Doğum yapmış olan anneler buraya....

heee siz buna beşik diyosunuz... ben beşik diye karyolasına diyorum... sallanıyo diye sanırım... :roflol:
bizimki bunda yatamaz ki zaten... geniş geniş yatması lazım beyefendinin...

tabi sizin için öyle.. ama biz mamaya başladık ya 15 gündür... 1 hafta sonrada kahvaltıya başlarız yavaş yavaş... çorba, muhallebi, meyve falanda veriyorum... sırası gedi artık kahvaltınında... cokacimcoook

heee siz buna beşik diyosunuz... ben beşik diye karyolasına diyorum... sallanıyo diye sanırım... :roflol:

bizimde bambu beşik vardı canım
ilk zamanlar iyi oluyodu ama deniz 1 aylıkken bile benim gözüme küçük gelmeye başlamıştı . sonra deniz geçti odasına ....
bambu sepette toprak paşaya gitti :)

dr. nasıl önerirse öyle verirsin canım...ama kendince karar veriyorsan kahvaltı için acele etme derim..yumurta sarısı vs..çok karışık bi öğün..ben bu ay dr.dan öğreneyim en erken ne zaman diye yazarım sana da..
benim 6. ay dolduktan sonra anne sütü ile aralarda vereceklerim, sebze- meyva püreleri ve muhallebi...yoğurt 7. ayda...

kaydirigubbakcemile3 evet senin bebiş daha hareketli anlattığın kadarıyla..bendeki beşiğin ayakları ahşap, dokunsan sallanıyor..mustafa yı ona koysak sabaha yerde buluruz herhalde kaydirigubbakcemile3

gunaydın...bızımkızarıklarımız hala geçmedi..oysaki 6gündür patates,havuç,prinç,irmik püresi ve bebelacın kerevız,patates,havuç,üzümsuyu,bitkiselyağ karışımı sebze püresi,hero goggly pirinçunu muhallebısı nden başka bişi yemedi..bebelacın mamasındakı kerevız ve üzümsuyundan şüphelenıyorum..halbukı oranları çok az..ama yınede sadece tarıftekı gıbı yapıcam..az organık elmasulu su içirdim bide bikaçkere..elmasuyundanda şüphelenıyorum..elmayıda kestim..oofoof..bugun denızhastanesıne gıdıyoruz sünnet olayı için..hemen kesmezler heralde..muayne edıcekler..eskıden iyiydi bu askerı hastaneler ama bakalım..eşimin arkadaşı vasıtasıyla eşim ayarladı..o güvenıyo ama bakalım görücez..bide bu hazır aptamıller falan ıneksütü esaslıymış..acaba dıyorumineksütüne karşıdamı bi tepki var..buyuzden ağır olabılır dıye bu hafta da yogurt vermıcem........KABUS GÖRDÜMGECE..HİCRANLAYDIM...ama ne kabus allahım..guya benım kocaman meremerlerle kaplı bı evım varmış..hıcran ıkı kızı,eşi ve kızkardeşlerıyle bana yerleşmiş bı oda vermişim..bende bu arada doğurdum iki kız ve bi oğlan dogurdun..ama onları evın muhtelıf yerlerıne bırakıp umursamadım..bi ismetı aldımbıde bı oglanı..ismet acıktı mamasını bulamadım...ev kalabalık koştryoyurm heryere mama yok..hıcranın eşine dıyorum bana mama ver..o diyo az kaldı veremem..dıyorum on kutu alırım sen ver..guya aqua dıye bı mamaymış..neyse busefer bıberon bulamadım..hıcranınkılerden çaldım..koşakoşaısmete gdıyorum kah ayagım takılıyo düşüyorumbi türlü yavruma mama ulaştramadım..dierbebeklerın sesi çıkmıyo zaten onları umursamıyorum ama huzursuzum nerde bıraktım acaba dıorum..derken tuba nın elınde bı mama buluyorum tuba daha 6 7 yaşındaymış guya hemen kapıp koşuyorumama bı bakıyorumoda buyukler için çilekli muzlu bi mama...beynımden vuruldum..ismetın çıglıkları odada yankılanıyo..anneme yalvarıyorum amam bul ...annem boş gözlerelebişi yapmıyo..uyandıgımda ense köküm ağrıyodu yastıgım salyalarım akmış ıslanmıştı..allahım ....kabuş ne fena....allah ferah ruyalarla feraha cıkarsın..

bizde oyun parkı almıştık içine ayrı birde yatak aldık şimdi onda yatıyor
yazın odasında yatırıcam bakalım ayrılabilirsem.
ondan sonrada oyun parkı olarak kullanır artık.
içi baya geniş rahat yatabiliyo şimdilik ama ilerde daha çok hareketleneceği için onda yatırmak tehlikeli olur sanırım.

umutçum Allah rüyanı hayır etsin canım sen de hayra yor insan gerçekten rüyayı yaşıyormuş gibi hissediyor...bebişinin kızarıkları için de çöok geçmiş olsun inşallah hemen geçiverir

kızlar aranızda kanguru kullananan var mı?havalar güsel olursa kanguruya koyar gezerim diye düşünüyrum ya arabayla zor oluyor çünkü

kızlar aranızda kanguru kullananan var mı?havalar güsel olursa kanguruya koyar gezerim diye düşünüyrum ya arabayla zor oluyor çünkü

ben almıştım kanguru..ama içinde sıkışıyor pek rahat edemiyor gibi geliyor bana...
alışveriş merkezlerinde vs. rahat oluyor tabiii..
baharda ona asıp dışarıda da gezdiriliir dediğin gibi..ama o da sırtını terletir diye düşünüyorum bayağı kalın çünkü bendekinin sırt kısmı...
keşke almasaymışım diyorum ben zaten fisfisfis

Gunaydınlarr..

Canım bız kanguruyu 15 gunlukken fılan almıstık..
ılk kullandıgım zamanı soyleyım mıı.. 20 gunlukken.. :roflol: :bbo:
sonra 1,5 aylıkken kullandım ama o zaman cok rahattı.. ılk kullanısımda kanguru kullandım denemez zaten ben tutuyordum ıkı ekılmle kucakta gıbıı.. kaydirigubbakcemile3
chicco nun kını aldık bız.. memnunum guzel saglam kalıbı fılan.. bırde sırt desteklı hıc sırtın fılan agrımıyor helekı dahada agırlasacaklar.. bır bak ıstersen canım :)

Vallahı yaz gelse de artık evde pıneklemekten kurtulsak cıksak oglumla gezsek rahat rahat kıyafetlerlee...

dr bize bi kitaqpçık verdi... ona göre veriyorum şimdilik...

Selam kızlar, herkese hayırlı günler....
Umutcum, hayır olsun ... Bende akşam çok karışık şeyler gördüm. Bi arkadaşım vefat etmişti onu gördüm hep, geçenlerde de görmüştüm. Allah hayır etsin. Unuttum bile ama sabah etkilenmiştim çok... Bi kaç kişi daha gördüm ama hatırlayamıyom işte...
Ben ne zaman böyle karışık şeyler görsem, etkilensem muhakkak bişeyler olur, bişeyler duyarım.
Bu akşam görümcemin eşinin doğumgünü var. Oraya gitcez sanırım. Ehh orada bişey duymazssak bişey de olmaz zaten.. naniknanik
Allah hepimizi hayırlara çıkarsın. Ben arada bi yazabiliyom, dünde bilgisayar bozuktu. Ondan öncede babam bizdeydi bikaç gün. Kalp yetmezliği çıkmış babamda. Bizim kırklarelinde bi evimiz var. Babam emekli arada annemle gidip kalıyolar. Hatta bebem hep orada desem yalan olmaz. Bu hastalık çıkınca da pazar günü gidip aldık onu daha iyi bi yere göstermek için. Pek bakamadım o bizdeyken de.
Yarında kızımı aylık kontrole götürecem ve idrar kültürünü dün aldım onu gösterecem. İnşallah çok fazla bi ilaca gerek kalmadan idraryolu enfeksiyonu da geçer. aRTık hasta olmasınlar Allahım . Toplasınlar kendini. Benim kızım o kadar toplu değil, ama zayıf da değil.Allaha şükür tabii .. Şu enfeksiyon yüzünden midir nedir, pek kaşıkla bişeyde istemiyo ağlıyo. Mama veriyom bu yüzden. Emziriyorum da ama doyacak kadar yok galiba..Göğsümü bırakmıyo, sanırım yalancı emzik gibi kullanıyo çoğu zaman o yüzden de anlayamıyom. Ben bi müsait olursam sağayım da bakayım ya..

evet baktım da chicconunkiler çok güsel kaliteli ama biraz pahalı işte 1-2 ay için değer mi diye düşünüyom birde gülsüm sendeki ne marka

Deryacım bende düşünüyom. Kolları omuzum zaten çok kötü kulunçlarım. Tutmaktanssa, kanguru daha iyi olur diye düşünüyom. Varsa kullanan tavsiyelerinizi bekiyoruz......

Ayrıca ne zamana kadar kullanabiliriz acaba? Bazılarını görüyorum çok küçük olan bebekleri bile koymuşlar, biz gene şimdi bile incilir bi yeri diye düşünüyoz... Artık havalar ısınıyo ama , şimdi daha iyi kullanılır..

Umutcum bu arada yazmayı unutmuşum. İnşallah bebeğinin de kızarıkları geçer. İnşallah öyle büyük bi alerjik reaksiyonu çıkmaz. Geçici bişey olur...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…