Doğum yapmış olan anneler buraya....

gülcüm benim adım fatma inşallah o kıvranmalarımız da biter biz bu duruma 2. ayımıza girdiğimzde gelebildik inşallah böyle de devam ederiz senin de 2. aya çok az kalmış...
ben çıkıyorum herkese ii akşamlar bebişlere bol sütler ii uykular dilerim

canım bız gecen hafta atlattık gripimizi.babamızdan gectı bıze once baba sonra bebegım sonrada ben grıp oldum.ben ilaç falan kullanmadım ama bol bol meyve yedım cok faydasını gordum.kızımı tutarken ,emzırırken odasındayken maske taktım.tavsıye ederım
çok gecmıs olsun

maske mii?
ben bişey kullanmıyorum ama emzirirken yüzüne solumamaya çalışıyorum
yine de dayanamayıp yalayıp öptüğüm oluyor.Off yaa terraflu kullansam şıp diye geçer ama
ne yapsam ki..

Selam canım;
yüzerlik nedir? Nasıl bişey o?

herkese merhaba arkadaşlarım..
hepiniz iyisinizdir bebişler de iyidir inşAllah...
Betül ben milupayı 100 ml hazırlayıp çay kaşığıyla vermiştim bebişin aldığı kadar en fazla 4-5 çay kaşığıdır bizim küçük hanım sevmedi ama dediğim gibi ben kendim içiyorum ve sütten bebişe geçiyor ..
sen de öyle yapabilirsin, bebeğe verme ölçüsünü de dr.unuza bi danış bence, çünkü her konuda old. gibi bu konuda da farklı fikirler beyan etmişler dr.larımız :)

Gülşahcım canım çok üzüldüm şu psikolojimizde destek yerine moral bozucu sözler duymana, canım arkadaşım biliyorum sabretmek hiç kolay değil bu zor dönemimizde ama...Allah yardımcın olsun inşAllah en yakın zamanda bu durumunuz düzelir, eşin hatasının farkına varır canım..sakin bi zamanında eşinle detaylı olarak konuş bakalım, belki o da senin psikolojinin farkında değildir, şimdi bizler de agresif tavırlar sergileyebiliyoruz uykusuzluk yorgunluk vs. den dolayı..eşler bize göre daha rahatlar gün boyu işteler, eve gelince de uykuya ... bizim akşama kadar neler yaşadığımızı bilmiyolar ve düşünemiyorlar da.. eskisi gibi muamele bekliyorlar bizden ve sorunlar da bu yüzden patlak veriyo canım .. ne yazık ki.. sanırım az çok her evde yaşanan sorunlar aynı..
ama bu psikolji ile yanlış bi karar verme canım..annenlerin yanına gitmeyi, bi süre uzaklaşmayı iyi düşünmüşsün.. umarım eşin izin verir de gider kafanı toplar dönersin canım... inşAllah en kısa zamanda atlatacağız bu günleri de...Allah sabır ve güç versin ..

Mervecim saol, teşekürler ayrıca da.
Ya kızlar siz kaç numara bez kullanıyosunuz? Benim kızımın poposunda sivilce gibi bişeyler var. Bezden olabilir mi? 2 numara 3-6 prima kullanıyodum ama büyüğüne geç diyolar
Siz geçtiniz mi?

ben geçtim canım prima nın 3 numarasına..sivilce gibi şeyler bezden olur mu bilemiyorum ?
benim bebişimin 2 numara bacağina iz yapıyordu sıkıyordu o yüzden 3 e geçtim ..
kızarıklıklar için de sabunlayıp duruladığım bezle temizleyip kuruluyorum geçiriyor ..

2008 eylül annelerine merhabalar

dün ilk defa güzel bi uyku uyudum yani.oğluşumu uyumadan önce babasıyla yıkadık.üstüne bi de karnını doyurduk.00.30'dan 6'ya kadar mışıl mışıl uyudu bebeğim.doğduğundan beri böyle deliksiz uyumamıştım.yavrum banyo yapınca öyle bi rahatlıyor ki.

Saol canım seninki ne kadar oldu?

1ay 4 haftalığız..benim ilk beş gün kadar sütüm olmadı kayınvalidem yanımdaydı..bu bebek hep uyuyo dıyorum uykuda gıdadır falan dıyodu..aç biliyodum ve ucuncu gunu cıldırcak gıbı olup eczaneden mama aldırttım..lakın eşim tembihlemiş annesini mama kesınlıkleverılmıcek dıye kadın bı telefon eşime haber vermiş eşim geldi kızdı..ama iyiki öyle yapmış..eşim hiç üşenmedi ben uykudayken bıle sırfemzırme refleksı olsada emzırdı dedeği ve boylece süt artmaya başladı..sık emzirerek artıyo süt..ve humana çayı hakketen etkili..sütünün azlığına kafayı takma nasılsa bişekilde beslenicekler...ama sen az gelsede memede daha sık tutarsan değişim olucağına emininm..birde negatifetki eden ınsanlardan uzak olmak gerek..beş günün sonunda babamla kavgalı olmama ragmen annemlere gıttım ve sütütm çoğalmaya başladı...a.s.

canım neden milupanın aldın ki... pahalıdır herhalde... ben aktarlardakinden kullanıyorum... çok faydalı... 100 ml bana da çok geldi... ben 4-5 çay kaşığı veriyorum akşamları...kendim 1-2 bardak içiyorum.. rahat uyuyo... ama bizim öyle çok fazla gaz problemimiz yok... bence 100 ml nin hepsini verme...

Arkadaşlar düşün düşün kafayı yiycem.Şu an biz yatak odasındayız bebiş salonda sepet beşikte yatıyor ama sepet beşiği başkasından aldık bir hafta sonra geri vermemiz gerekiyor,yatakodasının hemen yanı bebişimin odası acaba odasınamı yatırsam yoksa salonda koltuğun üstünemi yatırsam koltuğun üzeriene yatırsam sağlıklı olmaz beşiğine yatırsam arada koca duvar var ya sesini duymassam telsizmi alsam acaba?Onada ne kadar güvenilirki?Bebişi yan yatırdığım zaman ya dönerse bide kusarsa nefes borusuna kaçarsa?Arkasına yastık dayasam işe yarar aslında şu an öyle yapıyorum zaten.Şu güvenli yastıklardan alsam kullanışlı olurmuki?Yastıklada yatırma diyolar ama kafası yatağın soğuk çarşafına değeceğine incecik yün yastığa değiyor daha iyi değilmi?Sırtımla boynumda feci ağrıyo emzirme minderi alsam işime yaramı acaba?Telsizlerin hepside kullanışlı olmuyormuş.Oğlumu yatırınca omuz kısmı açık kalıyor ister istemez acaba üşürmü ordan?Yelekle felanmı yatırsam omuzları sıcak dursa...Peki bebiş dönmeye başlayınca yan yatırdığımız zaman ya yüzüstü dönerde boğulursa?Gündüzleri hep oturduğum odada yatırıyorum odası oturduğum odaya uzak olduğu için odasına yatırsam sürekli uyur uyanık olduğu için iki dakıkada bır kalkıp bakmam gerekecek.Ama beşiğine alışşın diyorlar.Pimpirikliliğimden değil öğrenmek,yanlış bişey yapmamak için soruyorum

Canım bebişin daha çok küçük en az bir yıl geceleri bulunduğun odada yatırman gerekiyor...

Bende bebeğime hem bebek odası aldım hemde park yatak ...Gündüzleri kendi odasında yatırıyorum telsize gerek duymadım ıh dese duyuyorum zaten süreklide bakıyorum...Bazen oturduğumuz odada yatırıyorum ama o zaman uykusu çok bölünüyor ..uyanınca beni görüyor tv yi görüyor uykusu açılıyor..Kendi odasında daha uzun yatıyor uyanınca odadan çıkmadan emzirip tekrar koyuyorum uykusu bölünmüyor...Geceleride dediğim gibi odamıza park yatak aldık çok pahalı değiller zaten sende bir tane alabilirsin başka odada mümkün değil gece derin uykuda sesini duyamazsın...

Doktora sordum yatağını 30 derecelik eğimli bir şekilde ayarla öyle yatır dedi.bende yatağını baş kısmının altına bişeyler koyarak beğimli hale getirdim öyle yatırıyorum...5-6 aydan önce yastığı pek tavsiye etmiyolar...Yastık kullanıcaksanda pamuk yastık kullan yün yastık yakar çocuğun boynunu çok terletir....

Bebişine iyi bak arkadaşım sevgiler...

Canım yatak odamda neredeyse yürüyecek yer yok artı en soğuk odam.Eşyam çok odalarda büyük olmayınca..:1no2:Yün yastık terletmez diye kullanıyorum zaten hiç terlemiyor.Yan yatırınca arkasına yastık felan koyuyormusun?Park yatağın içindeki hazır yatak değilmi?Çarşafının üzerine başka birşey koydunmu?İnce yün yatak gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…