Doğum yapmış olan anneler buraya....

ben kuru fasulye nohut yiyeceğim zaman üzerine bol bol kimyon döküyorum... tadı biraz değişik ouyo ama bebeğe gaz yapmıyo.. bşde pişirmeden önce kaynatıp köpüklerini alıyorum... diğerleri zaten hiç haz etmediğim şeyler...

meaba herkese uzun zamandır giremiyorum antalyadan misafirlerimiz geldi mevlüt için epeydir burdalar daha da gitmediler geçen cuma bebişimin mevlüdünü yaptık allah kabul ederse çok kalabalıktı tam tamına 60 kişiydik ev insan kaynıyodu bir ara çıldırıcam zannettim heralde bugün bitmicek dedim ama allah kolaylığını veriyo o da bitti işte çok şükür en çok hoşuma giden yanıda gelen hediyeler oldu yığınla hediye geldi tam dolu dolu 2sene hiçbişey almam sanıyorum hepside çok güzel şeylerdi sadece küçük bi torba beyenmediklerimi hediyelik ayırdım hala da gelmeye devam ediyo

bu arada benim bebişte gaz sancısıyla kıvranıyo dün gece 22.30dan gece 03.30da anca uyudu çıldırıcam zannettim bi ara herşeyi denedim bana mısın demedi çörekotunu ve elma kabuğunu denicem inşallah faydasını görürüm

ay kızlar başedemedim ıslak mendillerle filan gittim organik markete bebişime organik ıslak mendil,sabun,şampuan,rezene aldım...yok şu alerji yaptı yok bu kızarttı drken kafayı yiyodum valla...içim rahat şimdi çokda memnunum..tavsiye ederim...

canım arçeliğin hangi modeli... internetten 9210 diye bi model gördüm.. 75 liraymış..ondan mı acaba... 75 iyi gibi geldi bana...

evet canım o model.K 9210 valla fiyatına bakınca ben çok memnunum.bilmiyorum binanızda fazla bebefon kullanan varsa sonuç değişir mi benimkinde de var ama işimi görüyo.inşallah sen de memnun kalırsın canım.

kızlaaarr sonunda ben de bitaneciğimin resmini koyduummm.işte oğluşumm.
ya o kadar uykusuz geçen geceye yorgunluğa,sancıya ragmen bambaşka bişeymiş bu.ve inanamıyorum hala.ben.anne oldum.

Kızlar selam;
Bende eve internet aldım ama bebekten fazla vakit bulamıyom. Evet ya en sonunda bizde anne olduk... ÇOkkk güzel bi duygu ya... Koklaya koklaya doyamıyosun ya.. Bu benim mi diye hayran hayran bakıyorum.
Ama eşimle bebek geldiğinden beri nanemonluyuz... Uzaklaşıyor sanki , çok üzülüyorum bu duruma... Kızımda eşim evde olduğunda hep mıkırdıyo, onunla ilgilenmek zorunda kalıyorum. Beni unuttu gibi hissediyorum. Özellikle de bebeğim geldikten sonra 3 hafta annesi bizde kaldı. BEnim anem kalacaktı hep öyle konuşuyoduk ama onun annesi de geldi kalmaya. Ama iki anne olmuyo bi evde. Çok bunaldım. Tartışmalar çıktı. Ben can sıkıntısından ağlasam beni mi sitemiyo , giderim ben , oldular hep...
Benden başka herkes lohusaydı sanki. İşin komiği eşime doumdan önce hep, anneye özen gösaterilmesini , süt azsa bile çok denmesini okuyodum hep ama ne yazıkki uçup gitmiş onların hepsi....
Kendimi çok yalnız hissediyorum çookkkkk.....

kızlar bebeğiniz günde kaç kere kakasını yapıyor? benim ki eskiden her bezine yapardın.artık 1-2 günde yapar oldu.gerçi ben çok emziremiyorum.loğusalık depresyonuna girdiğim için antidepresan ilaçlar kullanıyorum.hem de iştahsız olduğum içn sütüm de az.benim kide mamayı sevmiyor.aksine emmek istiyor.keşke bol bol emzirebilsem.

bi de kasık fıtığı oldu.kabız olmaması gerek.haftaya pazertesi ameliyat olacak bebşim.((
ben hasta, bir yandan bebek hasta alahım kolaylık versin.gerçi depreyonum azaldıkça artık bebeğimi kucağıma alabiliyorum.ilgilenebiliyorum onunla.
allah hepimize sabırlar versin..

nuraycım hosgeldın..hayırlı olsun ınternetınız:)anne olmak gercekten cok yuce bır duygu bır o kadarda zorlukları var tabıkı..canım bız ne kadar bunalıma gırıyorsak eslerımızde bır o kadar etkılenıyor bence.sonucta onlarda baba oluyor sorumlulukları daha cok artıyor,onun ıcın uzme kendını arkadasım.emınım zamanla hersey duzelecektır.sonucta suan bebeklerımız cok kucuk oldugu ıcın eskıden oldugu gıbı cok sey paylasamıyoruz eslerımızle.herseyı bebegımıze gore ayarlıyoruz yatıs saati,kalkıs saatı,yemek yeme saatı,sohbet edebılmek ıcın bıle bebegımız musade ederse zaman bulabılıyoruz:)bız esımle eskıden her yemekte gun ıcınde ne yaptıgımızı konusur sonra yemekten sonra keyıf kahvesı yapar karsılıklı ıcerdık..sımdı sırayla yemek yıyoruz kahveyıde unuttuk zaten:)her hafta sonu bır program yapardık sımdı 45 gun sonra ılk olarak kaınvalıdem bebege baktı sadece 2 saat dısarı cıkıp dolastık...buna benzer daha bır suru sey..onun ıcın uzme canım kendını.a.s.

canım oncelıkle cok gecmıs olsun allah acıl sıfalar versın bebegıne ve tabıkı sanada..benım bebegımde eskıden her bezde kakasını yapıyordu buyudukce azaldı sımdı daha az yapıyor..yıne hergun yapıyor ama daha az.a.s.

Geçmiş olsun bebişine acil şfalar dilerim canım.Benim kız da 2 -3 günde bir yapıyor kakasını önceleri çok taktım çok uğraştım yaptırmak için en azından hergün bir defa yapsın istiyodum.Ama artık uğraşmıyorum.üç gün yapmazsa fitil veriyorum.bak bugün 3. gün hala yapmadı olmazsa yarın fitil vercem düzelir inşallah çok sıkılıyo bebişim yapmadığında ama...senağlama

Selam arkadaşlar;
İnşallah sizlerde bebeklerinizde çook iyidir. Havalarda bi güzel bi soğuk gidiyo. Üşütücez diye çok korkuyorum. Biraz burnumuz akıyo ve sanki göğsü hırlıyo gibi. Doktora kontrole gittik cumartesi bi damla verdi .Günde 4 kere 2 damla. Açtıktan sonra bi günde tüketip atacakmışız. Pek beğenmedim ben bu damlayı. Çok da faydalı olmadı sanki. ZAteen iki'şer damla damlatıyoz 4 kere , çok kalıyo içinde sonra...
Bide kızım hamileyken ters duruşta olduğundan sezeryan olarrak doğum yapmıştım. vE bu yüzden doğum doktorum mutlaka kalça çıkıklığı filmi çektirin demişti.O gün onuda çektirdik. Biraz kalçasını gevşek olduğunu söyledi doktor. SAnıyorum giderek toplayacak kendini. Ama biraz tedirgin oldum açıkçası. Sizde de böyle bişey olan var mı? İlk 10 gün 600 gr. zayıflamıştı. Ondan acaba kuvvetlenemedi mi?
Bu arada siz doğum doktorunuza kontrole gittiniz mi? BEn gittim boru gibi bişeyle alttan baktı , biraz canım yandı. VE biraz iltihap var dedi , önden bi fitil verdi. Henüz alamadım fitili ama nasıl kullanacağım kara kara düşünüyorum. Ben normalda arkadan da atamam ve hiç atmadım . Şimdi nasıl kullanacağım bilemiyorum....
Bebeğimle ilgilenmekten kendi ilacımı unuttum. Bu arada da korkuyorum yara falan olmasın da. Öyle yara falan olan arkadaşlar da var. Yaktırıyorlarmış. Allahım sen koru yarabbim. Acaba üşütmekle alakası olabilir mi bu iltihabın?
Aman kızlar çok iyi koruyun kendinizi...

merhaba canım, inan bana bu konuda yalnız değilsin, aynı yaşadığın şeyleri yaşadım bende, sen anlatırken hep mi aynı şeyler yapılır bu kadınlara kardeşim ya dedim ama yapacak birşey yok, eşlerimizi de anlayacağız işte, tabii önce biz anlayalım ki onlarda bizi anlasınlar değil mi, hep alttan alan biz alalım herkesi.....
allah sana da bana da ve bizim gibi loğusalık yaşayan herkese yardım etsin canım....:Saruboceq:

canım merhabalar, bebeğine kaka yapmadığı için fitil verdiğini yazmışsın, benim oğlumda da aynı sıkıntı oldu ve doktora götürdüğümde hemen fitil verdi ve açıkçası içim rahat etmedi yani ben bu şekilde kakaını yapmasını istemiyordum bebeğimin, çünkü; bağırsakları tembelleştirdiğini biliyordum fitilin, bunu doktorlarda kabul ediyor ama yapacak başka brşeyin olmadığını söylüyorlardı, bende başka bir özel hastaneye götürdüm ama burada da aynı şey oldu ve fitil verildi bunu 3 gün kaka yapmazsa koymaya başladım ama koymayınca hiç yapmamaya başladı başka bir özel doktora götürdüm ve fitil yerine şuruplar olabileceğini söyledi istersen bunları doktoruna bir sor ve hemen fitille yaptırmayı seçme...
Bana gelince ise benim sütüm göğsümden fışkırmasına rağmen doyurucu değilmiş bu sebeple de oğlum kaka yapacak durumda olamıyormuş, şimdi ek mamaya başladık 2 haftadır oğlum düzenli kakasını yapıyor ve daha rahat o günlere nazaran, sana nacizane tavsiyem arkadaşım fitili vermeden biraz daha araştır altında yatan sebebi derim...........

merhaba arkadaşlarr kk yine kapalıydı yeni açıldı sanırımm ayy ne kötü oluyor kapalı olunca. bizde dün aşı vurulmak için saglık ocagına gittik ama haftaya gel dediler. sanki aşıyı ben olacakmışım gibi ateşim çıktı elim ayagım titredi anne olmak gerçekten çok zormuş ama bambaşka bir duyguda.
birde arkadaşlar saglık ocagındaki hemşire boy ve kilosunu ölçerken devit veriyormusun ve kaç damla dedi bende veriyorum 4 damla demiştim kızdı 3 damladan fazla verme bıngıldagı erken kapanır buda beynin gelişmesini engelleyip zeka geriligine sebep olabilir 1,5 yaşından önce kapanmaması gerekiyor dedi. birde dra kafasının ısınıp sogumasını sordum 6 aya kadar şapka kullan bir aylıktan sonra eldiven kullanma ellerini tanısın dedi sizlerle paylaşayım dedim.

evet cnm her aşısında bende onunla birlikte ağlıyorum.herhalde annelik bu olsa gerek.bende deviti 3 damla veriyorum ama bu sıralar vermeyi unutuyorum.birde ben eldiven takmayınca benim oğlumun elleri buz gibi oluyor ya.korkuyorum hasta olacak diye.benim oğlum şapkayı da hiç sevmiyor ya giydirdiğimiz anda ağlamaya başlıyor.ama neyse ki kafası hep sıcacık.

Herkese merhabalarr;
geçmiş olsun canım,Allah acil sifalar versin çok ağlatmamaya çalış.
Hepimiz belli bir dönemden geçiyoruz.bi an geliyo çıldıracak gibi oluyoruz...
yani herkesin ayrı bir derdi var.depresyondayım diye düşünme hayatı sev.çünkü artık sana muhtaç birisi var.Annem hep şunu söyler bir adamın evladı bir adama ucuz olur.Bize bir şey olduğunda çocuklarımıza ne kadar iyi bakacak kişiler olursa olsun ana gibi olamazz

canım o damlalardan ben de kullanıyorum ve işe yarıyor.ben öyle 2 damla damlatmıyorumm.o tek kullanımlık tüpleri burnuna sıkıyorum iki burnuna sıkınca yarısı tekrar kalıyor.belki az sıktığın için işe yaramıyordur.(dr.umuz söyledi içine sık diye)

yaa bende devit3'ü 4 damla veriyorum dr.umuz söyledi.
ya ben çok kızıyorum böyle şeylere.bu kadar hayati konularda nasıl tutarsız olabiliyorlar...

evet evet canım aynı ama dr demişti birazda yaramaz bu koca adam diye bi de herkes diyoor emiyor yatıyoo aboo nerde hane amiyor ağlıyor ıkınıyor gazlanıyor az uyuyor Sabır sabır bu da geçer bakalım:))))))))))

geçmiş olsun arkadaşım aklına kötü şeyler getirme,zaten bütün bebeklerin omuriliği kalçası daha tam anlamıyla gelişmedi
iltihap bendede var galiba, idrara çıkınca yanma oluyor ama fitilden çekinme çok basit bir işlem diye düşünüyorumm yani bana kalırsa muayeneden bile kolayy:) ben korktuğum için kontrole bile gidemiyorum da..:1rolleyes:

nuraycım gecmıs olsun canım.bencede korkma fıtılden bende dogumdan sonra mantar oldum.vucut dırencı dusunce logusalıkta cok goruluyormus.bır tane fıtıl verdı hemen gectı.bende hala kontrole gıtmedım.oysa doktorum 3 hafta sonra kontrole cagırmıstı bır turlu fırsat olmadı.ama en kısa zamanda bende gıdıcem...

olurmu öle şey kızzzzzzzzzzzzzzzz dr sor bakiim çocuğun bi derdi var demekki ne demek 2 saat uykuuuuuuu benim kız gün içinde toplam 9 saat uyuyor diye ben çıldırıyorum senin nasıl 2 saat yawwwwwwwwwwwwwww:1shok::çok üzgünüm:CADIARZU

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…