- Konu Sahibi Girl and baby
-
- #1.041
gülşahcım çok üzüldüm canımm ama sen o güzel tatlı canını sıkma ogluşunla ilgilen canım bakma benimde aynı. gördügün gibi sen yazınca hepimiz etegimizdekileri dökümüş birer birer benim eşimde yeri geldiginde anlayışlı ama çogu zamanda bizde kavga eder didişir durumdayız. ben hamileligimin başında da çok olaylar yaşamıştık. kayınvalidemlerden de iyice sogudum artık. eşimle her anlamda o kadar uzagızki ne o beni anlıyor nede ben onu. bazen işe gitmiyor uyuyakalıyor ya ögleden sonra gidiyor yada gitmiyor birgün kapının önüne koyacaklar diye korkuyorum. cinsel anlamda en son ilişkiye girdigimizden sonra hamile kaldım düşün bir sene geçti arkadaş gibiyiz. bende ne yapacagımı bilmiyorum bazen çekip gidesim geliyor.slm.kızlar benim oğluş çok yaramaz aslında çok gazlı desem daha doğru olur gündüzleri uyumak bilmiyor bugün fenalık geldi kucağımda taşımaktan tabi doğru düzgün yemekte yiyemiyorum iyice güçten düştüm,bikaç saattir uyuyoda şükürler olsun biraz işimi filan yapabildim,bu arada ben geceleri uyandırmıyorum beslemek için bi kere yaptım o hatayı sonra bütün gece zehir oldu bize şimdi o acıkınca uyanıyo zaten bende o arada biraz dinlenmiş oluyorum..
Kızlar benim eşimle aram çok kötü özellikle bebek doğduğundan beri sürekli kavga halindeyiz sürekli bişeyleri bahane edip kavga çıkartıyo hiç beni filan düşündüğü yok,hergün bi posta ağlıyorum zaten buralarda kimsem yok,sürekli ailem hakkında falan kötü konuşuyo halbuki benim ailem ona bu güne kadar her konuda destek olmuşlardır,annesi babası burdan gittiğinden beri böyle oldu,bebeğimi bile başı götürmüyo ağladığı zaman bağırıyo inanın boşanmayı bile düşündüm ama şimdi çocukta var ne olduğunu anlamadım psikolojim çok bozuk oğlum için ayakta kalmaya çalışıyorum,birdenbire bu değişimi anlamıyorum ne olduki böyle kendimi çok yalnız ve çaresiz hssediyorum kimseyi sıkmak istemiyorum sadece anlatıp rahatlamak istedim Allah çok büyük inşallah bian önce kendine gelir
minikannişcim sen rezene çayını içince uykun gelmiyormu birgün ben içmeyi denedim o gün bende uyumuşum hemde öyle güzel uyumuşumki eşim minnoşu getirmiş uyandı diye ama ben hiç duymamışım bile neyseki ogluşum geri uyumuş. :CüvCüv:merhabalar kızlar..ayşe hoşgeldin canım maşaAllah cemreye çok çok tatlı annesi..
betül; ben milupa nın bebekler için rezene çayı var ondan almıştım bebeğime veririm diye, bir kere verdim ama tadını pek sevmedi.. artık ben içiyorum bebişe de faydası oluyor ... milupa bititnce aktardan almayı düşünüyorum, sallama çay olanlar doğalı kadar yararlı olur mu bilemiyorum..
hoşgeldin ayşecimm maşallah kızımıza pek şeker.GÜNAYDINNN annelerr naılsınzz valla şaka maka 9 ay ı beraber geçirdikk şimdi de yavrularımız hakkında konuşmak çok güzell öptümsizleri
ben bu gün verem ve karma aşıyı sağlık ocagında yaptırdım.karma aşı yılbaşından bu yana ithal olandan kullanılıyormuş ve hiç bir yan etki yapmıyormuş.gerçekten de çok şükür ateş falan olmadı.aynı özeldeki gibi karma aşı.sol kolundan da veremi yaptılar.pnömokok ve rotayı da 3.ayda yaptıracagım hepsi ağır olur dedi dr.onları 3.aya bıraktık.pnömokok aşısını saglık ocakları yapmaya başlayacakmış yıl başından sonra.hemşire dedi.
Arkadaslar sorularımı oncekı sayfada yazmıstım ama gozden kacmıs olabılır dıye yınelemek ıstedım cevaplarınızı beklıyorum.. fisfisfis
derya bızede doktor burun tıkanması ıcın tonimer damla yı verdı lacıvert/mavi kutudakı.. bırde onun tonımer baby olanı varmıs sanırım o sprey.. bu damla olanını yarısına kadar sıkılıyor demıssın.. fazla gelmıyor degılmı bende sıkayım o zaman yarısına kadar ? bırde sabah öğle aksam sıkılmıyor mu ? eger sıkılıyor s o damlanın bır tupu bır gunde mı bıtecek ?
canım bız damla sayısı ıle vermıyoruz ıcındekı cubugun 4 te 1 kadarını sıkın dedı doktor oyle sıkıyoruz.. ama bazı arkadaslarda ısaretlı yere kadar demıs.. bahsettıgınız sarı kutu ıle multı tabs degılmı ıcınden vakumlu cubuk cıkıyor ? eger oyleyse ben onda ısaretlı yer goremedım.. fisfisfis
ayten ve merve rezene yı nerden alıyorsunuz hazır sallama paketlerdemı yoksa aktardan alıptamı yapıyorsunuz.. eger faydası oluyrosa bende ıceyım mutlaka.. bu arada bıze bır zararı var mı yada bebıse bılıyormusunuz ? bırde gunde ne kadar ıcıyorsunuz ?
canım regl oldugunu nasıl anladın.. kanaman bıtelı cok olduda kanaman tekrar baslayınca mı anladın ? benımde brı ara kesılde 4 gun gıbı gelmedı sonra tekrar geldı sımdı yıne bıttı acaba o regl mıydı normal kanamamıydı ayırt edemedım.. fisfisfis
ay cok ıyı o zaman yaa :smiley-cool: bende alayım hemen ondan :1rolleyes:
pekı bırsey daha sımdı aklıma geldı.. bu rezeneyı ıcerken yada bebege verırken aynı zamanda gaz ılacıda kullanılıyormu bız sımplex kullanıyoruz ona devam etmelımıyız acaba ıkısnın etkılesımı nasıl olur ?
bu konuda bır bılgın var mı doktorun soyledı mı? yksa ılacı kesıp sadece rezene mı kullanıyorsun ?fisfisfis
milupanın cayını yetıskınlerde ıcebılıyormu :)
pekı milupanın rezene cayı 1,5 aylık bebek ıcın uygun mu bılıyormusun daha buyukler ıcın mı yoksa ? aktarlardakılerın olcusu bakımından pek saglıklı olmayabılıyormus bende o konuda tereddutluyum.. ama sallamalarda cok orjınalmıs gıbı gelmıyor :bbo:
bırde bebege dırek ıcırmek ıle kendımız ıcerek sut yoluyla gecmesının fayda bakımından cok farkı varmıdır ?
cok sordum ama kusura bakma.. :1rolleyes:
1 ml mı ver dedı.. yanı 0,5 ml mın ustunde kı cızgı oylemı :1shok:
yanlısıız olmasın ya cok degıl mı o kadarı neredeyse hepsı yanı.. CADIARZU
bıze ml olarak degıl de o cubugun 4 te 1 kadarını verın dedı.. o da 0,5 ml e yakın bır mıktar oluyor ama o cızgıye kadar gelmıyor yınede.. CADIARZU
E-Bebek | Beslenme | Bebek Çayı | Milupa | Milupa Rezene Çayı 200gr
arkadaslar bakmalısınız bence memnun kalan cok gıbı ya.. :)
Eşinin ailesinden neden sempatın kactıgını anlıyorum.. heralde sutun az yetmıyor cocuk doymuyor, tarzında seyler soylemıs olmaları gerek degılmı.. :1closedeyes:
zaten ''sutun yetmıyor'' ve ''bu cocuk doymuyor'' lafından nefret edıyorum bana soyleyen olmadı ama o lafı baska bırıne bıle soyledıklerını duysam cok sınrlenıyorum..
gercekten sutu az olsa bıle ınsanın olsun sıkıntı yapma moralını yuksek tut dıye destek vermelerı gerekırken bunlar tersınee...
bende kayınvalıdem den yada esımn aılesınden bır kotuluk yada art nıyet gormedım ıyı nıyetlı ınsanlar ıyı hoş ama cahıllık var ıste bıraz ama o kadarına da ses cıkarmıyoruz oda nazar boncugu olsun ne yapayım..
mesela hamıleyken benım karnımda normalden kucuktu bıraz bana cocuk kucuk olcak zayıf olcak dıyrdu kılosu normal cıkıyor anne dıyordum ama laf anlatabıleneee.. benneyaptımki
sonra esımın teyzesının kızı hamıleydı benden 20 gun gerıden gelıyordu.. doktor ona ırı bebek deyıp durmus onu duyunca bana nıspet edermıs gıbı kotulugune soyler gıbı degılde ne bılyım bak 4 kıloymus fılan dıyordu.. kızın karnıda benden 20 gun gerıde olmasına ragmen ıkı katımdı.. ama ben dogum yaptım oda 10 gun sonra yaptı..
cocugun kılosu 3200 benımkıyle aynı.. hemen esıme dedım ara annene soyle dıye soyleyınce dumur oldu tabı benımde ıcım rahatladı demekkı karınla olmuormus o ıs..
bunun gıbı basıt seyler aslında.. ama cahıllıkten ıste bu tıp seylerle kafa yoruyorlar.. hele karsılastırma hayatımda en nefret ettıgım seydır.. :1closedeyes:
neyse bende ıcımı amma doktum kaydirigubbakcemile3 bıraz cok takmıyorm özünde ıyı bır ınsan kaınvalıdem hakkını yemıyeyım ama boyle seylerıde oluyor arada ne yapalım.. :bbo:
Selam betül
gerçekten de cahillikten . Bizimkilerde kötü değil Allah razı olsun da. Ne bileyim dediğin gibi bi karşılaştırma var hep. Bizimde eşimin akrabalrından 2 kişi bize yakın doğum yaptı. Biri çok emiyomuş çok kilo almış.Biride emiyo ve aramızda 4 gün olmasın akarşın 5.5 kg. olmuş. Biz daha 4600 küsür gibiyiz. Bunlar konuşulunca çok moralim bozuluyo. Geçenlerde bi tanıdık gelmişti, ve giderken sütün bol olsun sütünle kal demişti.Öyle mutlu oldum ki anlatamam. Ama eşimin tarafından hiç böyle bişey duymadım. Ben ağlasam bile alındılar hep, vede hep karşılaştırdılar ufff ya ne sıkıcı şeyler...
Görümcem de ne zaman görse şurasında bişey mi var, kakası üşümüş gibi, gözü mor gibi, dili pamukçuk mu deyip duruyor , deli oluyorum ya...
Valla hiç böyle olacağını düşünmemiştim gerçekten..
Bizede Monovit D3 verdiler. Günde 3 damla damlatıyorum. Gaziçinde Zinco var ama arada kullanıyorum. Bende Milupanın Rezene, Papatya, Karışık bitki çayı ve Still tea'sini içiyorum. BEbeğede veriliyor ama ben daha ona vermedim. Biraz daha büyüsün diyorum ve ben içiyorum onları.
Benim kızımın poposunda sivilce gibi bişeyler gördüm kızlar , tam bacak kıvrımlarının orada. İki gündür çok çiş yapıyor , ne zaman açsam çok dolu oluyor bezi. Acaba uyurkan çok kalıyo da ondan mı oldu? Sıcak sabunlayıp duruladığım bezle sildim iki gündür ve bol bol pişik kremi sürdüm. İnşallah düzelir.
canım niye üzüyorsun kendini atma içine sen üzüleceğine karşındaki üzülsün yapıştır cevabı valla benim eşimin ailesi istanbulda değil bir görümcem var bir kez olsun bişey demeye kalktı yapıştırdım cevabı herkesin bebeği aynı olmaz abla bende cahil değilim sonuçta bir çocuğuk daha büyüttüm unutmuş olabilirim bazı şeyleri ama dr var bir telefona bakar bilmediklerim dedim ve kızıma nasıl bakacağıma kimse karışamaz ben annesiyim sonuçta ona benden daha önem ve özen gösterecek kişi yoktur babası dahil değilmi yaaa sende öle yap karşındakiler sen sustukça üstüne gelir böle şeylerde bilmiş çok olur ama bi halttan anlamazlarrrŞeniz
bizim dr da 1 ml dedi canım günde bir defa ver dedi reçetede aynı yazıyor eczacı da üzerine öle yazmış zaten yanlışlık yok yanii 1 ml
hicran geçmiş olsun inşAllah enfeksiyon değildir belki soğuk algınlığıdır benim bebiş de iki kere soğuk algınlığı oldu hemen mikrop kapıyolar minişlerimiz
asliiicım bana uyku yapmıyo ben çay fincanına 200 ml yapıp içiyorum sen daha çok içmişsindir belki :))
evet 1 ml prospektüsünde de, bu dr.ların herbiri farklı bi bilgi verir zaten, ee hangisine inanacak insan ??
fazla bezini bırakmama ya gayret et canım uaynır diye korkma bence ben öle yapıyorum seninki kalkınca çokmu ağlar benimki bezini değişirken çok ağlardı önceleri açmak ölüm gelirdi ama şimdi fazla öle yapmıyorr bezini değişiyorum ki pişpişliyorum emzirip yatırıyorum eğer uyuyorsa tabiiiisırnaşık şey bez fazla kalınca pişik şansıda fazla oluyor benimki pamukçuktan dolayı fenaydı 10 gündür hatta 14 gündür ve pamukçuk azaldıkça altıda hafifledi göz göz olmuştum yavrumun poposu travozol kullandık dr vermişti pamukçuk alta vurur diye iyi geldi çok şükür geçti ağzındaki pamukçuk tek tük kaldı hala ama bakalım yarın dr ne diyecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?