Doğum yapmış olan anneler buraya....

Aslii canım bana aıt mesaj sayılarımın belırtıldıgı kısım var ya rep ım fılan gorunuyor.. onun orada yemek tarıflerı 2 yazıyor ona tıkla.. ıkısınden bırı kekımın tarıfı.. :)
optum canım tekrar ıyı geceleer.. :)

Alemsin yaaa demek pırt yapa yapa uyuyorsunuz :roflol::roflol:
Allah kabul etsin arkadaşım:Saruboceq:

Canım demek hala iyileşmedi kıyamam ben ona ya allah biran önce şifa versin Ozanımıza:Saruboceq:
Edacım ben son gittiğimde doktorumuz 7.ayda kahvaltıya başlayacağımızı söyledi..Şimdilik sadece yagurt armut ve elma verıyoruz a birde pekmez veriyoruz o kadar..Bır kere denemiştim kendi kafama göre bütün vücudu kabarmıştı canım dikkatli ol yavaş yavaş başla bencea.s.

Çok hoşuma gitti paylaşmak istedim...

ÖMÜR DEDİĞİN
Farkında Olmalı İnsan...
Kendisinin, Hayatın Olayların, Gidişatın Farkında Olmalı.
Farkı Farketmeli, Farkettiğini De Fark Ettirmemeli Bazen...

Bir Damlacık Sudan Nasıl Yaratıldığını
Farketmeli.
Anne Karnına Sığarken Dünyaya Neden Sığmadığını
Ve En Sonunda Bir Metre Karelik Yere Nasıl Sığmak Zorunda Kalacağını
Farketmeli.
Şu Çok Geniş Görünen Dünyanın, Ahirete Nispetle Anne Karnı Gibi Olduğunu
Farketmeli.
Henüz Bebekken 'Dünya Benim!' Dercesine Avuçlarının Sımsıkı Kapalı
Olduğunu, Ölürken De Aynı Avuçların 'Her Şeyi Bırakıp Gidiyorum
İşte!' Dercesine Apaçık Kaldığını
Farketmeli.
Ve Kefenin Cebinin Bulunmadığını Farketmeli.
Baskın Yeteneğini
Farketmeli Sonra.
Azraillin Her An Sürpriz Yapabileceğini,
Nasıl Yaşarsa Öyle Öleceğini
Farketmeli İnsan.
Ve Ölmeden Evvel Ölebilmeli.
Hayvanların Yolda Kaldırımda Çöplükte,
Ama Kendisinin Güzel Hazırlanmış Mükellef Bir Sofrada Yemek Yediğini
Farketmeli.
Eşref-İ Mahlukat (Yaratılmışların En Güzeli) Olduğunu
Farketmeli.
Ve Ona Göre Yaşamalı.
Gülün Hemen Dibindeki Dikeni, Dikenin Hemen Yanıbaşındaki Gülü
Fark Etmeli.
Evinde 4 Kedi 2 Köpek Beslediği Halde
Çocuk Sahibi Olmaktan Korkmanın Mantıksızlığını
Farketmeli.
Eşine 'Seni Çok Seviyorum!' Demenin Mutluluk Yolundaki Müthiş Gücünü
Farketmeli.
Dolabında Asılı 25 Gömleğinin Sadece Üçünü Giydiğini, Ama Arka
Sokaktaki Komşusunun O Beğenilmeyen Gömleklere Muhtaç Olduğunu
Farketmeli.
Zenginliğin Ve Bereketin, Sofradayken Önünde Biriken Ekmek
Kırıntılarını Yemekte Gizlendiğini
Farketmeli.
FARKETMELİ.

Ömür Dediğin Üç Gündür,
Dün Geldi Geçti Yarın Meçhuldür,
O Halde Ömür Dediğin Bir Gündür,

O Da Bugündür.

CAN YÜCEL

herkese günaydın... ben yine sabahın köründe kalktım bi daha da uyku tutmadı... 4,30 dan beri ayaktayım... biraz önce poğaça yaptım... çok güzel oldu.... size de tarifini vereyim... kolay poğaça yazıyo tarifinde ama bence gariban poğaçası.. çünkü çok az malzeme var... yapması 10 dk... pişmesi 15 dk...

1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 kabartma tozu (mahlepli-susamlı olanlardan olursa daha güzel olurmuş... ama ben normal yaptım)
1 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un (bana göre az bu tuz az... ben çok tuzlu severim)

malzemeleri karıştır istediğin harcı kat şekil ver.. üstüne yumurta sarısı sürmeyi unutma...
175 derecede pişir...

canım çok tşkler inşllah bende iyileşmesini bekliyorum rapor işim bugün belli olacak bakalım inşllah Allah'ım olur diyorumm bir ay bir aydır bebişimle geçiririm.
canım beslenme konusunda da dün cansunun açmış oldugu linkte bir arkadaşımız site bulmuş orda çok güzel tarifler var site ismini yazamıyoruz sanırım ama şöyle söyleyeyim bebeginneyesin diye yaz geliyor.bütün arkadaşlara tavsiye ederim.
aslıcım hoşgeldin.ozanımızada geçmiş olsun.tez zamanda iyileşir inş.
tşk ederim canımm.

ohh maşallah canım hemen yazayımm.afiyet olsun sana.
herkese günaydınnn güzel birgün diliyorum.

günaydın güzel anneler ,
duygucum ben denizi 1 aylık olduğundan beri kendi odasında yatırıyorum ve zifiri karanlıkta.ne eşim ne ben ışıkta uyuyamayız deniz de öyle alıştı hatta artık gündüzleri çok aydınlık olunca uykuya zor dalıyor. karanlıkta da korkmuyo hiç alıştığından herhalde.
bi oyuncağı var uyanıp ağlarsa ışıklar çıkartıp müzik çalıyo.
beşik küçük gelmiyomu egeye canım yaa ben ilk 1 ay bile odada beşikte yatırırken üzülüyodum rahat hareket edemiyo daralıyodur diye :))
şimdi kocayatakta yatıyo gerine gerine ..
işe başladığımdan beri 9-10 gibi uyutuyorum denizi gece 3 gibi uyanıp emiyo bide 6 da uyanıp emiyo ben evden çıkmadan . ama 2 gündür bütün düzeni bozuldu kuzumun çok hastaa burnu tıkalı nefes alamıyo rahat uyuyamıyo saat başı mıyırdanıyo .
bu arada dün akşam arkadaşımı ve bebeği görmeye gittik çok tatlıydı kuzumm ömrü uzun olsun inşallah ..denizim de abi oldu :)

ooo maşallah çok hamaratsın.cokacimcoook canım çekti valla.bende haftasonu yapayım bari.

bu arada herkese günaydın.bende birazdan işe gideceğim.10-10.30 gibi mesaim başlıyor 4.30-5 gibide bitiyor.

hayırlısı olsun arkadaşının bebeği canım.Allah uzun,sağlıklı ömürler versin annesi ve babasıyla.

gözdecim arkadaşnın bebeği hayırlı olsun..denizimize de geçmiş olsun benim bebeişimin de sürekli burnu tıkanıyor ben tuzlu su kaynatıyorum soğutuyorum sonra burnuna damlatıyorum dr.tavsiyedi bu çünkü bize damlalar felan fayda etmedi hiç

sende benım gıbı yanı canım saatlı emzırıyorsun..
bu arada ozelıne mesaj atıcam bakarsın bırazdan ok..
ben yatıyorum herkese ıyı geceler.. :)

Betülcüm anladım maşaAllah nazar değmesin
ben de her uyandığında emziriyorum dedim ama zaten çoğunlukla, acıktığı için uyanıyor, geceleri de 2 kere uyanıyor en fazla..
arada şaşırıp 2 saatte bir uyandığı da oluyor tabii :bbo: ama iki çekip uykuya dalıyor..ayakta sallanmaya da alışık değil ..
gece ışıkta yatırmak büyüme hormonlarının çalışmasını engelliyor, o nedenle en güzeli kapkaranlık odada uyutmak..bi araştır istersen..
karanlıkta uyumaya da alışıyor zaten bir müddet sonra.. korkmuyor..uyandığında uzun süre yanında kimseyi bulamazsa o zaman korkuyordur herhalde a.s

Duygucum, büşra geceleri kusmuyor artık, bir de odası bizim odayla dip dipe..gık dese duyuyorum hemen .. gece uykum da çok ağır değil hele büşra dan sonra iyice tetikte uyumaya başladım ..
bir de artık yanımdaki beşiğe sığmıyordu yazık, kollarını açıp uyumak istiyordu olmuyordu kaydirigubbakcemile3 şimdi geniş yatakta serilip uyuyo cadı kızım :CüvCüv:

Son düzenleyen: Moderatör:
İyiakşamlar Arkadaşlar...
Kahvaltılara başlamak istiyorum da değişik tarifler arıyorumm
Sizler veriyormusunuz,netten baktımda 1-2 tane bulabildim...

Edacım ; dr.un bana verdiği listede kahvaltı öğünü 9. ayda var..
tarifi :
1 çay bardağı meyva suyu (evde taze hazırlanmış)
yarım yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı peynir (tuzu alınmış beyaz peynir veya labne)
1 çay kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pekmez
4-5 bisküvi

ben hayatta karanlıkta yatamam... oğlum hala bizimle kalıyo zaten burda başka odamız yok...uyuduktan sonra beşiğin üzerine battaniye geriyorum...ev sobalı olunca üşümesin diye... ışık girmiyo...

bi de ben de hala beşikte yatırıyorum.. zaten yataktan düşer bizimki... sabaha kadar bin şekle giriyo... 1 yaşına kadar da beşikte yatırırım.. nasıl küçük gelecekki.. bizim yatak kadar var nerdeyse beşiği... odanın yarısını o kaplıyo... siz beşik derken neyden bahsediyosunuz...

merve biz 6. ayda başlayacağız kahvaltıya... 9. ay çok geç değl mi...

Saglik- onemli tavsiyeler

Telefona SOL kulaginizla cevap verin
(Ingiltere'de bilimsel olarak kanitlandi !..)

Gunde IKI kere kahve icmeyin

SOGUK su ile hap almayin

aksam 5'ten sonra YEMEK yemeyin

Tukettiginiz YAGLI gidaların miktarını azaltin

sabahlari daha çok, aksamlari daha az SU icin

cep telefonu BATARYA' lari ile mesafenizi uzak tutun

UZUN sure kulaklik takmayin

Gece 10, sabah 6 en ideal uyuma saatleridir

uyku oncesi ILAC aldiktan sonra hemen uzanmayin

Sarjiniz SON cizgiye inmis kadar az olduğunda telefona cevap vermeyin, radyasyon 1000 kat daha fazladır.

başka bi topikten alıntıdır...

bana verilen listede öyle yazıyor..ama daha detaylı bilgiyi bu ayki kontrolde verecek dr.umuz..o zaman yine paylaşırım.. a.s
ama şu ana kadar anne sütü haricinde birşey vermediğimiz için, ilk ay hemen kahvaltı öğünü olmaz.. onun için daha zaman var gibi..en azından ilk bir ay o kadar karıştırmayız diye düşünüyorum... :ecrin_bebek:

kızlar bebişlerin uykusundan bahsetmişsiniz...bende beşikte yani karyolasında yatırıyorum akşam saat en geç 10 gibi emziriyorum ve uyuyor gece de karnı acıkınca uyanıyor hemen emziriyrum uykuya devam maşallah...sabah da yedi gibi kalkıyor sonra gene uyuyormuş benden sonra...mutlaka yatırmadan ışığı kapatıyorum gece oldu uyku saati ışığı da kapattık diyorum alıştı artık karanlık olunca uyku vaktinin geldiğini böle işteyerimseniben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…