Doğum yapmış olan anneler buraya....

yaa ben de chicco telsiz almıştım dediğin gibi frekanslar karışıyor, hep hışırdıyo, tv den etkileniyo, kablosuz internetten etkileniyoo oo her bişeyden etkileniyor, hiç memnun değilim..kesinlikle tavsiye etmiyorum telsiz almayı düşünenlere..hem de 120 ye almıştım

ya bende sigarayı bırakamadım.mutfakta içiyorum ama içtiğin oda ne kadar uzakta olursa olsun etkisi oluyormuş ,kaldı ki bir de süt veriyorum :çok üzgünüm: günde 7-8 taneyi buluyor.
saol tavsiyen için alırken bu özelliğine dikkat edeceğim..

bende well marka hedıye geldı telsız.ve hıc memnun degılım.cok berbat.sureklı tuhaf sesler gelıyor ve her sesten frekanstan etkılenıyor.kesınlıkle tavısye etmıyorum.sıgara bende gunde 3 tane falan ıcıyorum.yınede sukredıyorum eskıden yanı hamılelıkten once 1 paket sıgara ıcıyordum.sımdı 3 4 tane olması benı tesellı edıyor..züğürt tesellisi işte:))

Canım ben coğu kez anahtarımı alıp ta gıdıyorum o kapıyı cekıp cıkıyor..
ama bazende kalıyorum farketmıyor.. ıslerı tamamen bıtırıyor.. sabah 09.30 gıbı gelıyor aksam ustu 5.30 - 6.00 gıbı gıdıyor.. temızlık camasır bulasık utu hepsını yapıyor Allah ondan razı olsun vallahı ıyıkı bulmusum onu :)
70 ytl verıyoruz.. onun oncesınde 65 verıyorduk zam geldı :)

Ayrıca tırnaklarını ben 3. gun kestım ılk olarak ondan sonrada sımdıye kadar 3 kere fılan kestım bızımkının tırnaklarının masallahı var dogrusu dogdugu gun bıle baya uzundu..
ben hıc eldıven gıydırmedıgım ıcın sureklı kesıyorum yuzunu cızmesın dıye..

Dıoynsos ve umut arkadasım sıgarayı azaltmaya calıssanız :1no2: , dıoynsos gunde 7-8 cok degılmı bebısler bıraz mamaylada beslense neyse ama sadece anne sutuyle beslenırken bıraz daha az ıcsen.. bende ıcıyorum ama haftada 2-3 tane.. cunku ınsan ıctıkce ıcıyor bu sefer sayısı fılanda kalmıyor yazık yavrucaklarımıza öyle değil mi.. :teselli:

selam arkadaşlar ben çok sık giremiyor beni kzı çok huysuz...geçmişi okumayı da bitiremedim....herkes iyi mi bakiiimmm??

duygucum sanırım çözdüm koydugum resimler büyük oldugundan eklemiyor galiba. denemeye devam edecegim bakalım artık.
deryacım hoşgeldin güzelimm işe giderken bebişi yanında mı götürüyorsun.

hoşbuldk canım biraz geç oldu ama :)) iş götürmüyorum evde kyınvalidem bakıyor 2- 3 saat...eczane riskli ortam ya hastalar varya sürekli..

canım en de baktım kanz da daha küçükleri bile var ama kullanablirmiyim emin olmadım..ben içine kısa kollu body,üzerine de uzu kollu body,altına 2 tane penye alt giydiriyorum dışarda..ayaklarında da çorap ve örgü patik...dışarda bebek arabaına ana kucağını yerleştirdik penye bataniyesii ile kundak yaptık,üzerine de polar bataniyeyi serdik...hiç üşümeden dolaştık hem de akşam ve soğuktu hava...

mervecim benimki artık ço ilgi istiyor..konuurken yüzüne bakıyor konuanın dinleyip gülüyor ve sesler çıkarıyr....çok tatlı oluyorlar büyüdükçe ya...tanıyor resmen bizi...

Canım benim durumum da senin gibi. Öyle üzülüyorum ki. Cumartesi doğum doktoruma kontrole gittim.Sütüm az galiba doymuoy dedim. Mama takviyesi veriyoruz dedim.Bana , benim kardeşim 6 ay savaştı dedi. Bir kaşık toz bira mayasını yoğurt ile karıştırıp iç dedi, sonra Vitamat mı ne bi içecek var ondan bir tane iç dedi, ısırgan çayı iç dedi. Bende bunları yapmaya yeni yeni başladım. Bide havuç yemiştim bi kere o zamanda bayağı süt olmuştu sanki, ve bol bol su....
Bende elimden geldiğince emzirmeye çalışıyom. Senin gibi hep dua ediyorum. Allahım bebeğimi anne sütünden mahrum etme diye. İnşallah daha da iyi oluruz. Ama sakin ve tek kalıp, huzurlu olmamız gerek. Tek sonuç bu benim için. Bende ilk haftalar çok bunaldım.Hala da lohusalık sendromu devam ediyo. Eşimle hep tartışıyoruz beni bi türlü anlamıyo... Allahtan tek sabır ve süt dua ediyorum...

bir tek kendm sanıyordum of of yanlız değilmişim mamamı anne sütümü bu çocuk açmı neden durmuyor memede neden deli gibi davranıyor aaa bu gün sütüm gelmedi stres oldum otur ağla çok zor çok kimse istemez mama vermeyi çokmu heves herkes cezve biberon yıkamaya milletin lafı çok zor çok bende sabır istiyorum Allahtan birde bol bol süt oğluşuma ve benim gibi isteyen herkese ama inat ettim mama var dolapta çöpe atacam emsin aksın bol bol :))))))))))))))))))))))

canım ne dersen de kaynanalar anlmıyor bence...geçen ben de emzirmek için odadan çıktım..içeride bir sürü eşimin akrabası dolu mevlüd günü...tanımadığım isanlar bile..neymiş efendim yaancı yokmuş yanlarında emzirmeliymişim bebeğimi kaçırıyormuşum onlardan.....

arkadaşlar siz bebişlerinizi nerde yatırıyorsunuz,ayrı odadamı, yanınızda mı?
birde temizlik filan yaparken benim gibi ana kucağıyla oda oda gezdiriyormusunuz merak ettimfisfisfis

bizim yanımızda yatıyor canım..gündüz salonda oturdupuz yede ana kucağında..gece yatağında..yatağımın yanında hemen....temizliğe bana kadın geliyr önca salonu temizliyor bu arada yata odasından çıkarmıyorum sonra salonda kalıyoruz tüm gün...

1-prezervatifle korunabilirisn en iyisi bence.
2-biz 1 kez denedik ben çok acı çektim fazla zorlamadan bıraktık..ama benim önceden de ilk girişte acım olurdu fakat b kez çok fazlaydı...hem de dediğin gibi kuruydu...sanrım bir de korku oluyor içimizd ondan..
5-uyrsa en de çıkarmıyorum..bizim zatn gaz sorunumuz var..çıkmıyo ki...
6-ben zaten çok kalın giydirmediim için soyamıyorum ama ev sıcak....bez kundakalr varya ..onu alıyorum kısa bir süre sırtını örtsün diye...incecik zatn..

canım serum fizylojik değil de okyanus suyu kullanabilirsinz bence...tabi benim fikrim bu sadece..ben öyle yapıyorum ayrıca öyle damla damla falan da değil....tonimer damla nın bir flakonunun yarısını bir burnuna tazyikle sıkıyorum yarısını diğer burnuna..yan yatar pozisyonda tabi...sümkürerek atıyor urnundakileri....bazen de hiçbirşey kullanmadan görüyoırsa sümüğünü chicconun aspiratörü var onunla alıyorum....aspiratöre basacaksın burnunda bırakacaksın ki çeksin kullanmayı bilmeyenle rvarsa ....

canım ben yeni kullanmay başldım ama arabada değilde kendi bebek aabasını içinde...bir de ev gezmesine gittiğimde...toyiki de ana kucağı yastığı satılıyor..ondan aldım evdekine de koyyorum onun da içi çukur çünkü....sanırım 25 ytl fiyatı..

ben emzirirken sırtıma yaztık koyuyorum...ayağımıa uzatacak yer arıyorum ki bebeğin olduğu tarafı büküyorum acağımın ozaman ağrımıyor.ç...bazen de büyük emzirme yastığı var ya onu kullanıyprum...kızımda onu çok seviyor daha uzun emiyor sonra üzerinde uyuyor kolumda ağrımıyor...

canım bizimde kızaık şuan...dermotrosyd krem kullanmaya başladım ben doktor de devam et ama geçmedi..şimdi travazol kreme geçeceğim ...inşalalh o geçirir...

yerde sallanana ana kucagı kullanan varmı arkadaslar?hanı evde kullanmak ıcın olanlardan?oda dumduz degıl ben sureklı kullanıyorum cunku ege cok sevıyor

canım ben 10 gündür kullanıyum...toyikiden detek yastığı aldım..çukur kısmına konuyor....hem oto koltuuna hem ona konuyor canım...

Alin implant nedır ck merak ettım bır cesıt hap mı ?

ayrıca burun ve eller odanın sıcaklıgına baglı olarak ısınıyr yada soguyor buna cok dıkkat ettım.. baslarda yanı yenı dogdugu zamanlarda dedıgın gııb dolasımla alakalı sureklı soguktu ama artık sıcaklıgı ıfade edıyor..
zaten dedıgım gbı terlı oldugunu hıssedersem emzırırken pelusuna sarıyorum..
ama benım bebıs belkıde odanın ısısından ve uyurken cok sarmalamadıgımdan cok nadır terledıgı oluyor oda hafıf nemlı gıbı.. pek terlemıyor yanı..
odanın derecesı ıse 23-24 derece denır genel olarak hasanede de oyle demısler dı evdekı derecede 23-24 oldugunda bebıs soguk oluyordu doktora sordum 27-28 gıbı tutun odanın dereceesını dedı.. oyle yaptıgımızda normale geldıgını gorduk... kı zaten o da baslardaydı artık dereceye bakmaya gerek grmuyorum anlıyorum sogudgunu yada bıraz sıcak oldugunu kendım kontrol ederek takıp edıyorum..

canım benım bebısınde poposunu arası bır ara kızarmıstı.. ben ara ara bepanthen ara arada chıcconun kremını kullanıyordum.. bepanten belkı daha etkılıdır dıye kızardıgında sadece onu kulandım gecmedı.. sonra netten bıraz baktım ve burda bır topicte okudum bebek pişik kremlerınn sadece bır kacında pişiğe karsı çinko bulunuyormus dıgerlerınde bulunmuyormus onlardan bırıde chıcconun kremıymıs.. onu okuduktan sonra hemen bepanthen bırakıp chıcco surdum ılk gun hemen farkettı gectı kızarıklıgı...tavsıye ederım..
[/QUOTE]

canım ben doğduğu günden beri chicco kullanıyorum ama 10 gündür kızarık izimkide...doktor senin yediklerinle alakalı dedi..asitli şeyler yeme dedi..mandalina,üzüzm,domates gibi....burda bir arkadaş yazmışrı ağzında pamukçuk olanca da olabiliyormuş...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…