Doğum yapmış olan anneler buraya....

Kızlar menenjit aşısını sormuştum ama görmediniz galiba bilen varmı?Aşı programında varmı yani?

ya kızlar sizin çocuklarda çığlık atıyormu devamlı benim kız arada bir başlıyor bağırmaya kulaklarımızın zarı patlıyor heleki bazen gecenin 1-2 sinde başlıyor kucağa alıp dikkatini dağırmazsak devam ediyor çığlıklara bağırdıkça kendi sesi hoşuna gidiyor galiba tavana baka baka heyecanlanıyor bağırıyor meleklere bakar derlerya arada sanki birilerine bişii anlatıyor gözleri ile dolanıyor tavanı sağa sola ellerini uzatıyor falan korkmaya başladım bu zillidenkaydirigubbakcemile3

Menenjit aşısının kaç doz yapılacağı, başlangıç yaşına göre değişir. Eğer, bebeğe karma aşıyla birlikte 2 aylıkken menenjit aşısı da başlanırsa, ilk 6 ayda 3 doz, 1 yıl sonra da tekrar dozu olarak toplam 4 doz yapılır. Eğer, 6-12 ay arası başlanırsa, önce 2 doz, sonraki yıl da hatırlatma dozu olarak toplam 3 doz olacaktır. Eğer ilk 1 yaş içinde yapılmazsa, 1 yaş sonrası tek bir doz yeterli olacaktır.

Sağlık Bakanlığı’nın uyguladığı aşılar dışında kalan aşılar hangileridir?Uygulama şemaları nasıldır?Bir yaşına kadar olan bebeklere Sağlık Ocaklarında uygulanan aşılara ilaveten Menenjit Aşısı (Haemophilus influenzae tip b aşısı) uygulanmalıdır. Menenjit aşısı karma (DTB) ve çocuk felci aşıları ile eş zamanlı olarak 2., 4. ve 6. aylarda üç doz ve 18. ayda tekrar doz olarak önerilmektedir. Ancak Sağlık Bakanlığı aşı şemasına uygun olarak 2., 3. ve 4. aylarda üç doz ve 18. ayda güçlendirme dozu şeklinde de uygulanabilir. Eğer bebek 6 aylık olduktan sonra menenjit aşısına başlanırsa, 1 veya 2 ay ara ile iki doz ve 18. ayda güçlendirme dozu olarak uygulanır.
Bebek 1 yaşını geçirdikten sonra menenjit aşısına başlanırsa tek doz olarak uygulanmalıdır. Menenjit aşısının 5 yaşından büyük çocuklara rutin olarak uygulanması önerilmemektedir.

Hicran nasıl bir hesap yaptın öyle yaaa valla:bbo:
Betül allah nazardan saklasın Aslanı maşallah

niyeki gııııı yanlışmı hesaplamışım kafadan yaptım ama hesap yapmaya yapmaya beynim tembelleşmiş olabülüüüü dur bi bakayım benim böle tikimde vardı hesaplamam lazım şincikkk:roflol:

Kızlar yemekteyize bakıyormusunuz?
Prens erkan var bugün. Valla iyi oluyo, bende değişik şeyler öğreniyom seyrederken bazen :dance:

Evt canım bakıyoruz,söylediğin iyi oldu açayım televizyonu...
Bu arada nuraycımm benim fotolarda alıntı yapmışsın editlersen sevinirim...

Çok hoş ya...yalnız yemekleri eşinin tabağına satarken yakalanmayın sonra..kaydirigubbakcemile3
Evt canım,yazın gitmeyin büşra mahvolur sonra..

Bern çıkıyorum.Hoşçakalın..

Son düzenleme:
Kızlar menenjit aşısını sormuştum ama görmediniz galiba bilen varmı?Aşı programında varmı yani?

duygucum ben de bilmiyordum şimdi senin için baktım burda açıklamışlar iyiki sormuşsun canım

Aşı Danışma Merkezi

bu arada uzun zamandır sana rep vermek için uğraşıyorum hala verdirtmiyor ya neden bi türlü anlamadım

Yok kız o anlamda değil maşallah nasıl hesap yaptın öyle kafadan diye dedimdikaydirigubbakcemile3
pnömokok menenjit aşısını da içeriyor bildiğim kadarıyla..
dr. öyle bilgi vermişti bana...

AA öylemi sağol Mervecim bize hiçbirşey söylemedi doktor bu konuda bende sorayım bari..

aslanıma maşallah kuzuma nazar değmesin emiii

sağol fatma duygu şu an bişi yok ama ben çıkıyorum evden mahallede kimsede yok apartman da 3 kişiyik baktım geldim kimse kalmamış bende çıkıyorum bişi olmaz Allah bilir bilinmez ama dikkatli olun dediler ben gelirim aççık tedirginliğim geçince

oyy yerim ben onu cooll erkekim benimmm
Damadım demek ıstedın herhall.. :jeyyar: kaydirigubbakcemile3
betül eda maşallah kuzulara çok şekerler ya

Hicran nasıl bir hesap yaptın öyle yaaa valla:bbo:
Betül allah nazardan saklasın Aslanı maşallah
Tesekkur ederım arkadaslar saolun..
Tesekkur ederım canım :)
Bu arada mama ancak ıcılecegı zaman hazırlanıyor..
Bende cantamda gezdırıyorum dısarı cıkınca emzırecemecegım durumlar oldugunda verıyorum..
Çoğu zaman cantamda yanı Aslanın cantasında ıkı bıberon olur bırı bos bırı toz mama dolu.. yanı olması gereken olcekle.. .sadece verecegım zaman ıcıne ılık kaynamıs su koyuyorum calkalyaıp verıyorum cok pratık oluyor bunu da yenı yapmaya basladım... :)

aayyy atmaz mıııı suan bıle atıyor meselaaaa... :bbo:
çığlık atmayı yenı ogrendıler heralde deneme yapıyorlar sureklııı... delikafadulden

Ayy benım esımde aynııı yaaa sureklı hesaplıyor.. aklından bırsey gecsın hemen ya kafadan ya cep telefonunu cıkarıp baslıyor carpmaya bolmeyee.... :roflol:
Muhasipler nolcakkk... kaydirigubbakcemile3

Sağol Fatmacım canım benim vermiş kadar oldun aynı durumu bende yaşıyorum anlamıyorum günde iki tane rep verince hakkınız dolmuştur diyor ama kk kurallarında 10 kişiye verebilirsiniz diyor ben çözemedim bu işiMesela şimdi Hicrancığıma ve sabahki güzel kuzunun fotoğrafı için sana repi iade yapmaya çalışıyorum bende ama 24 saat içinde çok verdin bir dinlen diyor bakalım bekliyoruz..:bbo:
valla listede görmedim ama ismi farklı olabilirr
Sağol şekercim.
Tekrar Allaha emanet olun canımcım

Son düzenleme:
Yok kız o anlamda değil maşallah nasıl hesap yaptın öyle kafadan diye dedimdikaydirigubbakcemile3

AA öylemi sağol Mervecim bize hiçbirşey söylemedi doktor bu konuda bende sorayım bari..

evet duygucum menejit, zatürre bi de bi hastalık daha saymıştı, bunlardan koruyacak bi alı demişti fisfisfis
ayrıca bir aşı daha mı var acaba? menenjit aşısı diye.. CADIARZU

UMUT ben Antepli değilim ki, eşim Antepli yerimseniben
nüfus cüzdanımda Antep yazıyo ama :asigim:
yine de oralardan , havasından suyundan kebabından bişeyler bulaşmış olabilir tabiii bana da kaydirigubbakcemile3

Betüllllll:1shok:;
nasıl silcemmmmmm?

aslanıma maşallah kuzuma nazar değmesin emiii

Teşekkur ederız tiyzesiii :) senın tatlı guluslu beyfendıye de masallahhh :)

Betüllllll:1shok:;
nasıl silcemmmmmm?

Noldu canım nıye oyle yaptın gozlerını .. kaydirigubbakcemile3

Benım koydugum resımlerını alıntı yaptıgın yazına gelıp sag altındakı edıt butonuna basıp mesajın ıcınde bulunan uzunca lınklerı sılıceksın canım :a015: (url ıle baslayıp bıten)

ayyy betüüşşşş çok tatlı çıkmış oğluşunnnn biberonla yerlerken bayılıyom bendeeee:)aynı şekilde tunahanında bi foğtarafı var rep veremedim betüşş ne edemmm

ayyy betüüşşşş çok tatlı çıkmış oğluşunnnn biberonla yerlerken bayılıyom bendeeee:)aynı şekilde tunahanında bi foğtarafı var rep veremedim betüşş ne edemmm

Canım benım rep ıcın koymadım kı gızz.. kaydirigubbakcemile3

Sende koy da bakalım tosuncagıza.. bu arada ıyı ınsan lafın ustune gelırmıs.. sımdı msn e bakmıstım ordamısın dıye ama dedıım yok sımdıye cıkmıs olması lazım ısten..
evdemısın ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…