- 25 Ekim 2008
- 52.628
- 114.828
- 1.223
- Konu Sahibi Girl and baby
-
- #1.241
Kızlar okuyorum yazdıklarınızı ama emzirirken uyumanız çok sakıncalı, hayret ettim valla..Ne yapın ne edin, yüzünüzü yıkayın, yadfa ışığı açın ama ASLA emzirirken uyumayın...Bebeğiniz boğulur, üzerine yatarsınız allah korusun...
Benim hep kabusum olmuştur bu olay, rüyamda bebeğimi yanıma, yatağıma almış oluyorum, sonra uykudan sıçrayrak uyanıyorum ve bebeğimi arıyorum yatakta panikle..Tabii hiç almamamışım beşiğinde yatıyor yavrum...
Dikkat edin kızlar, ben ya uyurken yanıma alırsam diyede korkmuyor değilim ben biraz uyur gezerimdir de...
salonda yatıyoruz bız henuz yatak odasına gecmedk koltukta oturuyorum emzırıekn o bakımdan korkuyorum dusurmekten ama yatarakta cok tehlıkle dogru..benneyaptımki
hepınız gece oturarak mı emzırıyorsunuz nasıl pozisyonunuz fıkır verebılcek olan var mı ?
rahat bır pozisyon bulmak lazım sırt vve boyun agrılarımda ust sevıyede zaten.. :1no2:
durmaya başlıyorlar canım ben baby tv açıyorum ana kucağıa koyuyorum duruyor aşkım benim
iyi akşamlar arkadaşlarr
canım bizim dr.umuz elleme dedi ve okuduğum kitaplarda da öyle yazıyordu..
eskiler dediğin gibi geri çekip temizliyorlarmış ama uygularken yapılan yanlışlıklar ciddi rahatsızlıklara neden olabiliyor..
alıntı:
Yenidoğan bebeklerin %90 nında, bir yaşındaki bebeklerin ise %50 sinde sünnet derisi normalde geri çekilemez. Bebek büyüdükçe geri çekilme kendiliğinden gerçekleşir. Bebeklerin sünnet derisini geri çekmek için zorlamaya gerek yoktur. Zorlanırsa ağrı, kanama ve sünnet derisinde ciddi daralmalara neden olabiliriz.
iyi akşamlar arkadaşlarr
canım bizim dr.umuz elleme dedi ve okuduğum kitaplarda da öyle yazıyordu..
eskiler dediğin gibi geri çekip temizliyorlarmış ama uygularken yapılan yanlışlıklar ciddi rahatsızlıklara neden olabiliyor..
alıntı:
Yenidoğan bebeklerin %90 nında, bir yaşındaki bebeklerin ise %50 sinde sünnet derisi normalde geri çekilemez. Bebek büyüdükçe geri çekilme kendiliğinden gerçekleşir. Bebeklerin sünnet derisini geri çekmek için zorlamaya gerek yoktur. Zorlanırsa ağrı, kanama ve sünnet derisinde ciddi daralmalara neden olabiliriz.
kızlar bişey daha merak ediyorum egemen üç günden beri kabızdı ve son iki gün çok huzursuzdu gündüz toplam 1 saat uyuyodu ancak dün gece fitil verdim 11 de uyuydu sabah 6:30 da aglamasına uyandım onca saat ac yattı bi kez daha uyanırdı cok üzülüdm ac kaldı ben niye uyanamadım diye sizinkilerde de oluyomu sabaha kadar uyuduklARı
kızlar nabersınız..
özledım valla sızlerı dogumdan sonra butun anneler bebeklerıyle ılgılenmekten pek fazla gıremez oldu valla bende dahıl tabıkı:)
bısey sorucam sıze benım bebegım gunduzlerı cok az uyuyo gecelerıde 12de yatırırsam 4-5 te uyanıyo emmekn ıcın sonra 7de bıdaha kalkıyo bu saate kadar uyanık kalıyo bu normalmı acaba yaa daha aylık kontrole gıtmedık 24 gunluguz daha ..
bıde ben once cıtcıtlı bady ustune uzun kollu zıbın onun ustune gunluk kıyafetını gıydırıyorum bazende o kıyafetın ustune tulum gıydırıyorum yani bazem 3 kat bazende 4 kat gıyınmıs oluyor acaba cokmu gıyınıyo dersınız...???? bıde evım genelde 23-22 derece yattıgında basına ellıyorum hatta bazen sapkasız yatırıyorum ama yınede ense kısmı terlıyo!!! hasta olmaz dımı saclarıda haıf nemlı oluyor cunku..
sızdede bu tur sorunlar oluyormu??
bıde demın okudum erkek bebeklerın pipilerine benım bıldıgımde ellenmez ama saolsun cok bılmıs kaynanam her altını actıgımda yada yıkadıgımızda orasını ellıyo arada oksamak gerek rahatlar dıyıp oksuyo bıdededıgınız gıbı sunnetlık yerınıde gerı cekıyo arada burayıda temızle dıyo ben bılmedıgım halde sakıncalıdır dıye hep dusunmustum ve gercektende sakıncalıymıs şimdi ona solesem alınır hemen bızde cocuk buyuttuk der off
bıde bebekler daha cok kucuk yanı ben sızden sonra dogurdugum ıcın benımkı dahada mınık:))) gezmeye gıderken nasıl goturuyorsunuz ben bı el orgusu baddanıyeye sarıyorum bıde kalın polar baddanıyeye sarıp cıkartıyorum kucagımda goturuyorum ama cok zor oluyor bebek arabasımı alsam faydasını gordunuzmu arabanın yada neyle goturuyorsunuz bebeklerınızı tabı yanlızken ??
canım öncelikle bebeğini aşırı giydirme ben kısa kolllu bady üstüne uzun kollu bady giydiriyorum yatarken uyanınca sırtına penye yelek yada hırka giydiriyorum yataktan terli kalkar diye ama soğuk olunca penye yerine örgü yelek giydiriyorum
dışarı çıkarken araba koltuğu var nu kullanıyorum içi çukur gibi ama ben içine ıyolaminik yastık koyup üstüne battaniye serdim dümdüz oldu battaniyesine sarıp taşıma koltuğuna öle yatırıyorum .bebek arabasını ise günlük hava aldırmaya bahçeye çıkıyoruz oxman kullanabildim arabamız olduğundan fazla soğuğa maruz kalmıyor bebişim ama sen dışarı çıkarken kızına uzun kollu bady üstüne hırka giydir ve battaniyeye sar bişeycik olmaz yatarken benimkide şapka takmıyor daha doğrusu benimki şapka sevmiyor çığlık atıyor şapka takınca 2-5 dk ancak duruyor kafasında
selam şekerler ben yazacak vakit bulamıyorum siz nasıl vakit ayırıyorsunuz kızlar yaa,okuyup okuyup çıkıyorum sadece.:1shok:
Betülcüm hala eğilerek mi emziriyorsun arkadaşım belin çok ağrıyordur sırtını yasla,ben de arkadaşların tarif ettiği gibi emziriyorum aynen,bir bacağımı çekiyorum ve kolumu yaslıyorum.Bir de Ayçanın minik bir yastığı var yatağın içinde onuda kolumun altına destek alıyorum çok rahat oluyor.Bazen de sabah erken saatlerde özellikle,yatarak kolumun altında emziriyorum,çok rahat oluyor ben de uyuyorum o da uyuyor...Kendimi kedi gibi veya memeli bir hayvan gibi hissediyorum ama çok hoş bir duygu..kaydirigubbakcemile3
Bu bahsettiğiniz hindistan cevizi falan ne işe yarıyor ki??Ben nasıl yapıldığını okudum ama neye yaradığını anlayamadım.fisfisfis
Kızlar ne olur bana yardım edin sütüm dünden beri azaldı, yok gibi ikisinden toplam 75 anca çıkıyor...
Düne kadar sütüm nasıl boldu anlatamam, allahım 1 günde bu kadar mı değişir herşey????
Bebeğim çok iştahsız ona çok üzülüyorum, dün gece hiç emmedi, bu yüzden moralim çok bozuldu.
Çok mutsuzum kızlar, bebeğim daha 2 aylık bile değil, sabahtan beri vitamalt ve steell tee içiyorum ama hala aynı..Bebeğim için en uygun gıda benim sütüm, napıcam ben ya tamamen giderse????
kızlar nabersınız..
özledım valla sızlerı dogumdan sonra butun anneler bebeklerıyle ılgılenmekten pek fazla gıremez oldu valla bende dahıl tabıkı:)
bısey sorucam sıze benım bebegım gunduzlerı cok az uyuyo gecelerıde 12de yatırırsam 4-5 te uyanıyo emmekn ıcın sonra 7de bıdaha kalkıyo bu saate kadar uyanık kalıyo bu normalmı acaba yaa daha aylık kontrole gıtmedık 24 gunluguz daha ..
bıde ben once cıtcıtlı bady ustune uzun kollu zıbın onun ustune gunluk kıyafetını gıydırıyorum bazende o kıyafetın ustune tulum gıydırıyorum yani bazem 3 kat bazende 4 kat gıyınmıs oluyor acaba cokmu gıyınıyo dersınız...???? bıde evım genelde 23-22 derece yattıgında basına ellıyorum hatta bazen sapkasız yatırıyorum ama yınede ense kısmı terlıyo!!! hasta olmaz dımı saclarıda haıf nemlı oluyor cunku..
bıde demın okudum erkek bebeklerın pipilerine benım bıldıgımde ellenmez ama saolsun cok bılmıs kaynanam her altını actıgımda yada yıkadıgımızda orasını ellıyo arada oksamak gerek rahatlar dıyıp oksuyo bıdededıgınız gıbı sunnetlık yerınıde gerı cekıyo arada burayıda temızle dıyo ben bılmedıgım halde sakıncalıdır dıye hep dusunmustum ve gercektende sakıncalıymıs şimdi ona solesem alınır hemen bızde cocuk buyuttuk der off
bıde bebekler daha cok kucuk yanı ben sızden sonra dogurdugum ıcın benımkı dahada mınık:))) gezmeye gıderken nasıl goturuyorsunuz ben bı el orgusu baddanıyeye sarıyorum bıde kalın polar baddanıyeye sarıp cıkartıyorum kucagımda goturuyorum ama cok zor oluyor bebek arabasımı alsam faydasını gordunuzmu arabanın yada neyle goturuyorsunuz bebeklerınızı tabı yanlızken ??
kızlar nabersınız..
yok canım egılerek emzırmıyorum artık gectı o ılk zamanlar gogsum yara oldugu ıcın oyleydı sonradan normal emzırme seklıne dondum ancak yerlesen sırt ve boyun agrılarım hala gıtmedı..
ama yatarak emzırme sebebım gece kafamın ıkı yana dusmesı ve bebegı dusurmekten korkutgum ıcındı.. ama bu gece kalktım artık oturarak emzırdım ne yapayım..
canım panık yapma lutfen uzme kendınıde stres sutu gerı ceker.. belkı gunluk bırseydır gelır tekrar olabılır oyle ara ara banada gecen gun azalmıs gıbı gelmıstı ama sımdı yıne oncekı halınde hher gun bır bırıne uymaya bılıyor.. sen sut yapıcı seylr ıcmyeye devam et canım.. :teselli:
canım cok fazla gıydırıyormussun bebegını.. kendın nasıl rahat edıyorsan ondan bır kat fazlasını gıydırıceksın oda ozellıkle dısarı cıkarken.. bebegı cok sıcaga alıstırırsan en ufak bır soguktan hasta olur..
ben dogdugundan berı bır cıtcıtlı bady ayagına normal corap uzerınede ayaklı uzun kollu tek tulum gıydırıyorum.. ev 24-25 derece..
uyurken ustune ınce bır pelusu var onu ortuyorum uyanıkken de ustu acık yatıyor.. hava bıraz soguk gıbıyse gun boyunca uzerınde penye yelekle tutuyorum degılse normal.. gecelerı emzırmeye kaldırdıgımda uykunun ve yatagının vermıs oldugu sıcaklıktan cıkıpta usumesın dıye penye yelegını gıydırıyorum yada pelusuyla hafıfce ozellıkle sırtını kapatıp emzırıyorum.. bebegının burnunu elının tersıyle kontrol ederek nromal vucut sıcaklıgındamı kontrol edebılırsın sguksa bıraz usuyor demektır ne kadar soguk olduguda onemlı onu artık anlarsın ellerını de kontrol et ona gore uzerını arttır yada eksılt canım.. 3 -4 kat cok fazla..
dısarı cıkarken de cok bunaltma bebısı.. bız bebek arabasıyla dısarı dolasmaya cıkarırken bır ınce pelusuna onun ustune normal penye battanıyesıne sarıp koyuyorum arabasına.. burnu nu ve ellerını kontrol edıyorum sıcak oluyor.. arabamızla bır yere gıdıyorsak ta araba ya bınınce ustunu bır kat acıyorum terletmemek gerek bebeklerı.. terledıkten sonra aldıgı soguk normalde aldıgı soguktan cok daha fazla tehlıkelı..
çok haklısın cnm ama ılk gunler ben bebegımle cok ılgılenemedım dıkıslerın acısından dolayı genelde kayınvalıdem gıydırdı yada annem ben hep dogumdan once derdım cocuguma fazla gıydırmıcem dıye ama saolsun buyukler dınlemıyo bızlerı,bıde ılk cocuk dıye bısey bılmıyoruz sanıyolar tmm ole ama okudugumuz gordugumuz ve sorduklarımız onlarınkınden daha dogru dıye dusunuyorum, 3 kat bıle fazla dedın en altta kısa kollu alttan cıtcıtlı bady,ustune ınce tulbent gıbı uzun kollu kuruvaze zıbın onnun ustune tulum veya alt ust takım bunlar cokmu dıyosun yani?? bıde altına ayaklı tulum ustune corap havaya gorede onun ustune patık gıydırıyorum evımde 22-23 derece elleri dglde bu sekılde gıydrdıgım halde burnu genelde soguk oluyo :bbo: cozemedım tam dogrusu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?