Doğumdan sonra hayatının değiştiğini düşünenler ve eski hayatını özleyenler buraya.

arkadaşlar yapmayın böyle şükredin ki rabbim sizlere evlat nasip etti.çocuğu olmayanları, olsun diye gitmedik hastahane bırakmayanları düşünün(.bende bunlardan biriyim) benim de kızım huysuzluk yapıyor ama dayanıyorum kızmamaya çalışıyorum çok uğraştım bir bebeğim olsun diye allahım sonunda verdi.bol bol sevin bebeklerinizi bu günler geçecek belkide arıcaksınız bu günlerini.

anne olmak zor hemde çok zor ama o çocuk sevgisi olmasa bakılmaz başkası bizi sabaha kadar uyutmasa neler yaparız dışarıya çıkmamızı engellese kimseye bu hakkı vermeYiz değil mi
benim kızım 32 haftalık doğdu kordan dolanması vardı ve heran bişey olma riski ile bekledik ama gelişimi için 32. haftayı beklemek zorundaytık
şimdi kızım 5 aylık ama 3 aylık bebek gb ve ben 7 aydır evdeyim bulunduğum yer köy eşimi tayini nedeni ile burda kalmak zorundayım çalışan biri için bu kadar evde durmak arkadaş komşu akraba hiç biri yokken o kadar zorki yine yavrum için diyorum sıkıyrm dişimi ama sinirlerim çok yıprandı sabırlı biri iken sabırsız oldum ÇOK ZORMUŞ ANNE OLMAK

ya ben de 2008 de evlendim eşimin ailesi ile kaldım ii insanlar bir şey demiorum ama o kadar farklıyızki beni kendilerine benzetmeye çalıştılar hep onlar doğru ben cahil küçük bi kız çocuğuyum onların gözünde neyse eşimi kandırdım kendi evimize çıktık ama kaynanamın karşı apartmanında bebeğim 8 aylık şuan daral geldi ölüorum çocuumun her yediğine uykularına müdahale edior uyutacağım çocuu alıor benden uykusu yok bunun cin gibi dior ben hiç bir yere gitmiorum eve hapsoldum kaldım herşey kızım için okulumu bıraktım mezuniyetime 1 dönem kalmıştı ama güvenemedim kimseye bana yabani dedi yaaaa yabaniyim varmı kızımı en az kusurla büyütmek istiyorum zaten hergün parka götürüorum hava aldırıorum alanyaya tatile gittik havuzda yüzdü eskişehire anneannesine gittik çoruma büyük babaanneye gittik ama yatılı gidiyorum sorun olmuor ama gezmelik olunca uyutturmuolar ya sonra tüm akşam ve gecem onla uğraşmakla geçior kızım çok düzenli en ufak bir hatada resmen benden intikam alıor. bende taşınmak istiyorum uzaklara gitmek istiyorum ya 8 ay oldu hergün çatkapı sabah akşam farketmior kendisi ne zaman uygunsa mama yediriorum ilgisini çekior sonra kızım yemior haliyle e bu çocuk aç deilki dior nefret ediorum çok kızgınım çok pişmanım yaaaaaaaaaa bu evi kabul etmekle hata ettim çooooooooook uzaklara gitmem lazımdı birde bana geçen görmemişin çocuu olumuş dedi ayıp yaaaaaaa oğlunun çocuu o ona ii bakmamız üstüne titrememmiz den mutlu olmalı dioki geçen evime telefon etmiş eşimle konuşmuş sonra eşim sinirle teli bana verdi baktım ağlıo üzüldüm valla ama sebebine gelince neymiş o hiç ilgilenmiomuş ya başta kaç kere verdim beğenmedim bakışını dikkatsiz ya düzensiz kurallar var ya ben ki okulumu bırakmışsam o sosyal hayatı bırakıp eve kapanmışsam saçımı tarayacak vaktim yoksa bana kimse laf edemez ağlıo dediki neymiş KIZIMA BİR ŞEY OLSA BEN BİRŞEY YAPMAZMIŞIM O CANINI VERİRMİŞ bu ne demek yaaaaaaa o kızı ben doğurdum eşim aldır dediği halde erken dediği halde ben boşan benden o zaman doğuracağım dedim bana kimse laf edemez ya o çocuk için özürlü dediler herşei dediler ama ben ağladım üzüldüm o yoktur öle bişi bölemi teselli eidosun doumuna 2 gün kala olan hamile gelinini....kızlar ben mi çok kötü bir insanım yemin ederim bunalımdayım fena bunalımdayım babamla annemde boşandı annemde yeniden evlendi fakat eşim kocasını beğenmedi görüştürmüor beni.dur bir de şunu anlatayım geçen kaynanam aradı evimi açtım kaynanamın eltisi dedi napıosun temizlik yaptım çok yoruldum yatıorum dedim hadi kızı al gel dedi gelemem yenge çok yorgunum dedim o zaman görümcemi göndercekmiş kızı ona vercekmişim onlarda sevecekmiş orda öyle veremem dedim niyeeeeeeeeeee dedi gıcık annesi burda çocuk oraya gidermi dedim 8 aylık ya saat 6 olmuş 7 de yatacak kızım hey allam ya sonra siz buyrun dedim yok iş yapmışsın dedi tamam dedi kapadı dünde kaynanam aradı o gün nie göndermedin kızı dedi anne öyle bebek gönderilirmi bir yere dedim burası bitrr yermi dedi babaannesinin evi dedi ya anne kızın dili yok dedi size anlatamaz derdini dedim 1 saat sonra uyuyacaktı zaten dedim sonra bir iki bişi daha dedi ben koptum ya anne kızma ama sen çocuunu öle gönderdinmi ya dedim. mantığa bak bu ne demek seni sallamıorum ama kızı gönder göndermiorum efendim göndermiorum benle inatlaştıın sürece hiç göndermicem...ve de getirmicem...bak gene ağlıorum ya

Benimde bebeğim bir haftalık oldu.aslında problemim bebeğimle değil.yani daha yeni olduğu için pek anlayamadım.ama eşimin tayini çıktı.bu beni çok bunalıma soktu.o yokken ne yapıcam.ondan ayrı kalmak istemiyorum.ama benide şimdi götüremiyor yanında.lojman çıkmazsada kayınvalidemle kalıcakmışım.onuda hiç istemiyorum.çünkü çok fazla hizmet istiyolar.birde kalabalık sülaleri.gelen giden bitmez.eminim çocuğumuda alıcalar benden bakıcaz diye sen iş yap yemek yap dicekler.hepsinide geçtim hadi sabır der katlanırım eşimede bir şey olucak oralarda diye korkuyorum.çok zor günler geçiriyorum.eşimlede paylaşamıyorum.saatlerce ağlıyorum.zaten sütümde az.üstesinden gelemiyorum,sakin olamıyorum.Onu çok özlücem özledikçe kendime zarar vericem ağlayıp sızlanıp.keşke yanında olabilsem.ama gideceği yerde hastane bile yok.Allahım sen yardımcımız ol((

15 gunluk annemyim sukur kizim oldu sag selamet evimize huzur getirdi.evet eski yasantim devam edemicek ama budemek degil ki hayattan uzaklasiyorum yanlizca cok gezen biri olrak simdi artik 2 kisilik geziyor olucaz .ben bu bebek isini cok sevdim 5 tane olsun istiyorum esim dunden razi zaten ...annelik elette zor yeni bi can yetisiyor fakat en gzel seyiymiste
bizimki aglamaya basladi ozledi tabi beni

Son düzenleme:
arkaşlar merhaba ben aranıza yeni katıldım.doğumla ilğili kaygılarım var acaba epidural doğum yapan varmı aranızda yanıtlarsanız çok sevinirim:)

Son düzenleme:
Anneler yazmış en ufak şeyden kavga çıkarıyorum diye eşinizde sizle cevap verip kavga ediyor mu yoksa sadece sizlemi bitiyo iş?????
Benimde kızım doğalı 2 ay oldu öğretmenim yaz tatilinden sonra çalışmaya başlayacağım ama bu 2 ay çokzor geçti kızım allaha şükür çok problemli değil ama gündüzleri hiç uyumuyo bütün gün çocukla ilgilenince ve günlerce evden çıkmayınca en ufak konuda kavga çıkıyo bağırış çağırış... Eskiden sigara içerdim hamilelikten önce şimdi içmemeye çalışıyorum ama kavga sırasında o kadarsinirleniyorum ki bir keresinde kendime tokat attım çok moralim bozuluyo niye eşimle konuşamıyoruz...
Sonrada ben ne biçim anneyim kızımı eşime vermeye çalışıyorum diye vicdan azabı duyuyorum yüzüne bakamıyorum
eşimi artık daha az sevmeye başladım onunla hiçbirşey yapmak istemiyor canım gülmek bile istemiyorum çok mutsuzum....

off ben de hayatimin degistigini ve bir daha eskisi gibi olmayacagini biliyorum.uykusuzluk mahvediyor insani.bi de cocuk huysuzlasinca cildiriyor insan,ben daha yeni anneyim sanirim alisamadim bu duruma.40miz da cikmadi disari da cikaramiyorum bebegimi.yalnizca balkonla yetiniyoruz.disari filan ciksak bellki duzelirim evde olmak insanin canini sikiyor.ayrica bebisimi kimseye emanet edip de biyere gidemiyorum.kayinvalidem var ama o da cocugun psikolojisini bozuyor resmen.kucagina aliyor her agladiginda,salliyor,emzik veriyor.sonrasinda da bas edemiyorum,kucak istiyor. falan filan.ne olucak benim bu halim?

arkadaşlar biraz sabır. inanın o günlerde geçicek. benim 4 yaşında bi oğlum var evlendim ve bebeğim oldu hepsi aniden oldu alışamadım. ve çalışan bi bayandım. öğrencilik çalışma hayatı hep dışarda oldum. evde durmadım.tabi çocuk eve bağlayınca bunalıma giriyorsun. ama oğlumu herşeyden çok seviyodum. eşimle de sorunlar yaşadık 1 yıl böyle sürdü sonra büyüdü tabi daha rahat ettim. şimdi çok daha rahatım eski formuma kavuştum . asla çocuk istemeyen ben şimdi yeniden hamileyim. ama bu defa daha bilinçli ve hazırlıklıyım.size tavsiyem biraz sabır hepsi geçicek

ayrıca eşinizle aranızda düzeliyo, çocuğunuza ve yeni hayatınızada alışıyorsunuz ve onsuz hayatın anlamı kalmıyo bunu zamanla sizde göreceksiniz.

yazını hayretler içerisinde okudum üzülerek sana ne desem bilemiyorum acilen tedavi görmen lazım benimde 1 yaşında bir kızım var üstelik bende çalışıyorum ama çocuk büyütmek bu kadar kötü birşey değil onun bir gülüşü herşey değer bir gözyaşı içimi yakar . Allah seni ve senin gibi düşünenlerin yardımcısı olsun.....

bence bu arkadas baby blue die bilinen bir sendorma yakalanmis turkcesi nedir bilmiyorum ama depresyon surekli bebegini suclama seklinde aciklayabilirim.. bazi kadinlarda oluyor... kimbilir neler yasadi daha onceki yasantisindan cok fazla odun verdi belki yargilamak bize dusmuyor sadece duygularini yazmis umarim bir an once duzelirsin.. bence bir uzmandan yardim alabilirsin depresyondan cikaricak bitkisel bazli ilaclar veriyorlar bazen..

ben hernekadar eskı hayatımı özledım demek ıstesemde dıyemıyorum bole bırseyı düşünyo olmak bıle benı cok üzüyo sonucta ben ıstedım yaptım benım canımın parcası artık hayatımızda oda var ve onunla beraber mutlu olacagımız seylerı dusunmeye basladık onun bana gülmesını hergun yenı bırseylerın gelışmesı benı mutlu edıyo ve eskı gunlerde cok daha ıyıdım demıyorum diyemiyorum dememde

eski hayatımı hiç özlemedim bunda çok ama çok samimiyim çünkü hayatımın anlamına kavuştum.keşke daha önce yapsaymışım dünyalar güzeli meleğimi hayat onunla güzel her ne kadar yorulsam kendime vakit ayıramasam da.

Kizimi cok seviyorum ama kucaga alistirdilar 4 aydir sabahlara kadar kucakta gezdiriyorum ve artik bittim zaten badecigim sisti bagisikligim felan coktu soyle iki saat bakacak biri olsada uyusam die dua ediyrum artik

doğumdan sonra illaki hayat inanılmaz değişiyor ve bir daha eskiye dönüş olmayacak şekilde değişiyor. bizim kızımız henüz 68 günlük, kısa süreli bir lohusalık bunalımı, annelik hüznü geçirdim ve şimdi o günleri hatırladıkça bebeğimin o ilk zamanlarını kaçırdığım için üzülüyorum. ne anlamsızmış ama işte ilk çocuk olunca insan sudan çıkmış balık gibi oluyor. en azından ben öyle oldum.

isteyerek bir canlıyı dünyaya getirmişsek, eski hayatı özlememek lazım, o miniciklerle nasıl daha iyi vakit geçirebiliriz, onları nasıl daha iyi yetiştirebiliriz bunun üzerinde kafa yormaya çalışmak lazım. o meleklerin biz annelerine ihtiyaçları var neticede.

yani ben bebekten önce saçına sürekli fön çeken, şıkır şıkır giyinen süslenen püslenen biriydim :))) şimdi bırakın fön çekmeyi saçımı açmıyorum bile. sürekli tokayla topluyorum. kızımı süslüyorum püslüyorum :)) ayrıca kızım olduğu için çok mutluyum :)

bravo canım.benım duygularımı da aktarmışsın.sonuçta o melekleri dünyaya biz istediğimiz için kendiş egomuz için annelik duygumuzu tatmın için dünyaya getirdik.sen yedırırsen doyan sen temizlerse temizlenen sen seversen mutlu olan bize muhtaç varlıklar.
benım hayatım değişmedi dıyen çıkamaz asla.hepimizin hayattı bırdaha eskıye dönemeycek şekılde değişti.ama o arkadşı da anlamaya çalışıyorum.hemen hepimizkısa surelı de olsa lohusalık depresyonu yaşamışızdır.ama 3 gün ama 20 gun.sanırım onun ki uzun surerek cıddı boyut kazanmış.allah korusun bu sebepten kendini çocuğunu öldürenleri okuyoruz gazetelerde:gitme:
30 yaşında anne oldum.karı koca hayattakı en buyuk pişmanlığımız daha genç yaşta anne baba olmamak.10 gun sonra iş başı yapıp 14 ay sonra ilk kez kızımdan ayrılıcam.ben de senın gıbı sıkıntıdan evde fön çeken 15 gun de bır manıkur pedıkur yaptırıp gezınen kokoş bı tıptım.kızım şimdi 14 aylık yenı yenı eskı halıme dönuyırum.ama ilk başlarda helekı ilk 3 ay hayat kabus gibi geliyor ınsana
sabır kızlar sonrası dunyalara bedel.acıyan göğüsler de geçicek uykusun gecelerde.zemuszemus

resmen ben aynılarını yasıyordum bunların uzulme hıc bosuna yaaa yavas yavas hersey duzene gırıcektır

Topiğin neredeyse tamamını okudum. Tabi burada yazan arkadaşlar bunları yaşarken ben bekardım ve birgün bunların aynısını yaşayacağım aklımın ucundan bile geçmezdi :) 7 aylık bir oğlum var ve benzer şeyleri şimdi ben yaşıyorum. merak ettiğim şey şu. burda yazan arkadaşların çocukları sanırım yaklaşık 4-5 yaşlarına gelmişlerdir. Hayatınızda neler değişti arkadaşlar? artık herşey daha mı kolay, depresif halleriniz son buldu mu? Ne bileyim merak ediyorum. Herşey eskiye döndü mü? Çünkü ben şu anda ilerde herşey daha güzel daha keyifli olacak diye umud ediyorum Öyle mi gerçekten?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…