- Konu Sahibi Girl and baby
-
- #1.021
Bride selam;
Bizim sağlık ocağı 3 apartman ötemizde. Çok yakın, bide hemşiremiz var. Şimdi onu aradım da. Ben 2 hafta istanbula gideceğim dedim, yarın iğneleri yapsak dedim. Ama o da senin gibi 2yi doldurmamız lazım dedi. 5'li karma aşı yapılacakmış , bi sol kolundan bide bacağından olacakmış , kolundan olan biraz ağrı yapabilirmiş.Ama ocaktan beri sağlık ocaklarına da ithal aşı geliyomuş, ateş yapan eski aşılar artık kullanılmıyomuş.
Bizim babamız sağlık ocağında olmamızı istiyo. O yüzden orada olacağız.İnşallah hayırlısı ile atlatırız. Bide özel olarak pnömokok ve bi tane daha varmış unuttum şimdi. Onlar pahalı 120 civarı dedi.Doktorun söylerse , uygun olursa maddi olarak yaptır dedi.
Bende istanbula gidecektim iki hafta kalacaktım ama nasıl olacak şimdi bilmiyorum.
benimde eşim kaynanadan beter olmuştu..herşeyime karışıyo bebekle ilgili herşeyde tepemde ve devamlı bir tenkit uyarı halinde..zaten gözün üstünde kaşın var deseler bana batıcak haldeyim bide eşimin sinir hali beni preişan etmişti..yeni yeni birbirimize ısınan iki yabancı gibiyiz şimdilerde...ayların birikimi bunlar sanırım..cok streslı bı surecten cıktık başka bir streslı surece girdik..sanırım erkeklerde bu stresten etkileniyor..nebileyim....ne yapmalı bilemıyorum..en doğrusu bebişleri götürürken hastaneye bizlerde bi doktora psikiyatra danışmalıyız..bende açıkçası evliliğimi,hayatı sorgular olmuştum..yeni yeni en güzeli kendime bakmam ve hayata bağlanıcak bir ruh halinde olmaya çalışmak olduguna karar verdim..sende sakin olmalı ve mumkunse bir doktora danışmalısın..neolursa olsun ümitsizliğe kapılma lütfen a.s.slm.kızlar benim oğluş çok yaramaz aslında çok gazlı desem daha doğru olur gündüzleri uyumak bilmiyor bugün fenalık geldi kucağımda taşımaktan tabi doğru düzgün yemekte yiyemiyorum iyice güçten düştüm,bikaç saattir uyuyoda şükürler olsun biraz işimi filan yapabildim,bu arada ben geceleri uyandırmıyorum beslemek için bi kere yaptım o hatayı sonra bütün gece zehir oldu bize şimdi o acıkınca uyanıyo zaten bende o arada biraz dinlenmiş oluyorum..
Kızlar benim eşimle aram çok kötü özellikle bebek doğduğundan beri sürekli kavga halindeyiz sürekli bişeyleri bahane edip kavga çıkartıyo hiç beni filan düşündüğü yok,hergün bi posta ağlıyorum zaten buralarda kimsem yok,sürekli ailem hakkında falan kötü konuşuyo halbuki benim ailem ona bu güne kadar her konuda destek olmuşlardır,annesi babası burdan gittiğinden beri böyle oldu,bebeğimi bile başı götürmüyo ağladığı zaman bağırıyo inanın boşanmayı bile düşündüm ama şimdi çocukta var ne olduğunu anlamadım psikolojim çok bozuk oğlum için ayakta kalmaya çalışıyorum,birdenbire bu değişimi anlamıyorum ne olduki böyle kendimi çok yalnız ve çaresiz hssediyorum kimseyi sıkmak istemiyorum sadece anlatıp rahatlamak istedim Allah çok büyük inşallah bian önce kendine gelir
GÜNAYDINNN annelerr naılsınzz valla şaka maka 9 ay ı beraber geçirdikk şimdi de yavrularımız hakkında konuşmak çok güzell öptüm sizleri
maşallah 41 kere maşallah çok tatlı kızın ayşecim yaaa eee sana çekmiş herhaldeee zilliii:ecrin_bebek:
slm.kızlar benim oğluş çok yaramaz aslında çok gazlı desem daha doğru olur gündüzleri uyumak bilmiyor bugün fenalık geldi kucağımda taşımaktan tabi doğru düzgün yemekte yiyemiyorum iyice güçten düştüm,bikaç saattir uyuyoda şükürler olsun biraz işimi filan yapabildim,bu arada ben geceleri uyandırmıyorum beslemek için bi kere yaptım o hatayı sonra bütün gece zehir oldu bize şimdi o acıkınca uyanıyo zaten bende o arada biraz dinlenmiş oluyorum..
Kızlar benim eşimle aram çok kötü özellikle bebek doğduğundan beri sürekli kavga halindeyiz sürekli bişeyleri bahane edip kavga çıkartıyo hiç beni filan düşündüğü yok,hergün bi posta ağlıyorum zaten buralarda kimsem yok,sürekli ailem hakkında falan kötü konuşuyo halbuki benim ailem ona bu güne kadar her konuda destek olmuşlardır,annesi babası burdan gittiğinden beri böyle oldu,bebeğimi bile başı götürmüyo ağladığı zaman bağırıyo inanın boşanmayı bile düşündüm ama şimdi çocukta var ne olduğunu anlamadım psikolojim çok bozuk oğlum için ayakta kalmaya çalışıyorum,birdenbire bu değişimi anlamıyorum ne olduki böyle kendimi çok yalnız ve çaresiz hssediyorum kimseyi sıkmak istemiyorum sadece anlatıp rahatlamak istedim Allah çok büyük inşallah bian önce kendine gelir
canım serum fizylojik değil de okyanus suyu kullanabilirsinz bence...tabi benim fikrim bu sadece..ben öyle yapıyorum ayrıca öyle damla damla falan da değil....tonimer damla nın bir flakonunun yarısını bir burnuna tazyikle sıkıyorum yarısını diğer burnuna..yan yatar pozisyonda tabi...sümkürerek atıyor urnundakileri....bazen de hiçbirşey kullanmadan görüyoırsa sümüğünü chicconun aspiratörü var onunla alıyorum....aspiratöre basacaksın burnunda bırakacaksın ki çeksin kullanmayı bilmeyenle rvarsa ....
betülcüm multi tabs ı biz kullanıyoruz vitaminlerin içinde en iyisi olduğunu söylemişti doktorumuz biz sabah 10 akşam 10 damla kullanıyoruz siz nasıl kullanıyorsunuz
canım ben rezene çayı içiyorum günde 2 defa onun için gaz sorumuz olmuyor istersen bir dene sütünden bebeğe geçiyor.
halimecim ben de ayten gibi , rezene içtiğim zaman hiç gaz sancısı çekmiyor bebişim, sen de dene işe yarıyor..
Kızlar ben regl oldum...hemde emzirdiğim halde ..bugün bitti..öyle yoğun değildi ama yinede geldi işte..varmı regl olan başka(
kimseciklek yokk ytaww aslında var ama yazan yokk anam kırkyılda bi geliomm andada sohbet yokkk
Gülşahcım canım benim ya. Benimkide öyle oluyo arada ya. Acaba eşlerimizi çok mu boşluyoruz. Ondan mı oluyor. Devamlı bebeklerle ilgileniyoruz. Artık beraber yemek bile yiyemiyoruz. Tam o sırada uyanıyo bizim kerata, o yiyiyo ben emziriyom. Bişey istesem offlayarak yapıyo. Tamam işleri yoğun bu aralarda bizde yorgunuz. Bazende ben kendimi iyi hissettiğimde ve bebek uyuduğunda bu seferde bizimki TV karşısında uyumuş oluyor. Bari kalk yatağına yat dediğimde de offlayıp duruyor. Nasıl sinir oluyorum anlatamam. Biz onlardan ilgi beklerken ...
Geçenlerde de arkadaşlarının yanında bozdu beni.Devamlı bi didişme hali var bizde de .Ailesinden gerçekten sempatim kaçtı. İyiler Allah razı olsun ama onlardayken çok rahatsız oluyorum. Bu bebek olduğu zaman ortaya çıktı, tabii eşimle de didişmeler...
Ailesine bişey diyemedi bizimki, onları kırmak istemedi. ama beni hep kırdı..
Sütüm az geliyo ve bu yüzden bi sürü olumsuz laf duyuyorum ailesinden, çok asabım bozuluyor. Ona dediğimde sen abartıyorsun diyor.Bi kerede sen haklısın niye öyle demişler ya demedi...
Nasıl atlatacağız bu durumu bilemiyorum. O kadar da eşime kitaplardan okudum, anneye sütün bol denilecek ve mutlu edilecek, süt az denilmeyecek diye.
merhabalar kızlar..ayşe hoşgeldin canım maşaAllah cemreye çok çok tatlı annesi..
betül; ben milupa nın bebekler için rezene çayı var ondan almıştım bebeğime veririm diye, bir kere verdim ama tadını pek sevmedi.. artık ben içiyorum bebişe de faydası oluyor ... milupa bititnce aktardan almayı düşünüyorum, sallama çay olanlar doğalı kadar yararlı olur mu bilemiyorum..
betül bir de bize de multi tabs verdi sarı kutuda evet, onun pipetinde iki tane çizgi var biri 0,5 ml. diğeri 1 ml. bize hergün 1 ml. ver dedi dr.. sen ne kadar veriyorsun ki ?
milupanın cayını yetıskınlerde ıcebılıyormu :)
pekı milupanın rezene cayı 1,5 aylık bebek ıcın uygun mu bılıyormusun daha buyukler ıcın mı yoksa ? aktarlardakılerın olcusu bakımından pek saglıklı olmayabılıyormus bende o konuda tereddutluyum.. ama sallamalarda cok orjınalmıs gıbı gelmıyor :bbo:
bırde bebege dırek ıcırmek ıle kendımız ıcerek sut yoluyla gecmesının fayda bakımından cok farkı varmıdır ?
cok sordum ama kusura bakma.. :1rolleyes:
1 ml mı ver dedı.. yanı 0,5 ml mın ustunde kı cızgı oylemı :1shok:
yanlısıız olmasın ya cok degıl mı o kadarı neredeyse hepsı yanı.. CADIARZU
bıze ml olarak degıl de o cubugun 4 te 1 kadarını verın dedı.. o da 0,5 ml e yakın bır mıktar oluyor ama o cızgıye kadar gelmıyor yınede.. CADIARZU
evet kutunun üzerinde hem bebekleriniz hem sizin için yazıyor kaydirigubbakcemile3 valla ben içiyorum tadı pek hoşuma gitmese de ..
ben 1. ayı doldurunca gittiğimiz kontrolde sormuştum, rezene vereyim mi diye; artık verebilirsin demişti dr..zaten kutunun üzerinde yapılışı miktarı falan hepsi yazıyor..
ben rezene içtiğimde bebeğimi fark ediyorum, gazdan kıpkırmızı olma ve ağlama olayları olmuyor ..
hihoyyyt yok canım ne kusuru :1hug:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?