Doğum yapmış olan anneler buraya....

Gunaydın...
Burada hava aksam olmus gıbı karanlık ve yagmurlu...
Az önce doktordan geldık... boyumuz kılomuz saglıgımız cok ıyı masallahhh..
Meyve püreleri ve yoğurda baslayabılcegımı soyledı doktorumuz.. yıne pastorize yogurttan kendın mayalarsın dedı.. meyvelı vs ... 2 nısanda bır lıste cıkarıp verıcek ek gıda ıcın..
Rota asımızı olduk.. agrı ates yapmazmıs Allahtan.. bızım boyle.. :)
Hepiniz de ıyısınızdır umarım arkadaslar..

Son düzenleme:

maşaAllah Emre' ye
mamalara da başlıyo demek abi olmuş artık cokacimcoook ayyyyyy yerim onun tombiş yanaklarını... rota hiç yan etki yapmamıştı bizde de.. geçmiş olsun a.s.

geçmiş olsun aşımızı olmuşuz kaydirigubbakcemile2

maşaAllah Emre' ye
mamalara da başlıyo demek abi olmuş artık cokacimcoook ayyyyyy yerim onun tombiş yanaklarını... rota hiç yan etki yapmamıştı bizde de.. geçmiş olsun a.s.

Tesekkur ederız teyzesiii :)
Vallahı buyuyoruz da haberımız yook.. kaydirigubbakcemile3
Doktor onden yogurt ve meyve püreleri ile basla dedı 2 nısanda ek gıdaya lısteyle gecerız dedı..
Aslında ılk meyve sularıyla basla sadece dedı ama ben zaten vermıstım meyve sularını dedım.. kaydirigubbakcemile3

sen yoğurt yapıyormuydun canım ?

yapmadım hiç, ama süt parmağın sıcaklığına dayanabilecek ısıya gelince mayanı katıp karıştırıyorsun sonra da 4-5 saat bekliyor, yoğurdun hazır cokacimcoook afiyet olsun...
meyveli olsun istersen dipten meyve püresi üzerine yoğurdu mayalayabilirsin.. ben bunu da denemedim ama kaydirigubbakcemile3 güzel oluyormuş..doğal meyveli yoğurt..

evet cancan merviş..böyle güzel bi milletiz işte..anadolu bu...bin çeşit milleti,ırkı,mezhebi özünde eritmiş,osmanlı gibi dünya tarihine mührünü basmış geçmişin soyuyuz..şimdi başını ört yada aç diyenler zerre kadar geçmişimizden feyz alabilseydi,osmanlıyı osmanlı yapanın her işgal ettiği hükmen aldığı topraklardaki halklara hiçbir zulüm ve dayatma uygulamadığını bilirdi...annem arnavut göçmeni demiştim..priştineden şimdiki kosovadan gelmişler..onlar zaten musluman olan turklerdenmiş..ama oraya ilk islamı götürenlerin bugun elazığda,tuncelide,kırklarelinde nice yerinde yatan alperenler,alevi ve bektaşiler oldgunu annanem anlatırdı..şimdiyse bu alevideler,siyasi çıkarlara alet olmuş,deil islamı yaymak yaşatmak çoğuzaman bilmeyen,ve neredeyse islam dışı kalmamışmıdır..ben her iki ucuda görmüş biri olarak bunlardan cok rahatsız olmuşumdur..dini siyasete,yaşama alet etmek......buyuzdende nazarımda,x parti kapanın diyor yada x parti alevileri tutuyor falan filan........bu topraklarda onca gelenek varken,onca adet görenek varken bunları bir güzellik olarak yaşatmak varken alet etmek neden...türklerin bilinen en eski tarihinden beri anadoluda kendi yorumunu almış alevi geleneği özellikle gelenek diyorum ben aleviliği mezhep olarak görmüyorum çünki neden insanlara bir din yada dinin ayrımcı bir kolu gibi lanse ettirilmeye çalışılmış..hepsi tamamen bölücülük..siyasi çıkarlara alet edilmiş insanlar..boylece bızı bız yapana en büyük darbeyı vuruyolar işte........beni bikaçgün dahi olsa ermeni birteyze emzirmiş...şimdi ben ona gavur diyebilirmiyim................

Son düzenleme:
merve allah rahmet eylesin..babacığın yattıkça onun mukaddes emanetini allah korusun..ne mutlu onaki pırılpırıl yüreği olan bir yavrusu var..allah sana ve sevdiklerine uzun sağlıklı ömür nasip etsin....

Amin çok teşekkür ederim sabah sabah duygulandırdın beni, zaten gökyüzü de ağlıyoo ..
benim için gerçek manada yürekli ve kalbinde de azıcık da olsa merhamet duygusu barırdıran herkes çok değerlidir.. Allah merhametsiz, kötü insanlardan korusun hepimizi :Saruboceq:

bugun istanbul çook kasvetli...onkasım havası var....kuzum uyudu.....her halimiz bi delidumrul kıvamında..acıkmamız ani ve şiddetli,uykumuz son demine artık bayılmak dıyorum ona uyumak deil,uyumamak için mücadel halindeyiz..oyle saat tutup yemek yedırmeye kalsam aç kalır..çünki bi günü bigününe bi saati bi ssatine uymaz..allah sağlık versin..anası kılıklı denyooğlum benim:)

Kırmızı huni.....kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
Bu arada benım ıkı buyuk abımde ılahıyat mezunu..
Bırı yönetmen, diğeri reklam müdürü.. ve dış gorunuslerı ıle hıc alakaları yok okudukları bolumun..
Ama temelden boyle yetıstık cok sukur kı.. benımde gorunusum ıcımı bellı etmez belkı ama.. için dışa dönmesi dışın içe dönmesinden daha kolaydır elbet..
Allah imanımızdan olmaya ızın vermesınde gerısı gelır inş..

amin mervecim.amin amin amin...şunuda biliyosun elbet ama sana tekrar demek ısterım,henuz yaşarken yavrusuna sahıp çıkmayan babalarda var...yani babasızlık bu dünyadan gitmekle olmuyo...senin babasız hiç kalmadıgın herhalınden belli oluyo........ne mutlu.

Tamam canım deneyecegım bakalım olur ınsallah tesekkurler..

haklısın canım...ben de hep kötünün de kötüsü var elbet diye
düşürüm kaybettiğimden beri...mesela henüz bebekken anasız babasız kalmış, ileride ana babasının yüzünü dahi hatırlamayacak olanlara göre oldukça şanslıyım..ne yapalım :çok üzgünüm: kader ne günler gösterecek daha bakalım .. evlatlarımız analı babalı, şanslı bi ömür sürerler inşAllah..

arzucum yeni evin hayırlı,bereketli olur inşallah..kolaylıkla taşınır,çarçabuk yerleşirsin umarım....

inşaalah umutum sağol iyi dileklerin için a.s.

mervecim mekanı cennet olsun başın sağolsun canım :1hug:

yoğurdu az kaldı mayalıcam bende üşengeçliğim geçerse -tatlicadiarzu-şu an babmix yiyos ya bakalım:sm_confused:

alalhım sen büyüksün sen kadirsin önce akıl sağlığı ver sonra vücut sağlığı inanın haberi okuyunca öğle içim acıdıkı bunu ne aanlatabilrim nede kelimelere dökebilrim, kadın 33 günlük bebeğini, şehit ediyorum diye öldürmüş sonra eşini uyandırmış, bişey söyliycem ama kızmayacaksın demiş eşide kızmıycam demiş git odaya demiş eşi bebeğinin ölü bedenini bulmuş ben çok üzüldüm çokkkkkk kızlar allaahhhh ömür boyunca bizlere bbebeğimizi koruma gücü versin sağlık versini , dünya derdine öyle çok kaptırıyoruzki kendimizi sanki tek dertli bizlermişiz gibi bir lokma ekmek bir lokma mutluluk nerde olsa bululunur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…