Doğum yapmış olan anneler buraya....

Tekrar geçmiş olsun canım.Allah acil şifalar versin.Kıvanç bebek en kısa zamanda iyileşir umarıma.s.

Benim sütümde yeni çoğalmaya başladı,mama takviyesini gitgide azalttık,günde en fazla iki kez veriyoruz.Bende sabahları emzirdikten sonra ilaç içiyorum ve 4 saat emzirmemem gerekiyor.İlacı içmeden sütümü sağıyorum ,bir öğünlük hazır oluyor 120cc ile 200 cc arasında değişiyor çıkan süt.Önceden 60cc anca gelirdi.Uyku düzeninin bozulması,sırt ve boyun ağrısı,gözlerimin ağrısı,kafamda uçuşan onlarca soru....Malum lohusalık depresyonunu yeni yeni atıyorum üzerimden ama hergeçen gün daha iyi oluyorum,herşey düzene girecek Allahın izniyle.

benimki 1 aylıkken 3840 gr dı şimdi 4300 olmuştur...
hastane çıkış kilosu 2900 dü...Günde 7 kere sağıyorum, yaklaşık her sağışta toplam 110 cc çıkıyor...(iki göğüs toplamı)Ama her öğün farklı içiyor, bazen 110 u içerkenbazen 60 anca içiyor, yani kendi ayarlıyor, her öğün farklı oluyormuş zaten içiş miktarları...

Son düzenleme:
dolu dolu lohusalık depresyonunu bende yaşadım, belkide hala yaşıyorumdur...Gerçekten farklı bir ruh haliymiş...

canım yaa çok üzüldüm, çok bebekte görülüyor bu, çok ağlamaktan oluyor diye duymuştum doğrumu acaba?

benim bebeğim hep tükürüğünü genzine kaçırıyor, nefessiz kalıyor bir süre çok korkuyorum öyle olunca, bu durum ne zaman düzelir acaba?
:uhm:

merak etme tatlım sakın üzülme... öncelikle geçmiş olsun...benim bebeğim şu an 50 günlük...35 günlükken bizde kasık fıtığından ameliyat ettirdik... hemde iki tarafındaydı... sasbah 9 da ameliyata aldılar... yarım saat sonra çıkardılar... açlık ve narkozun etkisiyle çok ağladı sadece... sonra aynı gün saat 4 te çıkardılar... hiç korkma çok basit bişey.. ben çok korkmuştum ve çok ağlamıştım... sütüm kesiliyodu az kalsın.. sen üzülme sakın... riski olan bi ameliyat değil.. ama geç kalınırsa sıkışma yapabilirmiş...

tekrar tekrar geçmiş olsun... acil şifalar dilerim...

Canım kullandığın serum fizyolojikten günde 4 defa 2 şer damla kullanabiliyosun ama 24 saat içinde ...Kalanını atıyosun tabi...Son kontrolümüzde doktorumuz bize başka bir fısfıs tarzı bir ilaç verdi onun daha çok faydasını gördüm....
Bebeğine zeytinyağının iyi geldiğine sevindim bu arada ben yazmıştım deneyin diye ben gerçekten çok faydasını gördüm...Ağzınada gün içinde azar azar zeytinyağı damlatıyorum kakasını daha kolay yapıyor ....
Gaz için elma ve çörek otu formülünü deniycem ama elma gaz yapıyor diyolardı kafam karıştı...Ha bide acı olmuyormu suyu onu sorayım dedi.....

Kızlar ufak tefek merak ettiğim yada aklıma takılan şeyler var, sizinle paylaşayım dedim...Sizden başka kimseye soramıyorum...

1-Ben kanamam regl olduğumdanmış, doktora gittim dün öyle dedi, en az 2 sene hamilelik yasak dedi.Spiral ise önermiyorum dedi, doğum kontrol hapı da emzirdiğim için kullanamam napıcam ben?Siz nasıl korunuyorsunuz?

2-Birde ben hala regl olduğum için ilişkiye giremedik, ama ben açıkcası korkuyorum çok kuru oluyormuş ilk bir kaç ay, bu doğrumu?

3-Çok tuzlu yersem sütüm de tuzlu mu olur?

4-Saçımı orealle açtırmak istiyorum, boyattığım gün emzirmelimiyim, yoksa emzirmemelimiyim?

5-Bebeğimin gazın ne kadar uğraşsam da eğer uyuyorsa çıkmıyor sizinde böyle mi?Günde sadece 2-3 öğün gazı çıkıyor, sizin her öğün çıkıyor mu?

6-Uykudan kalkınca hırka giydiriyorum diyorsunuz ama benim bebeğim uykudan terli kalkıyor, saçı nemli oluyor, ona rağmen birşey giydirmelimiyim? yemek yerkende terliyor zavallıcık ben tam tersi uykudan sonra üstünü bir kat soyuyorum sırtını tülbentle siliyorum, kendimden düşünüyorum da terliyken biri bana bir kat daha giydirse çok bunalırım, yalnış mı yapıyorum?

Yardımcı olursanız çok mutlu olurum..

arkadaşlar siz bebişlerinizi nerde yatırıyorsunuz,ayrı odadamı, yanınızda mı?
birde temizlik filan yaparken benim gibi ana kucağıyla oda oda gezdiriyormusunuz merak ettimfisfisfis

valla bende temızlık yaparken esım ıcerı odada onunla duruyor ben salonu acıyorum tum camları havalandırıyorum herseyı sılkelıyorum supuruyorum toz fılan alıyorum sonra camları kapatıp ufoyu yakıyorum bebısı salona getırıyoruz.. ondan sonra dıger odalara gecıyoruz.. temızlıge 2 haftada bır yardımcı abla gelıyor bana o gelınce de evden gıdıyorum anneme her tarafı ıyıce havalandırsın dıye brıde deterjan camasır suyu fılan cok koktugu ıcın evde durdurmuyorum annemde beklıyorum..

canım yaa cok uzuldum cok uzulucek bırsey yok ama kendımı senın yerıne koydum bebegımı baskasının emzırdıgını ve senın uzaktan baktıgını..
bu durum benımde aklıma gelmsıtı bır dızıde gormustum..
evet belkı buyuk bır olay degıl kımısıne gore cok sıradan ama ben baskasının emzırmesıne katlanamam sanırım.. ınsallah sutun bır an once gelır bollasır.. bebısınde sutunden mahrum kalmaz annesı.. kıyamam yaa...
Allahım hepımızın yardımcısı olsun..

laelaelaelaelae
nasıl oluyor boyle yaa.. nasıl bu kadar kaba olmayı basarabılıyorlar anlamıyorum.. onlarda bır zamanlar taze anne degılmıydı onlarda bu yollardan gecmedıler mı..
hıc mı akıllarına gelmıyor.. sutun gelmese bıle senı tesellı edıp moral vermesı gerekırken bunlar gelen sutu gerı yollar anacım yaa boyle sey olur mu Allah askına Allah ıslah etsın boyle ınsanlar seda kusura bakma canım..

anladım canım tesekkurler.. dr brown ın kı gaz yapmıyormus.. ondan da almak ıstıyorum henuz bıberon kullanmıyorum ama kursum baslayınca mecbur derse gıdecegım 3 saatlıgıne annem bakacak o zaman sagıp verecegım mecbur.. o bakımdan arastırmak ıstedım.. bende suan aventn bıberonu var sadece.. ucu bıraz kalın gııb sankı bır kere sagıp verdım denedım bebıs ılk agzına buyuk geldı ama sonradan aldı bıtırdı.hepsının o kadar buyuk mu ucları senın kullandıkların aventınkınden daha mı ıyı ?

--vallahı seda en cok merak ettıgım seyı sormussun.. 1. sorunda kı :)
bende nasıl korunacagım bılmıyorum ya o kadar korkuyorum kı kısa surede hamıle kalmaktan.. Allah ıstemeyen kımseye vermesın oyle bır durum aldıramazsın da cok zor bırsey aman (
nasıl yapacagız bende doktoruma cumaretsı gunku randevumda bunu soracagım ama durum bellı sanrım.. spiralı ben ıstemıyorum hap ıcın emzırıyorum.. iğne dusunmustum oda ılk 6 ay olmuyormus sanırım.. prezervatıf hıc dusunmuyoruz ee ne yapıcaz vallahı anlamadım ben (

--ıkıncısı ıse bugun bız bıraz ozel olucak ama esımle denedık.. gercekten kuruydu.. ama ben acıyacak korkusundan kasmıs olmama baglıyorum.. pek acımadı ama dıkıse bırsey olurmu acaba dıye endıselenerek davranmaktan pek brısey hıssetmedım ve kuruluk vardı.

--cok tuzlu yedıgınde sutunun de tuzlu olucagını hıc sanmıyorum sımdıye kadar hıc oyle bırsey duymadım ama netten arastırılabılır..

--sacın ıcınde canım boya ıslemlerının bebege dırek gectıgının her hangı bır kanıtı yok bugune kadar.. sadece temkın acısından hamılelıgın ılk 3-4 ayı onerılmıyor ama ondan sonra yapılmasa daha ıyı ama yapıncada bır zarar oldugunun kesınlıgı soz konusu degıl o bakımdan sımdı sut yoluylada etkı edıcegını dusunmuyorum ama doktoruna sor ıstersen.. ben hamılelıgımn son aylarından sacıma bır kac ıslem yaptırdım boya ve oryal olarak..

--ben bebısı uykudan kaldırdıgımda bazen vucudu nemlı gıbı oluyor yanı cok ısınmıssa emzırırken bıraz uzerını kapatıyorum cunku terlı kalkınca sıcak hava bıle soguk vurur.. kendımden bılıyorum gece terlıyorsam kalktıgımda dırek usume gelıyor sankı..
ama eger terlıymıs gıbı gelmesse uzerını ortmuyorum emzırırken yada hırka fılan gıydırmıyorum normal tulumuyla yatıyor yada kucagıma alıyorum.. zaten yatarkende uzerını cok bogmuyorum odanın ıcını 28 derece gıbı tuttugum ıcın gerek kalmıyor fazla gelır cunku... ınce pelus battanıyesı var onu ortuyorum uyurken.. sımdıye kadar hıc yelek yada hırka gıydırmedım bebıse ben..
zaten bebegı kendımızle soyle kıyaslayacagız.. bız kac kat kıyafet gıyıyorsak bebıse ondan bır fazlasını gıydırıcez.. bu sekılde ayarlayabılırız..
yada vucudunda en zor ısınan ellerı ve burnunu kontrol ederek usuyup usumedıgını anlayabılırz. eger ellerı ve burnu sıcak ıse usumuyor demektır dısarıdada buna dıkkat edebılırsınız..

canım benim üzüldüm şimdi ya... ben olsam kıskançlıktan çatlardım... iyi dayanmışsın... benim de sütüm yetmiyo oğluma... gündüzleri çok iyi ama akşama yetmiyo sanki... kavga eder gibi emiyo... bir haftadır sabah kalkar kalkmaz bal yiyorum kahvaltıda... hemen ardından sulandırılmış pekmez içiyorum... gün içerisinde iki bardak humana, iki bardak rezene, bol bol su içiyorum... baya arttı sütüm... bide bol bol lokum yiyorum... onunda faydası oluyo sanki... bi de meyve suyuna maya karıştırıp içenler var... şu kuru mayalardan bi dene istersen... ısırgan çayıda güzel süt yapıyo... bence bi dene... ben oğuma süt yapacağım diye çöp tenekesine döndüm resmen... şükür şimdi bol bol geliyo sütüm... seninde gelir inşallah..

inançda çok önemli... sürekli benim bol bol sütüm var... ben oğlumu 2 yıl emzireceğim inşallah diyorum.. sende inan... beynin üretmek isterse daha kolay iner sütün...

bol sütlü günler canım... a.s.

nasıl yani... ben de kullanıyorum pembe bi kutunun içinde... bana doktorum aklına geldikçe damlat bitince tekrar al demişti... kutunun üzerinde 5 güniçinde bitmesi gerekiyor yazıyor aslında... ama ben 15 gündür kullanıyorum doktorum öyle dediği için... oğluma bişey olur mu acaba... kafam karıştı şimdi... kafamçokkarıştı
bide sabahtan beri oğlumun burnu tıkalı... açamadık bi türlü... burun aspiratörü kullanan var mı acaba... faydası oluyo mu...

Son düzenleyen: Moderatör:
Slm.hepinize oğlum hiçbişeye fırsat vermiyo sütüm o kadar gazlıki oğlumun adına gazman koysam yeriymiş hani:))yazık yavrum sürekli ağlama ve ıkınma halinde uyuyoa bile gazı yüzünden 5 dk.içinde uyanıyo gün içindede hiç uyumuyo anca artık çok yorgun düşerse uyuyo hiç bi işimi yapamıyorum,eşim 2 gündür evdeydide dün biraz dolaşmaya gittim çok bunalmıştım,bugünde evi falan süpürdüm malum annem falanda yok eşimden başka kimsem yok,eşimlede doğumdan sonra ilişkimiz bi garipleşti özelliklede gece oğlumun gaz sancısı depreştiğinde eşim deliriyo resmen sürekli her gece kavga ediyoruz ama sabah hiçbişey olmamış gibi konuşuyo,bana kesinlikle 2.çocuk falan istemem diyo şuan için değil ama ben oğlumun kardeşsiz büyümesini istemiyorum ama bu kadar şikayet eden bi adamada 2.bi çocuğu doğurmak ne derece doğru bilemem..
Seda canım sorduğun bu soruları bende çok merak ediyorum ben spiral taktırmayı düşünmüştüm ama etrafımdakiler taktırma eşin korunsun diyo,tabi hapta sakıncalı valla çok düşünüyorum bu işi,2.çocuğum olsaydı bu kesin tüplerimi bağlatır kurtulurdum bu sorundan ama şimdi çok kararsızım,valla ben saçımı boyattım ve aynı günde emzirdim bilmiyorum bi zararı oldumu ama bana kalırsa bi zararı yoktur yinede için rahat etmiyorsa o gün sağarak ver boyadan önce..
Kilo verme işiniz nasıl gidiyo benim 8 kilo fazlam var hala ama göbeğim pek kalmadı ama baldırlarım kalınlaşmış ona bozuluyorum,daha epilasyonda yapamadım valla mağara adamı gibi dolaşıyorum:)bi vakit bulsam hepsini çözücem ama,bebeklerle yaşam çok güzel ama çokta zormuş gerçekten aman Allah ım hiçbiriniz acısını göstermesinde katlanıcaz artık bi şekilde

Canım burun tıkanıklığı için doktorumuz bize Tonimer baby isminde bir sprey verdi oldukça iyi geldi burun deliklerini bayağı açtı..Tabi hergün kullanmıyorum tıkandıkça sadece ...Önce onu sıkıyorum burun içi nemlenip yumuşayıncada içini burun aspiratörüyle çekiyorum ...Bazende peçetenin ucunu kıvırıp öyle almaya çalışıyorum...

- valla korunma yöntemi olarak implant düşünüyorum ben.arkadaşım kullanıyor çok da memnun.çok yüksek olasılık bu dönemde hamile kalmak.cidden istemeyene vermesin rabbim.

- bebişimin gazı hersefer çıkmıyor.mama verdiğimde çıkarmaya özen gösteriyorum.ama emzirdiğimde ı ıh çıkmıyor.Bir de annemin tavsiyesiyle gece emzirdikten hemen sonra yatırıyorum.zaten uyukluyor oluyor.böylece ben gazla ugraşıp bebegimi uyandırmamış oluyorum.ama rahatsız olduğunu hissedersem o zaman ugraşıyorum.tabii bu arada uyandırmış oluyorum ve sil baştan uyutuyorum.Ve şu üç gündür geceleri de altını değiştirmiyorum.yine uyanmasın diye ama yatırmadan önce pişik kremi ve yagıyla geceye hazırlıyorum.

-betülcüm, bence odanın ısısını düşürmelisin biraz.erkek çocuğu sıcagı sevmezmiş.hem bebekler için 23-24 derece ideal sıcaklıklar.ve yine bence yatagından alınca üzerine bişey giydirmeli ya da battaniyesine sarmalısın.ben battaniyesine sarıyorum ya da sırtına seriyorum emzirirken.sedacım bebişin terlediğinde yapacagın en iyi şey sırtı terliyse örneğin sırtına ince bi tülbent falan koymak.terli iken soyunmak hepimizi üstümüzü değişene kadar ürpertir.başı nemli oluyorsa terliyodur ben onu dr a da sordum.benim oğlum şapka giyse başı terliyor,giymese üşüyor (eger sabah gözleri çapaklanmışsa gece başı üşümüş demek).ben de yine ince bi tülbenti yatırdıktan sonra yavaşça başına örtüyorum çözümü böyle bulduk.
bir de betül benim okuduğum ve duydugum kadarıyla ellerinin ve ayaklarının soğuk olması vücudundaki kan dolaşımının henüz yeterince gelişmediğinden kaynaklanırmış,üşüdüğüne delalet degil yani...?!
işte böyleeee
uffff amma da yazdım..telledim haa
:)

Son düzenleme:
[
Neden cıkmıyorsun canım dısarı.. hem senın hem de bebegın temız havaya ıhtıyacı var..
hem havalar gıttıkce soguyacak bu havaları kacırmamalısın bence.. bız doğdugundan berı dısarıdayız nerdeyse :))..
markete de cıkıyoruz ara ara, yuruyese de cıkıyoruz arbasına koyup.. hastaneye gıdıp gelmelerımız harıc..
cıkmalısın canım kendını eve kapatmanın anlamı yokkı.. :1rolleyes:
[/QUOTE]

ewet haklısın betülcüm hani bi malum inanış vadır ya 40 ı bitmeden çıkılmaz diye ondan...kafamçokkarıştıbilirsin yaniii... artık dün markete çıktık semtimizdeki bütün marketlere girdim stesimi attımm..sositososito. bide kendi arabamız olmadığından pek bi yere çıkamadımm.. ama bundan sonra atıcam bebeğimi bebek arabasına ooohhh bi güsel gezcem vallaaa:dance:

kızlar yardım edin bana... oğlum nezle olmuş... napsam bilemedim... gece babası burun aspiratörü almış gelmiş... sanırım ben kullanmayı beceremiyorum... hiç açılmadı sanki burnu... içindeki havayı boşaltıp burnuna sokmayacakmıyom... nerde yanlış yapıyorum ben... gözleri falan yaşarıyo... baya nezle olmuş...

selam kızlarrr hepinize günaydınlarr bu sabahın erkencisi benim sanırımmm dün ev işi yaptım çok yoruldum napiim kociş evdeyken biraz evi temizliyim dedim heryer toz içindeydiii bugün mutfak dolaplarını silicem tzgahı ovucam dün sıra gelmedi ona yemek vss kız derken neyse çok şükür bitti bende bittim ama veeeeeeeee dün 40.günümüzd maşallahhh yıkadık kızımı dualarını okudukkk allah nasip ederse önümüzdeki hafta sonu mevlütünü okutucam inşallahh bugünleride gördük çok şükürrr
2 gündür sabahlıyorduk valla yine gaz problemii tabiii ama ben fasulye yemiştim az buçuk sanırım ondandı rezene ve şurup fayda etmemişti sanırım dün banyo yaptıktan sonra bile uyumamıştı akşamda 1 de yattı ve sabah 6 da beraber uyandıkkk kızım 5 saat yemek yemedi 1 de yedi yattııı uyumuşuz valla 6 da emzirebildim uyanamadım da ne eşim ne ben baygın gitmişiz valla üçümüzdeeee

aynı durumdayım canım biz mamayı günde 3 e çıkardık yetmiyor sütüm yetmiyorr gittikçe azalıyor gibi geliyor bana da arada emziriyorum o yüzden sağdıklarımı anlamıyorum ne kadar çıkıyor diye günde sadece toplamda 220 cc falan sağabiliyorum arada emmek istiyor diye veriyorum devamlı yarımsaatte bir 1-2-3 saatte bir istiyor benim zilli oyüzden tamamen ölçemedim sütümü ama cebelleşince göğsümle anlıyorum sütüm tok diyee sağmaya gidiyorum o anda acep sütmü yok diye zorla 30 cc çıkıyor böylece hemen mama ya başvuruyoruz bizde

canım ya minnacık daha allah yardımcın olsun umarım amelyata gerek kalmadan rabbim şifasını verir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…