Doğum yapmış olan anneler buraya....

ben de aynı şekilde panikle yatağımdan kalkıp oğlumu arıyorum yatakta... aklım başımdan gidiyor... bi dra gitmeyi düşünüyorum aslında... delirmişim gibi gelmeye başladı bana... neyse yanlız değilmişim içim rahatladı biraz...

canım git elini yüzünü yıka uykunu aç... ben öyle yapıyorum... hem bebeğimle kısık sesle konuşuyorum... geceleri bebekler anne babalarından ayrıldıklarını hissederlermiş... kısık bi tonla konuşursan hem kendilerini güvende hissederlermiş hem de uykuları dağılmazmış... daha rahat uyurlarmış... emzirirken uyumamaya çalış... Allah korusun sasniyelerin bile çok önemi var...

durmaya başlıyorlar canım ben baby tv açıyorum ana kucağıa koyuyorum duruyor aşkım benim

ama tv izletmek çok tehlikeli... bebeğin dikkati ve zekasını negatif etkiliyo... bizimki de çok seviyo tv seyretmeyi ama ben izletmiyorum...

evet haklısın canım... benim görümcemin oğluna yapmışlar da çocuk 6 aylıkken sünnet olmak zorunda kalmış...

bana da dr dedi bunu biliyomusun?neyse ben de ellemem artık.o dr da degiştirecegim zaten

gunaydın kızlar herkese umarım bebıslerde guzel annelerde ıyıdır:)
deryacım bende tv ızletıyorum bebısıme.zararlıymıs ama valla tek durdugu yer televızyon.cok ılgısını cekıyor.herseyı dort dortluk yapmak ımkansız artık onun ıcın cok takmıyorum...

aslı - zeos cok gecmis olsun Allahım hepimizin evlatlarını annelerine babalarına bağışlası

kızlar nasıl yatarak veriyosunuz şaşırıyorum valla ben kucağımda emzirirken kac kez kactı genzine süt sadece ben mi yasıyorum acaba bunu, cok korkuyorum

kızlar bişey daha merak ediyorum egemen üç günden beri kabızdı ve son iki gün çok huzursuzdu gündüz toplam 1 saat uyuyodu ancak dün gece fitil verdim 11 de uyuydu sabah 6:30 da aglamasına uyandım onca saat ac yattı bi kez daha uyanırdı cok üzülüdm ac kaldı ben niye uyanamadım diye sizinkilerde de oluyomu sabaha kadar uyuduklARı

selam kızlarrr naberlerr bakın bakalım benim kıza bana benziyormuuuu:roflol: yanlız belirteyim öle göründüğü gibi dobiş değilll valla

ImageShack - Hosting :: img2565bq7.jpg

kızlar nabersınız..
özledım valla sızlerı dogumdan sonra butun anneler bebeklerıyle ılgılenmekten pek fazla gıremez oldu valla bende dahıl tabıkı:)
bısey sorucam sıze benım bebegım gunduzlerı cok az uyuyo gecelerıde 12de yatırırsam 4-5 te uyanıyo emmekn ıcın sonra 7de bıdaha kalkıyo bu saate kadar uyanık kalıyo bu normalmı acaba yaa daha aylık kontrole gıtmedık 24 gunluguz daha ..
bıde ben once cıtcıtlı bady ustune uzun kollu zıbın onun ustune gunluk kıyafetını gıydırıyorum bazende o kıyafetın ustune tulum gıydırıyorum yani bazem 3 kat bazende 4 kat gıyınmıs oluyor acaba cokmu gıyınıyo dersınız...???? bıde evım genelde 23-22 derece yattıgında basına ellıyorum hatta bazen sapkasız yatırıyorum ama yınede ense kısmı terlıyo!!! hasta olmaz dımı saclarıda haıf nemlı oluyor cunku..
sızdede bu tur sorunlar oluyormu??

bıde demın okudum erkek bebeklerın pipilerine benım bıldıgımde ellenmez ama saolsun cok bılmıs kaynanam her altını actıgımda yada yıkadıgımızda orasını ellıyo arada oksamak gerek rahatlar dıyıp oksuyo bıde dedıgınız gıbı sunnetlık yerınıde gerı cekıyo arada burayıda temızle dıyo ben bılmedıgım halde sakıncalıdır dıye hep dusunmustum ve gercektende sakıncalıymıs şimdi ona solesem alınır hemen bızde cocuk buyuttuk der off
bıde bebekler daha cok kucuk yanı ben sızden sonra dogurdugum ıcın benımkı dahada mınık:))) gezmeye gıderken nasıl goturuyorsunuz ben bı el orgusu baddanıyeye sarıyorum bıde kalın polar baddanıyeye sarıp cıkartıyorum kucagımda goturuyorum ama cok zor oluyor bebek arabasımı alsam faydasını gordunuzmu arabanın yada neyle goturuyorsunuz bebeklerınızı tabı yanlızken ??

benimde 2 defa oldu 12 de yattı mesela geçen gece sabah 6 da uyandı uyuya kalmışım bende yorgunluktan gece 12 de yedi 60 cc mama öle ce kaldı yaruşum

canım öncelikle bebeğini aşırı giydirme ben kısa kolllu bady üstüne uzun kollu bady giydiriyorum yatarken uyanınca sırtına penye yelek yada hırka giydiriyorum yataktan terli kalkar diye ama soğuk olunca penye yerine örgü yelek giydiriyorum
dışarı çıkarken araba koltuğu var nu kullanıyorum içi çukur gibi ama ben içine minik yastık koyup üstüne battaniye serdim dümdüz oldu battaniyesine sarıp taşıma koltuğuna öle yatırıyorum .bebek arabasını ise günlük hava aldırmaya bahçeye çıkıyoruz oxman kullanabildim arabamız olduğundan fazla soğuğa maruz kalmıyor bebişim ama sen dışarı çıkarken kızına uzun kollu bady üstüne hırka giydir ve battaniyeye sar bişeycik olmaz yatarken benimkide şapka takmıyor daha doğrusu benimki şapka sevmiyor çığlık atıyor şapka takınca 2-5 dk ancak duruyor kafasında

kaydirigubbakcemile3bacım senınkı kız dıye benımkınıde kız yaptın yawwwsırnaşık şey
sırnaşık şeybizimki erkek:) usur d
ozaman dedıgın gıbı az gıydıreyım anam herkes karısıyo o bebek usur dıyıp duruyolar ben okadar gıydırdıgım halde yınede kafasına kadar baddanıye ortuyolar ay sınır oluyorum yaww..
senın gıbı yapım en iisi üşümez dimi kıs:)
bıde bendede o pusetten var,bende yastık koydum ama emnıyet kemerını takamadıgım ıcın korkuyorum dusucek dıye.
bide evı kac derece tutmak gerek

yok canım egılerek emzırmıyorum artık gectı o ılk zamanlar gogsum yara oldugu ıcın oyleydı sonradan normal emzırme seklıne dondum ancak yerlesen sırt ve boyun agrılarım hala gıtmedı..
ama yatarak emzırme sebebım gece kafamın ıkı yana dusmesı ve bebegı dusurmekten korkutgum ıcındı.. ama bu gece kalktım artık oturarak emzırdım ne yapayım..

canım panık yapma lutfen uzme kendınıde stres sutu gerı ceker.. belkı gunluk bırseydır gelır tekrar olabılır oyle ara ara banada gecen gun azalmıs gıbı gelmıstı ama sımdı yıne oncekı halınde hher gun bır bırıne uymaya bılıyor.. sen sut yapıcı seylr ıcmyeye devam et canım.. :teselli:

canım cok fazla gıydırıyormussun bebegını.. kendın nasıl rahat edıyorsan ondan bır kat fazlasını gıydırıceksın oda ozellıkle dısarı cıkarken.. bebegı cok sıcaga alıstırırsan en ufak bır soguktan hasta olur..
ben dogdugundan berı bır cıtcıtlı bady ayagına normal corap uzerınede ayaklı uzun kollu tek tulum gıydırıyorum.. ev 24-25 derece..
uyurken ustune ınce bır pelusu var onu ortuyorum uyanıkken de ustu acık yatıyor.. hava bıraz soguk gıbıyse gun boyunca uzerınde penye yelekle tutuyorum degılse normal.. gecelerı emzırmeye kaldırdıgımda uykunun ve yatagının vermıs oldugu sıcaklıktan cıkıpta usumesın dıye penye yelegını gıydırıyorum yada pelusuyla hafıfce ozellıkle sırtını kapatıp emzırıyorum.. bebegının burnunu elının tersıyle kontrol ederek nromal vucut sıcaklıgındamı kontrol edebılırsın sguksa bıraz usuyor demektır ne kadar soguk olduguda onemlı onu artık anlarsın ellerını de kontrol et ona gore uzerını arttır yada eksılt canım.. 3 -4 kat cok fazla..

dısarı cıkarken de cok bunaltma bebısı.. bız bebek arabasıyla dısarı dolasmaya cıkarırken bır ınce pelusuna onun ustune normal penye battanıyesıne sarıp koyuyorum arabasına.. burnu nu ve ellerını kontrol edıyorum sıcak oluyor.. arabamızla bır yere gıdıyorsak ta araba ya bınınce ustunu bır kat acıyorum terletmemek gerek bebeklerı.. terledıkten sonra aldıgı soguk normalde aldıgı soguktan cok daha fazla tehlıkelı..

Hicran bebısın cok tatlı ya masallah...
uzerındekı cıtcıtlılardan bızde aldık chıcco dan ama bızımkıler ıneklı olan takımdan..
aslında onu benım gıymem gerekırdı sütü veren benım.. :roflol:

Seren selam , hoşgeldin, nasıl geçti doğum hastaneden memnun kaldın mı? Valla canım benimki de gündüz mıyk mıyk uyuyo artık. Geceleri ise senin ki gibi 1'de yaysa 5-6'da uyanıyo. Gece iyi mama verip doyuruyorum ondan olabilir dedi bana hemşire. Ama fazla da uyutma o kadar dedi. Ben gece uykusunu öğrensin alışsın diye çok fazla kaldırmıyorum , gündüz de tam uyumuyo çünkü. Bide çocuk uyuyarak büyür derler ya. 4-5 saati geçmeyecek şekilde uyuyo geceleri. Bende o sırada biraz uyumuş oluyorum işte.
Bende ilk zamanlar dışarı çıkarken iki battaniyeye sarıyodum. Sonra bi tulum aldım 3-6 aylık gibi tulum, iyi oluyo üstüne şimdi onunla taşıyorum . Ana kucağı ağır oluyo anca eşim taşıyo.

çok haklısın cnm ama ılk gunler ben bebegımle cok ılgılenemedım dıkıslerın acısından dolayı genelde kayınvalıdem gıydırdı yada annem ben hep dogumdan once derdım cocuguma fazla gıydırmıcem dıye ama saolsun buyukler dınlemıyo bızlerı,bıde ılk cocuk dıye bısey bılmıyoruz sanıyolar tmm ole ama okudugumuz gordugumuz ve sorduklarımız onlarınkınden daha dogru dıye dusunuyorum, 3 kat bıle fazla dedın en altta kısa kollu alttan cıtcıtlı bady,ustune ınce tulbent gıbı uzun kollu kuruvaze zıbın onnun ustune tulum veya alt ust takım bunlar cokmu dıyosun yani?? bıde altına ayaklı tulum ustune corap havaya gorede onun ustune patık gıydırıyorum evımde 22-23 derece elleri dglde bu sekılde gıydrdıgım halde burnu genelde soguk oluyo :bbo: cozemedım tam dogrusu

Slm.kızlar hepinize iyisinizdir umarım,benim ufaklık şimdi uyududa biraz geleyim dedim aslında çok yorgunum gözümden uyku akıyo resmen birazdan bende yatarım belki tabi bebiş izin verirse,dün 40 ımız çıktı bizimde biraz dışarı çıkardık oğlumu,eşimlede problemlerimizi önemli ölçüde atlattık sayılır konuştuk birbirimizi umarım bidaha bu kadar kırmayız:)Bu arada ben bebeğimi yatağımın ucunda oturarak yastıkla emziriyorum,kucağıma alamıyorum altına yastığı koyuyorum öyle daha rahat gerçi ben yaslanamıyorum bu yüzden sırtım ağrıyo ama olsun alıştım sayılır,bide gazı hala çok fazla gece gündüz hiç farketmiyo sürekli kıvranıyo yavrum artık bazı şeyleri denemektende vazgeçtim ne rezene,ne gaz ilacı ne masaj yağı hiç bişey fayda etmedi o yüzden bende bıraktım kendim sadece rezene içiyorum zaten öylede aynı böylede,amaaannn uyandı yine sancısınsından oofff

evet canım haklısın buyukler cok karısır genelde.. 10 cocukta buyutsen yaptıgın yanlıslar bunun dogru oldugunu kanıtlamaz.. onemlı olan dogru buyutmek bakım yapmak. ama benım annem cok sukur karısmaz oyle hatta ben benım zamanıma gore bılgılıydım hepınızı kıtaplara gore buyuttum ama sen benden daha bılgılısın der.. kayınvalıdem de pek ayrıntılı karısmaz sık emzır deyıp durur sadece bırde doktorun bebısın kılosunu cok begenmesıne ragmen zayıf deyıp durur o kadar :1closedeyes:
ıstıyorkı 5-6 kılo dogursaymısım obez olsun ıstıyor kucuklukten.. gecen esım artık sakayla karısık dedı kı '' anne sen kendıne mı benzesın ıstıyorsun dedı'' kendısı bıraz kıloldu da.. :roflol:

onun dısında canım evın normal oda sıcaklıgındaysa yanı 23-24 derece gıbı benım dedıgım gıbı dıydırmen yeterlı olur. ama evın neyle ısındıgınada baglı.. kombı mı kalorıfer mı.. bızde kalorıer var ama merkezı sıstem oldugu ıcın henuz yakmaya baslamadılar onları beklersek donarız.. ufo yakıyoruz salonda ısındıkca kapıyoruz bır sure gıdıyor sonra yıne yakıyoruz boylece sıcak tutuyoruz guneslı gunlerde yakmıyorum ozellıkle gecelerı yakıyoruz kendılıgınden ayarı var bır kac dakıka aralıklar la yanıp kapanıyor kendı kendıne.. ona gore evın sıcaklıgı bızım salonda 26 derece gıbı oluyor ortalama.. o sekılde dedıgım gıbı ıkı kat gıydırıyorum gece kalkarken ya yelke yada pelusuna sarıyorum..

3 kat fılan gıydırmene ragmen burnunun soguk olması henuz dolasımıyla alakalı bırsey senın dogumun hepımızden sonra oldugu ıcın bebısın daha yenı.. dolasım nedenyle burnu yada ellerı soguk olur suan ıcın.. o bakımdan gıdısını yada ensesını kontrol ederek anlayabılırsın.. evın ıcınde dedıgın gıbı derece 23-24 fılansa 3 -4 kata gerek yok bence.. ayrıca o kadar gıydırdıgın halde gun ıcınde yıne battanıyeye sarılı durmuyor dımı uyanıkken fılan ?

HİCRAN 41 KERE MAŞALLAH KIZINA NAZAR DEGMESİN PRENSESE

SEREN HOŞ GELDİN CANIM DAHA KIRKINIZDA ÇIKMAMIŞ YİNEDE DIŞARI ÇIKTIĞINDA DİKKAT ET AHH AHHH BACIM O ÇOK BİLMİŞ KAYNANALAR YOKMU ADAMI FİTİL EDİYORLAR BEN KAYNANAMA DEDİKCE ANNE ŞU ÇOCUĞU AYANDA SALLAMA EHH SEN NERDEN BİLCEN BEN KAÇTANE BÜYÜTTÜM BÖLE GAZI ÇIKAR ŞİMDİ GİTTİ KALDIMI VELET BANA VALLA Bİ KIZIYORUM Kİ BİŞEY DESEN HEMEN KÜSÜYORLAR kötükedihüso

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…