- 25 Ekim 2008
- 52.628
- 114.828
- 1.223
- Konu Sahibi Girl and baby
-
herkese iyi akşamlar arkadaşlar.bebeklerde gaz yapan yiyeceklerin listesini vermişti bi tanıdığım bana.ona da dr.u vermiş.bende sizinle paylaşmak istedim.
EMZİREN ANNENİN İLK 4 AY YEMEMESİ GEREKENLER
1)acı ve baharatlı yiyecekler
2)kuru bakliyat,mercimek
3)Lahana.karnabahar,brokoli
4)narenciye(portakal,mandalin,greyfurt,kivi.limon,limonata)
5)gazlı içecekler
6)çiğ sebzeler(domates,havuç,marul,turp)
7)vişne suyu
8)turşu
9)aşırı süt
10)yapay tatlandırıcılar
11)soğan,sarmısak
canım arçeliğin hangi modeli... internetten 9210 diye bi model gördüm.. 75 liraymış..ondan mı acaba... 75 iyi gibi geldi bana...
Kızlar selam;
Bende eve internet aldım ama bebekten fazla vakit bulamıyom. Evet ya en sonunda bizde anne olduk... ÇOkkk güzel bi duygu ya... Koklaya koklaya doyamıyosun ya.. Bu benim mi diye hayran hayran bakıyorum.
Ama eşimle bebek geldiğinden beri nanemonluyuz... Uzaklaşıyor sanki , çok üzülüyorum bu duruma... Kızımda eşim evde olduğunda hep mıkırdıyo, onunla ilgilenmek zorunda kalıyorum. Beni unuttu gibi hissediyorum. Özellikle de bebeğim geldikten sonra 3 hafta annesi bizde kaldı. BEnim anem kalacaktı hep öyle konuşuyoduk ama onun annesi de geldi kalmaya. Ama iki anne olmuyo bi evde. Çok bunaldım. Tartışmalar çıktı. Ben can sıkıntısından ağlasam beni mi sitemiyo , giderim ben , oldular hep...
Benden başka herkes lohusaydı sanki. İşin komiği eşime doumdan önce hep, anneye özen gösaterilmesini , süt azsa bile çok denmesini okuyodum hep ama ne yazıkki uçup gitmiş onların hepsi....
Kendimi çok yalnız hissediyorum çookkkkk.....
kızlar bebeğiniz günde kaç kere kakasını yapıyor? benim ki eskiden her bezine yapardın.artık 1-2 günde yapar oldu.gerçi ben çok emziremiyorum.loğusalık depresyonuna girdiğim için antidepresan ilaçlar kullanıyorum.hem de iştahsız olduğum içn sütüm de az.benim kide mamayı sevmiyor.aksine emmek istiyor.keşke bol bol emzirebilsem.
bi de kasık fıtığı oldu.kabız olmaması gerek.haftaya pazertesi ameliyat olacak bebşim.((
ben hasta, bir yandan bebek hasta alahım kolaylık versin.gerçi depreyonum azaldıkça artık bebeğimi kucağıma alabiliyorum.ilgilenebiliyorum onunla.
allah hepimize sabırlar versin..
Geçmiş olsun bebişine acil şfalar dilerim canım.Benim kız da 2 -3 günde bir yapıyor kakasını önceleri çok taktım çok uğraştım yaptırmak için en azından hergün bir defa yapsın istiyodum.Ama artık uğraşmıyorum.üç gün yapmazsa fitil veriyorum.bak bugün 3. gün hala yapmadı olmazsa yarın fitil vercem düzelir inşallah çok sıkılıyo bebişim yapmadığında ama...senağlamakızlar bebeğiniz günde kaç kere kakasını yapıyor? benim ki eskiden her bezine yapardın.artık 1-2 günde yapar oldu.gerçi ben çok emziremiyorum.loğusalık depresyonuna girdiğim için antidepresan ilaçlar kullanıyorum.hem de iştahsız olduğum içn sütüm de az.benim kide mamayı sevmiyor.aksine emmek istiyor.keşke bol bol emzirebilsem.
bi de kasık fıtığı oldu.kabız olmaması gerek.haftaya pazertesi ameliyat olacak bebşim.((
ben hasta, bir yandan bebek hasta alahım kolaylık versin.gerçi depreyonum azaldıkça artık bebeğimi kucağıma alabiliyorum.ilgilenebiliyorum onunla.
Kızlar selam;
Bende eve internet aldım ama bebekten fazla vakit bulamıyom. Evet ya en sonunda bizde anne olduk... ÇOkkk güzel bi duygu ya... Koklaya koklaya doyamıyosun ya.. Bu benim mi diye hayran hayran bakıyorum.
Ama eşimle bebek geldiğinden beri nanemonluyuz... Uzaklaşıyor sanki , çok üzülüyorum bu duruma... Kızımda eşim evde olduğunda hep mıkırdıyo, onunla ilgilenmek zorunda kalıyorum. Beni unuttu gibi hissediyorum. Özellikle de bebeğim geldikten sonra 3 hafta annesi bizde kaldı. BEnim anem kalacaktı hep öyle konuşuyoduk ama onun annesi de geldi kalmaya. Ama iki anne olmuyo bi evde. Çok bunaldım. Tartışmalar çıktı. Ben can sıkıntısından ağlasam beni mi sitemiyo , giderim ben , oldular hep...
Benden başka herkes lohusaydı sanki. İşin komiği eşime doumdan önce hep, anneye özen gösaterilmesini , süt azsa bile çok denmesini okuyodum hep ama ne yazıkki uçup gitmiş onların hepsi....
Kendimi çok yalnız hissediyorum çookkkkk.....
Geçmiş olsun bebişine acil şfalar dilerim canım.Benim kız da 2 -3 günde bir yapıyor kakasını önceleri çok taktım çok uğraştım yaptırmak için en azından hergün bir defa yapsın istiyodum.Ama artık uğraşmıyorum.üç gün yapmazsa fitil veriyorum.bak bugün 3. gün hala yapmadı olmazsa yarın fitil vercem düzelir inşallah çok sıkılıyo bebişim yapmadığında ama...senağlama
merhaba arkadaşlarr kk yine kapalıydı yeni açıldı sanırımm ayy ne kötü oluyor kapalı olunca. bizde dün aşı vurulmak için saglık ocagına gittik ama haftaya gel dediler. sanki aşıyı ben olacakmışım gibi ateşim çıktı elim ayagım titredi anne olmak gerçekten çok zormuş ama bambaşka bir duyguda.
birde arkadaşlar saglık ocagındaki hemşire boy ve kilosunu ölçerken devit veriyormusun ve kaç damla dedi bende veriyorum 4 damla demiştim kızdı 3 damladan fazla verme bıngıldagı erken kapanır buda beynin gelişmesini engelleyip zeka geriligine sebep olabilir 1,5 yaşından önce kapanmaması gerekiyor dedi. birde dra kafasının ısınıp sogumasını sordum 6 aya kadar şapka kullan bir aylıktan sonra eldiven kullanma ellerini tanısın dedi sizlerle paylaşayım dedim.
geçmiş olsun canım,Allah acil sifalar versin çok ağlatmamaya çalış.kızlar bebeğiniz günde kaç kere kakasını yapıyor? benim ki eskiden her bezine yapardın.artık 1-2 günde yapar oldu.gerçi ben çok emziremiyorum.loğusalık depresyonuna girdiğim için antidepresan ilaçlar kullanıyorum.hem de iştahsız olduğum içn sütüm de az.benim kide mamayı sevmiyor.aksine emmek istiyor.keşke bol bol emzirebilsem.
canım o damlalardan ben de kullanıyorum ve işe yarıyor.ben öyle 2 damla damlatmıyorumm.o tek kullanımlık tüpleri burnuna sıkıyorum iki burnuna sıkınca yarısı tekrar kalıyor.belki az sıktığın için işe yaramıyordur.(dr.umuz söyledi içine sık diye)Selam arkadaşlar;
İnşallah sizlerde bebeklerinizde çook iyidir. Havalarda bi güzel bi soğuk gidiyo. Üşütücez diye çok korkuyorum. Biraz burnumuz akıyo ve sanki göğsü hırlıyo gibi. Doktora kontrole gittik cumartesi bi damla verdi .Günde 4 kere 2 damla. Açtıktan sonra bi günde tüketip atacakmışız. Pek beğenmedim ben bu damlayı. Çok da faydalı olmadı sanki. ZAteen iki'şer damla damlatıyoz 4 kere , çok kalıyo içinde sonra...
Bebeğimle ilgilenmekten kendi ilacımı unuttum. Bu arada da korkuyorum yara falan olmasın da. Öyle yara falan olan arkadaşlar da var. Yaktırıyorlarmış. Allahım sen koru yarabbim. Acaba üşütmekle alakası olabilir mi bu iltihabın?
Aman kızlar çok iyi koruyun kendinizi...
.
birde arkadaşlar saglık ocagındaki hemşire boy ve kilosunu ölçerken devit veriyormusun ve kaç damla dedi bende veriyorum 4 damla demiştim kızdı 3 damladan fazla verme bıngıldagı erken kapanır buda beynin gelişmesini engelleyip zeka geriligine sebep olabilir 1,5 yaşından önce kapanmaması gerekiyor dedi. birde dra kafasının ısınıp sogumasını sordum 6 aya kadar şapka kullan bir aylıktan sonra eldiven kullanma ellerini tanısın dedi sizlerle paylaşayım dedim.
canım benim oğlumda tamamen aynı.burda emzirmek için uyandırmalımıyız diyoya arkadaşlar.deli oluyorum benimki 45dk falan uyuyo.sütümde az.hiçbir işimi yapamıyorum.sürekli ıhlıyor ve ilk ıhlamalarda yanına gitmezsem öyle bagırıyoki sıpam.
aşagıdaki smileları bile kullanmıyorum artık.zaten kısıtlı sürede giriyorum oğluş ne kadar müsaade ederse.bırakın yemegi temizliği wc ye zor gidiyorum yaw.
sigara tabiiki bebege zarar veriri.ancak önceye göre ben de az içiyorum.sigaramı değiştirdim daha hafif bişey içiyorum günde 4 adet gibi.benim ev soğuk.ısıtıcıyı oturma odasında çalıştırıyorum orada uyuyoruz ve genelde çıkaramıyorum o odadan.e haliyle ben de günlerdir orada hapisim.bu durumda az bile içtiğimi düşünüyorum.neyi bekliyorum bilmiyorum.çok afedersiniz annem,
'kızım sen kırkın çıkınca bi bok olacagını zannediyosun ama öyle değil' 6 ayda anca rayına biner buna kendini hazırlamalısın dedi.. güleyim mi aglayayım mı..
geçmiş olsun arkadaşım aklına kötü şeyler getirme,zaten bütün bebeklerin omuriliği kalçası daha tam anlamıyla gelişmediSelam arkadaşlar;
Bu arada siz doğum doktorunuza kontrole gittiniz mi? BEn gittim boru gibi bişeyle alttan baktı , biraz canım yandı. VE biraz iltihap var dedi , önden bi fitil verdi. Henüz alamadım fitili ama nasıl kullanacağım kara kara düşünüyorum. Ben normalda arkadan da atamam ve hiç atmadım . Şimdi nasıl kullanacağım bilemiyorum....
Bebeğimle ilgilenmekten kendi ilacımı unuttum. Bu arada da korkuyorum yara falan olmasın da. Öyle yara falan olan arkadaşlar da var. Yaktırıyorlarmış. Allahım sen koru yarabbim. Acaba üşütmekle alakası olabilir mi bu iltihabın?
Aman kızlar çok iyi koruyun kendinizi...
yaw şun uyku benim oğlanada geçse dün akşam 10da uyudu 12de kaltı 3 buçuğa kadar 3buçuktan 4buçuğa kadarda mızırdandı işte bu saat kaç oldu bu zamana kadar bi saat uyudu anca sizce normalmi gün içersindede 1 taş çatlasın 2 saat uyur normalmi bi derdimi var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?