- Konu Sahibi Girl and baby
-
Günaydın kızlar, benim kızım dün akşam 7 den bu sabah 7 ye kadar sütünü içmedi( tam 12 saat aç kaldı...:çok üzgünüm:
Gece kaç defa uyandırmaya çalıştım ama nafile, yemedi, saatlerce aç kaldı, uykusu öyle derindi ki ne yaptıysam uyanmadı, çok üzüldüm kızlar, şimdi saat 7 40 da yedi allahtan, tabii benim uyadırmamla...şimdi gene uyuyor, sanki günlerce uykusuz kalmış gibi uyuyor, hiç böyle yapmazdı.Çok endişelendim.Normalde acıkıp uyanırdı dün gece uyanmadı..Hasta desem hasta dğil, ateşi yok, öksürüğü, kusması ishali yok, ne yapacağımı şaşırdım,:uhm: normalde bu saatlerde hep uyanık olurdu...
Doktora söylemek gerekir mi???
Kızlar bir yazı buldum bebekleri gece beslemekle alakalı, acaba artık sadece o uyadığında mı emzirmeliyiz??
Yenidoğanlar neden uyandırılıp emziriliyor
"Hamileliğin son dönemindeki annelere imkanları elverdiğince uyuyup dinlenmelerini tavsiye ederim. Doğumdan sonra geceleri en azından ilk 1 ay boyunca en geç 3.5-4 saatte bir kalkmaları gerekecek. Hatta geceleri bebek kazara fazla uyursa diye saat kurmaları bile gerekebilir. Doktorlar tarafından yenidoğanların bu aralıklardan daha seyrek beslenmeden uyumasına izin verilmiyor. Yenidoğanın sık emzirilmesi , barsak hareketlerinin artmasını sağlayarak, bilirubinin vücuttan atılımını hızlandırıyor ve kandaki seviyesinin yükselmesini, dolayısıyla yenidoğan sarılığını önlüyor. Ayrıca, uzun uyursa bebeğin susuz kalması (dehidrasyon) söz konusu olabiliyor. Beslenme arası uzadıkça, bebek halsizleşiyor, onu uyandırmak ve emzirmek güçleşiyor. Bebek sık emmediği için annenin sütünün geç gelmesi ya da azalması gibi zincirleme sorunlara yol açabiliyor. Yaklaşık bir ay sonra, bebek doğru düzgün bir miktarı tek seansta mideye indirmeyi becerebilmeye başlayınca, doktorlardan da annelere uyku izni çıkıyor.
Yenidoğan süresi bittikten sonra bebeği beslemek için uyandırmayın
Bu zorunlu süre bitip, doktorunuz izin verdikten sonra (genelde ilk ay kontrolünde) artık bebeğinizi beslemek amacı ile uyandırmayın. Bazen gece siz yatmadan emzirivermek, ya da bir biberon mama içirmek iyi bir fikir gibi gözükebilir. Ama bu hareket bebeğinizi gece beslenmeye teşvik edecektir."
Sizce de 1 ay sonunda artık uyandırmasak olur mu??Benimki 1,5 aylık...
merhaba arkadaşlarr kk yine kapalıydı yeni açıldı sanırımm ayy ne kötü oluyor kapalı olunca. bizde dün aşı vurulmak için saglık ocagına gittik ama haftaya gel dediler. sanki aşıyı ben olacakmışım gibi ateşim çıktı elim ayagım titredi anne olmak gerçekten çok zormuş ama bambaşka bir duyguda.
birde arkadaşlar saglık ocagındaki hemşire boy ve kilosunu ölçerken devit veriyormusun ve kaç damla dedi bende veriyorum 4 damla demiştim kızdı 3 damladan fazla verme bıngıldagı erken kapanır buda beynin gelişmesini engelleyip zeka geriligine sebep olabilir 1,5 yaşından önce kapanmaması gerekiyor dedi. birde dra kafasının ısınıp sogumasını sordum 6 aya kadar şapka kullan bir aylıktan sonra eldiven kullanma ellerini tanısın dedi sizlerle paylaşayım dedim.
arkadaslar hepınıze doktor hep devıt vermıs.. vıtamınden bahsedıyoruz sanırım.. bızım doktorumuz multi tabs verdı.. cubuklu damla sarı kutuda.. kımse ondan kullanmıyor mu.. fisfisfis
betülcüm multi tabs ı biz kullanıyoruz vitaminlerin içinde en iyisi olduğunu söylemişti doktorumuz biz sabah 10 akşam 10 damla kullanıyoruz siz nasıl kullanıyorsunuz
betülcüm multi tabs ı biz kullanıyoruz vitaminlerin içinde en iyisi olduğunu söylemişti doktorumuz biz sabah 10 akşam 10 damla kullanıyoruz siz nasıl kullanıyorsunuz
Günaydın, nunucum hepsi geçer üzülme, eşin kendini terkedilmiş 2. plana atılmış hissediyordur ondan böyle davranıyordur...:teselli:
Muscan arkadaşım antidepresan kullanmanı doktormu söyledi? yani ne gibi belirtilerin vardı da doktor ilaç verdi?İlaç sütüne geçiyormu?
Bende de lahusalık depresyonu var sanırım, ama doktora gitmiyorum ilaç yazar diye....Çok sinirliyim, kırıcı olabiliyorum.Çok üzgünüm çoook
Biz dün kayınvaldemlere gittik, beni sinir ediyor o kadın. Bebeğimin çok uykusu var, ben anlıyorum yani artık biliyorum tanıyorum bebeğimi, bana inat uykusu falan yok bebeğin diyor.Sen mi bilicen benmi bilicem, gözleri kapanıyor uykudan neyse canım kızım benden yana oldu da 3 saat uyudu o olafı dedikten sonra....Kapak oldu babanesine...Benden iyi bildiklerini iddia etmiyorlarmı sinir oluyorum.Birde biberonla beslerken bebeğimi dizine oturttu, uyardım "anne oturtma o daha bebek"dedim."Oturmuyor ki" falan dedi ama düzeltti, bir iki dakika sonra gene oturur gibi kaydı bebeğim, anne oturmasına izin verme poposundan tut onun kemikleri çok narin daha oturamaz dedim, "oturmuyor ki bişey olmaz" diyor,kötükedihüso
gözlerime mi inanıcam sana mı inancam!!
Birde ben bebeğim uyurken beslemek için uyandırdığımda çevremden çok tepki topluyorum bana herkes çok kızıyor, uyuyan çocuk uyandırılmaz diyorlar, uyku düzenini kaybedeceksin diyorlar. Acıkınca uyanır diyorlar..:sm_confused:
valla bende uyandırıyorum aç kalmasın diye kızıma noldu bilmiyorum ama dünden beri mamayıd sütümü de az yiyor dün pek mama yemediii iki defa 60 cc mama hazırladım birinde 40 birinde 30 cc yedi emzirmeye çalıştığımda da 5 emip kafasını çekip ağlıyorrr çok ta kusmaya başladıı üşüttükmü ne kızımı yaww anlamadım ateşide yok ama bilmiyorum bugünde aynı yaparsa dr arayıp götürürüm belkiii
herkese günaydın
yine yorgun ve uykusuz bir gece geçirdik.akşam 8'den gece 3'e kadar hiç uyumadı.öyle bir gazlıydı ki yavrum karnı hep gurul guruldu.galiba benden ona geçti.bende dün öyleydim çünkü.sabahleyinde öksürmeye başladı.inşallah hasta olmamıştır bebişim ya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?