- 22 Ocak 2008
- 932
- 15
- 623
- 45
- Konu Sahibi Girl and baby
-
- #1.261
Seren selam , hoşgeldin, nasıl geçti doğum hastaneden memnun kaldın mı? Valla canım benimki de gündüz mıyk mıyk uyuyo artık. Geceleri ise senin ki gibi 1'de yaysa 5-6'da uyanıyo. Gece iyi mama verip doyuruyorum ondan olabilir dedi bana hemşire. Ama fazla da uyutma o kadar dedi. Ben gece uykusunu öğrensin alışsın diye çok fazla kaldırmıyorum , gündüz de tam uyumuyo çünkü. Bide çocuk uyuyarak büyür derler ya. 4-5 saati geçmeyecek şekilde uyuyo geceleri. Bende o sırada biraz uyumuş oluyorum işte.
Bende ilk zamanlar dışarı çıkarken iki battaniyeye sarıyodum. Sonra bi tulum aldım 3-6 aylık gibi tulum, iyi oluyo üstüne şimdi onunla taşıyorum . Ana kucağı ağır oluyo anca eşim taşıyo.
selam kızlarrr naberlerr bakın bakalım benim kıza bana benziyormuuuu:roflol: yanlız belirteyim öle göründüğü gibi dobiş değilll valla
ImageShack - Hosting :: img2565bq7.jpg
kızlar nabersınız..
özledım valla sızlerı dogumdan sonra butun anneler bebeklerıyle ılgılenmekten pek fazla gıremez oldu valla bende dahıl tabıkı:)
bısey sorucam sıze benım bebegım gunduzlerı cok az uyuyo gecelerıde 12de yatırırsam 4-5 te uyanıyo emmekn ıcın sonra 7de bıdaha kalkıyo bu saate kadar uyanık kalıyo bu normalmı acaba yaa daha aylık kontrole gıtmedık 24 gunluguz daha ..
bıde ben once cıtcıtlı bady ustune uzun kollu zıbın onun ustune gunluk kıyafetını gıydırıyorum bazende o kıyafetın ustune tulum gıydırıyorum yani bazem 3 kat bazende 4 kat gıyınmıs oluyor acaba cokmu gıyınıyo dersınız...???? bıde evım genelde 23-22 derece yattıgında basına ellıyorum hatta bazen sapkasız yatırıyorum ama yınede ense kısmı terlıyo!!! hasta olmaz dımı saclarıda haıf nemlı oluyor cunku..
sızdede bu tur sorunlar oluyormu??
bıde demın okudum erkek bebeklerın pipilerine benım bıldıgımde ellenmez ama saolsun cok bılmıs kaynanam her altını actıgımda yada yıkadıgımızda orasını ellıyo arada oksamak gerek rahatlar dıyıp oksuyo bıdededıgınız gıbı sunnetlık yerınıde gerı cekıyo arada burayıda temızle dıyo ben bılmedıgım halde sakıncalıdır dıye hep dusunmustum ve gercektende sakıncalıymıs şimdi ona solesem alınır hemen bızde cocuk buyuttuk der off
bıde bebekler daha cok kucuk yanı ben sızden sonra dogurdugum ıcın benımkı dahada mınık:))) gezmeye gıderken nasıl goturuyorsunuz ben bı el orgusu baddanıyeye sarıyorum bıde kalın polar baddanıyeye sarıp cıkartıyorum kucagımda goturuyorum ama cok zor oluyor bebek arabasımı alsam faydasını gordunuzmu arabanın yada neyle goturuyorsunuz bebeklerınızı tabı yanlızken ??
benimde 2 defa oldu 12 de yattı mesela geçen gece sabah 6 da uyandı uyuya kalmışım bende yorgunluktan gece 12 de yedi 60 cc mama öle ce kaldı yaruşum
evet canım haklısın buyukler cok karısır genelde.. 10 cocukta buyutsen yaptıgın yanlıslar bunun dogru oldugunu kanıtlamaz.. onemlı olan dogru buyutmek bakım yapmak. ama benım annem cok sukur karısmaz oyle hatta ben benım zamanıma gore bılgılıydım hepınızı kıtaplara gore buyuttum ama sen benden daha bılgılısın der.. kayınvalıdem de pek ayrıntılı karısmaz sık emzır deyıp durur sadece bırde doktorun bebısın kılosunu cok begenmesıne ragmen zayıf deyıp durur o kadar :1closedeyes:
ıstıyorkı 5-6 kılo dogursaymısım obez olsun ıstıyor kucuklukten.. gecen esım artık sakayla karısık dedı kı '' anne sen kendıne mı benzesın ıstıyorsun dedı'' kendısı bıraz kıloldu da.. :roflol:
onun dısında canım evın normal oda sıcaklıgındaysa yanı 23-24 derece gıbı benım dedıgım gıbı dıydırmen yeterlı olur. ama evın neyle ısındıgınada baglı.. kombı mı kalorıfer mı.. bızde kalorıer var ama merkezı sıstem oldugu ıcın henuz yakmaya baslamadılar onları beklersek donarız.. ufo yakıyoruz salonda ısındıkca kapıyoruz bır sure gıdıyor sonra yıne yakıyoruz boylece sıcak tutuyoruz guneslı gunlerde yakmıyorum ozellıkle gecelerı yakıyoruz kendılıgınden ayarı var bır kac dakıka aralıklar la yanıp kapanıyor kendı kendıne.. ona gore evın sıcaklıgı bızım salonda 26 derece gıbı oluyor ortalama.. o sekılde dedıgım gıbı ıkı kat gıydırıyorum gece kalkarken ya yelke yada pelusuna sarıyorum..
3 kat fılan gıydırmene ragmen burnunun soguk olması henuz dolasımıyla alakalı bırsey senın dogumun hepımızden sonra oldugu ıcın bebısın daha yenı.. dolasım nedenyle burnu yada ellerı soguk olur suan ıcın.. o bakımdan gıdısını yada ensesını kontrol ederek anlayabılırsın.. evın ıcınde dedıgın gıbı derece 23-24 fılansa 3 -4 kata gerek yok bence.. ayrıca o kadar gıydırdıgın halde gun ıcınde yıne battanıyeye sarılı durmuyor dımı uyanıkken fılan ?
selam kızlarrr naberlerr bakın bakalım benim kıza bana benziyormuuuu:roflol: yanlız belirteyim öle göründüğü gibi dobiş değilll valla
ImageShack - Hosting :: img2565bq7.jpg
Arkadaşlar bende bu cetvelden istiyorum ya nasilyapiyosunuz
yok kıs dereceye bakıyorum 22-23 ise baddanıyeye sarmıyorum. benım ev kombılı gecende elektrık gıttı kombı dogal olarak yanmadı derece 20-21e dustu ben bıle üşüdüm ozaman 3 kattı bıde ınce baddanıyeye sardım koları dısardaydı dedıgın gıbı daha yenı o yuzden oda bende kendımızı ayarlayamadık...
bıde hala logusayım coooook terlıyorumm resmen su akıyo heryerımden o yuzden ben ne gıysem bı kat fazlasını gıydıremıyorum cunku terden dolayı nerdeyse askılı gıyecem:)
o doymaz sık emzırı bende cok duyuyorum kayınvalıde yetmıyo gıbı kayınpederımde hep solüyo kocakarı bunlar yawwwwwkaydirigubbakcemile3
HİCRAN 41 KERE MAŞALLAH KIZINA NAZAR DEGMESİN PRENSESE
SEREN HOŞ GELDİN CANIM DAHA KIRKINIZDA ÇIKMAMIŞ YİNEDE DIŞARI ÇIKTIĞINDA DİKKAT ET AHH AHHH BACIM O ÇOK BİLMİŞ KAYNANALAR YOKMU ADAMI FİTİL EDİYORLAR BEN KAYNANAMA DEDİKCE ANNE ŞU ÇOCUĞU AYANDA SALLAMA EHH SEN NERDEN BİLCEN BEN KAÇTANE BÜYÜTTÜM BÖLE GAZI ÇIKAR ŞİMDİ GİTTİ KALDIMI VELET BANA VALLA Bİ KIZIYORUM Kİ BİŞEY DESEN HEMEN KÜSÜYORLAR kötükedihüso
aman aman maşallahh taze annişim serenimm gelmiş.... Geçmiş olsunn.... Allah uzun ömürler versin... tüm sevdikler ihep yanında olsun Ege nin.....
Cnım erkek çocukları sıcağı pek sevmezler diyorlar.. benim ev 25-26 derece oluyor.. ama benim oğlan çok sıkılıyor.. Kaloriferi açmıyorum.gündüz güneş direk evin içinde o yüzden çok sıcak ben içine bir kısa kollu body üstüne ya tulum ya da alt üst takım giydiriyorum..
Dışarıya çıkarkene pusetinde.. içine penye battaniye üstüne polar bir battaniye koyuyorum.. Kadıköy de oturduğumuz için moda sahile çıkıyoruz hem güneş alıyor hem de temiz deniz havası.. dışarı çıktığımız günler gece çok daha huzurluve uzun süreli uyuyor..
aman ha usutme ben cok terlemedım ama odada ufo yaktıgımız ıcın bazen fazla gelıyor bende terlıyorum.. kalkınca yelek gıyıyorum hemen yoksa anında mıdem agrıyor..
sende kendıne dıkkat et bebıse gaz olur usuttukce..
Canım biz 5-6 günlükken daha dışarıda hava alıyorduk..Bebek rüzgar yemediği sürece bişi olmaz... Hele böyle güzel giderken havalar bence kaçırmayın fırsatı.. Hava sıcaklığı 0 derecenin altına düşmediği sürece her fırsatta dışarı çıkmak lazım.. sonraki günler hava soğuyacak ve hiç dışarıya çıkamıycaz... Benim doktorum açık havada üstüne rüzgar esmediği sürece hasta olmaz.. Asıl kapalı alanlardan kork , orda mikroplar daha çok olur dedi..
:1hug: hava atmıyorum canummcummm biliyorum.Hatta bora da biraz büyüsün sizin sahile denize girmeye gelirim oğlumla oğluşun yüzerlerr :)))
Canım birde camın arkasından gelen güneşin bebeğe D vit. açısından nerdeyse hiç yararı olmazmış... Direk alması gerekiyormuş..
Canım adress
Pregancy Baby Ticker Trendy Modern Pretty Cute Baby Pregnant Expecting Tickers
Burdan yapabilirsin.
istersen takıldığın yerde yardımcı olurum..
sitede sol tarfta baby and child age yazana tıklayın.ordan step1 de arka renk belirleniyor step 2 de üstündeki bebeği seçiyorsunuz.. Step 3 de doğum tarihini giriyorsunuz.. Eğer isterseniz başına bebeğin resmini ekliyorsunuz... gözat kısmından.. Sonra http ile başlayan kodu üye kontrol paneline yapıştırıyorsunuz
ay olmamışşş nerde yanlıs yaptıkkı yawww
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?