- 9 Nisan 2008
- 2.747
- 78
- 318
- Konu Sahibi Girl and baby
-
cnm ben 2. 3 güne bir yıkıyorm..:sm_cool: ayrıca bebek hastalancak die geç yıkamak doğru değilmiş nette araştırmştım banyo yaptımak isilikleride azaltıyormş... losyon henüz kullanmıyorm sadece banyo suyuna jonsons baby nin bebe yağından 1 kaç damla damlatıyom ama her banyosunda değil arada....masajıda burda arkadaşlar zeytinyağını çok önerdiler onla masaj yapmayı düşünüyrm.. ben bepanten kullanıyrm hemen hemen her açışımda kullanıyorm çünkü pişik olduktan sonra fayda etmiyo ve gece yatmadan önce jonsons baby nin yoğun kıvamlı kremini sürüyorm... şükür hiç pişik olmadı kuzum cnm tırnaklarını ben 25 günlükken kestim pek eldiven kullanmıyorm elleri hava alıyo hiç olmazsa.. sen geç kalmışsın cnm:1hug:
aaaa ben de kesmedim hala tırnaklarını.evimiz soğuk bizim kessemde eldiven giydireyim diyorum.gerçi pek fayda etmiyo bence soğuğa ama..
ben de yan yatma yastığı kullanıyordum ama hoşlanmıyor oğlum.yastığa yatırıyorum poposundan yukarısı yastıkta kalacak şekilde.. genzide tıkalı dr tavsiye etti.
2 günden kırkımız çıkıyor inşallah.yapılması gereken ,bildiğiniz özel bişey var mı bebişi yıkarken falan?
canım ben tırnaklarını kessem bile eldivenlerini çıkarmayı düşünmüyorum çünkü çıkarır çıkarmaz elleri buz gibi oluyor hemde evimiz 27-28 derece ..
kırkımızda biz bişey yapmadık mevlüdümüzü okuttuk sadece.çevredekiler çok ısrar etti tuzlayın diye ama tuzlamadımm birde kırk uçurması var kırkıncı günü bebeğini alıp bir misafirliğe gidiyorsun gittiğin kişi yumurta vs.. bir şeyler veriyor sana.bunuda yapmadım batıl inanç isteyen yapıyor...
Alin merhaba canım o ilacı hiç duymamıştım ama ben olsam kullanmam canım yan etkisi olabilir ne kadar bitkisel de olsa..
bizim 40 ımız da dün çıktı canım bebişi yıkadık yıkama suyuna altın koydu annem onu da ihtiyaç sahibi birisine vereceğiz, bebeğimiz için sadaka niyetiyle..başka da özel birşey yapmadık.. bizde de gezmeye götürüyorlar bebeği ama biz de götürmedik ..
saçlarımı ben de boyatamadım işin kötüsü bir sürü de beyazım var aynada kendimi gördükçe moralim bozuluyor.. gündüzleri bebeğim uzun süreli hiç uyumuyor bırakıp gidemiyorum.. benneyaptımki Allahtan eski kiloma döndüm bana moral olan tek şey bu kaydirigubbakcemile2
benim eşim de hiç yardımcı değil, buradaki arkadaşlar geceleri nöbetleşe bakıyoruz falan dedikçe imreniyorum valla..şimdi hakkını yemeyeyim yardım etmek istiyor esasında, ama uykusu o kadar ağır ki bebeğimin ağlama sesini bile duymuyor :1no2: bir de bebeğimiz 5 haftalık bunun 4 haftasında gripli eşim yasakkelime.. yani anlayacağın eş konusunda dertli olmakta yalnız değilsin sositososito :1hug:
yaa ben de chicco telsiz almıştım dediğin gibi frekanslar karışıyor, hep hışırdıyo, tv den etkileniyo, kablosuz internetten etkileniyoo oo her bişeyden etkileniyor, hiç memnun değilim..kesinlikle tavsiye etmiyorum telsiz almayı düşünenlere..hem de 120 ye almıştım
arkadaşlar ana kucagını kullanan varmı oto şeklinde olanlarından ben içine yastık koydum zemini çok sert ve biçimsiz oldugu için oda içine çöküyor sizler kullanıyorsanız ne yaptınız fikirlerinizi alabilirmiyim.
Benim bebişte ilk kez 11 de uyudu gece 2.30ta kalktı emzirdim,sonra 5.30da kalktı tekrar emzirdim ve sabah 8de kalktı.Umarım hep böyle devam eder gece 2den önce uyumaması zor oluyordu.Daha öncede sormuştum cvp veren olmadı sırtım çok ağrıyo kızlar varmı bir öneriniz,emzirme yastığı felan kullanan varmı?Egzersize başladım yarında doktora gidicem :1no2:Umarım emzirme döneminde kullanabilinen kas gevşeticiler vardır:Saruboceq:
herkese mrb
duygu;maşallah canım çok tatlıı Allah analı babalı büyütsün,bu arada bizimkine benzemiyormuş,kıyafet beni yanıltmış:roflol:
ben arabayla giderken anakucağını,yakın yerlere giderken anneanne teyze gibi portbebeyi kullanıyorum gerçi bir ay sonra sığmayacak, anakucağına göre çok hafif
benim kanamam hala devam ediyor Allahtan eşim ş.dışında, biz hamilelikte de bir şey olacak diye korktuk yapamadık arayı bayağı açtık:a015: bu yüzden çok korkuyorumm yaabenneyaptımki
betül eşim,annem yanımda olduğu zaman günlük ev işlerimi rahat yapıyorumm ama onlar olmayınca dediğim gibi evde anakucağıyla dolaşıyorum her an kusar vs.. diyee
ben yardımcı geldiğinde de anahtarı verip çıkamıyorumm çünkü tamamen işi bitiremiyor fisfisfisen en azından mutfağı ben çıkartıyorumm eşimde halime kızıyor ne anlamı kaldı sen yapınca diyorr:mymeka: senin ki tamamen işi bitirebiliyor mu? ve ne kadar alıyor? ona göre başka birisine bakacağım..
Gelelim sorulara;
ben sebamedin pişik önleyici kremini her açtığımda sürüyorum sizler de sürüyor musunuz?
kaç günde bir yıkıyorsunuz? ve hergün losyonuyla masaj yapıyormusunuz? (altını açarken bir kaç hareket yaptırıyorum ama losyonla tamamen masaj yapmıyorumm)
ve tırnaklarını kesen varmı erken mi?
bir tek kendm sanıyordum of of yanlız değilmişim mamamı anne sütümü bu çocuk açmı neden durmuyor memede neden deli gibi davranıyor aaa bu gün sütüm gelmedi stres oldum otur ağla çok zor çok kimse istemez mama vermeyi çokmu heves herkes cezve biberon yıkamaya milletin lafı çok zor çok bende sabır istiyorum Allahtan birde bol bol süt oğluşuma ve benim gibi isteyen herkese ama inat ettim mama var dolapta çöpe atacam emsin aksın bol bol :))))))))))))))))))))))
ben 40ından sadece banyo yaptık bebegımlene guzel degısık seyler yapmısınız.bız hıc bırını yapmadık
bende aynı durumdayım canım valla sinir strese girdim süt meselesi yüzünden yawww yok yok yok hergün daha da azalıyor sankiii banamı öle geliyor bilmiyorum ama göğsümle cebelleşiyor çocuk çoğu zaman bakıyorum olmuyor mama hazırlıyorum lok lok içiyor uyuyor sonra birazz gece mama verip yatırıyorum 3 saatte bir emziriyorum 5 dk emip yatıyor bazen 10 dk eğer uyanmazsa ben 3 saat bekliyorum ama genelde uyanıyorr sonra sabah yine mama veriyorum göğsümde süt birikiyor sanırım ki sağıp baktığımda 100 falan çıkıyor iki göğsümden bazen 150 çıkıyor onu içiyor sonra 3 saat bekliyorum yine sağıyorum iki göğsüm ancak 60-70 çıkıyor ve daha sonrası azalıyor gittikçe üretim yokkk yanii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?