Doğum yapmış olan anneler buraya....

ben bu gün verem ve karma aşıyı sağlık ocagında yaptırdım.karma aşı yılbaşından bu yana ithal olandan kullanılıyormuş ve hiç bir yan etki yapmıyormuş.gerçekten de çok şükür ateş falan olmadı.aynı özeldeki gibi karma aşı.sol kolundan da veremi yaptılar.pnömokok ve rotayı da 3.ayda yaptıracagım hepsi ağır olur dedi dr.onları 3.aya bıraktık.pnömokok aşısını saglık ocakları yapmaya başlayacakmış yıl başından sonra.hemşire dedi.

benimde eşim kaynanadan beter olmuştu..herşeyime karışıyo bebekle ilgili herşeyde tepemde ve devamlı bir tenkit uyarı halinde..zaten gözün üstünde kaşın var deseler bana batıcak haldeyim bide eşimin sinir hali beni preişan etmişti..yeni yeni birbirimize ısınan iki yabancı gibiyiz şimdilerde...ayların birikimi bunlar sanırım..cok streslı bı surecten cıktık başka bir streslı surece girdik..sanırım erkeklerde bu stresten etkileniyor..nebileyim....ne yapmalı bilemıyorum..en doğrusu bebişleri götürürken hastaneye bizlerde bi doktora psikiyatra danışmalıyız..bende açıkçası evliliğimi,hayatı sorgular olmuştum..yeni yeni en güzeli kendime bakmam ve hayata bağlanıcak bir ruh halinde olmaya çalışmak olduguna karar verdim..sende sakin olmalı ve mumkunse bir doktora danışmalısın..neolursa olsun ümitsizliğe kapılma lütfen a.s.

SELAM KIZLARRR ya benim kız yine yemek yemedi bugün hep uyudu saat 7 de zorla uyandırdı eşim altını temizledim emzireyim dedim ağladı süt az diye ağlıyordur dedim mama hazırladım onuda 20 cc yedi acıkmamışmı acep dedim ama saat 8 de yine hazırladım 20 cc ancak ta ozaman yedirebildim ağzına vere vere damla damla .saat 3 te yemişti zaten sabah 8 den o saate kadar emzirmiştim ama 3 defa sadece 5 dk emdi yattı hep az önce gene mama hazırladım yemedi 10 cc yedi sütümü sağdım sadece 10 cc yedi azına verdikçe öğürüyor kusacak gibi midesi bulanıyor sizde de olmuşmuydu bu allah yaa üşüttümü acep kızım yarın dr gidicezzz bakalım nolcekkk ay şimdi kan falan alırlar kızımdan inşallah gerek kalmaz yaaa

HERKESE GÜNAYDIN KIZLARR ben bugün kızı dr götürücem dr dan randevu alabilirsek tabii yemek yemiyor yerken midesi bulanıyorrr çoğunda da kusuyor yediklerini moralim çok bozukkk bide mama hazırladığımda mamayı diliyle iteliyor sütümü içiyor sadece oda az mamayı defalarca 30cc hazırlayıp vermeye çalıştım her seferinde 1-2 yudum ancak alıyor sonra ağlıyorr akşam d sütüm azdı 60 cc çıktı gene sağdım onu bile zorla içti ve yattı gece 12 de sabah 5 e kadar bişey almadı gece 2 defa mama vermeye çalıştım almadı sabaha karşı 5,5 ta emzirdim 5 dk kadar alıp alıp iteledi ama 5 dk emdi sonuçta sonra almadı saat 8 e kadar yine 8 de 5 dk emdi sonra gene iteledi göğsümüü şuan süt var ancak almıyorr sağıcam şimdi sütümü gene sütüm olsun diye

GÜNAYDINNN annelerr naılsınzz valla şaka maka 9 ay ı beraber geçirdikk şimdi de yavrularımız hakkında konuşmak çok güzell öptüm sizleri

Gülşahcım canım benim ya. Benimkide öyle oluyo arada ya. Acaba eşlerimizi çok mu boşluyoruz. Ondan mı oluyor. Devamlı bebeklerle ilgileniyoruz. Artık beraber yemek bile yiyemiyoruz. Tam o sırada uyanıyo bizim kerata, o yiyiyo ben emziriyom. Bişey istesem offlayarak yapıyo. Tamam işleri yoğun bu aralarda bizde yorgunuz. Bazende ben kendimi iyi hissettiğimde ve bebek uyuduğunda bu seferde bizimki TV karşısında uyumuş oluyor. Bari kalk yatağına yat dediğimde de offlayıp duruyor. Nasıl sinir oluyorum anlatamam. Biz onlardan ilgi beklerken ...
Geçenlerde de arkadaşlarının yanında bozdu beni.Devamlı bi didişme hali var bizde de .Ailesinden gerçekten sempatim kaçtı. İyiler Allah razı olsun ama onlardayken çok rahatsız oluyorum. Bu bebek olduğu zaman ortaya çıktı, tabii eşimle de didişmeler...
Ailesine bişey diyemedi bizimki, onları kırmak istemedi. ama beni hep kırdı..
Sütüm az geliyo ve bu yüzden bi sürü olumsuz laf duyuyorum ailesinden, çok asabım bozuluyor. Ona dediğimde sen abartıyorsun diyor.Bi kerede sen haklısın niye öyle demişler ya demedi...
Nasıl atlatacağız bu durumu bilemiyorum. O kadar da eşime kitaplardan okudum, anneye sütün bol denilecek ve mutlu edilecek, süt az denilmeyecek diye.

Arkadaslar sorularımı oncekı sayfada yazmıstım ama gozden kacmıs olabılır dıye yınelemek ıstedım cevaplarınızı beklıyorum.. fisfisfis

derya bızede doktor burun tıkanması ıcın tonimer damla yı verdı lacıvert/mavi kutudakı.. bırde onun tonımer baby olanı varmıs sanırım o sprey.. bu damla olanını yarısına kadar sıkılıyor demıssın.. fazla gelmıyor degılmı bende sıkayım o zaman yarısına kadar ? bırde sabah öğle aksam sıkılmıyor mu ? eger sıkılıyor s o damlanın bır tupu bır gunde mı bıtecek ?

betülcüm multi tabs ı biz kullanıyoruz vitaminlerin içinde en iyisi olduğunu söylemişti doktorumuz biz sabah 10 akşam 10 damla kullanıyoruz siz nasıl kullanıyorsunuz

canım bız damla sayısı ıle vermıyoruz ıcındekı cubugun 4 te 1 kadarını sıkın dedı doktor oyle sıkıyoruz.. ama bazı arkadaslarda ısaretlı yere kadar demıs.. bahsettıgınız sarı kutu ıle multı tabs degılmı ıcınden vakumlu cubuk cıkıyor ? eger oyleyse ben onda ısaretlı yer goremedım.. fisfisfis

canım ben rezene çayı içiyorum günde 2 defa onun için gaz sorumuz olmuyor istersen bir dene sütünden bebeğe geçiyor.

halimecim ben de ayten gibi , rezene içtiğim zaman hiç gaz sancısı çekmiyor bebişim, sen de dene işe yarıyor..

ayten ve merve rezene yı nerden alıyorsunuz hazır sallama paketlerdemı yoksa aktardan alıptamı yapıyorsunuz.. eger faydası oluyrosa bende ıceyım mutlaka.. bu arada bıze bır zararı var mı yada bebıse bılıyormusunuz ? bırde gunde ne kadar ıcıyorsunuz ?

Kızlar ben regl oldum...hemde emzirdiğim halde ..bugün bitti..öyle yoğun değildi ama yinede geldi işte..varmı regl olan başka (

canım regl oldugunu nasıl anladın.. kanaman bıtelı cok olduda kanaman tekrar baslayınca mı anladın ? benımde brı ara kesılde 4 gun gıbı gelmedı sonra tekrar geldı sımdı yıne bıttı acaba o regl mıydı normal kanamamıydı ayırt edemedım.. fisfisfis

Eşinin ailesinden neden sempatın kactıgını anlıyorum.. heralde sutun az yetmıyor cocuk doymuyor, tarzında seyler soylemıs olmaları gerek degılmı.. :1closedeyes:
zaten ''sutun yetmıyor'' ve ''bu cocuk doymuyor'' lafından nefret edıyorum bana soyleyen olmadı ama o lafı baska bırıne bıle soyledıklerını duysam cok sınrlenıyorum..

gercekten sutu az olsa bıle ınsanın olsun sıkıntı yapma moralını yuksek tut dıye destek vermelerı gerekırken bunlar tersınee...

bende kayınvalıdem den yada esımn aılesınden bır kotuluk yada art nıyet gormedım ıyı nıyetlı ınsanlar ıyı hoş ama cahıllık var ıste bıraz ama o kadarına da ses cıkarmıyoruz oda nazar boncugu olsun ne yapayım..
mesela hamıleyken benım karnımda normalden kucuktu bıraz bana cocuk kucuk olcak zayıf olcak dıyrdu kılosu normal cıkıyor anne dıyordum ama laf anlatabıleneee.. benneyaptımki
sonra esımın teyzesının kızı hamıleydı benden 20 gun gerıden gelıyordu.. doktor ona ırı bebek deyıp durmus onu duyunca bana nıspet edermıs gıbı kotulugune soyler gıbı degılde ne bılyım bak 4 kıloymus fılan dıyordu.. kızın karnıda benden 20 gun gerıde olmasına ragmen ıkı katımdı.. ama ben dogum yaptım oda 10 gun sonra yaptı..
cocugun kılosu 3200 benımkıyle aynı.. hemen esıme dedım ara annene soyle dıye soyleyınce dumur oldu tabı benımde ıcım rahatladı demekkı karınla olmuormus o ıs..
bunun gıbı basıt seyler aslında.. ama cahıllıkten ıste bu tıp seylerle kafa yoruyorlar.. hele karsılastırma hayatımda en nefret ettıgım seydır.. :1closedeyes:
neyse bende ıcımı amma doktum kaydirigubbakcemile3 bıraz cok takmıyorm özünde ıyı bır ınsan kaınvalıdem hakkını yemıyeyım ama boyle seylerıde oluyor arada ne yapalım.. :bbo:

merhabalar kızlar..ayşe hoşgeldin canım maşaAllah cemreye çok çok tatlı annesi..

betül; ben milupa nın bebekler için rezene çayı var ondan almıştım bebeğime veririm diye, bir kere verdim ama tadını pek sevmedi.. artık ben içiyorum bebişe de faydası oluyor ... milupa bititnce aktardan almayı düşünüyorum, sallama çay olanlar doğalı kadar yararlı olur mu bilemiyorum..

betül bir de bize de multi tabs verdi sarı kutuda evet, onun pipetinde iki tane çizgi var biri 0,5 ml. diğeri 1 ml. bize hergün 1 ml. ver dedi dr.. sen ne kadar veriyorsun ki ?

milupanın cayını yetıskınlerde ıcebılıyormu :)
pekı milupanın rezene cayı 1,5 aylık bebek ıcın uygun mu bılıyormusun daha buyukler ıcın mı yoksa ? aktarlardakılerın olcusu bakımından pek saglıklı olmayabılıyormus bende o konuda tereddutluyum.. ama sallamalarda cok orjınalmıs gıbı gelmıyor :bbo:
bırde bebege dırek ıcırmek ıle kendımız ıcerek sut yoluyla gecmesının fayda bakımından cok farkı varmıdır ?
cok sordum ama kusura bakma.. :1rolleyes:

betül bir de bize de multi tabs verdi sarı kutuda evet, onun pipetinde iki tane çizgi var biri 0,5 ml. diğeri 1 ml. bize hergün 1 ml. ver dedi dr.. sen ne kadar veriyorsun ki ?

1 ml mı ver dedı.. yanı 0,5 ml mın ustunde kı cızgı oylemı :1shok:
yanlısıız olmasın ya cok degıl mı o kadarı neredeyse hepsı yanı.. CADIARZU
bıze ml olarak degıl de o cubugun 4 te 1 kadarını verın dedı.. o da 0,5 ml e yakın bır mıktar oluyor ama o cızgıye kadar gelmıyor yınede.. CADIARZU

evet kutunun üzerinde hem bebekleriniz hem sizin için yazıyor kaydirigubbakcemile3 valla ben içiyorum tadı pek hoşuma gitmese de ..
ben 1. ayı doldurunca gittiğimiz kontrolde sormuştum, rezene vereyim mi diye; artık verebilirsin demişti dr..zaten kutunun üzerinde yapılışı miktarı falan hepsi yazıyor..
ben rezene içtiğimde bebeğimi fark ediyorum, gazdan kıpkırmızı olma ve ağlama olayları olmuyor ..
hihoyyyt yok canım ne kusuru :1hug:

bizim gittiğimiz dr. 1 ml vericeksin dedi yani ben de burada okuyunca 3-4 damla verenleri falan şaşırdım ama bizimki devit3 ten farklı A;C;D vitaminleri karışık olduğu için sanırım .. ama sizin dr.un önerdiği mikrarı duyunca bana da bizimki fazla geldi bayağı fisfisfis

ay cok ıyı o zaman yaa :smiley-cool: bende alayım hemen ondan :1rolleyes:
pekı bırsey daha sımdı aklıma geldı.. bu rezeneyı ıcerken yada bebege verırken aynı zamanda gaz ılacıda kullanılıyormu bız sımplex kullanıyoruz ona devam etmelımıyız acaba ıkısnın etkılesımı nasıl olur ?
bu konuda bır bılgın var mı doktorun soyledı mı? yksa ılacı kesıp sadece rezene mı kullanıyorsun ?fisfisfis

bencede bıraz fazla geldı yahu 1ml cok sankı ne bıleyım yanlıslık var sanırım.. :sm_confused:
netten bır prospektuse bakayım ben ne dıyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…