E
EU1
Ziyaretçi
- Konu Sahibi Girl and baby
-
mrb canım.bebefonu kesinlikle tavsiye ediyorum.ben mutfakta işimi yaparken sesime uyanıyordu.kapıları kapatsam ben onu duyamıyorum.bebefon çok işime yaradı.örneğin ben sigara içiyorum doğumdan beri.en uzak odaya gidiyorum bunun için ve havalandırıyorum bu sırada,wc de bile yanıma alıyorum napiim.ama her marka iyi değil.frekanslar karışıyor bazılarında.bebişin nefesini değil ama ufak ıhlamalarını duyabiliyorsun.hatta ben tv yi açık bırakıyorum sese alışsın diye ama onun sesini ayrı olarak iletiyor makina.benimki arçelik.çok pahalı olanlarından almadım buda 80-90 civarında.aklında olsun.bebeğin yanındaki değilde yanına alacağın parçası prizli değil şarjlı olsun.mesela balkonda çamaşır asarken cebime takıyorum orada priz yok,şarjlı rahat oluyo..
implant acımıyormuş.arkadaşım kullanıyor tam ayrıntılarını öğrenince yazarım size.
ya bende sigarayı bırakamadım.mutfakta içiyorum ama içtiğin oda ne kadar uzakta olursa olsun etkisi oluyormuş ,kaldı ki bir de süt veriyorum :çok üzgünüm: günde 7-8 taneyi buluyor.mrb canım.bebefonu kesinlikle tavsiye ediyorum.ben mutfakta işimi yaparken sesime uyanıyordu.kapıları kapatsam ben onu duyamıyorum.bebefon çok işime yaradı.örneğin ben sigara içiyorum doğumdan beri.en uzak odaya gidiyorum bunun için ve havalandırıyorum bu sırada,wc de bile yanıma alıyorum napiim.ama her marka iyi değil.frekanslar karışıyor bazılarında.bebişin nefesini değil ama ufak ıhlamalarını duyabiliyorsun.hatta ben tv yi açık bırakıyorum sese alışsın diye ama onun sesini ayrı olarak iletiyor makina.benimki arçelik.çok pahalı olanlarından almadım buda 80-90 civarında.aklında olsun.bebeğin yanındaki değilde yanına alacağın parçası prizli değil şarjlı olsun.mesela balkonda çamaşır asarken cebime takıyorum orada priz yok,şarjlı rahat oluyo..
implant acımıyormuş.arkadaşım kullanıyor tam ayrıntılarını öğrenince yazarım size.
herkese mrb
duygu;maşallah canım çok tatlıı Allah analı babalı büyütsün,bu arada bizimkine benzemiyormuş,kıyafet beni yanıltmış:roflol:
ben arabayla giderken anakucağını,yakın yerlere giderken anneanne teyze gibi portbebeyi kullanıyorum gerçi bir ay sonra sığmayacak, anakucağına göre çok hafif
benim kanamam hala devam ediyor Allahtan eşim ş.dışında, biz hamilelikte de bir şey olacak diye korktuk yapamadık arayı bayağı açtık:a015: bu yüzden çok korkuyorumm yaabenneyaptımki
betül eşim,annem yanımda olduğu zaman günlük ev işlerimi rahat yapıyorumm ama onlar olmayınca dediğim gibi evde anakucağıyla dolaşıyorum her an kusar vs.. diyee
ben yardımcı geldiğinde de anahtarı verip çıkamıyorumm çünkü tamamen işi bitiremiyor fisfisfisen en azından mutfağı ben çıkartıyorumm eşimde halime kızıyor ne anlamı kaldı sen yapınca diyorr:mymeka: senin ki tamamen işi bitirebiliyor mu? ve ne kadar alıyor? ona göre başka birisine bakacağım..
Gelelim sorulara;
ben sebamedin pişik önleyici kremini her açtığımda sürüyorum sizler de sürüyor musunuz?
kaç günde bir yıkıyorsunuz? ve hergün losyonuyla masaj yapıyormusunuz? (altını açarken bir kaç hareket yaptırıyorum ama losyonla tamamen masaj yapmıyorumm)
ve tırnaklarını kesen varmı erken mi?
duygucum sanırım çözdüm koydugum resimler büyük oldugundan eklemiyor galiba. denemeye devam edecegim bakalım artık.
deryacım hoşgeldin güzelimm işe giderken bebişi yanında mı götürüyorsun.
teşekkür ederim arkadaşlar ben de maske takmasını sağlayayım eşimin :) dün grip aşısı da oldu benim zorumla..umarım aşı işe yarar..
ben de evde kilotlu çorap giydirmiyorum tulumların içine kısa çorabını giydiriyorum ama onlar da dizine kadar çıkıyor zaten :) biz bir de penye battaniyesine sarıp yatırıyoruz annem öyle yaptı hep, ben de alıştım, kundak gibi bacaklarını gevşek olarak sarıp uyutuyorum..
biz de geceleri gece lambasını yakmadan uyutmuyoruz..karanlıkta yatırmadım hiç.. hem uyanınca da etrafı görmek açısından iyi oluyor dediğiniz gibi..
dışarı çıkarırken giydirmek için astronot montlara baktım ben..alan var mı arkadaşlar.. 62 cm olanını buldum en minik albimini marka..almayı düşünüyorum kışın yakın yerlere yürüyerek giderken giydiririm iyi olur diye düşündüm ..
evet canım ilerleyen aylarda daha neler neler yapacaklar miinik yaramazlarımız.. Allah bebişlerimizin hepsine sağlık versin..
benim bebişim de gülüyor hatta bazen kıkırdıyor kaydirigubbakcemile3 ben konuşurken ..
ama bana bakıp gülmüyor sanki boşluğa bakıyor gibi.. sanırım şimdilik sadece sesleri çok iyi algılıyorlar.. ayyy yerim minişlerin hepsinii :CüvCüv: :ecrin_bebek:
bu arada ismin emine mi benim ismim merve canım
merhaba güzel ve taze annişleerrr.
dün eşimin tüüümm ailesi memleketlerinden bize yatılı geldiler.yaramaz çocuklar, her odada 2-3 kişi.. toplam 14 kişiydik.tahmin edebiliyor musunuz durumumu?
görümcem de yeni doğum yapmıştı.ve dün oğlumu emzirmesine izin verdim.o kadar kötü hissettimki kendimi anlatamam.oğlum bi başkasının göğsünde karnını doyurdu.ve inanmıcaksınız ilk defa 3.5 saat aralıksız uyudu.Ama ne yapayım öncesinde 8-9 saattir uyumamıştı ve emzire emzire zaten az olan sütüm iyice çekildi.ben de emzirme teklifini kabul ettim.mamadansa anne sütü diye.
Allahım ne olur mamaya falan ihtiyaç duymayayım bol süt ver ki oğlumu doyurayım diye dua ediyorum.artık psikolojim bozuldu.onca uykusuzluğa dün gece uyuyamadım.denemediğim,içmediğim şey kalmadı süt olsun diye.mamada veriyorum günde 3 bazen 4 kere.süt olsun duası yok mu arkadaşlar bildiğiniz?bi o kaldı yapmadığım.
gitgide adaha da azaldığını hissediyorum psikolojik sanırım diye teselli ediyorum kendimi.Bizde ırsi sanırım,annemde beni ve abimi 40 gün emzirmiş.kardeşimi ise 20 gün.
oğlumu saglık ocagına aşıya götürdüğümde dr '5kg olmuş sütün iyi yarıyor demekki' dedi.
evet sütüm yarıyor ,besleyiciliği artsın diye pekmez içiyorum hergün,incir ve daha neler neler.besleyici ama Doyurmuyor.az ama öz sanırım.bir-iki emzirmeden sonra göğsümle kavga etmeye başlıyo oğluşum.mama verince de lıkır lıkır içiyor.. birde sağ göğsümü emiyor genelde çünkü sık versemde soldakinde daha az süt..
Neyse amma da dert yandım uyandı benimki.hepinizi öptüm.
sweet curse hoş geldin yeniden..a.s.
Mrb arkadaşlar bugün inşallah bebişlerinizle güzel günler geçirirsinizz...
Canım sana takma diyeceğim ama olmuyor kendimden biliyorum..hem hamileliğim boyunca hem lohusalığımda bana az göz yaşı döktürmedilerr,eşim bile bırak takma kafana sen haklısın dese bile kendime engel olamıyordumm.
Dolayısıyla eşin seni anlasa bile olnarın hareketlerine,lafllarına sanki sen üzülmeyecekmisin..
Ailelerini korumak için ara ara damarları tutuyor Anne babaları sonuçta..
ayrıca sende açıkça söyle yalnızken daha rahat emziriyorumm kalabalık olunca bebişte bende stres oluyoruz de...
neyse bizimkide 3 .haftasından beri ara ara öksürüyor hapşırıyor. bunun için iki kere dr.a gittik dr. benle dalga geçti öksürüğünümü sayıyorsun diye
ateşi kusması fazla olmadıkça korkma dedi.......
arkadaşlar siz bebişlerinizi nerde yatırıyorsunuz,ayrı odadamı, yanınızda mı?
birde temizlik filan yaparken benim gibi ana kucağıyla oda oda gezdiriyormusunuz merak ettimfisfisfis
Kızlar ufak tefek merak ettiğim yada aklıma takılan şeyler var, sizinle paylaşayım dedim...Sizden başka kimseye soramıyorum...
1-Ben kanamam regl olduğumdanmış, doktora gittim dün öyle dedi, en az 2 sene hamilelik yasak dedi.Spiral ise önermiyorum dedi, doğum kontrol hapı da emzirdiğim için kullanamam napıcam ben?Siz nasıl korunuyorsunuz?
2-Birde ben hala regl olduğum için ilişkiye giremedik, ama ben açıkcası korkuyorum çok kuru oluyormuş ilk bir kaç ay, bu doğrumu?
3-Çok tuzlu yersem sütüm de tuzlu mu olur?
4-Saçımı orealle açtırmak istiyorum, boyattığım gün emzirmelimiyim, yoksa emzirmemelimiyim?
5-Bebeğimin gazın ne kadar uğraşsam da eğer uyuyorsa çıkmıyor sizinde böyle mi?Günde sadece 2-3 öğün gazı çıkıyor, sizin her öğün çıkıyor mu?
6-Uykudan kalkınca hırka giydiriyorum diyorsunuz ama benim bebeğim uykudan terli kalkıyor, saçı nemli oluyor, ona rağmen birşey giydirmelimiyim? yemek yerkende terliyor zavallıcık ben tam tersi uykudan sonra üstünü bir kat soyuyorum sırtını tülbentle siliyorum, kendimden düşünüyorum da terliyken biri bana bir kat daha giydirse çok bunalırım, yalnış mı yapıyorum?
Yardımcı olursanız çok mutlu olurum..
nasıl yani... ben de kullanıyorum pembe bi kutunun içinde... bana doktorum aklına geldikçe damlat bitince tekrar al demişti... kutunun üzerinde 5 güniçinde bitmesi gerekiyor yazıyor aslında... ama ben 15 gündür kullanıyorum doktorum öyle dediği için... oğluma bişey olur mu acaba... kafam karıştı şimdi... kafamçokkarıştı
bide sabahtan beri oğlumun burnu tıkalı... açamadık bi türlü... burun aspiratörü kullanan var mı acaba... faydası oluyo mu...
arkadaşlar ana kucagını kullanan varmı oto şeklinde olanlarından ben içine yastık koydum zemini çok sert ve biçimsiz oldugu için oda içine çöküyor sizler kullanıyorsanız ne yaptınız fikirlerinizi alabilirmiyim.
Benim bebişte ilk kez 11 de uyudu gece 2.30ta kalktı emzirdim,sonra 5.30da kalktı tekrar emzirdim ve sabah 8de kalktı.Umarım hep böyle devam eder gece 2den önce uyumaması zor oluyordu.Daha öncede sormuştum cvp veren olmadı sırtım çok ağrıyo kızlar varmı bir öneriniz,emzirme yastığı felan kullanan varmı?Egzersize başladım yarında doktora gidicem :1no2:Umarım emzirme döneminde kullanabilinen kas gevşeticiler vardır:Saruboceq:
aslıcım slm canım.evet sukur dun gece ılk olarak uyudum valla:)bırde gezdım.guzel bır gundu yanı şükür..
canım ben burun damlası fizyosol kullanıyorum ama oda cok ama cok nadır gercekten tıkanınca damlatıyorum cunku hıc sevmıyor ege cok aglıyor:1no2:
bırde aslıcım hanı ıslak mendıl ıcın demıstın ya kalorıferın ustune koyuyorum dıye o zaman kurumuyormu canım?bende koycaktım dun ama ya kurursa dıye koymadım bır sorayım once dedım?
egenın popusunun tam arası kızarmaya basladı kızlar?sebamed kullanıyorum ıkı gundurde ara sıra pudra kullandım belkı ıslak kalıyordur dıye ne yapayım ben sımdı bepantenmı alayım ya:çok üzgünüm:
yerde sallanana ana kucagı kullanan varmı arkadaslar?hanı evde kullanmak ıcın olanlardan?oda dumduz degıl ben sureklı kullanıyorum cunku ege cok sevıyor
ve duydugum kadarıyla
ellerinin ve ayaklarının soğuk olması vücudundaki kan dolaşımının henüz yeterince gelişmediğinden kaynaklanırmış,üşüdüğüne delalet degil yani...?!
işte böyleeee
uffff amma da yazdım..telledim haa
:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?