- Konu Sahibi Girl and baby
-
- #1.001
bepanthen kullanan arkadaşlar merhemini kullanıyorsunuz kremini?
Günaydın, nunucum hepsi geçer üzülme, eşin kendini terkedilmiş 2. plana atılmış hissediyordur ondan böyle davranıyordur...:teselli:
Muscan arkadaşım antidepresan kullanmanı doktormu söyledi? yani ne gibi belirtilerin vardı da doktor ilaç verdi?İlaç sütüne geçiyormu?
Bende de lahusalık depresyonu var sanırım, ama doktora gitmiyorum ilaç yazar diye....Çok sinirliyim, kırıcı olabiliyorum.Çok üzgünüm çoook
Biz dün kayınvaldemlere gittik, beni sinir ediyor o kadın. Bebeğimin çok uykusu var, ben anlıyorum yani artık biliyorum tanıyorum bebeğimi, bana inat uykusu falan yok bebeğin diyor.Sen mi bilicen benmi bilicem, gözleri kapanıyor uykudan neyse canım kızım benden yana oldu da 3 saat uyudu o olafı dedikten sonra....Kapak oldu babanesine...Benden iyi bildiklerini iddia etmiyorlarmı sinir oluyorum.Birde biberonla beslerken bebeğimi dizine oturttu, uyardım "anne oturtma o daha bebek"dedim."Oturmuyor ki" falan dedi ama düzeltti, bir iki dakika sonra gene oturur gibi kaydı bebeğim, anne oturmasına izin verme poposundan tut onun kemikleri çok narin daha oturamaz dedim, "oturmuyor ki bişey olmaz" diyor,kötükedihüso
gözlerime mi inanıcam sana mı inancam!!
Birde ben bebeğim uyurken beslemek için uyandırdığımda çevremden çok tepki topluyorum bana herkes çok kızıyor, uyuyan çocuk uyandırılmaz diyorlar, uyku düzenini kaybedeceksin diyorlar. Acıkınca uyanır diyorlar..:sm_confused:
Canım saol;
Valla aynı dertler bende de var. Elbetteki ne kadar tecrübesiz de olsak, bebeklerimizi biz daha iyi tanıyoruz herkesten. Atlatan ,büyütn insanlar ise unutmuşlar nasıl yaptıklarını, ama laf söylesinler diye aklında kalan şeyleri yalan yanlış söylüyolar... Bende uyuz oluyorum bu duruma.. İyiki kadınlar kulubü varda hem dertelşip hemde burada birbirimizden sorup öğreniyoruz bir çok şeyi.
Bizde de öpüyolar hep, kızımın suratında kırmızı kırmızı sivilce gibi şeyler çıktı. Sağlık ocağında hemşire tükürüktendir, öptürmeyin dedi. Ama nerdeeee herkes ayyyy deyip öpüyor. Görümcemin çocuğuda öksürüp ,burnu akıyo , onada öptürüyolar, bişey de diyemiyorum alınacaklar diye amaa...
Birde kızlar ben yarın verem aşısı için bebeğimi sağlık ocağına götüreceğim. Oradaki iğnelerde ithal iğne diyorlar. Bide karma aşı yapılacak diyolar ama o şimdi mi bilmiyorum.
Aranızda yaptıran var mı? SAğlık ocağındak iğneler iyi midir? Özel iğne mi alsak, şimdi bizdekilerde ateş yapmıyo diyolar? Bilgisi olan var mı kızlar ?
canım bende regl oldum, doktorum bundan sonra hamile kalabilirsin dikkat et korun dedi...
ben kalacağımı hiç zannetmiyorum, zaten tedaviyle olmuştu.Hiperprolaktinomayım ben daha evvel söylemişimdir belki hatırlarsınız..
Kızlar ben kafama birşeyi fazlaca taktım, çok saçma gelebilir ama elimde değil , sizinle paylaşmak istiyorum.Bugün hava güzel diye annemle bebeği bizim buradaki mcdonaldsa çıkardık, hava aldık,oturduk, bir ara nazlı mızmızlanınca ben onu bebek arabasının içinden kucağıma aldım.Bir anda abartmıyorum nerdeyse tüm mc donaldstaki oturanlar bebeğime baktı, laf attı ay çok küçük, çok tatlı, kızmı erkemi, kaç aylık vs. diye, belki 3-4 masa ilgilendi bebeğimle.Sonra bir kadın geldi yanıma ve bana "keşke çıkarmasaydın daha çok küçük insanların nazarı değer" dedi.Ben zaten evhamlı biriyim, nazara takık durumdayım.Kadında böyle diyince içime sıkıntı girdi.Çok fena oldum, eve gitmek istedim.Annem abartma diyor ama ben ya bebeğime nazar derse diye kuruyorum kafamda.:bbo:
Ayetel kursi okudum, felak ve nas okudum,bir yandan allahım onu korur diyorum ama bir yandanda keşke kucağıma almasaydım diyorum.Saçma gelebilir size yazdıklarım ama içim rahat değil, nazara karşı başka ne yapabilirim bilen var mı?:Saruboceq:
kremide var merhemi de elimde ama krem çok daha yumuşak onu kullanıyorum acaba aralarındaki fark ne?
gerekeni yapmışsın zaten dua oku herzaman sabah akşam sonuçta nazar sadece dışarıdan gelmez anne baba saha çok nazar edermiş ben eşime okutuyorum hergün felak nas ayetel kürsü fatiha ihlasss tamkinli olmakta fayda var allaha emanet et bebeğiniii sandıkta saklayamayacağımıza göre ebet birileri görecek bebeklerimizz başka çare yok eve de kapanamayacağımıza göre:roflol:
canım serum fizylojik değil de okyanus suyu kullanabilirsinz bence...tabi benim fikrim bu sadece..ben öyle yapıyorum ayrıca öyle damla damla falan da değil....tonimer damla nın bir flakonunun yarısını bir burnuna tazyikle sıkıyorum yarısını diğer burnuna..yan yatar pozisyonda tabi...sümkürerek atıyor urnundakileri....bazen de hiçbirşey kullanmadan görüyoırsa sümüğünü chicconun aspiratörü var onunla alıyorum....aspiratöre basacaksın burnunda bırakacaksın ki çeksin kullanmayı bilmeyenle rvarsa ....
betülcüm multi tabs ı biz kullanıyoruz vitaminlerin içinde en iyisi olduğunu söylemişti doktorumuz biz sabah 10 akşam 10 damla kullanıyoruz siz nasıl kullanıyorsunuz
canım sadece bu vitamini mi veriyosun?devit 3 bunun içinde var sanırım.degil mi?
günaydım kızlar uykusuz bi gecenin ardından sanırım herkes uyuyor daha uyanmamış kimse.benim oğlan bugün cok güzel uyudu.sabahdan beride uyuyor cok sükür bende girip biraz takılayım dedim ama kimse yok.....
bugün milli egitimde işim var ve eşim olmadan dışarı cıkmama gerekiyor sizler dışarı cıkarken bebişinizi nasıl cıkarıyorsunuz.bebek arabasına battaniyeye sarılı bi sekilde koyuyorum ve güneşliğini cekip güneşliğin üzerinden bi battaniye daha örtüyorum cok mu sıcak olur acaba
Günaydın, nunucum hepsi geçer üzülme, eşin kendini terkedilmiş 2. plana atılmış hissediyordur ondan böyle davranıyordur...
Muscan arkadaşım antidepresan kullanmanı doktormu söyledi? yani ne gibi belirtilerin vardı da doktor ilaç verdi?İlaç sütüne geçiyormu?
Bende de lahusalık depresyonu var sanırım, ama doktora gitmiyorum ilaç yazar diye....Çok sinirliyim, kırıcı olabiliyorum
Biz dün kayınvaldemlere gittik, beni sinir ediyor o kadın. Bebeğimin çok uykusu var, ben anlıyorum yani artık biliyorum tanıyorum bebeğimi, bana inat uykusu falan yok bebeğin diyor.Sen mi bilicen benmi bilicem, gözleri kapanıyor uykudan neyse canım kızım benden yana oldu da 3 saat uyudu o olafı dedikten sonra....Kapak oldu babanesine...Benden iyi bildiklerini iddia etmiyorlarmı sinir oluyorum.Birde biberonla beslerken bebeğimi dizine oturttu, uyardım "anne oturtma o daha bebek"dedim."Oturmuyor ki" falan dedi ama düzeltti, bir iki dakika sonra gene oturur gibi kaydı bebeğim, anne oturmasına izin verme poposundan tut onun kemikleri çok narin daha oturamaz dedim, "oturmuyor ki bişey olmaz" diyor
gözlerime mi inanıcam sana mı inancam!!
ya cok gıcık oluyorum soyle cok bılmıs ınsanlara karısanlara... :1closedeyes:
Allah yardımcın olsun canım valla sabır tası olmak lazım bunlara.. Çok üzgünüm çoook
Birde ben bebeğim uyurken beslemek için uyandırdığımda çevremden çok tepki topluyorum bana herkes çok kızıyor, uyuyan çocuk uyandırılmaz diyorlar, uyku düzenini kaybedeceksin diyorlar. Acıkınca uyanır diyorlar..
bizde multitabs kullanıyoruz işaretli yere kadar günde bir defa ver demişti dr içinde birsürü vitamin var
canım ben rezene çayı içiyorum günde 2 defa onun için gaz sorumuz olmuyor istersen bir dene sütünden bebeğe geçiyor.
halimecim ben de ayten gibi , rezene içtiğim zaman hiç gaz sancısı çekmiyor bebişim, sen de dene işe yarıyor..
Kızlar ben regl oldum...hemde emzirdiğim halde ..bugün bitti..öyle yoğun değildi ama yinede geldi işte..varmı regl olan başka(
kremide var merhemi de elimde ama krem çok daha yumuşak onu kullanıyorum acaba aralarındaki fark ne?
canım bende regl oldum, doktorum bundan sonra hamile kalabilirsin dikkat et korun dedi...
ben kalacağımı hiç zannetmiyorum, zaten tedaviyle olmuştu.Hiperprolaktinomayım ben daha evvel söylemişimdir belki hatırlarsınız..
Kızlar ben kafama birşeyi fazlaca taktım, çok saçma gelebilir ama elimde değil , sizinle paylaşmak istiyorum.Bugün hava güzel diye annemle bebeği bizim buradaki mcdonaldsa çıkardık, hava aldık,oturduk, bir ara nazlı mızmızlanınca ben onu bebek arabasının içinden kucağıma aldım.Bir anda abartmıyorum nerdeyse tüm mc donaldstaki oturanlar bebeğime baktı, laf attı ay çok küçük, çok tatlı, kızmı erkemi, kaç aylık vs. diye, belki 3-4 masa ilgilendi bebeğimle.Sonra bir kadın geldi yanıma ve bana "keşke çıkarmasaydın daha çok küçük insanların nazarı değer" dedi.Ben zaten evhamlı biriyim, nazara takık durumdayım.Kadında böyle diyince içime sıkıntı girdi.Çok fena oldum, eve gitmek istedim.Annem abartma diyor ama ben ya bebeğime nazar derse diye kuruyorum kafamda.:bbo:
Ayetel kursi okudum, felak ve nas okudum,bir yandan allahım onu korur diyorum ama bir yandanda keşke kucağıma almasaydım diyorum.Saçma gelebilir size yazdıklarım ama içim rahat değil, nazara karşı başka ne yapabilirim bilen var mı?:Saruboceq:
canım verem aşısı bir tek devlette yapılıyormuş, özele aşıyı vermiyorlarmış, ben bir onu yaptırıcam sağlık ocağında, diğerlerini özelde yaptırıcam. Sağlık ocağında yapılanlar yerli aşı oluyormuş, çocukta yan etkisi fazla olabiliyormuş, çok kişiden duydum bunu...ayrıca verem aşısı için tam 2. aydan gün almak gerekiyor, yani senin daha 2. ayın tam gelmemişki..
derya bızede doktor burun tıkanması ıcın tonimer damla yı verdı lacıvert kutudakı.. bırde onun tonımer baby olanı varmıs sanırım o sprey.. bu damla olanını yarısına kadar sıkılıyor demıssın.. fazla gelmıyor degılmı bende sıkayım o zaman yarısına kadar ? bırde sabah öğle aksam sıkılmıyor mu ? eger sıkılıyor s o damlanın bır tupu bır gunde mı bıtecek ?
canım bız damla sayısı ıle vermıyoruz ıcındekı cubugun 4 te 1 kadarını sıkın dedı doktor oyle sıkıyoruz.. ama bazı arkadaslarda ısaretlı yere kadar demıs.. bahsettıgınız sarı kutu ıle multı tabs degılmı ıcınden vakumlu cubuk cıkıyor ? eger oyleyse ben onda ısaretlı yer goremedım.. fisfisfis
bende sadece mutlı tabs ı kullanıyorum bıze doktor devit fılan vermedı.. fisfisfis
canım ben dısarı cıkarken bır ınce pelusu var ona sarıyorum pusetın ıcıne yatırıyorum.. sonra ıkıncı bır battanıyeyı ama yun fılan degıl normal penye gıbı ıkıye katlıyorum bebısın ustune ortup kenarlarını sıkıstırıyorum yanından.. o kadar.. bebısın ustunde kıyafet olarakta bır cıtcıtlı tulumö ve uzerıne bır butun tulum var o kadar.. ayagında corap kafasında penye sapka.. ellerıne brısey takmıyorum.. sıcacık oluyor ıcınde baska brıseye ger kalmıyor..
sen mıleltı bosver canım dogru bıldıgın neyse doktorun ne soyluyorsa onu yap bosver..
mıllet herseyı konusur onlara kalırsak ısımız var.. benımkıde bazen uyuyakalıyor ama soyle eger emdıkten hemen sonra uyumazsa 1 saat fılan gecınce anca uyursa o zaman emme saatını bıraz kaydırabılıyor ama cok degıl arası fazla acılmıyor yıne max zamanın dısına cıkmıyor.. eger saatı gectıgı halde uyanıcak gıbı brı halı yoksa ben uyandırıyorum.. ama emdıkten hemen sonra uyudugu zamanlarda kendısı uyanıp aglıyor zaten..
o işaretli yerı ben goremedım sarı kutuda ıcınde vakumlu cubuk olan şişe degıl mı ?
ayten ve merve rezene yı nerden alıyorsunuz hazır sallama paketlerdemı yoksa aktardan alıptamı yapıyorsunuz.. eger faydası oluyrosa bende ıceyım mutlaka.. bu arada bıze bır zararı var mı yada bebıse bılıyormusunuz ? bırde gunde ne kadar ıcıyorsunuz ?
canım regl oldugunu nasıl anladın.. kanaman bıtelı cok olduda kanaman tekrar baslayınca mı anladın ? benımde brı ara kesılde 4 gun gıbı gelmedı sonra tekrar geldı sımdı yıne bıttı acaba o regl mıydı normal kanamamıydı ayırt edemedım.. fisfisfis
ben bepanthenın krem olanını kullandım poposuna mavı renklı kutu yanı..
merhem hakkında farkı nedır bır bılgım yok..
canım nazar ıcın olucak tek sey nas, felak, ayetel kursı, fatiha, ihlas.. bunları sende bılıyorsundur gercı bunun dısında nazar ıcın baska bır dua bımıyorum.. ama cok ta kafana takma.. sadeec kalabalık ıcıne cıkarma gercektn.. cıkardıgında da pusetının guneslıgını fılan cek her gecen gormesın ben oyle yapıyorum.. :bbo:
su bır gercekkı nazar var ve cok kucuk olan bebebkler nazara karsı daha korumasız oluyorlar.. ama cokta kafaya takmamak lazım sanırım.. dua okumaktan baska yapılcak bırsey yok..
amma uzun oldu yahu kacırınca boyle oluyor valahı oku oku yaz yaz bıtmedı.. :1rolleyes:
canım verem aşısı bir tek devlette yapılıyormuş, özele aşıyı vermiyorlarmış, ben bir onu yaptırıcam sağlık ocağında, diğerlerini özelde yaptırıcam. Sağlık ocağında yapılanlar yerli aşı oluyormuş, çocukta yan etkisi fazla olabiliyormuş, çok kişiden duydum bunu...ayrıca verem aşısı için tam 2. aydan gün almak gerekiyor, yani senin daha 2. ayın tam gelmemişki..
slm.kızlar benim oğluş çok yaramaz aslında çok gazlı desem daha doğru olur gündüzleri uyumak bilmiyor bugün fenalık geldi kucağımda taşımaktan tabi doğru düzgün yemekte yiyemiyorum iyice güçten düştüm,bikaç saattir uyuyoda şükürler olsun biraz işimi filan yapabildim,bu arada ben geceleri uyandırmıyorum beslemek için bi kere yaptım o hatayı sonra bütün gece zehir oldu bize şimdi o acıkınca uyanıyo zaten bende o arada biraz dinlenmiş oluyorum..
Kızlar benim eşimle aram çok kötü özellikle bebek doğduğundan beri sürekli kavga halindeyiz sürekli bişeyleri bahane edip kavga çıkartıyo hiç beni filan düşündüğü yok,hergün bi posta ağlıyorum zaten buralarda kimsem yok,sürekli ailem hakkında falan kötü konuşuyo halbuki benim ailem ona bu güne kadar her konuda destek olmuşlardır,annesi babası burdan gittiğinden beri böyle oldu,bebeğimi bile başı götürmüyo ağladığı zaman bağırıyo inanın boşanmayı bile düşündüm ama şimdi çocukta var ne olduğunu anlamadım psikolojim çok bozuk oğlum için ayakta kalmaya çalışıyorum,birdenbire bu değişimi anlamıyorum ne olduki böyle kendimi çok yalnız ve çaresiz hssediyorum kimseyi sıkmak istemiyorum sadece anlatıp rahatlamak istedim Allah çok büyük inşallah bian önce kendine gelir
slm.kızlar benim oğluş çok yaramaz aslında çok gazlı desem daha doğru olur gündüzleri uyumak bilmiyor bugün fenalık geldi kucağımda taşımaktan tabi doğru düzgün yemekte yiyemiyorum iyice güçten düştüm,bikaç saattir uyuyoda şükürler olsun biraz işimi filan yapabildim,bu arada ben geceleri uyandırmıyorum beslemek için bi kere yaptım o hatayı sonra bütün gece zehir oldu bize şimdi o acıkınca uyanıyo zaten bende o arada biraz dinlenmiş oluyorum..
Kızlar benim eşimle aram çok kötü özellikle bebek doğduğundan beri sürekli kavga halindeyiz sürekli bişeyleri bahane edip kavga çıkartıyo hiç beni filan düşündüğü yok,hergün bi posta ağlıyorum zaten buralarda kimsem yok,sürekli ailem hakkında falan kötü konuşuyo halbuki benim ailem ona bu güne kadar her konuda destek olmuşlardır,annesi babası burdan gittiğinden beri böyle oldu,bebeğimi bile başı götürmüyo ağladığı zaman bağırıyo inanın boşanmayı bile düşündüm ama şimdi çocukta var ne olduğunu anlamadım psikolojim çok bozuk oğlum için ayakta kalmaya çalışıyorum,birdenbire bu değişimi anlamıyorum ne olduki böyle kendimi çok yalnız ve çaresiz hssediyorum kimseyi sıkmak istemiyorum sadece anlatıp rahatlamak istedim Allah çok büyük inşallah bian önce kendine gelir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?