- 26 Haziran 2007
- 910
- 5
- 116
- 41
- Konu Sahibi Girl and baby
-
Kızlar bir yazı buldum bebekleri gece beslemekle alakalı, acaba artık sadece o uyadığında mı emzirmeliyiz??
Yenidoğanlar neden uyandırılıp emziriliyor
"Hamileliğin son dönemindeki annelere imkanları elverdiğince uyuyup dinlenmelerini tavsiye ederim. Doğumdan sonra geceleri en azından ilk 1 ay boyunca en geç 3.5-4 saatte bir kalkmaları gerekecek. Hatta geceleri bebek kazara fazla uyursa diye saat kurmaları bile gerekebilir. Doktorlar tarafından yenidoğanların bu aralıklardan daha seyrek beslenmeden uyumasına izin verilmiyor. Yenidoğanın sık emzirilmesi , barsak hareketlerinin artmasını sağlayarak, bilirubinin vücuttan atılımını hızlandırıyor ve kandaki seviyesinin yükselmesini, dolayısıyla yenidoğan sarılığını önlüyor. Ayrıca, uzun uyursa bebeğin susuz kalması (dehidrasyon) söz konusu olabiliyor. Beslenme arası uzadıkça, bebek halsizleşiyor, onu uyandırmak ve emzirmek güçleşiyor. Bebek sık emmediği için annenin sütünün geç gelmesi ya da azalması gibi zincirleme sorunlara yol açabiliyor. Yaklaşık bir ay sonra, bebek doğru düzgün bir miktarı tek seansta mideye indirmeyi becerebilmeye başlayınca, doktorlardan da annelere uyku izni çıkıyor.
Yenidoğan süresi bittikten sonra bebeği beslemek için uyandırmayın
Bu zorunlu süre bitip, doktorunuz izin verdikten sonra (genelde ilk ay kontrolünde) artık bebeğinizi beslemek amacı ile uyandırmayın. Bazen gece siz yatmadan emzirivermek, ya da bir biberon mama içirmek iyi bir fikir gibi gözükebilir. Ama bu hareket bebeğinizi gece beslenmeye teşvik edecektir."
Sizce de 1 ay sonunda artık uyandırmasak olur mu??Benimki 1,5 aylık...
yaw şun uyku benim oğlanada geçse dün akşam 10da uyudu 12de kaltı 3 buçuğa kadar 3buçuktan 4buçuğa kadarda mızırdandı işte bu saat kaç oldu bu zamana kadar bi saat uyudu anca sizce normalmi gün içersindede 1 taş çatlasın 2 saat uyur normalmi bi derdimi var
Kızlar sigara içtiğiniz söylemişsiniz dokunmadan edemicem, emzirirken sigara içmek çok sakıncalı, bir arkadaşım amerikan hastanesinde doğum yaptı, orada ünlü bir doktor yaptırdı doğumunu, o doktor demişki, "alkol bile alabilirsin ama sigara asla!!!, sigara içersen eğer sütnü sağ ve lavaboya dök, sakın o sütü içirme.."diye üstüne basa basa söylemiş.Ben kendimi tutuyorum içmiyorum,şu ani bebek ölümü sendromu emzirirken sigara kullanan annelerde daha sık oluyormuş.Karamsar yazdım biraz ama yazma gereği duydum bilin diye...
banyo yptırdıgın günler nasıl uykusu
aynımirmirmirmir 2güne bi yıkıyoruz ama nerde fal taşı gibi gözler yenidoğan bebekler çok uyur derler bizimki ilk günlerden beri böle 15dk yarım saat benimki olan varmıki:)))))))))))))))))
herkese iyi akşamlar arkadaşlar.bebeklerde gaz yapan yiyeceklerin listesini vermişti bi tanıdığım bana.ona da dr.u vermiş.bende sizinle paylaşmak istedim.
EMZİREN ANNENİN İLK 4 AY YEMEMESİ GEREKENLER
1)acı ve baharatlı yiyecekler
2)kuru bakliyat,mercimek
3)Lahana.karnabahar,brokoli
4)narenciye(portakal,mandalin,greyfurt,kivi.limon,limonata)
5)gazlı içecekler
6)çiğ sebzeler(domates,havuç,marul,turp)
7)vişne suyu
8)turşu
9)aşırı süt
10)yapay tatlandırıcılar
11)soğan,sarmısak
yinede 2 saatte bi uyandırmakda fayda var gibi geliyo bana ac kalınca kan sekerleri düşer çünkü
aynen ac kalcaz yaane yiyeceğiz arkadaşlar ya geriye pekte bir şey kalmıyor açıkçası dikkat ediyor ben bunlara ama yine gaz oluyor .
bir tek kendm sanıyordum of of yanlız değilmişim mamamı anne sütümü bu çocuk açmı neden durmuyor memede neden deli gibi davranıyor aaa bu gün sütüm gelmedi stres oldum otur ağla çok zor çok kimse istemez mama vermeyi çokmu heves herkes cezve biberon yıkamaya milletin lafı çok zor çok bende sabır istiyorum Allahtan birde bol bol süt oğluşuma ve benim gibi isteyen herkese ama inat ettim mama var dolapta çöpe atacam emsin aksın bol bol :))))))))))))))))))))))
yaw şun uyku benim oğlanada geçse dün akşam 10da uyudu 12de kaltı 3 buçuğa kadar 3buçuktan 4buçuğa kadarda mızırdandı işte bu saat kaç oldu bu zamana kadar bi saat uyudu anca sizce normalmi gün içersindede 1 taş çatlasın 2 saat uyur normalmi bi derdimi var
benim kızımda öyleydi üstüne üstlük sürekli ağlıyordu doktora gittik bu yüzden ama belki geçer dedi kızım şimdi ikibuçuk yaşında ve uykuyu yine sevmiyor bu yüzden sinir krizi geçiresim geliyor:1shok:çok zor allah yardımcın olsun ben çaresini bulamadım çünkü:1no2:
aboo ne kötü haber bize uyku haram anlaşıldı
Canım ben coğu kez anahtarımı alıp ta gıdıyorum o kapıyı cekıp cıkıyor..
ama bazende kalıyorum farketmıyor.. ıslerı tamamen bıtırıyor.. sabah 09.30 gıbı gelıyor aksam ustu 5.30 - 6.00 gıbı gıdıyor.. temızlık camasır bulasık utu hepsını yapıyor Allah ondan razı olsun vallahı ıyıkı bulmusum onu :)
70 ytl verıyoruz.. onun oncesınde 65 verıyorduk zam geldı :)
Dıoynsos ve umut arkadasım sıgarayı azaltmaya calıssanız :1no2: , dıoynsos gunde 7-8 cok degılmı bebısler bıraz mamaylada beslense neyse ama sadece anne sutuyle beslenırken bıraz daha az ıcsen.. bende ıcıyorum ama haftada 2-3 tane.. cunku ınsan ıctıkce ıcıyor bu sefer sayısı fılanda kalmıyor yazık yavrucaklarımıza öyle değil mi.. :teselli:
gaz giderici bi kaışım verdi arkadasım cok iyi geldi bebegime.hindistan cevizi tohumu,çörekotunu ezmiş.birazda içine pudraşekeri koymuş.3 saat arayla parmagıma biraz batırıp veriyorum agzına yalayıp yutuveriyor.gazlı arkadaslar deneyin bence
evt ya devit3 ü ben de çok aksatıyorum.daha küçücük bebişlere o kadar çok şey veriyoz ki bazen aksıyor.bide benim kızda idrar yolu enfeksiyonu varmış şimdi de antibiyotk çıktı bi de.onu vermesi hepsinden zor hem de onu aksatmamak gerekiyor.aslında doktor iğne verelim dedi ama ben yanaşmadım küçücük yavrum beş tane iğneye nasıl dayansın.önce şurubu bi deneyelim bakalım geçmezse bakıcaz çaresine.oof ofgününüzün güzel geçmesi dileğiyle herkese mrblarr
çok iyi ya..ütü bulaşıkk her şeyi yapıyorr gerçi ben ayda bir alıyorum belki bu yüzden detaya giremiyor
dediğin gibi çok her içtiğimde aklıma geliyor yarısında söndürüyorumm
ya arkadaşlar ben şu hep devit3 ü aksatıyorum telefonun alarmını kuruyorumm o sırada ya uyuyor yada gaz ilacının saati oluyo dün yine unuttumm
mrb canım.bebefonu kesinlikle tavsiye ediyorum.ben mutfakta işimi yaparken sesime uyanıyordu.kapıları kapatsam ben onu duyamıyorum.bebefon çok işime yaradı.örneğin ben sigara içiyorum doğumdan beri.en uzak odaya gidiyorum bunun için ve havalandırıyorum bu sırada,wc de bile yanıma alıyorum napiim.ama her marka iyi değil.frekanslar karışıyor bazılarında.bebişin nefesini değil ama ufak ıhlamalarını duyabiliyorsun.hatta ben tv yi açık bırakıyorum sese alışsın diye ama onun sesini ayrı olarak iletiyor makina.benimki arçelik.çok pahalı olanlarından almadım buda 80-90 civarında.aklında olsun.bebeğin yanındaki değilde yanına alacağın parçası prizli değil şarjlı olsun.mesela balkonda çamaşır asarken cebime takıyorum orada priz yok,şarjlı rahat oluyo..
implant acımıyormuş.arkadaşım kullanıyor tam ayrıntılarını öğrenince yazarım size.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?