tatlım seni anlıyorum.
tabii ki herkes doktor olamıyor, yıllarca okuyorlar, nöbetleri olsun, kimsenin daha okumayı beceremediği kelimelerle bu adamlar gece gündüz ter dökerek sınav kazanmaya çalışıyorlar. buraya kadar herşey normal.
zaten burada kimse doktorları küçümsemiyor.
zaten konunun açılma nedeni doktorların nasıl birileri oldukları değil, bu kızın hastalık boyutunda doktorla evlenmek istemesi.
yani doktorların da iyisi kötü vardır. hiç kimse mükemmel değil. doktorlara yapılan şiddeti zaten biliyoruz ve çok yanlış.
ancak konumuz değil.
Bir kişide gördüğünüzü tüm mesleğe mal etmek neden? Nasıl ki ankara insanı şöyle diyemeyiz orda bir insan cinsse, doktorlarda neden diyorsunuz? O zaman tüm mesleklere yapın bu negatif ayrımcılığı.
Ayrıca doktor hemşire takılmasını fantezik nedenlere bağlamanız komik. Yoktur demiyorum e o zaman tüm patronlara sekreter meraklısı diyelim?
Hemşire ve doktor kızı olarak dedikleriniz, dışarıya toplumun yansıttıkları ama öyle olmadığına emin olun kendilerine aynaya bakmaya zamanı olmuyor çoğunun
son paragrafi okumadiniz galiba. Her insan ayni degildir diye belirttim zaten. Sonunu okumadan saldirmak niye?
lütfen ezik meslek diyerek meslegimizi küçük düşürmeyin bizler olmasak haller ortada.Ben dert etmem ama hemşireler de var bu doktor takıntısı var bazılarında diyelim genelleme olmasın, lakin doktorların şu devirde hemşirelerle evlilik düşüneceğini sanmıyorum biraz ezik bir meslek artık sağlık mesleğe git ol bu kadar basit, kuzenim sınavdan sonra en kötü ihtimal sağlık meslek tutuyor falan diyor baya prestiji düştü, vazgeçsin bu takıntısından normal bir psikoloji değil bence arkadaşın bir psikoloğa gitsin diycem de onunla da evlenmek ister şimdi :)
Ben dert etmem ama hemşireler de var bu doktor takıntısı var bazılarında diyelim genelleme olmasın, lakin doktorların şu devirde hemşirelerle evlilik düşüneceğini sanmıyorum biraz ezik bir meslek artık sağlık mesleğe git ol bu kadar basit, kuzenim sınavdan sonra en kötü ihtimal sağlık meslek tutuyor falan diyor baya prestiji düştü, vazgeçsin bu takıntısından normal bir psikoloji değil bence arkadaşın bir psikoloğa gitsin diycem de onunla da evlenmek ister şimdi :)
lütfen ezik meslek diyerek meslegimizi küçük düşürmeyin bizler olmasak haller ortada.
Asıl siz bir mesleğe karşı saldırıyosunuz ve kötü imaj çizmek için uğraşıyor olmayasınız??
Bayan, sizin amaciniz uzum yemek degil de bagciyi dovmek galiba. Benim oyle bir niyetim yok. Niye bu kadar sinirlisiniz anlamiyorum. Birileri olumsuz yasadiklarini anlatmis ben de gorduklerimi anlattim. Bu platformda bu suc degildir herhalde diye dusunuyorum. Kimse sizin ailesine bir sey demedi ki benim ailemde dr var hemsire var diye giriyorsunuz lafa. Sizin gordugunuz profil farkli olabilir bizimki farkli. Ki herkes ayni degildir diye mandalina nickli arkadas da ben de söylüyoruz. Hatta humeyra da size bakiniz konumuz o degil diye size bizzat uyarida bulunuyor. Burda kimsenin amaci atismak degil ki. Varin siz hakli olun biz haksiz olalim. Bu da yazacagim son aciklamadir sizin icin.
Kuzenin yanılıyorBen dert etmem ama hemşireler de var bu doktor takıntısı var bazılarında diyelim genelleme olmasın, lakin doktorların şu devirde hemşirelerle evlilik düşüneceğini sanmıyorum biraz ezik bir meslek artık sağlık mesleğe git ol bu kadar basit, kuzenim sınavdan sonra en kötü ihtimal sağlık meslek tutuyor falan diyor baya prestiji düştü, vazgeçsin bu takıntısından normal bir psikoloji değil bence arkadaşın bir psikoloğa gitsin diycem de onunla da evlenmek ister şimdi :)
Konu doktor takintisi ve bende bi jinekologla evlenmek istemeyeceğimi söyledim. Neden tepki veriyorsunuz? Kimsenin uckuruna laf etmedim siz ne hakla bana oyle ithamlarda bulundunuz?Herkes kendini bilse yeter benim de yazacağım şey bu. Konu eşte meslek takıntısıyken doktorları karalamaya geliyorsa, cevabını almaktan da çekinmeyeceksiniz. Asıl konuyu dağıtan değiştiren sizsizniz, hakeden cevabı veren ben değil.
Millet bakti saglik meslek lisesi mezunlari ciddi maaslarla iş buluyor herkes oraya yoneldi haliyle puanlar cikmiştir :)Kuzenin yanılıyorizguben en kötü ihtimal dediği sağlık liseleri artık anadolu sağlık meslek diye geçiyor ve puAnları bir hayli yükseldi sağlık mesleğe gitmek isteyipte puanları yüzünden gidemeyen öğrenciler tanıyorum .Sağlık liselerinin puanları yükseldi artık diğer Anadolu'lar ile aralarında pek bir fark yok.
kuzenim fen lisesi tutturmak istiyor onunda puanlar 480 lerde başlıyor sağlık meslek 300 lerde başlıyor iyi bakın isterseniz neyin ne olduğu ortada ben gerçekleri yazdım bazıları kişisel algılamış ama tansiyon ölçmeyi bile bilmeden mezun olanlar var, hastane de de çalıştığım için biliyorum hemşireleri de tanıyorum, keşke bana saldıracağına bazı üyeler1!! mesleğini itibarsızlaştıranlara saldırsa keşke :)Kuzenin yanılıyorizguben en kötü ihtimal dediği sağlık liseleri artık anadolu sağlık meslek diye geçiyor ve puAnları bir hayli yükseldi sağlık mesleğe gitmek isteyipte puanları yüzünden gidemeyen öğrenciler tanıyorum .Sağlık liselerinin puanları yükseldi artık diğer Anadolu'lar ile aralarında pek bir fark yok.
Olabilir,zaten sağlık mesleğe yeni başlayanlar hemşire yardımcı diye geçecekmiş geçen yıl gelmiş bu uygulama,ve diğer bölümlere.Millet bakti saglik meslek lisesi mezunlari ciddi maaslarla iş buluyor herkes oraya yoneldi haliyle puanlar cikmiştir :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?