Doğum yapmış olan anneler buraya....

linkteki ankete katılın arkadaşlar..inanılır gıbı degıl ama muebbet hapıse hayır dıyenler olmus.allah cezalarını versın!

yok canım müebbet hapis değil benceeee İDAM etsinler..laelaelaelaelae.daha iyi... af maf çıkarda tekrar yapar o insanlıktan çıkmış caniler...kötükedihüsokötükedihüso

teşekkurler canım...

bu arada arkadaslr..milupanın rezene cayını kullanan arkadaslara sorum ??
bugun rezeneyı aldım ama kutunun uzerınde 100 ml kyanar suya tepeleme 1 tatlı kasıgı koyun dıyor.. ılıyınca beslenme aralarında verebılırsınız yazıyor.. buraya kadar tamam ama gun ıcınde 100 ml e kadar verebılrısınız dıyor.. zaten yaptıgımız karısım 100 ml lık.. ama yapılan karısım 2 saat ıcınde tuketılmelıdır dıyor.. 2 saat ıcınde de 100 ml verılır mı cok degıl mı ??
hem ılk 6 ayda anne sutunden baska svı verılmemelıdır denılıyor ama bu 100 ml sıvı olarak cok degıl mı kafam karıstı ne kadar vermelıyız etkı etmesı ıcın yardımcı olun lutfen ( sımdmı yaptım ama veremedım daha..??

Canım o büyük bebekler içindir.................
Ben dr a sormuştum en fazla gün içinde 10cc ye kadar verebilirsin dedi..............
Aman sakın ha dikkatli ol..............

Canım o büyük bebekler içindir.................
Ben dr a sormuştum en fazla gün içinde 10cc ye kadar verebilirsin dedi..............
Aman sakın ha dikkatli ol..............

yanı bende o yuzden veremedım arkadasım..
sıtesıne baktım saga sola arastırdım netten ya adam gıbı yazmıyor ayın gore hangı bebege ne kadar verılır ne bıcım ıs..
kutusundada 100 ml kadr verılır dıyor gun ıcınde ama yapılınca da ıkı saatte tuketılmelıdır dıyor.. kısacık bır acıklama ne kadar sacma ya..
ben sımdı 1,5 aylık bebege ne kadar verıcem yanı bır seferde bılıyormusun canım ?? benneyaptımki

canım ben 50cc ye 1 cay kasıgı atıyorum emzırdıkten 10 -15 dk sonra veriyorum hepsını içmiyo tabı yarısını anca içiyo bazen hepsını içtigi de oluyo.aksama dogru tekrar 50 cc yapıp verıyorum .bunuda bikac defa yaptım.pek fayda etmedı benım kızıma.ben nane,çörekotu,ve yüzerlik kaynatıp onu verıyorum bikaç çay kasıgı o daha etkılı oluyo gazını çıkarması konusunda.colinox gaz cıkarıcı ilaç var onuda kullanıyorum.çok fazla gaz problemımız olmuyo allaha sukur.ama oldumu da kıvrandırıyo kızımı.
benim doktorum emdikten sonra agzı pamukçuk olmasın dıye 1 kasık su verebılırsın demıstı.agzını temızlemıs olur dedi.arada su verıyorum.bazende kustugu zaman agzında topak topak kusmuklar kalıyo temızlemek ıçın de 1 kasık su verıyorum.
bence hıc cekınme su konusunda verebılırsın.hem bebegın böbreklerı için çok faydalı da su.a.s

Son düzenleyen: Moderatör:
Valla benim dr kesinlikle anne sütünden başka birşey verdirtiyor hem anne sütünün içinde su zaten var!
Betül'cüm dedigim gibi en fazla 10cc gün içinde verebilirsin fakat ben yine d cesaret edip veremiyorum.....................

tesekkurler canım, pekı nane corek otu yuzerlık kaynatıyorum demıssın ?
onu nasıl yapıyorsun ? aktardan mı alıyorsun ? olcuyu nasıl yapıyorsun detaylı anlatabılırmısın sana zahmet ?
bırde mılupanın rezenesınden pek fayda gormedın mı?
gaz ılacı ıle bırlıkte gaz ıcın bıtkısel cay beraber verılmesının sakıncası yok mu pekı ?
ben sab sımplex kullanıyorum sabah ogle aksam.. sabahı verdım oglen rezeneyı aldırdm eczaneden onu verıcem dıye sap ın öğle ve aksamnı vermedım ıkısı olmaz belkı dıye vermelımıyım ?? fisfisfis CADIARZU

yaa betül sen kendin aktardan alıp yapıp içsene güzelim.. zaten sütünden geçer ona
ben öyle yapıyorm... kaynatıorum kendim hem daha doğal ve ucuz...sositosositobebeğime vermiyorum sütümdende fayda ediyo ben denedim...bence en güzeli anne sütü bebeklerin pamukçuğu içinde dr.um karbonatı ılık suya koy bi tülbentle dilini temizle demişti şu şurup vardı mikostatin onuda kullanma gerek yok ağzını sil dedi öyle yaptım hiç bişisi kalmadı yavrucuğumun..

betülcüm yarım çay kaşıgı çörekotu koyuyorum,yarın çay kasıgı nane koyuyorum.5 tanede yüzerlık atıyorum ve 1 fincan suda kaynatıyorum yanı karısım kaynamaya baslayınca 2dakıka bekleyıp altını kapatıyorum ve sogudugunda verıyorum.gazına iyi geliyo,aynı zamanda banyosundan sonrada 1-2 kasık verıyorum.

mılupanın rezenesı bize yaramadı. 2gun denedım olmadı,dun gece gaz sancısında uyuyamadı mesela o yuzden bıraktım.

herhangıbı sakınca gormedım ben gaz ilacı ile bıtkısel cayın bırlıkte verılmesınde.uzun zamandır da kullanıyorum üstelık.ama yüzerligi kesınlıkle tavsıye edıyorum dene bence.

bende yuzerlıgı olcu olarak dıyorsun sandım canım ya bır bıtkı sanırım :))
o yaptıgın karısımı bıtene kadar mı kullanıyorsun yoksa bır kac saat gecınce dokup yenısımı yapıyorsun cok sordum ama :))

karcıcek canım ya almıs bulundum mılupanın cayını.. netten memnun kalanları gorunce.. bunu hem anne hemde bebek ıcebılıyormus.. ayrıca aktardan alınanların olcu problemı var ne kadar bıtkıselde olsa bunlar bıraz tehlıkelı olcuyu bılmezsen.. o bakımdan bende olcusu dengelenmıs ayarlanmıs olanından almak ıstedım canım.. bunu bende ıcerım bebısede verırım..bakalım ıse yarayacak mı..

herkese ii akşamlar
valla kızlar onurun gazlı zamanlarında ben simplex, muskat cevizi, rezene çayı bir arada verdim birşey olmadı çok şükür ama gaza falan etki etmedi....
gaz sancısını tamamen kesen birşey yok ben çok şeyler denedim onur çok gazlıydı ama en etkilisi simplex çok şükür o günleri atlattık darısı sizlerin başına

kızlar ben gazdan konustukca benımkı yanımda uyurken patır patır goturuyor..:roflol:
masallah yaa oglen ve aksam gaz ılacını da vermedım bu cayı verıcem dıye.. :tomato: bır an once bırsey vermelıyım yoksa bu gece ve sabah zor gececek ama yınede. benneyaptımki

canım ne guzel ya masallah erkenden kurtulmussunuz gazdan.. sımdı bebısın gazı yokmu hıc ?
ılac fılanda kullanmana gerek kalmadımı.. darısı bızım basımıza :))

evet yüzerlik bi bitki sekıl olarak ıhlamura benzıyo tohumlu yanı.bi fıncanı 2 gunde bıtırıyoruz.

gazımız hala var tabiki ama mesela emzirdikten sonra sırtını sıvazlamama gerek yok artık dik tutuyorum sadece kendisi geğiriyor aşağıdan gazı gelince de pırt pırt çıkarıyor çoğu zaman zorlanmadan bazen çok nadir özellikle de sabaha karşı biraz kıvranıyor o kadar, o zaman da ayaklarına ben destek oluyorum bacaklarını başına doğru kaldırmasına yardım ediyorum daha kolay çıkarıyor
zaten farketmişsinizdir bezini değiştirirken ayaklarını kaldırıyoruz ya o zaman da pırt pırt çıkarıyo bebekler

Selam kızlar ben İstanbula geldim evime yerleştim...Nasılsınız?Minik kuşlarınız iyilerdir İNŞALLAH
benim bebişim iyi fakat gazı olmasa da akşamları illaki ağlama krizizimiz oluyor dün akşam 3 saat ağladı artık yoruldu ve bayılıp uyudu adeta.Gazını kendisi çıkarabiliyor artık ,kakasını yaparken biraz mızıklanıyor o kadar.Bu arada ben grip oldum sizce therraflu forte kullanayımmı??
C sınıfı ilaç diye geçiyor kuzucuma bir zararı olurmu ki?

Arzu aynen nasıl oluyorsa benim kızımında sabaha karşı gaz sancısı tutuyor o da ben yardımcı oluyorum bacaklarını kaldırınca kakasını yaparak çıkarıyor onun aharicinde biz de kurtulduk gaz sancılarından şükür.Bu 2008 modeller hep aynı demekki yaa sizlerde ne okursam benim canavarda da var..kaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…