Doğum yapmış olan anneler buraya....

ben banyoda sonra chicconun bbe yağı ile masaj yapıyorum ama öyle uzun uzun değil....vücudu nemlensin diye ..el ve ayak parmakalrına iyiye sürüyoprum parmak araları paukçuk oluyor....boynuna ve koltuk altına da....

canımbizimkiler bir kaba su koydular içine 40 tane temiz taş ve benim alyansıı koydular...bebeğe en son onu döktüler sanırm 9 ihlas 1 fatiha okudular....ben de banyo yapına ayı şekilde ben de öyle hazırlanmış su döktüm...

canım biz 40. gün değil ama 20. günde ve sonrasınde ev gezmelerine gittik gittiğimiz herkes yumurtaları boyamışlar enk renk..çok zevkl,ydi...

canım o damal tamamen bitksel..ben böyle giderse biraz daha kullanmayı düşünüyorum ..bir de myoil diye yağ var hatta onunla da karnına masaj yapmayı düşünüyoru....

benimki de chicco bende tavsiye etmiyorum............

herkese iyi akşamlar arkadaşlar.bebeklerde gaz yapan yiyeceklerin listesini vermişti bi tanıdığım bana.ona da dr.u vermiş.bende sizinle paylaşmak istedim.

EMZİREN ANNENİN İLK 4 AY YEMEMESİ GEREKENLER

1)acı ve baharatlı yiyecekler
2)kuru bakliyat,mercimek
3)Lahana.karnabahar,brokoli
4)narenciye(portakal,mandalin,greyfurt,kivi.limon,limonata)
5)gazlı içecekler
6)çiğ sebzeler(domates,havuç,marul,turp)
7)vişne suyu
8)turşu
9)aşırı süt
10)yapay tatlandırıcılar
11)soğan,sarmısak

arkadaşalr sanırım kimse yok..ben de anca geçmişi okudum cevaplar yazdım ..ne çok cevap yazmışım valla....herkese güzel bir gece diliyoru :)))biz tüm gece ayakta olduğumuz için...

deryacım slm ben burdayım:)benımkı butun gun uyudu sanırım bu gece nobetcıyım bende:)
yarın gıdıp bende alıcam su pısık ıcın dedıgın kremden.travozol mu alayım once?oburu ıyı gelmedı demısın?
ben ana kucagına yanı yerde kullanılana dırek yatırıyorum orda cok rahat uyuyor bayılıyor.bırsey olurmu acaba?

ben 40ından sadece banyo yaptık bebegımlene guzel degısık seyler yapmısınız.bız hıc bırını yapmadık

bende kullanıyorum ama içine ufak bir yastık koydum üzerinede banyo havlusunu katlayıp koydum dümdüz oldu bir süre böyle kullanıcaz artıkkk valla çok pişman oldum az daha para verip şu ayarlanabilenlerden alsaydım keşke 400 ytl idi kıyamadım paraya ama daha rahat ederdi çocuk hiç olmazsa hele dışarı çıkınca daha kolaylık olurdu

benimde sırtım çok feci ağrıyor sorma ben yasyık koyuyorum kucağıma eğilmiyeyim diye kızımı kolumda hafif yukatı doğru çekiyorum kendime doğru yaslıyorum sırtımı düz tutmaya çalışıyorum artık umarım geçer valla hele sabahları yataktan kalkmak ölüm geliyor feci ağrıyorr feciii emzirme yasatığı almadım ben sıra ona gelmedi ufak olanlardan hani kolda tutmak için olanlardan almıştım ama kullanamadım açıkçası pek bakalım nasıl olcek şu sitedekinden aliim diyorum

http://www.bebekmarket.com/magaza/product_info.php?products_id=1370

http://www.kirazbaby.com/prodetail.aspx?id=538

http://www.aktifbebe.com/pinfo.asp?pid=3862

Son düzenleme:

ben tırnaklarını 1 aylık olduğu gün kestim o gün dr kesin dedi arada eldivenleri çıkarınca yüzünü çiziyor diye bende kestim hatta şimdi 41.günümüzdeyiz ve yarın yine kesicem az önce dikkat ettimde gene uzamışlarr
pişik kremi bende bepantene kullanıyorum ama popoda kızarıklık oluyor benimkinde de zaten pamukçuk da hala geçmedi var az daha dr verdiği kremide kullanıyoruz günde 3 defa onu sürünce bişey kalmıyor ama sonra gine başlıyor kızarıklık popolinde kullanıyorum arad a

bende aynı durumdayım canım valla sinir strese girdim süt meselesi yüzünden yawww yok yok yok hergün daha da azalıyor sankiii banamı öle geliyor bilmiyorum ama göğsümle cebelleşiyor çocuk çoğu zaman bakıyorum olmuyor mama hazırlıyorum lok lok içiyor uyuyor sonra birazz gece mama verip yatırıyorum 3 saatte bir emziriyorum 5 dk emip yatıyor bazen 10 dk eğer uyanmazsa ben 3 saat bekliyorum ama genelde uyanıyorr sonra sabah yine mama veriyorum göğsümde süt birikiyor sanırım ki sağıp baktığımda 100 falan çıkıyor iki göğsümden bazen 150 çıkıyor onu içiyor sonra 3 saat bekliyorum yine sağıyorum iki göğsüm ancak 60-70 çıkıyor ve daha sonrası azalıyor gittikçe üretim yokkk yanii

Günaydın kızlar, benim kızım dün akşam 7 den bu sabah 7 ye kadar sütünü içmedi ( tam 12 saat aç kaldı...:çok üzgünüm:
Gece kaç defa uyandırmaya çalıştım ama nafile, yemedi, saatlerce aç kaldı, uykusu öyle derindi ki ne yaptıysam uyanmadı, çok üzüldüm kızlar, şimdi saat 7 40 da yedi allahtan, tabii benim uyadırmamla...şimdi gene uyuyor, sanki günlerce uykusuz kalmış gibi uyuyor, hiç böyle yapmazdı.Çok endişelendim.Normalde acıkıp uyanırdı dün gece uyanmadı..Hasta desem hasta dğil, ateşi yok, öksürüğü, kusması ishali yok, ne yapacağımı şaşırdım,:uhm: normalde bu saatlerde hep uyanık olurdu...
Doktora söylemek gerekir mi???

Son düzenleme:
ben 40ından sadece banyo yaptık bebegımlene guzel degısık seyler yapmısınız.bız hıc bırını yapmadık

Bende yeni öğreniyorum böyle şeyleri...Keşke bizde yapsaydık..
Bizde sadece banyo yaptırdık, heme biz 40. gün değil 42. gün yaptırabildik çünkü ben bebeğimi tek yıkayamıyorum...

Kızlar sigara içtiğiniz söylemişsiniz dokunmadan edemicem, emzirirken sigara içmek çok sakıncalı, bir arkadaşım amerikan hastanesinde doğum yaptı, orada ünlü bir doktor yaptırdı doğumunu, o doktor demişki, "alkol bile alabilirsin ama sigara asla!!!, sigara içersen eğer sütnü sağ ve lavaboya dök, sakın o sütü içirme.."diye üstüne basa basa söylemiş.Ben kendimi tutuyorum içmiyorum,şu ani bebek ölümü sendromu emzirirken sigara kullanan annelerde daha sık oluyormuş.Karamsar yazdım biraz ama yazma gereği duydum bilin diye...

Kızlar bir yazı buldum bebekleri gece beslemekle alakalı, acaba artık sadece o uyadığında mı emzirmeliyiz??

Yenidoğanlar neden uyandırılıp emziriliyor

"Hamileliğin son dönemindeki annelere imkanları elverdiğince uyuyup dinlenmelerini tavsiye ederim. Doğumdan sonra geceleri en azından ilk 1 ay boyunca en geç 3.5-4 saatte bir kalkmaları gerekecek. Hatta geceleri bebek kazara fazla uyursa diye saat kurmaları bile gerekebilir. Doktorlar tarafından yenidoğanların bu aralıklardan daha seyrek beslenmeden uyumasına izin verilmiyor. Yenidoğanın sık emzirilmesi , barsak hareketlerinin artmasını sağlayarak, bilirubinin vücuttan atılımını hızlandırıyor ve kandaki seviyesinin yükselmesini, dolayısıyla yenidoğan sarılığını önlüyor. Ayrıca, uzun uyursa bebeğin susuz kalması (dehidrasyon) söz konusu olabiliyor. Beslenme arası uzadıkça, bebek halsizleşiyor, onu uyandırmak ve emzirmek güçleşiyor. Bebek sık emmediği için annenin sütünün geç gelmesi ya da azalması gibi zincirleme sorunlara yol açabiliyor. Yaklaşık bir ay sonra, bebek doğru düzgün bir miktarı tek seansta mideye indirmeyi becerebilmeye başlayınca, doktorlardan da annelere uyku izni çıkıyor.

Yenidoğan süresi bittikten sonra bebeği beslemek için uyandırmayın

Bu zorunlu süre bitip, doktorunuz izin verdikten sonra (genelde ilk ay kontrolünde) artık bebeğinizi beslemek amacı ile uyandırmayın. Bazen gece siz yatmadan emzirivermek, ya da bir biberon mama içirmek iyi bir fikir gibi gözükebilir. Ama bu hareket bebeğinizi gece beslenmeye teşvik edecektir."

Sizce de 1 ay sonunda artık uyandırmasak olur mu??Benimki 1,5 aylık...

dün sağlık ocağına götürdüm acaba kaç kilo ve aklımdaki sorular için ebe kesinlikle mama yok dedi istediği zaman ver sen meme doyar o boşuna çocuğun midesini açmaya gerek yok emince gelir diyor.yağız memede savaşa çıkıyor sanki vallaha emzirmr derdinden yarasını bile unuttum.biberon oldumu çocuk lop yutuyor memeye geldimi bazen 30dk emiyos ama nasıl emmek sütü ağzında biriktiyoo gülüyor bende sağınca senin değerlerde çıkıyor ne kadar sağılmassa o kadar çok çıkıyoo ama inat ettim açlıktan napacak emecek zorla bakalım sabır-tatlicadiarzu-

doğum kilosu:3470
3 gün sonra 3100
1hafta sonra 3500
1hafta-- sonra 3800
en son dün 4450 olmuş gayet ii dedi ama ben tatmin olmuyorum doymuyoıo gibi
a.s.

günaydın kızlar nasılsınız uzunca bi aradan sonra herkese merhabaa.s.a.s.
bebeklerle hayat nasıl gidiyor.

yaw şun uyku benim oğlanada geçse dün akşam 10da uyudu 12de kaltı 3 buçuğa kadar 3buçuktan 4buçuğa kadarda mızırdandı işte bu saat kaç oldu bu zamana kadar bi saat uyudu anca sizce normalmi gün içersindede 1 taş çatlasın 2 saat uyur normalmi bi derdimi var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…