Doktor beni odasından kovdu

Hiç tartışılmaz direk gerekli yere bildirmek lazıım
Çok geçmiş olsun

Eşiniz sabırlı bir insanmış gerçekten

Boşverin ya çok cahil buradaki bazı insanlar. Anlama imkanları yok. Zaten kaçabilen doktorların hepsi kaçtı ve kaçmakta. Kalan kırık döküklerle idare etsinler, müstehak.

Siz duymadiniz diye mümkün değil mi oluyor ..herkes ne kadar bilmiş hayret ediyorum...her insanın anatomisi farklıdır böyle ezbere giden doktorlar Türkiye'de çok var malesef....kulak yolu genelde 2.5 cm diye öğrenirler ama kadınını 1.5 dur mesela ...kir veya mantar birikmistir ve serçe parmağının basinciyla gayet delinebilir... tıp sanıldığı kadar ilerlemedi , bir çok boşluk varken insanların bilmiş tavirlari beni hayrete düşürüyor....konu sahibi Rabbim şifa versin..zor zamanınızda eşinizin yanınızda olması da çok hoş bir davranış, doktor istemezse siz dışarda bekleyin diyebilir 2 saniyesini almaz.

Bir hekim olarak da hasta olarak da memnun değilim. Yalnız burada sistemin sorunlarını doktora kesemezsiniz. Hekimler kaç ay grev yaptı. Bu sistemde hekimlerin verimli çalışamadığına, hastaların hak ettikleri tedaviyi almadığına dair. Ama o zaman nankör bunlar deyip destek vermeyen bir zümre hekimlerin mücadele verdiği her konunun suçlusu olarak hekimi görüyor.

Mesela hekim hasta bakarken yeterli tedavi süresi ve imkan istiyor. Ona vay nankör diyen tek derdi para sanan hasta hekimden yeterli ilgi görmediğinde yine hekimi suçluyor. Yani hekim de hasta da bu sistemin içinde aynı sorunlardan şikayetçi. Ama birisi bunu dile getirip sistemi eleştirdiğinde de veya sistem ne gerektiriyorsa o kadarını yapabildiğinde de diğeri tarafından suçlanıyor.

Yine diyorum siz kişisel bir olay yaşamışsınız. Hata sizde veya doktorda. Kişisel bir olaydan tüm meslek grubunu kötülüyorsunuz.

Doktorun inanmamasina hak veriyorum. O kadar ne yaptiniz da kulağinizi bu hale getirmeyi başardınız adam boyle bir sebebi ilk kez duyuyodur diye dusunuyorum. Biz gayet kibardık doktor kendi kendine celallendi diyosaniz da şikayet olusturun burda bazı ayılar dayak hakedilir gibi şeyler yazmişlar insallah onlar veledlerini doğurup sağ sola bela olmalari için salmazlar

Ne farkeder ? O veya bu sebeple giriyor. Doktor, savcı, avukat veya başkası hiç kimse vatandaşla saygısız konuşma hakkına sahip değil. Doktor için sakıncası varsa yalnız girin lütfen diyebilir en fazla.
Girmemeli.Cocuk mu bu tek başına doktor odasına giremeyecek.Belki fiziksel bir özrü varsa derdini anlayamayacak o zaman girer.Ama böyle birşey de yok.Soylemesine ne gerek var.Gunde kac hasta görüyorlar.Niye tek tek söylesin.Durum belli.

Kendilerine herşeyi hak gören kişilerden de gina geldi .Sen herşeyi kafana göre yap,sonra karşıdaki de böyle davranınca hakkı yok de.O zaman doktorda o veya bu sebepten böyle davranmış.

Kimse inanmamış insanın eliyle kulak zarına zarar verebilcegini. Yaşamayınca inanılmaz bişey. Bende uyku haliyle parmagımı kulağıma nasıl soktuysam dehşet bi ağrıyla uyandım. Bi anda kulağım duymadı. Sanki bi kuyunun içinde gibiydim yanınmda konuşan insanın sesi derinden geliyodu. Kulak zarıma zarar vermişim ödem oluşmuş. Dışarı gelen kan yoktu ama içerde kan vardı. İşitme testi yapıldı sorun yok zamanla geri gelcek dedi doktor. Sessiz ortamda deniz dalgası gibi sesler geliyodu. 6 ay kadar oldu duymam bi sorun yok şükür. Ama bebeğim çıngırağını kulağımın dibinde sallıyorum mesela. Sağlam kulağım o tiz sesten rahatsız oluyor, diğer kulağım rahatsız olmuyor. Oda geçer heralde. Neyseki bana böyle hadsiz doktor denk gelmedi.

Neden hastane içindeki hasta haklarına şikayet etmediniz?

Hasta yakını dışarda bekleyebilir mi demek hır çıkarmasından daha kötü olmamalı hekim haksız.

Doktorlar ne vakalarla karşılaşıyor sorgulaması çok normal. kaldı ki burada sizin hakkınız için sorgulamis. bana ne deyip gecebilirdi. Teşekkür etmeniz gerekir. Sorgulama şekli doğru mu yanlış mı onu bilemeyiz, sadece sizin tarafinizdan dinledik.
Bu arada kulak zarınız delinmiş. ilçedeki hastaneden ne bekliyorsunuz ki. araştırma hastanesine falan gitmeniz gerekirdi. Bu tarz vakalarla araştırma hastaneleri daha çok karşılaşıyor. bu doktorun bilememesi normal. ilçedekine en fazla kulak iltihabı olan geliyordur ha tabi bilse daha iyi olurdu ama burası İsviçre değil yeri geliyor şehir merkezlerinde uzman doktor bulamıyoruz...

Ok

Ben de buna şahit oldum, zam haberi gelince bir anda doktorların şikayeti son buldu. Aslında hala şiddet gören birçok doktor vardır eminim ama para geldiği sürece diğer doktorlar umursamıyor belli ki.
bu olayin ustune bir psikiyatri hekimi odasinda dovuldu epey gundem oldu .sikayetleri takip etmiyor olabilirsiniz ama en azindan para geldi sustular gibi cirkin ithamlarda bulunmayin

Yo, benim babamı aynı hastalıkta ilçe doktoru gayet tedavi etmişti.

bu olayin ustune bir psikiyatri hekimi odasinda dovuldu epey gundem oldu .sikayetleri takip etmiyor olabilirsiniz ama en azindan para geldi sustular gibi cirkin ithamlarda bulunmayin
Hanımefendi, sizinle aynı fikirde olmak zorunda değilim. Dayatıp durmayın şunu düşüneceksin diye. 1984 evreninde yaşamıyoruz sonuçta değil mi? Düşüncelerime de karışamazsınız. Maaş artırımı sonrası şiddete karşı çıkan Twitter'da gördüğüm fenomen doktorları artık göremez oldum, hatta Ekşi'de de başlık açılmıştı artık neden şiddet konusunda yazmiyorsunuz diye.

Sosyal medyada bir şey yazarken aptala açıklar gibi, 5 yaşında bir çocuğa yazar gibi her şeyi apaçık yazmak zorunda olmaktan yoruldum. Elbette birçok doktor bu şiddet konusunda gerçekten rahatsız hissediyordur ama diğer birçoğunun da zamlar sonrası sesini kestiğini gözlerimle gördüm. Siz ne derseniz deyin, ben ne gördüğümü biliyorum. O zaman bayağı şaşırmıştım, gerçekten şiddete karşı çıkan o kadar çok degilmis demek ki diye. Zaten Ekşi'de gördüğüm entry profili de şuydu: Biz şu kadar şiddet görüyoruz ama maaşımız şu diye. Ne yani, maaşın başbakan seviyesinde olsa şiddette uğraman normal mi! Elbette değil ama bazı kişiler şiddeti maaş artırımı için kullandılar. Bir mesleği yaparken şiddete uğrama ihtimalini maaş artınca protesto etmeyi bırakmak bana göre doğdu değil. Bu da bu konuda son yazım olsun. Küçük bir şey yazıyorum, sonrasında saçma sapan alıntı yapanlar yüzünden açıklama yapmak zorunda kalıyorum. Ben yetkili değilim, kanaat önderi değilim, insanların farklı görüşleri olabileceğine veya farklı deneyimleri olabileceği ihtimaline saygı duyun lütfen.

Şu kısmı yine çocuğa açıklar gibi açıklayacağım.Bu konudaki üyeye yaptığım asıl yorum ise doktor ile hasta arasında olması ile ilgisiz. Burada doktor haksız buldum, çünkü kadın kendisine kibar davranıp eşi için özür dilemiş. Bir daha bana gelme diye kadın alttan aldıkça ne diye üste çıkıyorsun? Ben doktor yerine kendimi koydum ve karşımdaki alttan alıyorsa böyle davranmazdım. İnsanları etiketliyorsunuz küçük bir yorum ile doktor düşmanı falan diye. Beni daha önce benzer şekilde odasından kovan doktoru odası kalabalıktı belki bunalmistir diye şikayet etmedim. Düşündüğünüz sekilde düşman olsaydım herhalde koşa koşa Cimer'e giderdim değil mi? İnsanlar bir meslekten diye niye düşman olsunlar bir grup insana? Bana o kötü davranan doktor karşılık birçok kibar doktora da denk geldim sonuçta.

Son düzenleme:
Şikayette bulunun böyle üslup tavır kabul edilemez.

eksi de acilan basligan ironi oldugunu da bilmiyorsunuz bir meslek grubu hakkinda ithamda bulunursaniz cevap verebilirim .cunku ben hala gundemimde hep goruyorum demek ki soylediginiz yanlis .uzun uzun yazmaya gerek yoktu aslinda doktor dusmani veya degil soyleminiz yanlisti

Ne ironisi ya , sizin işinize öyle gelmiş

Bana göre de sizin söyleminiz yanlış, inatlasalim mi yok benim dediğim doğrudur yok senin dediğin diye. Yukarıda da dedim burası 1984 evreni değil. Sizinle aynı fikirde olmak zorunda değilim. Fikrimi dile getiriyorum diye baskı yapamazsınız. Fikrimi söyledim, siz de fikrinizi söylediniz konu kapanmıştır. Sizi engelliyorum, inatçısınız belli ve su bayram günü tanımadığım rastgele, sinirleri bozuk bir insan yüzünden keyfimi bozmak istemiyorum iyi günler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…