- Konu Sahibi Girl and baby
-
- #16.081
Deryacım bende düşünüyom. Kolları omuzum zaten çok kötü kulunçlarım. Tutmaktanssa, kanguru daha iyi olur diye düşünüyom. Varsa kullanan tavsiyelerinizi bekiyoruz......
Ayrıca ne zamana kadar kullanabiliriz acaba? Bazılarını görüyorum çok küçük olan bebekleri bile koymuşlar, biz gene şimdi bile incilir bi yeri diye düşünüyoz... Artık havalar ısınıyo ama , şimdi daha iyi kullanılır..
dr bize bi kitaqpçık verdi... ona göre veriyorum şimdilik...
gunaydın...bızımkızarıklarımız hala geçmedi..oysaki 6gündür patates,havuç,prinç,irmik püresi ve bebelacın kerevız,patates,havuç,üzümsuyu,bitkiselyağ karışımı sebze püresi,hero goggly pirinçunu muhallebısı nden başka bişi yemedi..bebelacın mamasındakı kerevız ve üzümsuyundan şüphelenıyorum..halbukı oranları çok az..ama yınede sadece tarıftekı gıbı yapıcam..az organık elmasulu su içirdim bide bikaçkere..elmasuyundanda şüphelenıyorum..elmayıda kestim..oofoof..bugun denızhastanesıne gıdıyoruz sünnet olayı için..hemen kesmezler heralde..muayne edıcekler..eskıden iyiydi bu askerı hastaneler ama bakalım..eşimin arkadaşı vasıtasıyla eşim ayarladı..o güvenıyo ama bakalım görücez..bide bu hazır aptamıller falan ıneksütü esaslıymış..acaba dıyorumineksütüne karşıdamı bi tepki var..buyuzden ağır olabılır dıye bu hafta da yogurt vermıcem........KABUS GÖRDÜMGECE..HİCRANLAYDIM...ama ne kabus allahım..guya benım kocaman meremerlerle kaplı bı evım varmış..hıcran ıkı kızı,eşi ve kızkardeşlerıyle bana yerleşmiş bı oda vermişim..bende bu arada doğurdum iki kız ve bi oğlan dogurdun..ama onları evın muhtelıf yerlerıne bırakıp umursamadım..bi ismetı aldımbıde bı oglanı..ismet acıktı mamasını bulamadım...ev kalabalık koştryoyurm heryere mama yok..hıcranın eşine dıyorum bana mama ver..o diyo az kaldı veremem..dıyorum on kutu alırım sen ver..guya aqua dıye bı mamaymış..neyse busefer bıberon bulamadım..hıcranınkılerden çaldım..koşakoşaısmete gdıyorum kah ayagım takılıyo düşüyorumbi türlü yavruma mama ulaştramadım..dierbebeklerın sesi çıkmıyo zaten onları umursamıyorum ama huzursuzum nerde bıraktım acaba dıorum..derken tuba nın elınde bı mama buluyorum tuba daha 6 7 yaşındaymış guya hemen kapıp koşuyorumama bı bakıyorumoda buyukler için çilekli muzlu bi mama...beynımden vuruldum..ismetın çıglıkları odada yankılanıyo..anneme yalvarıyorum amam bul ...annem boş gözlerelebişi yapmıyo..uyandıgımda ense köküm ağrıyodu yastıgım salyalarım akmış ıslanmıştı..allahım ....kabuş ne fena....allah ferah ruyalarla feraha cıkarsın..
Edacım ; dr.un bana verdiği listede kahvaltı öğünü 9. ayda var..
tarifi :
1 çay bardağı meyva suyu (evde taze hazırlanmış)
yarım yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı peynir (tuzu alınmış beyaz peynir veya labne)
1 çay kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pekmez
4-5 bisküvi
Edacım ben son gittiğimde doktorumuz 7.ayda kahvaltıya başlayacağımızı söyledi..Şimdilik sadece yagurt armut ve elma verıyoruz a birde pekmez veriyoruz o kadar..Bır kere denemiştim kendi kafama göre bütün vücudu kabarmıştı canım dikkatli ol yavaş yavaş başla bencea.s.
canım çok tşkler inşllah bende iyileşmesini bekliyorum rapor işim bugün belli olacak bakalım inşllah Allah'ım olur diyorumm bir ay bir aydır bebişimle geçiririm.
canım beslenme konusunda da dün cansunun açmış oldugu linkte bir arkadaşımız site bulmuş orda çok güzel tarifler var site ismini yazamıyoruz sanırım ama şöyle söyleyeyim bebeginneyesin diye yaz geliyor.bütün arkadaşlara tavsiye ederim.
tşk ederim canımm.
ohh maşallah canım hemen yazayımm.afiyet olsun sana.
herkese günaydınnn güzel birgün diliyorum.
Günaydın....:içelim:
Umut Hayırdır İnşallah..Canım bence sen ismetin alerjisini kafana takıtığın için böyle bir rüya görmüşsün....üzüm suyu bencede alerji yapmış olabilir...
Teşekkürler canım....Pekmez olarak hangi marka alacaksınız? yoksa memleketten filan mı getirsek iyi olur acaba?
Canım ben 1-2 haftadır sebze çorbası,meyva suyu,muhallebi vermeye çalışıyorum ama bizimki zorla zorla 2-3 kaşık yiyor.4. kaşığı uzattığım zaman midesini kaldırıyor istifra eder şekilde sonrada nefessiz kalıyor..
Ya tadlarını sevmiyor yada nefes borusu dar diye düşünüyorum...
Kahvaltıyı denememdeki neden sever mi diye o zaman seçiçi olup olmadığını anlayacağım sıpamın...
Muhallebide midesi bulanmıyor çünkü
Teşekkürler canım şimdi googleye yazıyorum hemen...
kraft ın var 40 lira güzel gözüküyor bebedornki 26 lira ama pek sağlam gibi gelmedi bana
Saglik- onemli tavsiyeler
Telefona SOL kulaginizla cevap verin
(Ingiltere'de bilimsel olarak kanitlandi !..)
Gunde IKI kere kahve icmeyin
SOGUK su ile hap almayin
aksam 5'ten sonra YEMEK yemeyin
Tukettiginiz YAGLI gidaların miktarını azaltin
sabahlari daha çok, aksamlari daha az SU icin
cep telefonu BATARYA' lari ile mesafenizi uzak tutun
UZUN sure kulaklik takmayin
Gece 10, sabah 6 en ideal uyuma saatleridir
uyku oncesi ILAC aldiktan sonra hemen uzanmayin
Sarjiniz SON cizgiye inmis kadar az olduğunda telefona cevap vermeyin, radyasyon 1000 kat daha fazladır.
başka bi topikten alıntıdır...
gözde,derya,nuray,merve,eda saolun..allah razı olsun..gözdecim ben iyi anneyimdir inşallah..hayatımda şimdiye kadar pek iyi bişi yaptığım soylenemez çünki..allah bilsin..EDA haklısın canım bende o hazır mamadan şüphelınıyorum..ellerim kırılaydıda vermıyeydım..hepsiburadadan bisürü hazır aldırdım bunlardan sırf benımkı sebze yıyo dıye..meger brokolı bıle yapabılırmiş..nevar herkez yapıyo işte yap havuç,patates,prinç ver bihafta kafan rahat etsın..benım yaptıklarımıda pek sevmıyo ama bu hazırlara ne katıyolarsa yiyo severk...ama ben işte kafasız kadın,yok hemen yesın bisürü şeyde bi toplasın sebze bu neolcak patlıcan deil domatez deıl dıyorum salakkafam..ama bıdaha düşmem bu hataya..evden yapıcam havucu princi patatesı bu hafta başkada bişi vermıcem..sen bora muhallebıyı yıyo dıyosun..bence ozaman dar olamaz yemek borusu..yoksa onuda yutamazdı muhallebıde kıvamlı sonucta süt gbi deil..bence yemek seçiyo....NURAY cok geçmiş olsun canımbenım..allah başınızdan eksık etmesın babanızı..kuzunundaişallah tez zamanda geçer iltihabı..şükür kılosu cokda kötü deil..cunkı kılo aldırmazmış bu iltihap...Bende keçiboynuzu aldım hazır..demır encok kecıboynuzundaymış..ama ımkan varsa memeleketten getırmek ne güzel olur...ben veremıyorum korkumdan..ılerde işaallah..sağlıklı huzurlu birgün dileğiyle..
ayy mervee çok teşekkürler canımmmm ben telefonumu hep son çizgisine gelene kadar kullanırım birde işim dolayısıyla çok kullanıyorum cep telefonu. allahım bebeklerimizde uzak tutmak lazım ama nereye kadar tutucaz yaaa
günaydın güzel anneler ,
duygucum ben denizi 1 aylık olduğundan beri kendi odasında yatırıyorum ve zifiri karanlıkta.ne eşim ne ben ışıkta uyuyamayız deniz de öyle alıştı hatta artık gündüzleri çok aydınlık olunca uykuya zor dalıyor. karanlıkta da korkmuyo hiç alıştığından herhalde.
bi oyuncağı var uyanıp ağlarsa ışıklar çıkartıp müzik çalıyo.
beşik küçük gelmiyomu egeye canım yaa ben ilk 1 ay bile odada beşikte yatırırken üzülüyodum rahat hareket edemiyo daralıyodur diye :))
şimdi kocayatakta yatıyo gerine gerine ..
işe başladığımdan beri 9-10 gibi uyutuyorum denizi gece 3 gibi uyanıp emiyo bide 6 da uyanıp emiyo ben evden çıkmadan . ama 2 gündür bütün düzeni bozuldu kuzumun çok hastaaburnu tıkalı nefes alamıyo rahat uyuyamıyo saat başı mıyırdanıyo .
bu arada dün akşam arkadaşımı ve bebeği görmeye gittik çok tatlıydı kuzumm ömrü uzun olsun inşallah ..denizim de abi oldu :)
Betülcüm anladım maşaAllah nazar değmesin
ben de her uyandığında emziriyorum dedim ama zaten çoğunlukla, acıktığı için uyanıyor, geceleri de 2 kere uyanıyor en fazla..
arada şaşırıp 2 saatte bir uyandığı da oluyor tabii :bbo: ama iki çekip uykuya dalıyor..ayakta sallanmaya da alışık değil ..
gece ışıkta yatırmak büyüme hormonlarının çalışmasını engelliyor, o nedenle en güzeli kapkaranlık odada uyutmak..bi araştır istersen..
karanlıkta uyumaya da alışıyor zaten bir müddet sonra.. korkmuyor..uyandığında uzun süre yanında kimseyi bulamazsa o zaman korkuyordur herhalde a.s
Duygucum, büşra geceleri kusmuyor artık, bir de odası bizim odayla dip dipe..gık dese duyuyorum hemen .. gece uykum da çok ağır değil hele büşra dan sonra iyice tetikte uyumaya başladım ..
bir de artık yanımdaki beşiğe sığmıyordu yazık, kollarını açıp uyumak istiyordu olmuyordu kaydirigubbakcemile3 şimdi geniş yatakta serilip uyuyo cadı kızım :CüvCüv:
baya darmış gerçektem canım..
gunaydın...bızımkızarıklarımız hala geçmedi..oysaki 6gündür patates,havuç,prinç,irmik püresi ve bebelacın kerevız,patates,havuç,üzümsuyu,bitkiselyağ karışımı sebze püresi,hero goggly pirinçunu muhallebısı nden başka bişi yemedi..bebelacın mamasındakı kerevız ve üzümsuyundan şüphelenıyorum..halbukı oranları çok az..ama yınede sadece tarıftekı gıbı yapıcam..az organık elmasulu su içirdim bide bikaçkere..elmasuyundanda şüphelenıyorum..elmayıda kestim..oofoof..bugun denızhastanesıne gıdıyoruz sünnet olayı için..hemen kesmezler heralde..muayne edıcekler..eskıden iyiydi bu askerı hastaneler ama bakalım..eşimin arkadaşı vasıtasıyla eşim ayarladı..o güvenıyo ama bakalım görücez..bide bu hazır aptamıller falan ıneksütü esaslıymış..acaba dıyorumineksütüne karşıdamı bi tepki var..buyuzden ağır olabılır dıye bu hafta da yogurt vermıcem........KABUS GÖRDÜMGECE..HİCRANLAYDIM...ama ne kabus allahım..guya benım kocaman meremerlerle kaplı bı evım varmış..hıcran ıkı kızı,eşi ve kızkardeşlerıyle bana yerleşmiş bı oda vermişim..bende bu arada doğurdum iki kız ve bi oğlan dogurdun..ama onları evın muhtelıf yerlerıne bırakıp umursamadım..bi ismetı aldımbıde bı oglanı..ismet acıktı mamasını bulamadım...ev kalabalık koştryoyurm heryere mama yok..hıcranın eşine dıyorum bana mama ver..o diyo az kaldı veremem..dıyorum on kutu alırım sen ver..guya aqua dıye bı mamaymış..neyse busefer bıberon bulamadım..hıcranınkılerden çaldım..koşakoşaısmete gdıyorum kah ayagım takılıyo düşüyorumbi türlü yavruma mama ulaştramadım..dierbebeklerın sesi çıkmıyo zaten onları umursamıyorum ama huzursuzum nerde bıraktım acaba dıorum..derken tuba nın elınde bı mama buluyorum tuba daha 6 7 yaşındaymış guya hemen kapıp koşuyorumama bı bakıyorumoda buyukler için çilekli muzlu bi mama...beynımden vuruldum..ismetın çıglıkları odada yankılanıyo..anneme yalvarıyorum amam bul ...annem boş gözlerelebişi yapmıyo..uyandıgımda ense köküm ağrıyodu yastıgım salyalarım akmış ıslanmıştı..allahım ....kabuş ne fena....allah ferah ruyalarla feraha cıkarsın..
Bizim doktorumuz erkek bebekler için kanguruyu pek onaylamadıgını söyledi baskı yaptığı için canım onun için kullanmıyoruz biz...kızlar aranızda kanguru kullananan var mı?havalar güsel olursa kanguruya koyar gezerim diye düşünüyrum ya arabayla zor oluyor çünkü
allahım nazardan saklasın bu yakışıklıyıgünaydın teyzoşlarrr
[/IMG][/URL]
umutcum allah hayra çıkarsın rüyanı , sen çok iyi bir annesin bak rüyanda bile ismet paşaya mama bulmak için ordan oraya koşuyosun...inşallah sünnet işi de sağ salim hallolur .
biraz önce dün doğum yapan arkadaşımı aradım onlarda toprağı sünnet ettirdiler bugün kuzucuk mıyırdanıyomuş...ama ne güzel ilerde bu tramva yı yaşamıyacak biz babamızı ikna edememiştik doğduğunda kestirmek için
nuraycım babana geçmiş olsun ...kuzununda tahliller temiz çıkar inşallah.
bende sabah denizin doktorunu aradım denizin nezlesi için bi şurup verdi annemlere sööledim alıp içircekler iyi gelir inşallah kuzuma
Deryacım bende düşünüyom. Kolları omuzum zaten çok kötü kulunçlarım. Tutmaktanssa, kanguru daha iyi olur diye düşünüyom. Varsa kullanan tavsiyelerinizi bekiyoruz......
Ayrıca ne zamana kadar kullanabiliriz acaba? Bazılarını görüyorum çok küçük olan bebekleri bile koymuşlar, biz gene şimdi bile incilir bi yeri diye düşünüyoz... Artık havalar ısınıyo ama , şimdi daha iyi kullanılır..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?