Doğum yapmış olan anneler buraya....

canım burun aspiratörü bende kullanıyorum ama devamlı değil ve dr dediği gibi eğer burnunundışa yakın kızmında pislik varsa onu alabilmek adına ve fazla kullanmamak şartı ile yani yoksa her defasında kullanmıyorum

aspiratörü doğru kullanıyorsun ama burnunda pislik varsa kullan fazlada kullanmamaya gayret et canım ve zencefil kaynat iç kendin onada fayda eder ıhlamur vss tüm bitkisel çayları iç yani grip nezle için zencefil hatmi çiçeği ve ıhlamurrr limon koy iç bak görürsün bebeğin de iyileşir fazla sürmezz emziriyordun değilmiii

günaydınlar güzel anneler ve güzel bebişlerii..
herkese güzel bir gün diliyorum..

Seda ; bebeğim terli uyandığında; Alin arkadaşımızın da dediği gibi, sırtına ince yumuşak bi tülbent koyuyorum .. çünkü teri sırtında kuruduğunda üşüyor , hapşırıyor hemen anlıyorum üşüdüğünü :CüvCüv:
doğum sonrası ilk ilişkiden ben de çekiniyorum açıkçası.. korunma yöntemini de cuma günü dr.uma kontrole gidip danışacağım, ayrıca 40 günüm dolmasına rağmen benim kanamam da henüz kesilmedi CADIARZU

Maibeyaz ; aspiratörün renkli plastik kısmını sıkıp bebişin burnuna soktuktan sonra , burnunun içinde serbest bırakıyorsun dolan hava ile birlikte sümükleri de çekmiş oluyorsun canım mirmirmirmir burun aspiratörünü gerekli gördükçe kullanabilirsin dedi dr..
tek kullanımlık damlalar küçük küçük tüplerde ve 24 saat içinde kullanmazsan döküyorsun.. belki markadan markaya fark vardır senin dr.un bunu belitmediğine göre...

ayrıca bebişi öksüren arkadaşlarım; bebeğinizi dr.unuza kontrole götürün.. benim bebişim de öksürüyordu, babasından mikrop bulaşmış ve boğazı kızarmış.. ilerlemeden fark edilmesi çok önemli .. eğer ilerlerse ciğerlerine kadar inebiliyormuş Allah korusun :çok üzgünüm:
ihmal etmeyin derim.. geçmiş olsun ..
:1hug:

canancım geçmiş olsun.. burada bebişine ameliyat yaptıran bir arkadaş yazmış kolaymış ameliyatı..
Allah şifa versin canım ameliyatı kolay geçer inşAllah annesi..

Herkese gunaydın:)dunden berı gıremedım.ne cok yazmısınız oku oku bıtmedı:)umarım herkes ıyıdır..
kızlar dun bebısım ılk olarak saat 12.30 da uyudu gece.allahım cok sukur bugun kendımı zımba gıbı hıssedıyorum.normalde 3 ten once uyumadıgı ıcın:)
Dun ılk olarak esımle basbasa dısarı cıktık.sagolsun kayınvalıdem geldı cocuga baktı.Ben emzırdım sonra 2 saat cıktık.sahıle gıttık oturduk yemek yedık.havada gunluk guneslıktı.sonra yuruyus yaptık sahılde.bu arada mınık kusum yanımda olmadıgı ıcın tedırgın tabı aradık uyumus hemen kuzum:)
2 saat bıle bıze ılac gıbı geldı.nasılda gerilmişim.bugun kendımı daha ıyı hıssedıyorum valla kızlar...darısı hepınızın basına:)

canım cevabım birz geç oldu ama malum bebişten anca girebildim. senin yazını okuduktan sonra tadına baktım acı degildi. verdigimden beri dikkat ediyorum alttanda üsttende kolay gaz çıkarıyor minnoşum.

duygucum maşallah Egemize annesini rahat bırakmış uyumuş.ne güzel gezmeyede gitmişsiniz.
yagmurcum benim kullandıgım serum fizyolojigin adı Sinomarin dr banada sık sık kullanabilirsin demişti bende öyle kullanıyordum ve bir tanesini birkaç gün kullanıyordum dünden beri senin dedigin gibi kullanıyorum acaba başka kullanan arkadaş varmı sizler nasıl kullanıyorsunuz.
benim minnoşumun burnu çok tıkanıyor ve öksürügü var ama sebebini anlayamadım bir türlü yarın aşı günümüz bakalım birde saglık ocagındaki dra gösterecegim ne diyecek.

arkadaşlar ana kucagını kullanan varmı oto şeklinde olanlarından ben içine yastık koydum zemini çok sert ve biçimsiz oldugu için oda içine çöküyor sizler kullanıyorsanız ne yaptınız fikirlerinizi alabilirmiyim.

Benim bebişte ilk kez 11 de uyudu gece 2.30ta kalktı emzirdim,sonra 5.30da kalktı tekrar emzirdim ve sabah 8de kalktı.Umarım hep böyle devam eder gece 2den önce uyumaması zor oluyordu.Daha öncede sormuştum cvp veren olmadı sırtım çok ağrıyo kızlar varmı bir öneriniz,emzirme yastığı felan kullanan varmı?Egzersize başladım yarında doktora gidicem :1no2:Umarım emzirme döneminde kullanabilinen kas gevşeticiler vardır:Saruboceq:

aslıcım slm canım.evet sukur dun gece ılk olarak uyudum valla:)bırde gezdım.guzel bır gundu yanı şükür..
canım ben burun damlası fizyosol kullanıyorum ama oda cok ama cok nadır gercekten tıkanınca damlatıyorum cunku hıc sevmıyor ege cok aglıyor:1no2:
bırde aslıcım hanı ıslak mendıl ıcın demıstın ya kalorıferın ustune koyuyorum dıye o zaman kurumuyormu canım?bende koycaktım dun ama ya kurursa dıye koymadım bır sorayım once dedım?
egenın popusunun tam arası kızarmaya basladı kızlar?sebamed kullanıyorum ıkı gundurde ara sıra pudra kullandım belkı ıslak kalıyordur dıye ne yapayım ben sımdı bepantenmı alayım ya:çok üzgünüm:

canan cnm allah çok şifa versin:1hug: dün yazını okumuştum valla dün gece sana çoookk dua ettim... bitanem sen moralini düzgün tut ve dua et... anne duası kabul olur cnm inş... tez zamanda rabbim sıkıntınızı hafifletsin....:Saruboceq::Saruboceq:

Aslıcım ben ana kucağını yalnızca arabayla biryerlere giderken kullanıyorum bebek içinde iki büklüm oluyor , bir de yeni doğana uygun diye satıyorlar ..dr.a da sordum uzun müddet kullanmayın, kısa yolculuklarda kullanabilirsiniz dedi..

Duygucum benim bebişin de poposunun arası bazen kıpkırmızı oluyor, yıkarken bol bol sabunluyorum veya o gün yıkamıyacaksam sabunlu nemli bezle silip kuruluyorum hemen geçiyor canım..

canım sende ne güzel uyumuşsun maşallah minnoşlara düzene giriyorlar artık herhalde.güzelim ben emzirme yastıgı falan kullanmıyorum ama emzirecegim zaman sırtımı yastıkla destekliyorum tabi biraz agrılarım var ama ne yapalım artık.
canım ben zeytinyagı sürüyorum hemen faydasınıda görüyorum.

canım dedigin gibi bende unuttum yazacaktım canancım geçmiş olsun acil şifalar dilerim.

bizimki de bugün fena değildi uykusu bölük pörçük ama idare ediyoruz işte...mirmirmirmir ya cnm o sırt ağrıları bendede oluyor tek çare valla eşime masaj yaptırmak oluyor şutarafagittiee kas gevşeticide emzirdiğiz için kullanamıyoruz.. ama emzirme dönemine uygun ilaç var mı bilmiyorum . çünkü kullanmadım ben başlarda emzime yastığı çok kullandım göğsüm çok feci ağrıyodu destek oluyodu ama şimdi kullanmıyorum artık alıştım rahatça tutuyorum bebişimi...:ecrin_bebek: iyi egzersiz yapıyosun demekki hımmm hızlısın bende tembel tembel oturuyorum yaw:bbo::bbo:

yerde sallanana ana kucagı kullanan varmı arkadaslar?hanı evde kullanmak ıcın olanlardan?oda dumduz degıl ben sureklı kullanıyorum cunku ege cok sevıyor

ve duydugum kadarıyla
ellerinin ve ayaklarının soğuk olması vücudundaki kan dolaşımının henüz yeterince gelişmediğinden kaynaklanırmış,üşüdüğüne delalet degil yani...?!
işte böyleeee
uffff amma da yazdım..telledim haa
:)[/QUOTE]

Alin implant nedır ck merak ettım bır cesıt hap mı ?

ayrıca burun ve eller odanın sıcaklıgına baglı olarak ısınıyr yada soguyor buna cok dıkkat ettım.. baslarda yanı yenı dogdugu zamanlarda dedıgın gııb dolasımla alakalı sureklı soguktu ama artık sıcaklıgı ıfade edıyor..
zaten dedıgım gbı terlı oldugunu hıssedersem emzırırken pelusuna sarıyorum..
ama benım bebıs belkıde odanın ısısından ve uyurken cok sarmalamadıgımdan cok nadır terledıgı oluyor oda hafıf nemlı gıbı.. pek terlemıyor yanı..
odanın derecesı ıse 23-24 derece denır genel olarak hasanede de oyle demısler dı evdekı derecede 23-24 oldugunda bebıs soguk oluyordu doktora sordum 27-28 gıbı tutun odanın dereceesını dedı.. oyle yaptıgımızda normale geldıgını gorduk... kı zaten o da baslardaydı artık dereceye bakmaya gerek grmuyorum anlıyorum sogudgunu yada bıraz sıcak oldugunu kendım kontrol ederek takıp edıyorum..

canım benım bebısınde poposunu arası bır ara kızarmıstı.. ben ara ara bepanthen ara arada chıcconun kremını kullanıyordum.. bepanten belkı daha etkılıdır dıye kızardıgında sadece onu kulandım gecmedı.. sonra netten bıraz baktım ve burda bır topicte okudum bebek pişik kremlerınn sadece bır kacında pişiğe karsı çinko bulunuyormus dıgerlerınde bulunmuyormus onlardan bırıde chıcconun kremıymıs.. onu okuduktan sonra hemen bepanthen bırakıp chıcco surdum ılk gun hemen farkettı gectı kızarıklıgı...tavsıye ederım..

betül hoşgeldin canımm teşekkürler güzelim verdigin bilgi için bende dr söyledigimde elleri ve ayakları soguk olabilir normal demişti üşüyüp üşümedigini anlamak için bagrına dokun yada ensesine demişti ama iki gündür senin dedigin şekilde burnunu elliyorum:))

canım bılıyorsun senınle konusmustuk benımde boynum ve sırtım cok agrıyor.. baslarda emzırme yastgını cok kullandım sımdıde ara ara kullanıyorum.. ve göğsüm cok yara oldugu ve acıdıgı ıcın emzırme yastıgıda kullansam acıdan cok kasılarak emzırıyordum ve kendımı ne egerek ıkı buklum oluyordum oyle oyle emzırerek bu agrılar fena yerlestı bana.. sımdıde arada masaj yaptırıyorum esıme ama masajla gecıcek bırsey degıl bu dedıgın gıbı brısede kullanammııyoruz ne yapıcaz bılmıyorum valla bır cozum bulursan bana da soyle olur mu

yerde sallanana ana kucagı kullanan varmı arkadaslar?hanı evde kullanmak ıcın olanlardan?oda dumduz degıl ben sureklı kullanıyorum cunku ege cok sevıyor

Asli hoşbulduk canım rıca ederım :) senın yazından alıntı yapıp cevap yazmıstım ama o cevap nereye gıttııyse anlamadım kaydirigubbakcemile3 dıgerlerını yazarken sılınmıs heralde..
duygu sende srmussun...
ben oto koltugu kullanıyorum sallanandan sanırım genellıkle coguda sallanıyor.. arabada da kulanıyoruz evdede... genellıkle sallamamaya dıkkat edıyorum ama gazı cok oldugunda oyalamak ıcın ona basvuruyorum.. ayağımda hıc sallamadım..
Asli ıcıne bende yastık koyuyorum cunku cok kıvrık gelıyor bana bebıs ıcınde oturur gıbı oluyor.. doktorumuuza sordugumuzda ıcıne hıcbırsey koymanıza gerek yok dıırek bebegı koyun dedı ben baktm ama yok ıcıme sınmedı bır tuhaf oluyor bebeıs ıcınde.. yuzden 45 derecelık br acıda yatıcak sekılde ıcıne sekıl verdım oyle kullanıyoruz :)

betulcum benım araba koltugum ayrı bu dedıgım hanı basıt yerde kullanılanlardan.ayagımda sallamak degıl altında demır var ayagınla ona basıyorsun sallanıyor.resmını gondereyım bakın o zaman daha ıyı anlatmıs olurum sanırım

benim oğlumunda poposunda kızarıklıklar vardı.okadar dikkat ettiğimiz halde.ben ılık su ve pamukla siliyorum.sonrada bildiğimiz hanişu yeşil kutulu arko varya onu kullanıyorum.çokta iyi geldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…