Doğum yapmış olan anneler buraya....

sitenin azizliğinden kimseler gelmiyor galibaaa nerdesiniz yawww bebişler rahat vermiyor galibaaa benim kız baba kucağında şuan bende buraya biraz bakiim dedimmm çok ağlıyor benimki gene gaz çokk gazzzzzzzzzzzzzzzzzzz

geçenlerde burda bebeklerin üşümesiyle ilgili konuşuluyordu.internetee araştırırken bu yazıyı gördümm gerçektende oğlumuzu dışarı çıkarttığımızda uyku basıyor mayışıyor yavrumm demek soğukla alakalıymış...
YAZI;
Deneyler çevre sıcaklığı 29 derece civarına geldiğinde vücudun sıcaklık üretimini durdurduğunu göstermektedir. Buna göre normal doğum ağırlığındaki bir bebeğin giyimi bulunduğu ortamın sıcaklığına göre çabuk değişebilir olmalıdır.
Bebeğin asıl ısı kaybı başından olmaktadır. Buna göre başı korunmalıdır.
Derin uykuda bebek soğuğa daha duyarlı olmaktadır. Derin uykuda bebek arada sırada kontrol edilmelidir. Bebeğin üşüdüğünün belirtileri: nefes alma hızı artar. Huzursuzdur.
Bebek daha çok üşüdükçe daha sakinleşir. Ve bu halde onu sarmak içerideki soguk kiyafetlerin izolasyonuna ve bebegin daha çok üşümesine yol açar. Bu durumda bebek sicak bir ortamda soyulmali ve kiyafetleri degiştirilmelidir.
Fazla sicakliginin farkinda olun.
Yazın bebeklerin kıyafetlerinin pamuklu olmasına özen gösterin. Sentetik kıyafetlerden kaçının. Eğer bebek çıplak iken mutluysa ortam müsaitse bırakın çıplak kalsın. Dışarıda ise güneşten koruyun

[QUOTE="NAZ";4152239] Bana gelince ise benim sütüm göğsümden fışkırmasına rağmen doyurucu değilmiş bu sebeple de oğlum kaka yapacak durumda olamıyormuş, şimdi ek mamaya başladık 2 haftadır oğlum düzenli kakasını yapıyor ve daha rahat o günlere nazaran, sana nacizane tavsiyem arkadaşım fitili vermeden biraz daha araştır altında yatan sebebi derim...........[/QUOTE]

merhaba canım sütünün doyurucu olmadığını nasıl anladın

canım cok uzun saat uyumus ve beslenmemıs bence hıc aksatmdan sormalısın hemen.. :1no2:
o kadar uyuması ve acıkmaması cok tuhaf..

bunu bende merak edıyorum ne zamandan sonra kendı acıkmalarına bırakmalıyız acaba ?
gercı zaten uyanmadıgı olmuyor pek o ılk zamanlardı cok uyuyordu artık nerdeee kafamçokkarıştı ama yınede bılgımız olsun..

arkadaslar hepınıze doktor hep devıt vermıs.. vıtamınden bahsedıyoruz sanırım.. bızım doktorumuz multi tabs verdı.. cubuklu damla sarı kutuda.. kımse ondan kullanmıyor mu.. fisfisfis

bu arada NAZ arkadasım.. benımde sutum dedıgın gıbı fıskırıyor ama besleyıcı yada doyurucu olmadıgını nerden anladın.. bızım yenı kontrolumuz vardı dun doktordaydık.. kılo almasını ve boyunun gelısımını cok begendı yalnız anne sutu ıle cok ıyı dedı.. sızın kılo boy gelısımı nasıldı ıyı degıl mıydı ordan mı anladınız mama gerektıgını merak ettım canım ? fisfisfis

arkadaslar hepınıze doktor hep devıt vermıs.. vıtamınden bahsedıyoruz sanırım.. bızım doktorumuz multi tabs verdı.. cubuklu damla sarı kutuda.. kımse ondan kullanmıyor mu.. fisfisfis

betülcüm multi tabs ı biz kullanıyoruz vitaminlerin içinde en iyisi olduğunu söylemişti doktorumuz biz sabah 10 akşam 10 damla kullanıyoruz siz nasıl kullanıyorsunuz

betülcüm multi tabs ı biz kullanıyoruz vitaminlerin içinde en iyisi olduğunu söylemişti doktorumuz biz sabah 10 akşam 10 damla kullanıyoruz siz nasıl kullanıyorsunuz

canım sadece bu vitamini mi veriyosun?devit 3 bunun içinde var sanırım.degil mi?

evet bu ilaç A C ve D vitamini içeriyor ve ssk karşılamıyor özel alınıyor
sadec bunu kullanıyoruz

günaydım kızlar uykusuz bi gecenin ardından sanırım herkes uyuyor daha uyanmamış kimse.benim oğlan bugün cok güzel uyudu.sabahdan beride uyuyor cok sükür bende girip biraz takılayım dedim ama kimse yok.....
bugün milli egitimde işim var ve eşim olmadan dışarı cıkmama gerekiyor sizler dışarı cıkarken bebişinizi nasıl cıkarıyorsunuz.bebek arabasına battaniyeye sarılı bi sekilde koyuyorum ve güneşliğini cekip güneşliğin üzerinden bi battaniye daha örtüyorum cok mu sıcak olur acaba

Günaydın, nunucum hepsi geçer üzülme, eşin kendini terkedilmiş 2. plana atılmış hissediyordur ondan böyle davranıyordur...:teselli:

Muscan arkadaşım antidepresan kullanmanı doktormu söyledi? yani ne gibi belirtilerin vardı da doktor ilaç verdi?İlaç sütüne geçiyormu?
Bende de lahusalık depresyonu var sanırım, ama doktora gitmiyorum ilaç yazar diye....Çok sinirliyim, kırıcı olabiliyorum.Çok üzgünüm çoook

Biz dün kayınvaldemlere gittik, beni sinir ediyor o kadın. Bebeğimin çok uykusu var, ben anlıyorum yani artık biliyorum tanıyorum bebeğimi, bana inat uykusu falan yok bebeğin diyor.Sen mi bilicen benmi bilicem, gözleri kapanıyor uykudan neyse canım kızım benden yana oldu da 3 saat uyudu o olafı dedikten sonra....Kapak oldu babanesine...Benden iyi bildiklerini iddia etmiyorlarmı sinir oluyorum.Birde biberonla beslerken bebeğimi dizine oturttu, uyardım "anne oturtma o daha bebek"dedim."Oturmuyor ki" falan dedi ama düzeltti, bir iki dakika sonra gene oturur gibi kaydı bebeğim, anne oturmasına izin verme poposundan tut onun kemikleri çok narin daha oturamaz dedim, "oturmuyor ki bişey olmaz" diyor,kötükedihüso
gözlerime mi inanıcam sana mı inancam!!

Birde ben bebeğim uyurken beslemek için uyandırdığımda çevremden çok tepki topluyorum bana herkes çok kızıyor, uyuyan çocuk uyandırılmaz diyorlar, uyku düzenini kaybedeceksin diyorlar. Acıkınca uyanır diyorlar..:sm_confused:

Son düzenleme:

bizde multitabs kullanıyoruz işaretli yere kadar günde bir defa ver demişti dr içinde birsürü vitamin var

valla bende uyandırıyorum aç kalmasın diye kızıma noldu bilmiyorum ama dünden beri mamayıd sütümü de az yiyor dün pek mama yemediii iki defa 60 cc mama hazırladım birinde 40 birinde 30 cc yedi emzirmeye çalıştığımda da 5 emip kafasını çekip ağlıyorrr çok ta kusmaya başladıı üşüttükmü ne kızımı yaww anlamadım ateşide yok ama bilmiyorum bugünde aynı yaparsa dr arayıp götürürüm belkiii

herkese günaydın
yine yorgun ve uykusuz bir gece geçirdik.akşam 8'den gece 3'e kadar hiç uyumadı.öyle bir gazlıydı ki yavrum karnı hep gurul guruldu.galiba benden ona geçti.bende dün öyleydim çünkü.sabahleyinde öksürmeye başladı.inşallah hasta olmamıştır bebişim ya.

Aynen 3 gündür az emiyor, çok üzülüyorum o yemeyince dün anca 590 cc içti toplam...700 e yakın içmesi gerekiyor benimkinin günde.:ecrin_bebek:

canım ben rezene çayı içiyorum günde 2 defa onun için gaz sorumuz olmuyor istersen bir dene sütünden bebeğe geçiyor. a.s.

merhabalar hepinize..
hepimize güzel bir gün olsun inşAllah..
ben ilk günden beri beslemek için hiç uyandırmadım bebişimi..kendisi acıktıkca uyanıyor, en son emmedeki doyma durumuna göre sanırım, max 2- 2,5 çok nadir 3 saatte bir..ilk günler 1,5 saatte acıkıp uyanıyordu..
d vitamini bize de multitabs verdi dr..pipeti 1 ml çizgisine kadar doldurup bir kerede veriyorum..
benim bebişim de öksürüyordu, bunun için şurup vermişti dr, şurubu ne zaman versem kusturuyor bebeğimi, iki kere de aşırı kustu yatak falan battı büyük insan gibi çıkarttı yavrum
artık kestim ben de şurubu yeniden dr.a götüreceğim..

kızlar herkese selam ben uzun süredir giremiyordum hem ev taşıdık hem de kablosuz internetin bebeğe zararı var diye açmıyordum. ama şimdi taşındığımız apartmanda herkes te var bakıyorum 5 tane falan açık kablosuz ağ var inşallah bebeğe bir zararı olmazz. bizm de kaka sorunumuz var 5 gündür günde bir kere yapıyor oda 2 günü fitille yaptı, ondan önce günde 3 4 kere yapıyordu birde yüzünde çok pişik gibi kızarıklıklar varrr ne yapayım ben yarın doktora götürücem. özlellikle kaka sorunu uyutmuyor bebeğimi çok üzülüyorum birdeeeeeee kızlar ben sezzeryan oldum hala göbek var ama bu göbek yağdan falan değillll yaniiii bu göbek ne zaman geçecek yavvvvvv sizinkiler ne durumdaaa özellikle gazım olduğu zamanlardaaaaa 5 aylıka hamile gibi oluyorummm tavsiyeleriniz nelerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr imdattttttttttttttttttttttttttttttt

halimecim ben de ayten gibi , rezene içtiğim zaman hiç gaz sancısı çekmiyor bebişim, sen de dene işe yarıyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…