamadım dra göre tükrügünü fazla salgıladıgı içinmiş inşllah öyledir hasta olmasın diye gözünün içine bakıyorum.
birde arkadaşlar siz şu tek kullanımlık burun damlalarından bitkisel olan serum fizyolojikten bir kere damlatıp gerisini kullanıyormusunuz içinde bir seferlik yazıyor ama burnuna bir damla damlatıyorsun gerisini atacakmıyız yani anlamadım. ben hergün bebişime bir çay kaşıgı dolu degil yanlız zeytinyagı veriyorum hiçbir sakıncasını görmedim şimdiye kadar. dün gece bir gaz sancısı vardı dün bir arkadaşımız ılık zeytinyagı sürün demişti göbegine onu denedim minnoş baya bir rahatladı.
sizlere söyledigim formülüde ben yanlış yapmışım size güzelce tekrar yazayım bugün çok faydasını gördüm minnoşumun hiç gaz sancısı olmadı şimdiye kadar çok şükür. bir elma kabugunu ve bir tutam çörekotunu orta boy cezveyi suyla doldurup 5 dk kadar kaynatıyorsunuz sonra ara ara 2-3 çay kaşıgı veriyorsunuz ve gaz sancısına iyi geliyor.
hicrancım,betülcüm ve diger güzel arkadaşlarım inanın burdaki paylaşım bambaşka buraya ugramazsam eger eksikmişim gibi hissediyorum.sizlere öyle alıştımki dert ortagı,arkadaş,kardeş,burda sıcak paylaşımlar içindeyiz inşllahta hep böyle devam ederiz. hicrancım katılıyorum mutlaka bir buluşma düzenlememiz gerekiyor.
arkadaşlar siz bebişlerinizi nerde yatırıyorsunuz,ayrı odadamı, yanınızda mı?
birde temizlik filan yaparken benim gibi ana kucağıyla oda oda gezdiriyormusunuz merak ettimfisfisfis
merhaba güzel ve taze annişleerrr.
dün eşimin tüüümm ailesi memleketlerinden bize yatılı geldiler.yaramaz çocuklar, her odada 2-3 kişi.. toplam 14 kişiydik.tahmin edebiliyor musunuz durumumu?
görümcem de yeni doğum yapmıştı.ve dün oğlumu emzirmesine izin verdim.o kadar kötü hissettimki kendimi anlatamam.oğlum bi başkasının göğsünde karnını doyurdu.ve inanmıcaksınız ilk defa 3.5 saat aralıksız uyudu.Ama ne yapayım öncesinde 8-9 saattir uyumamıştı ve emzire emzire zaten az olan sütüm iyice çekildi.ben de emzirme teklifini kabul ettim.mamadansa anne sütü diye.
Allahım ne olur mamaya falan ihtiyaç duymayayım bol süt ver ki oğlumu doyurayım diye dua ediyorum.artık psikolojim bozuldu.onca uykusuzluğa dün gece uyuyamadım.denemediğim,içmediğim şey kalmadı süt olsun diye.mamada veriyorum günde 3 bazen 4 kere.süt olsun duası yok mu arkadaşlar bildiğiniz?bi o kaldı yapmadığım.
gitgide adaha da azaldığını hissediyorum psikolojik sanırım diye teselli ediyorum kendimi.Bizde ırsi sanırım,annemde beni ve abimi 40 gün emzirmiş.kardeşimi ise 20 gün.
oğlumu saglık ocagına aşıya götürdüğümde dr '5kg olmuş sütün iyi yarıyor demekki' dedi.
evet sütüm yarıyor ,besleyiciliği artsın diye pekmez içiyorum hergün,incir ve daha neler neler.besleyici ama Doyurmuyor.az ama öz sanırım.bir-iki emzirmeden sonra göğsümle kavga etmeye başlıyo oğluşum.mama verince de lıkır lıkır içiyor.. birde sağ göğsümü emiyor genelde çünkü sık versemde soldakinde daha az süt..
Neyse amma da dert yandım uyandı benimki.hepinizi öptüm.
sweet curse hoş geldin yeniden..a.s.
laelaelaelaelaeOff nunu üzüldüm sana, sıkma canını arkadaşım...Benim de kayınvaldem ilk günler sütüm gelmediğinde bana "ne biçim göğüsmüş bu hiç bir kadının göğsünde süt olmaz mı" dedi, "afrikalı aç kadınların bile sütü var" dedi..."Napıyosun sütünü yerleremi döküyorsun da sütün yok" dedi...dedi de dedi...Hep üzüldüm, üzülmem geçti şimdi düşündükçe çoooooooook sinirleniyorum.Köylü kadın, cahil kadın, patavatsız kadın...İşin kötü yanı o lafları işittiğimle kaldım, cevap bile veremedim ilk günlerin heyecanından.Ondan iyice soğudum.Zaten dikkatimi çekti o gelince sütüm azalıyor. Sinirlerim bozuluyor ondan heralde..Ben artık dayanamayıp terslemeye başladım onları. Bazı şeyler birikim oluyor insanda...
evet tek göğsüm problemli, çok uğraştım ama olmuyor, o yüzden sağıp veriyorum.Öteki göğsümüde sağıyorum, ama arada emziriyorumda, yani bir öyle bir böyle yapıyorum.Biberonlarım chicco ve bebedorun cam biberonları.Ufak boy 125 cc lik biberon kulanıyorum, 100-110 cc sağıp veriyorum, kimi zaman 110 kimi zaman 70 anca içiyor, öğününe göre kendi belirliyor.Kalan sütü saklamıyorum hemen döküyorum, haa birde sağdıktan sonra oda sıcaklığında tutmuyorum ben, buzdolabına koyuyorum ne olur ne olmaz diye. Sonra anne sütü sıcaklığına getiriyorum, 37 dereceye falan...Biberonların uçları da yeni doğan için, ama ben biraz tığla genişlettim çünkü çok az damlıyordu., nazlı sinirleniyordu :)) Silikon uçlu olanları kullanıyorum, ama kauçuklarda iyi... Aventin ucunu beğenmedi benim kızım, chicco ve bebedor kullanıyoruz, dr mr brownun da ucunu kullandığım oluyor, yani sürekli birbiriyle değişebiliyor onlar hep standart, birinin ucu diğerine olabiliyor. Cam almanı tavsiye ederim eğer alacaksan betülcüm.:1hug:
Kızlar ufak tefek merak ettiğim yada aklıma takılan şeyler var, sizinle paylaşayım dedim...Sizden başka kimseye soramıyorum...
1-Ben kanamam regl olduğumdanmış, doktora gittim dün öyle dedi, en az 2 sene hamilelik yasak dedi.Spiral ise önermiyorum dedi, doğum kontrol hapı da emzirdiğim için kullanamam napıcam ben?Siz nasıl korunuyorsunuz?
2-Birde ben hala regl olduğum için ilişkiye giremedik, ama ben açıkcası korkuyorum çok kuru oluyormuş ilk bir kaç ay, bu doğrumu?
3-Çok tuzlu yersem sütüm de tuzlu mu olur?
4-Saçımı orealle açtırmak istiyorum, boyattığım gün emzirmelimiyim, yoksa emzirmemelimiyim?
5-Bebeğimin gazın ne kadar uğraşsam da eğer uyuyorsa çıkmıyor sizinde böyle mi?Günde sadece 2-3 öğün gazı çıkıyor, sizin her öğün çıkıyor mu?
6-Uykudan kalkınca hırka giydiriyorum diyorsunuz ama benim bebeğim uykudan terli kalkıyor, saçı nemli oluyor, ona rağmen birşey giydirmelimiyim? yemek yerkende terliyor zavallıcık ben tam tersi uykudan sonra üstünü bir kat soyuyorum sırtını tülbentle siliyorum, kendimden düşünüyorum da terliyken biri bana bir kat daha giydirse çok bunalırım, yalnış mı yapıyorum?
Yardımcı olursanız çok mutlu olurum..
dün eşimin tüüümm ailesi memleketlerinden bize yatılı geldiler.yaramaz çocuklar, her odada 2-3 kişi.. toplam 14 kişiydik.tahmin edebiliyor musunuz durumumu?
görümcem de yeni doğum yapmıştı.ve dün oğlumu emzirmesine izin verdim.o kadar kötü hissettimki kendimi anlatamam.oğlum bi başkasının göğsünde karnını doyurdu.ve inanmıcaksınız ilk defa 3.5 saat aralıksız uyudu.Ama ne yapayım öncesinde 8-9 saattir uyumamıştı ve emzire emzire zaten az olan sütüm iyice çekildi.ben de emzirme teklifini kabul ettim.mamadansa anne sütü diye.
Allahım ne olur mamaya falan ihtiyaç duymayayım bol süt ver ki oğlumu doyurayım diye dua ediyorum.artık psikolojim bozuldu.onca uykusuzluğa dün gece uyuyamadım.denemediğim,içmediğim şey kalmadı süt olsun diye.mamada veriyorum günde 3 bazen 4 kere.süt olsun duası yok mu arkadaşlar bildiğiniz?bi o kaldı yapmadığım.
gitgide adaha da azaldığını hissediyorum psikolojik sanırım diye teselli ediyorum kendimi.Bizde ırsi sanırım,annemde beni ve abimi 40 gün emzirmiş.kardeşimi ise 20 gün.
oğlumu saglık ocagına aşıya götürdüğümde dr '5kg olmuş sütün iyi yarıyor demekki' dedi.
evet sütüm yarıyor ,besleyiciliği artsın diye pekmez içiyorum hergün,incir ve daha neler neler.besleyici ama Doyurmuyor.az ama öz sanırım.bir-iki emzirmeden sonra göğsümle kavga etmeye başlıyo oğluşum.mama verince de lıkır lıkır içiyor.. birde sağ göğsümü emiyor genelde çünkü sık versemde soldakinde daha az süt..
Canım kullandığın serum fizyolojikten günde 4 defa 2 şer damla kullanabiliyosun ama 24 saat içinde ...Kalanını atıyosun tabi...Son kontrolümüzde doktorumuz bize başka bir fısfıs tarzı bir ilaç verdi onun daha çok faydasını gördüm....
Bebeğine zeytinyağının iyi geldiğine sevindim bu arada ben yazmıştım deneyin diye ben gerçekten çok faydasını gördüm...Ağzınada gün içinde azar azar zeytinyağı damlatıyorum kakasını daha kolay yapıyor ....
Gaz için elma ve çörek otu formülünü deniycem ama elma gaz yapıyor diyolardı kafam karıştı...Ha bide acı olmuyormu suyu onu sorayım dedi.....
nasıl yani... ben de kullanıyorum pembe bi kutunun içinde... bana doktorum aklına geldikçe damlat bitince tekrar al demişti... kutunun üzerinde 5 güniçinde bitmesi gerekiyor yazıyor aslında... ama ben 15 gündür kullanıyorum doktorum öyle dediği için... oğluma bişey olur mu acaba... kafam karıştı şimdi... kafamçokkarıştı
bide sabahtan beri oğlumun burnu tıkalı... açamadık bi türlü... burun aspiratörü kullanan var mı acaba... faydası oluyo mu...
--vallahı seda en cok merak ettıgım seyı sormussun.. 1. sorunda kı :)
bende nasıl korunacagım bılmıyorum ya o kadar korkuyorum kı kısa surede hamıle kalmaktan.. Allah ıstemeyen kımseye vermesın oyle bır durum aldıramazsın da cok zor bırsey aman(
nasıl yapacagız bende doktoruma cumaretsı gunku randevumda bunu soracagım ama durum bellı sanrım.. spiralı ben ıstemıyorum hap ıcın emzırıyorum.. iğne dusunmustum oda ılk 6 ay olmuyormus sanırım.. prezervatıf hıc dusunmuyoruz ee ne yapıcaz vallahı anlamadım ben(
--ıkıncısı ıse bugun bız bıraz ozel olucak ama esımle denedık.. gercekten kuruydu.. ama ben acıyacak korkusundan kasmıs olmama baglıyorum.. pek acımadı ama dıkıse bırsey olurmu acaba dıye endıselenerek davranmaktan pek brısey hıssetmedım ve kuruluk vardı.
--cok tuzlu yedıgınde sutunun de tuzlu olucagını hıc sanmıyorum sımdıye kadar hıc oyle bırsey duymadım ama netten arastırılabılır..
--sacın ıcınde canım boya ıslemlerının bebege dırek gectıgının her hangı bır kanıtı yok bugune kadar.. sadece temkın acısından hamılelıgın ılk 3-4 ayı onerılmıyor ama ondan sonra yapılmasa daha ıyı ama yapıncada bır zarar oldugunun kesınlıgı soz konusu degıl o bakımdan sımdı sut yoluylada etkı edıcegını dusunmuyorum ama doktoruna sor ıstersen.. ben hamılelıgımn son aylarından sacıma bır kac ıslem yaptırdım boya ve oryal olarak..
--ben bebısı uykudan kaldırdıgımda bazen vucudu nemlı gıbı oluyor yanı cok ısınmıssa emzırırken bıraz uzerını kapatıyorum cunku terlı kalkınca sıcak hava bıle soguk vurur.. kendımden bılıyorum gece terlıyorsam kalktıgımda dırek usume gelıyor sankı..
ama eger terlıymıs gıbı gelmesse uzerını ortmuyorum emzırırken yada hırka fılan gıydırmıyorum normal tulumuyla yatıyor yada kucagıma alıyorum.. zaten yatarkende uzerını cok bogmuyorum odanın ıcını 28 derece gıbı tuttugum ıcın gerek kalmıyor fazla gelır cunku... ınce pelus battanıyesı var onu ortuyorum uyurken.. sımdıye kadar hıc yelek yada hırka gıydırmedım bebıse ben..
zaten bebegı kendımızle soyle kıyaslayacagız.. bız kac kat kıyafet gıyıyorsak bebıse ondan bır fazlasını gıydırıcez.. bu sekılde ayarlayabılırız..
yada vucudunda en zor ısınan ellerı ve burnunu kontrol ederek usuyup usumedıgını anlayabılırz. eger ellerı ve burnu sıcak ıse usumuyor demektır dısarıdada buna dıkkat edebılırsınız..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?