Doğum yapmış olan anneler buraya....

,
Canımcım ne boşanması, sakın yapma az da sabret...
Sabret diyoum a senin en hassas halinde seni üzmesi çok kötü olmuş, bende 6 aylık hamileyken eşim beni çok üzmüştü bir kere, tüm gece ağlatmıştı beni, hiç düşünmememişti hamile bu kız üzmiyim diye... beni o durumda üzdüğü için onu hiç affetmicem, hep aklımın bir köşesine kazılı duracak...Şimdi bir sorunum olmasa da insan yapılanı unutamıyor.Birde ben biraz kinciyimdir.
Sana tavsiyem alttan al bir süre, ama hakaret etmesine izin verme, birde ağlama, erkekler böyle durmda eşi ağladıkca hepten sinir oluyorlar, gaddar oluyorlar.Güçlü ol gülşahcım ağlayarak ona aciz olduğunu hissetirme.Dik dur, hatasını anlayacaktır...

Kızlar İngilterede uçuklu anne bebeğini öpmüş ve bebek ölmüş ya hani,kaç gündür haberlerde veriyo, dün uzmanlar çıktı bebekler asla öpülmemeli diye.Bende bu güne kadar bebeğimi öpenlere telefon açtım bir daha öpmek yok dedim kibarca lafın arasında.Kırıcı oldum belkide ama yapabileceğim birşey yok, bu bebek daha 1,5 aylık, 1 yaşında değil ki!!! ben bile öpmeye kıyamıyorum, benim temizlikcimden tut ananeme kadar herkes öpüyor.Dün akşam bu haberi izledikten sonra bir bir telefon açtım.Birde geçenlerde bana teyzem geldi ve dudağı uçukluydu.Bebeğimi de öptü, onu düşündükce hepten uyuz oldum ve teyzeme de sordum öptün mü falan diye sanki bilmiyormuş gibi.O da anlamıştır öpmeye uyuz olduğumu, ben kimsenin bebeğini kucağıma bile almam birşey olur diye millet şapur şupur öpüyor.Sizde öptürmeyin kızlar, benimkinin yanağına kırmızı noktacıklar çıktı dünden beri, ya onlar uçuksa diye korkmuyor değilim.Biliyorum çok sakınmamak lazım, herşey allahtan ama öptürmeye çok karşıyım...

seda benımde abım benı cok uzmustu uc gun ust uste cok aglattı benı en sonunda sınır krızı gecırmıstım hatta delırcek gıbı olmustm.. tabı bu onun yanında olmadı onun ruhu duymadı ama oyle ıcımdekı o sınır hala.. onu asla unutmayacagım.. 8,5 hamıleydım. hamıle bır ınsan boyle uzulur mu ama malesef odunlukları tutunca boyle oluyor. benımde kın tutan bır yapım vardır o sınırımle ona cok beddua ettım abımde olsa cunku 1 gunuk bır mesele degıldı aylar suren bır meseleydı en sonunda sınrden delıye dondum.. nasıl uzdugunu Allah bılır. suan kavgalı degılız ama Allah onu pişman ettırsın ınsallah o yaptıklarının hala farkında degıl en cok uzzende o zaten.

dedıgın haberı bende gordum esımde ben bazen dayanamayıp opuyorum oğlumu yanaklarını yumusacık tombık tombık degdıkce dahada opesım gelıyor ama esım haberı gordukten sonra opme dıye tutturdu bana bende dıkkat eduyorum.. sapur supur opmuyorum zaten ama ıste..
Allahtan bızde kımse opmuyor oyle gelenlerden de open olmadı.. annem kokluyor sadece kımse opmeye kıyamıyr suan..
benım bebısınde yanaklarına ıkı tane fılan dedıgın gıbı kırmızı nokta gıbı brısey cıktı opmekten mıdır o acaba bılemıyorum ama az buyusun ben ona yapıcagımı bılıyorum.. Şeniz kaydirigubbakcemile3

Betül haklısın canım. Boşver alınsınlar. Bende şimdi konuşurken laf arasında söyleyecem herkese. Akşam da eşime dedim.Çevrende gördüğün zamanda uyar dedim.Daha geçen gün annelerine gittiğimizde herkes şapur şupur öpüyordu.Bide kuzenine öptürüyolardı, 4 yaşında ve öksürüp burnu akıyodu. Alınacaklar diye bişey demedim.O zmaan da kızıımın suratında kırmızı kırmızı sivilce gibi bişeyler vardı. SAğlık ocağında hemşire , tükürüktendir öpmekten dedi.

Kızlar sizinkilerin kilosu ne kadar?

Benim kızım 3410 50 cm doğdu. İlk 10 gün 600 gr. zayıfladı.
Ayın 26'sındaki kontrolünde 4440 gr ve 56 cm'di .Şimdi 4600 geçti galiba.
Si,zlerin nasıl?

Kızlar hepinize verdiğiniz destekten ötürü teşekkür ederim,zaten bebeğim çok gazlı bide eşimle uğraşıyorum,takatim hiç yok dün gece yine kıyametler koptu benim kesin bi psikoloğa görünmem lazım,birbirimize olan saygımızı kaybetmek üzereyiz inanın burda sizden başka kimseye anlatamıyorum,onuda anlamaya çalışıyorum tabikide hayatımız çok değişti eski düzenini çok arıyor heleki biz eşimle sürekli gezip dolaşan çok sosyal insanlardık ama şimdi bebekle birlikte çoğu şeyimiz sınınrlandı ve dün gece bana çok fazla sesini yükseltti bende sinir krizi geçirdim birden birbirimize çok şeyler söyledik geçermi bu günler bilmiyorum bugün ailemin yanına gitmek istediğimi söyledim onada izin vermedi sürekli beni annemin kışkırttığını söylüyo oysaki annemin haberi bile yok bu olanları bilseler beni almaya gelirler,bebeğim için sürekli hayatımızı mahvetti diyo ben bunları kaldıramıyorum işte oysaki tırnağını bulamayan o kadar çok insan varki ben hergün şükrediyorum Allah a bana oğlumu nasip ettiği için,en kısa zamanda bi dr.a görünücem yoksa benim için iyi olmayacak sanırım(

Gülşahcım, emin ol benim içinde öyle .Burada rahatlıyorum bende. Arada bi giremiyoz deli oluyorum bende. Ama bence senin değil eşinin bi psikoloğa gözükmesi gerekiyor. O nedemek ya. Çok ayıp etmiş. Benim içinde hayatım çok değişti , bizde eşimle eskisi gibi gezemiyoz. Arkadaşının nişanı var bu cumartesi bizimkide ben giderim dışarıda olacak diyo ve çok samimi arkadaşı olduğu için de geç gelirim diyo. Bişey diyemiyorum tabii gitmesi gerekiyor ama bende çok gitmek istiyorum. Haftaya pazartesi bende istanbula gideceğim, kursa gitmiştim 30 saat eksik vermişlerdi, şimdi o 30 saati haftaarası 3 saat verecekeler. Annemlerden yakın olduğu için gideceğim dedim. O da biraz hoşlanması ama yapacak bişey yok. BEn gelemem yalnız dedi.Bizim tarafta kalacağız ya :bbo:
Napacaz bu adamları ya....

Benim kızım 341050 cm doğdu. İlk 10 gün 600 gr. zayıfladı.
Si,zlerin nasıl?

canım sadece anne sutu ılemı beslıyorsun ?
ilk 10 gun 600 gr zayıfladı demıssın doktor mama takvıyesı gerek gördmü ?
benım oğluş doğdugunda 3140 gr dı boyu 56 cm dı..
ılk 4 gun 3060 olmustu.. sonrasında hemen almaya basladı.. pzt doktordaydık ıste 4370 gr dı o zaman.. boyuda 56 cm olmus.. doktor cok begendı gelısımını cok sukur..

Yapma be canım yaa nasıl hayatımızı mahvettı der kucuk bır bebek ıcın senı de uzmek ıstemııyorum ama gezmek tozmak onun varlıgından daha mı onemlı..
bu bebek ıstemeyerek mı oldu pekı ? oyle bıle olsa onu dusunucek zaman coktan gecmıs dogmus artık yahu aılenının bır bıreyı o..
neden oyle yapıyor acaba ?
esın her zaman mı agresıf tı bebekten sonra mı oyle oldu canım ??
Allahım en kısa zamanda yuvanıza huzur versın ınsallah cok uzuldum gercekten..
sen kendını uzme canım gozunu seveyım sutunde gıderse bebegın ondan mahrum kalır.. henuz kendını baba gıbı hıssetmıyor sanırım esın.. doğumdan berımı boyle gunden gunemı boyle oldu ?
madem gecelerı agladıgında sınırlenıyor ayrı odalarda yatın olmazmı ? neden boyle yapıyor yaa her turlu fedakarlık sadece anneyemı aıt baba olmanında bır bedelı olmalı..
Allahım akıl fıkır versın esıne en kısa zamanda aklı basına gelsın soyledıgı sozler ıcın pişmanlık duysun ınsallah.. o ıkınızden bır parca ona nasıl sefkatla merhametle bakamaz. :1no2:
Allah yardımcın olsun canım destek al annenden yakınından hıc olmadı brı arkadasından yalnız kalma.. olmadı bıraz degısıklık olsun esını ıkna et bıraz ayrı kalmaya annene gıt ne bıleyım.. gunden gune daha cok surtusebılrı kırıcı olabılırsınız. sen kendını uzme canım benım.. :teselli:

ne iyi betül ya size gelenle öpmüyo bebeğini haa ne iyi vallaa anlayışlılılarmışş... benim sadece kendi aileme nazım geçiyoo malesef kaynanam; görümcemler ooo şapur şupur öpüyo deyincede tavır alıyolar yaw ne kıymetli diolar kötükedihüsokaynanama deyincede inadına yapıyo ağzınının içini öpüyo gelde laf anlat hadii...gıcık ediyoo beni ıııyyy aklıma geldikçe afakanlar basıyoo .laelaelaelaelae.

:jeyyar:aman kızlarrr eşlerinizide anlayın onlarda babalık sendoromu yaşıyorlar.. geçen bizde tartıştık ama sonra birbirimizden özür diledik.:asigim::asigim:.ama nedense artık eski romantikliğimz kalmadı dencek kadar az yaw
önce sohbet ederdik hafta sonları kesinlikle bi plan yapardık ama şimdi vakit bile olmuyor bebekten
birbirimizle ilgilenmek için bi yakınlaşsak bebişiz ağlio:çok üzgünüm: ve o tılsım bozuluyo işte...daha bunun gibi çoğu şeyy ama yinede allah razı olsun bana çok yardımcı oluyo :Saruboceq:ufak tefek sorunlarımızıda sevdiğim için unutuyorumm napiiimmşakkıdı

cnm kendini bukadar bırakma şuanda bizler daha llohusalığın içinde olduğumz için alınabiliyoruz doğal olarak bırak nederse desin sen bebeğinde bul teselliyi allahta onu ıslah etmesi için dua et bol bol kolay değil anlayabiliyoruz ama madem bu yaptığı kırıcı davranışlarından vazgeçmeyek... :1no2:birbirinize güzelce konuşup zaman verinn sende hassas dönemden geçiosun sen üzüldükçe sütün azalır bitanem bebeğini o düşünmüyosa sen düşün ve direncini kaybetme arkadaşım.. allah yardmcın olsun..a.s..

Geçecek arkadaslar geçecek içinizi karartmayın.. bızde bebıs uyurken arada kacamak yapıp yatak odasına gecıp bıraz sarılıyoruz azcık konusyruz sonra yıne bebısın yanına gelıyoruz.. bu kadar fedakarlıkta yapalım artık anne baba olarak.. sonrasında bebısımızı alıpta gezecegız elınden tutup... :)) Allahın ınzıyle..
bızımkı 3 ayı doldursun ıkı haftada bır pazarları anneme bırakıp sınemaya fılan gıtmeyı dusunuyoruz.. ananesı bakar ona memnunıyetle :)

malesef benimde eşim öpüyo...gıcık oluyorum öpme diyorum nafile..eğitimci güya arkadaş..bide tıklımtıkış okuldan bin çeşit çocuk mikrobu olan yerde çalışıyo sonuçta...bugun bozuk çalıcam gerçi bi laz kendisi lazlar alınmasın ama anlamıyo yada inadına yapıyo..ayy siiniiroldum hakketenn..bende öpmeye kıyamıyorum yahu yoksa yemezmıyım onu ben...allahım saklasın beklesin korusun..allahtan apartmanım dahıl kımsecıklerle alakam yok...hatta oylekı tebriğe gelıceklerdi musaıt deilim dedim allah affetsin ama kafam kaldırmıyo...40 ında kafayı tırlatıcaktım annemlerde o kalabalık karşısında...sevgili nunuuu bebeğinin kilosu normal bence..tamam kilolu bir bebek denemez ama doktorun bir sorun görmediyse problem yapmamaya çalış..benim kayınvalıdemde bı tanıdıklarının 4.5 kılo dogan bebeğiyle benı kıyaslamalara kalkıyo ama ben hiiç tınmıyorum...cahille sohbeti kestim.

tabii tabii inşallah geçeçek eski halimize döncez dediğin gibi az daha bi geçsin zaman bakalım....! şöyleeee alışveriş merkezlerini gezcem bi güzel ama bebeğimi de alırım yanıma koyarım arabasınada ora senin bura benim çıkarcam acısını napalım yavrumuz için herşeye değerr... herşeye katlanıyo insan onlarada sabretcez fisfisfisgamyoncuiremsu

Benim kızım 3410 50 cm doğdu. İlk 10 gün 600 gr. zayıfladı.
Si,zlerin nasıl?

benim bebiş 3.130 gr doğdu..52 günlük şimdi ve 5.000 gr..sadece anne sütüyle besleniyo doktor yaramış sütün devam et dedi ..çok şükür..maşşallah diyimde nazar değmesin :)))

kızlar saglıkla gelişen bebek ayda kaç kğ alır.bizimki 3450 doğdu.3200e düştü geçen hafta kğ 4700gr dı.doktor teyzemiz iyi dedi

Ya sorama betül , anlatıyorum ya, dahası da var. Bu sıkıntılardan ve 5 saatte bir nerdeyse emzirmekten sütün de azaldı , bebeğim de kilo verdi. İki anne de yanımdaydı ama hiç saat tutmadılar. Bir saat kolumda emzirmeyle uğraşırken duruyodu tamam doymuştur diye kayınvalidem kolumdan alıyodu. Çıplk bırakıyodum ellerini bana dokunsun diye de ,ben alayım deyip alıyodu kolumdan. Sonra tabii biraz sarılık oldu ve mamaa takviyesi verildi. Şu anda da 4 kere günde mama veriyorum. 100-120 cc gibi içiyor. İlk önce emzirmey çalışıp sonra bakıyorum aç gibiyse mama veriyom.

bize doktorumuz sağlıklı bir bebek ayda 600-900 gr arasında kilo alır demişti.hatta hafta 150 gr alıyorsa sütünüz yeterli demişti arkadaşlar...bebeklerinizin kiloları gayet iyi.

ah canım ya.. 5 saatte bır mı emzırdın.. ıkı tane anne yanında hıcbırıde soylemedımı ya sana. :teselli:
sımdı nasıl pekı gunde kac kere emzırıyorsun ? sutun az mı normalmı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…