Doğum yapmış olan anneler buraya....

Hicran selam;
Valla doğru diyorsun bende 2-3 gün giremeyince kendimi öyle yalnız hissttim ki. Şimdi bide evde olduğumuzdan hep , burada içimi döküp rahatlıyorum. Burada sorup bişeyler öğreniyorum. Allah razı olsun tüm arkadaşlarımızdan, herkes bişey sorulduğunda cevap vermeye çalışıyor.Ben burasını ilk düşük yaptığımda bulmştum. VE düşük soruları ile başlayıp bu zamana kadar geldik. Allahıma şükürler olsun ki meleğimi de kucağıma aldım.

Kızlar bende de süt problemi var ve bu yüzden kendimi çok kasıyorum ve üzülüyorum. Çevremdekiler beni çok üzüyor. Eşimden ve eşimin akrabalarından çok çekimser oluyorum. Onlara gittiğimizde sanki hiç sütüm olmuyor. Evde kendimi kontrol için çok şiş gibi ağrılı hissettiğimde bebeğimde uyurkan sütümü sağıyorum bende. en az iken ikisindende 60, çokken de 105 cc ye kadar çıkarıyorum.Dün yine misafirlikteydik, süt arttırmak için bira mayası bi tatlı kaşığı yoğurda karıştırıp yeniyomuş, bunu doğum doktorum söyledi. Ayrıca sağlık ocağındaki hemşire de dedi.Dün konuşurken, hiç öyle şey duymadık valla diyorlar neler var diyorlar.. Öyle kötü hissettim ki kendimi. İnsanlar pozitif konuşunca kendimi çok mutlu ve güçlü hissefiyorum .Şu anda da en çok ona ihtiyacım var.Kendi kendime kaldığımda bebeğim hem emiyor hemde huzurlu oluyor ama onlara gittiğimizde hep uyuyor diyrlar . BEbek tam uyuyacakken uyandırmaya çalışıyorlar ellerde geziyor. Uykusu varken uytamıyorum sonra çocuğu. Bende o anda kasıldığımdan kızımda mı hissediyordur nedir.. ?
Dün görümcem sen çok dengesizdin diyor bana.Çok dengesiz davrandın diyor. Kendi işimi evde kendim yaptım, gezdim , çok da memnunum. Genelde de herkes kendini sınırlama diyordu zaten. Ayrıca bana moral de oluyordu.Ama bebeğime de hep faydalı şeyler yemeye çalıştım hem de yedim de yani. 22 kilo aldım hamileliğim de kendimi hiç sınırlamadım. Sıkışık olduğumuzdan 1 ay daha çalıştım iznimi uzattım, hemde bi ay daha bebeğimle olacaktım. Çok tuhaf oldum öyle deyince. Benim bebeğim ilk 10 günde 600 gr. verdi. Sonra mama takviyesi ile şimdi 4500 kilo olduk. Ama o 10 günde iki annede yanımda kalmıştı her akşam ev kalabalık, gürültü , görümcemler , çocuğu kreşe başlamış ve alışamamış avaz avaz bağırara geçirdim. Hiç kimse bu kız biraz yalnız kalssın , dinlensin, huzura ihtiyacı var demedi. Benim bi tek eşime ve anneme ihtiyacım vardı. Annemide uzun bi aradan beri görmüyordum.Ama kayınvalidemler 40ına kadar sendeyiz dediler.Gerçekten kötü olarak söylemiyorum , kötü değiller, başımın üzerinde yerleri var ama çok bunaldım.İki anne de olunca evde hiç iyi olmuyor. İkiside farklı şeyler söylüyorlar, bunaltıyorlar. Bu bunaltıdan da hiç dinlenmedim ve yatmadım. Çünkü kendimi rahat hissedemiyordum. Geceleri uyuyor diye 5 saate yakın bi zamanda emzirmeye kaldırdık. Millet yarım saatte bir emzirirken ben bu şekilde bebeğimin çok zayıflamasına yol açtım. Annemlerde hiç yarım saatte bi demediler sanki hiç çocuk büyütmemişlerdi. Kayınvalidem var diye annemde pek ses çıkarmak istemiyordu. Çok kötü zamanlardı ya...Böyle olunca da ilk haftalarda sütüm azaldı.Onlar zannediyor ki yemedim de ondan sütüm olmadı ama inanıon herşey psikolojik. Eşim bile beni anlamadı ve hep beni suçladı...
3 haftadan sonra yalnız kalmayı istedim. Ve bebeğimde 15-20 günlükken meme başını tutmaya başladı. VE yalnızken başladı.. ÇOk sevindim , sütüm yetmese bile bebeğimi hissetmek çok güzeldi. İnsanların negatif konuşmasına karşın direniyorum hala, ısırgan çayı aldım, bira mayası da alacağım, bol bol su içmeye çalışıyorum.Allah hepimizin sütünü arttırsın, bebeklerimizi anne sütünden mahrum etmesin.

Benimde eşim hastaydı, neler yaşadığını tahmin ediyorum. Eşinle bebeği aynı odada tutmamak, maske takması için eşini sürekli tembih etmek, eşin evden gidince tüm evi havalandırmak, bebeğin ağlama krizine girdimi kocanın kucağına bırakamamak, yemek yerken salonla bebek odası arasında mekik dokumak ( bebeği salona getirememek) Bebeğin uyuyana kadar yatak odasına hapisolmak..Eşin evden gidince dokunduğu heryeri silmek (elime mikrop gelir ve bebeğime mikrop taşırım korkusuyla) neler yaşadığını biliyorum, allah sabır versin arkadaşım dolu dolu 7 gün sürüyor grip..

Off nunu üzüldüm sana, sıkma canını arkadaşım...Benim de kayınvaldem ilk günler sütüm gelmediğinde bana "ne biçim göğüsmüş bu hiç bir kadının göğsünde süt olmaz mı" dedi, "afrikalı aç kadınların bile sütü var" dedi..."Napıyosun sütünü yerleremi döküyorsun da sütün yok" dedi...dedi de dedi...Hep üzüldüm, üzülmem geçti şimdi düşündükçe çoooooooook sinirleniyorum.Köylü kadın, cahil kadın, patavatsız kadın...İşin kötü yanı o lafları işittiğimle kaldım, cevap bile veremedim ilk günlerin heyecanından.Ondan iyice soğudum.Zaten dikkatimi çekti o gelince sütüm azalıyor. Sinirlerim bozuluyor ondan heralde..Ben artık dayanamayıp terslemeye başladım onları. Bazı şeyler birikim oluyor insanda...

Son düzenleme:

Evet betülcüm biberonla veriyorum, herkesin söylediği gibi olmadı benim, bebeğim hem göğsümü hemde biberonu alabiliyor...Biberon alan göğsü almaz diyorlar bana saçma geliyor zaten bu olay...Benim tek göğsüm problemli onu başından beri almıyordu, ama öteki göğsümü alıyor...

Canım tek göğsün problemli oldugu ıcın mı sagıyorsun sutunu ?..
yanı tek göğsündekı sagğıp verıyorsun dıgerını emzırıyorsun oylemi ?
bıberon olarak hangı marka kullanıyorsun ? bırde boyutu ne kadar soyleyebılırmısın :)

Canım ya yaşadıkların için gerçekten çok üzüldüm....
Doğumdan sonra hormanlarımız hızlı bir değişime uğradığı için zaten çok depresif oluyoruz bide sağdan soldan ahkam kesenler olunca durum dahada çıkılmaz hale geliyor...
Bebeğin ve kendin için şimdilik söylenenleri duyma daha doğrusu kulak asma zamanı gelince hepsinine gereken cevabı verirsin..
Sütün olması için bol bol su vede süt iç(bebeğin gazlı değilse)
Humana'nın emziren anneler için Stil tea çayı var gerçekten sütü çok artıyor mutlaka dene derim....
Bulgur ve mercimekte çok süt yapıyor ama aynıı zamanda gazda yapıyor hatırlatayım...
Bebeğin için moralini yüksek tut ve fırsat bulursan mutlaka uyu bunlarda süte çok etkili geceleri o yüzden sütümüz daha çok oluyor....
Bebeğine ve sana bol sağlık diliyorum canım hiçbirşeye canını sıkma bebeğini düşün mutlu ol..sevgiler....:1hug:

Evet canım ya, gerçekten de dediğin gibi.Onlara karşı semğatim gitti. Eşime anlattığımd ada bi sonuç yada bi telkin alamıyorum. Sen taktın ya şimdi diyo.Aslında ne taktım ne de başka bişey .SAdece insanlardan güzel şeyler duymak istiyorum.Gerçekten de dediğin gibi onlar bişey dediğinde şaşkınlıktan birşey diyemedim bende. Bende oraya gittiğimde bi tuhaf oluyorum ve emse de boşmuş gibi hissediyorum.Tam kucağımdan bırakıyorum hemen uyanıyor.Çok rahatsız oluyorum saaatlerce...
Elimden geldiğince direneceğim bebişim için. Allah yardımcımız olsun. Aralık 5'te işe başlıyorum bu arada. VE bebeğimi de iş yerinin kreşine götüreceğim. İnşallah hasta falan olmadan yaza kadar çıkarız Allahın izni ile.

evet tek göğsüm problemli, çok uğraştım ama olmuyor, o yüzden sağıp veriyorum.Öteki göğsümüde sağıyorum, ama arada emziriyorumda, yani bir öyle bir böyle yapıyorum.Biberonlarım chicco ve bebedorun cam biberonları.Ufak boy 125 cc lik biberon kulanıyorum, 100-110 cc sağıp veriyorum, kimi zaman 110 kimi zaman 70 anca içiyor, öğününe göre kendi belirliyor.Kalan sütü saklamıyorum hemen döküyorum, haa birde sağdıktan sonra oda sıcaklığında tutmuyorum ben, buzdolabına koyuyorum ne olur ne olmaz diye. Sonra anne sütü sıcaklığına getiriyorum, 37 dereceye falan...Biberonların uçları da yeni doğan için, ama ben biraz tığla genişlettim çünkü çok az damlıyordu., nazlı sinirleniyordu :)) Silikon uçlu olanları kullanıyorum, ama kauçuklarda iyi... Aventin ucunu beğenmedi benim kızım, chicco ve bebedor kullanıyoruz, dr mr brownun da ucunu kullandığım oluyor, yani sürekli birbiriyle değişebiliyor onlar hep standart, birinin ucu diğerine olabiliyor. Cam almanı tavsiye ederim eğer alacaksan betülcüm.:1hug:

Son düzenleme:
Kızlar benim bebeğim de arada bi kıhhh kıhhh diye öksürüyor. Dün doktora gittik ama sadece burnunun aktığını söyledim o kadar öksürüp yok gibiydi.Şimdi bi kaç oldu öksürdüğnü görüyorum.Acaba sizde olan var mı? Ne ilaç verdiler?
Birde kızım bugün 50. gününde dün kontrolünde, 4440 gr. ve 56 cm çıktı. Sizce çok mu zayıf? fisfisfis
Bu arada bride senin nasıl oldu sütün? Çoğaldı mı? ben az gibiyken 50-60 cc , çok şişken ikisinden de 75-105 cc çıkartıyorum.Ama bebeğe yeterli gelmiyo gibi. Emdikten sonra çok hafif uyuyo ve sesten hemen uyanıyo. Emzikle kandırmaya çalışıyom ama düşünce başlıyo ağlamaya. Bende hem kontol için hem de iyice göğsü boşaltayım diye göğüslerimi gün içinde bir kere sağıyorum.Sonrada özel yassı uçlu göğüs ucu gibi biberon ucu aldım. Aynı zamanda da emziğim de NUK'un yassı uçlu olanı o şekilde bebeğime veriyorum. İnşallah bundan sonra da yadırgamaz.Yeni başladım mamayı da biberonla vermeye. Daha önce lastik uçlu kaşıkla veriyordum. Ama yakında işe başlayacağım , kendimi bi düzene sokmam lazım, bu yüzdende biberona başladık.
Bir şey daha sorayım kızlar.BEnim kızımın kakası çok cıvıktı.Zaten ishal gibi çıkıyolar biliyorum da.BEzini dün kayınvalidem açtığın da daha bi cıvıktı, sanki sulandırmışsın. Acaba üstüne çiş mi yapmıştı öyle oldu , yada üşüttüm mü acaba? Üşüttünce yeşil renk olur diyolar , doğru mu? :uhm:BEnim sarı idi gerçi.

Bride'cim tek göğsünü sağdığında mı 100 cc çıkarıyorsun.Yoksa ikisinden toplam 100 cc mi çıkarıyorsun?

Canım benim kızımda öksürüyor, ödümü patlatıyor ama dikkat ettim yemekten sonra öksürüyor, yani sanki genzine bişey kaçmış gibi 3 defa falan oluyor, Doktor hasta olsa günde 3-5 defa öksürmez her saat öksürür dedi bana..Seninki de yemekten sonra mı öksürüyor?benimki gazını çıkartırken öksürüyor, reflü dedi doktorum.Tabii sen doktora bir göster, boğazında kızarıklık falan varmı bir baksın bence.Sütüm çoğaldı maşallah, inşallah seninkide çoğalır, çoğalmasa da üzülme artık mamalar çok iyiymiş. Bende arada mama veriyorum.Benim kızımında kakası baya cıvık, ben zinko veriyorum diye böyle olsa gerek.O çok yumuşatıyor kakayı.Ama günde kaç defa yaptığına bir bak derim, benimki 4 kere falan ama hep çıvık yapıyor.Bide kızlar benim kızım geçenlerde 1,5 gün kakasını yapamadı, bende 1 kaşık zeytinyağı içirdim içirmez olaydım çok pişman oldum, kızım ertesi gün resmen bezinden taşırmaya başları, sırtı bile kaka olmuştu, ishal yaptı zeytinyağı, neyse sonra geçti bir daha asla zeytinyağı vermem.

merhaba güzel anneler. kızlar benim minnoşta öksürüyor ama hala sebebini anlayamadım dra göre tükrügünü fazla salgıladıgı içinmiş inşllah öyledir hasta olmasın diye gözünün içine bakıyorum.
birde arkadaşlar siz şu tek kullanımlık burun damlalarından bitkisel olan serum fizyolojikten bir kere damlatıp gerisini kullanıyormusunuz içinde bir seferlik yazıyor ama burnuna bir damla damlatıyorsun gerisini atacakmıyız yani anlamadım. ben hergün bebişime bir çay kaşıgı dolu degil yanlız zeytinyagı veriyorum hiçbir sakıncasını görmedim şimdiye kadar. dün gece bir gaz sancısı vardı dün bir arkadaşımız ılık zeytinyagı sürün demişti göbegine onu denedim minnoş baya bir rahatladı.
sizlere söyledigim formülüde ben yanlış yapmışım size güzelce tekrar yazayım bugün çok faydasını gördüm minnoşumun hiç gaz sancısı olmadı şimdiye kadar çok şükür. bir elma kabugunu ve bir tutam çörekotunu orta boy cezveyi suyla doldurup 5 dk kadar kaynatıyorsunuz sonra ara ara 2-3 çay kaşıgı veriyorsunuz ve gaz sancısına iyi geliyor.
hicrancım,betülcüm ve diger güzel arkadaşlarım inanın burdaki paylaşım bambaşka buraya ugramazsam eger eksikmişim gibi hissediyorum.sizlere öyle alıştımki dert ortagı,arkadaş,kardeş,burda sıcak paylaşımlar içindeyiz inşllahta hep böyle devam ederiz. hicrancım katılıyorum mutlaka bir buluşma düzenlememiz gerekiyor.

Mrb arkadaşlar bugün inşallah bebişlerinizle güzel günler geçirirsinizz...

Canım sana takma diyeceğim ama olmuyor kendimden biliyorum..
ayrıca sende açıkça söyle yalnızken daha rahat emziriyorumm kalabalık olunca bebişte bende stres oluyoruz de...
neyse bizimkide 3 .haftasından beri ara ara öksürüyor hapşırıyor. bunun için iki kere dr.a gittik dr. benle dalga geçti öksürüğünümü sayıyorsun diye
ateşi kusması fazla olmadıkça korkma dedi.......

Son düzenleme:

Canım peki kilo olarak ne kadarlık oldu bebeğin? Süt arttırmak için neler yaptın? BEnde 3-4 kere günde mama veriyorum.
Sen günde kaç kere sağıp ne kadar cc çıkarıyorsun? VE iki göğsünden de mi sağıyorsun o kadar miktarı?

arkadaşlar siz bebişlerinizi nerde yatırıyorsunuz,ayrı odadamı, yanınızda mı?
birde temizlik filan yaparken benim gibi ana kucağıyla oda oda gezdiriyormusunuz merak ettimfisfisfis

merhaba kızlarrr
benim minnoşumla ben oturma odasında yatıyoruz,o park yatağında ben koltukta, babamızı rahatsız etmeyelim diye,yazık babamız sabah işe gidiyor nedeolsa,ama bende çalışmaya başlayınca sanırım park yatağını yatak odamıza alırız
özene bezene hazırladığımız odasında ne zaman yatacak bebeğim acaba?

benim fıstığım acıktı galiba beni çağırıyor:))
sonra yine gelirim inşallah kızlarr
sizi çook özledim vallaa

merhaba arkadaşlar

artık bizimde evimizde bilg.var.sizlere kavuştum ensonunda.allah hepinizin bebişlerine sağlık sıhhat versin.güle güle büyütün bebişlerinizi.benim oğluşumda bugün 52 günlük oldu.daha sonra fotosunu koyarım.çok özlemişim sizleri ya.

merhaba güzel ve taze annişleerrr.
dün eşimin tüüümm ailesi memleketlerinden bize yatılı geldiler.yaramaz çocuklar, her odada 2-3 kişi.. toplam 14 kişiydik.tahmin edebiliyor musunuz durumumu?
görümcem de yeni doğum yapmıştı.ve dün oğlumu emzirmesine izin verdim.o kadar kötü hissettimki kendimi anlatamam.oğlum bi başkasının göğsünde karnını doyurdu.ve inanmıcaksınız ilk defa 3.5 saat aralıksız uyudu.Ama ne yapayım öncesinde 8-9 saattir uyumamıştı ve emzire emzire zaten az olan sütüm iyice çekildi.ben de emzirme teklifini kabul ettim.mamadansa anne sütü diye.
Allahım ne olur mamaya falan ihtiyaç duymayayım bol süt ver ki oğlumu doyurayım diye dua ediyorum.artık psikolojim bozuldu.onca uykusuzluğa dün gece uyuyamadım.denemediğim,içmediğim şey kalmadı süt olsun diye.mamada veriyorum günde 3 bazen 4 kere.süt olsun duası yok mu arkadaşlar bildiğiniz?bi o kaldı yapmadığım.
gitgide adaha da azaldığını hissediyorum psikolojik sanırım diye teselli ediyorum kendimi.Bizde ırsi sanırım,annemde beni ve abimi 40 gün emzirmiş.kardeşimi ise 20 gün.
oğlumu saglık ocagına aşıya götürdüğümde dr '5kg olmuş sütün iyi yarıyor demekki' dedi.
evet sütüm yarıyor ,besleyiciliği artsın diye pekmez içiyorum hergün,incir ve daha neler neler.besleyici ama Doyurmuyor.az ama öz sanırım.bir-iki emzirmeden sonra göğsümle kavga etmeye başlıyo oğluşum.mama verince de lıkır lıkır içiyor.. birde sağ göğsümü emiyor genelde çünkü sık versemde soldakinde daha az süt..
Neyse amma da dert yandım uyandı benimki.hepinizi öptüm.
sweet curse hoş geldin yeniden..a.s.

Son düzenleme:
kızlar bebeğim geçen gün çok ağladı diye yazmıştım.dr. götürdük.kasık fıtığı varmış meğer.siz de dikkat edin.şimdilik fıtığı elimizle ittirip içeri sokuyoruz.salı tekrar dr. gidecez.gerekirse amelitala alınacak.allhım bebeişlerimize sağlık versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…