doktor takıntısı...

Biliyorum haklısınız konu amacı bu değil ki konuyu buraya getiren ben değil, yazılan bazı patavatsız mesajlar. Cevap vermek istedim sadece ama bu devirde insanları düşüncelerinden vazgeçirmek imkansız zaten.

Konuya gelirsek, annem hemşire babam doktor ve bildiğiniz normal evlilik. Benim babam işsiz kaldı aylarca, evi annem geçindirdi hemşire maaşıyla mesela. Ama bence arkadaşınız statü yada maddi güç hayranlığı besliyor. Arkadaşınız bir gün doktor eşi işsiz kaldığında kendi evi geçindirir mi bence bu soruyu cevaplamalı

AynTE="Tiramissu, post: 40788715, member: 659552"]Doktor olmadığınız halde, ideal bir muayenenin nasıl olduğuna nasıl karar verdiniz anlamış değilim?[/QUOTE]
Sorunum kanser suphesi olan bi sorundu. Muayene etmeden ameliyat diyemeyecegi bisey. Bunun icin doktor olmaya hic gerek yok. Ayni sorundan en az 15 farkli doktora gittim.
Ayrica yazdiklarima o yargiyla yaklasmazsaniz belki demek istedigimi anlarsiniz. Doktorlari kotulemiyorum cok iyi doktorlar var bilgisine birikimine hayran olunmayacak gibi degil.. Anca insana zerre kadar deger vermeyenlerde var. Bunu meslege genellemek dogru olmayabilir elbet ancak bi cogu kendini diger insanlardan ustun goruyor. Umarim anlatabilmisimdir cunku daha fazla sizinle laf dalasina girmek istemiyorum

son paragrafi okumadiniz galiba. Her insan ayni degildir diye belirttim zaten. Sonunu okumadan saldirmak niye?

lütfen ezik meslek diyerek meslegimizi küçük düşürmeyin bizler olmasak haller ortada.

Hastanelerde, doktorların içinde büyüyen biri olarak doktorla evliliği ne kadar zor olduğunu biliyorum, ama doktor biriyle evlenmem de demem. Hatta isterim niye olmasın.
Tek bir meslek var evlenmem dediğim, bırak evlenmeyi arkadaşlık bile etmeyeceğim Büyük konuşmuyorum başıma gelmesin diye ama istemem.

Herkesin tercihi farklı. Ama bu tercih uğruna yıllarını, karşına çıkanları harcayıp sonra ağlamak da saçma.

Hemşirelere ezik meslek diyorsanız, birdaha hastanelere gittiğimizde serumunuzu siz takın, ilacınızı siz alın, pansumanınınızı siz yapın, derdinizi duvara anlatın, iğnenizi aşınızı da kendinize yapın diyecem de arka tarafa iğnenizi yapıverirken saplayıp kalmayasınız canım mazallahh içerde kırılır iğneniz. Yazık olur totişinize, ne de olsa siz ezik bir insan değilsiniz ya hanii

Asıl siz bir mesleğe karşı saldırıyosunuz ve kötü imaj çizmek için uğraşıyor olmayasınız??

Bayan, sizin amaciniz uzum yemek degil de bagciyi dovmek galiba. Benim oyle bir niyetim yok. Niye bu kadar sinirlisiniz anlamiyorum. Birileri olumsuz yasadiklarini anlatmis ben de gorduklerimi anlattim. Bu platformda bu suc degildir herhalde diye dusunuyorum. Kimse sizin ailesine bir sey demedi ki benim ailemde dr var hemsire var diye giriyorsunuz lafa. Sizin gordugunuz profil farkli olabilir bizimki farkli. Ki herkes ayni degildir diye mandalina nickli arkadas da ben de söylüyoruz. Hatta humeyra da size bakiniz konumuz o degil diye size bizzat uyarida bulunuyor. Burda kimsenin amaci atismak degil ki. Varin siz hakli olun biz haksiz olalim. Bu da yazacagim son aciklamadir sizin icin.

benim kafa eski kafa evlenirken de öyleydi "sigortası olsun" yani. ama hepsinden önemlisi insan olsun.meslek konusunu hiççç öyle derinlemesine düşünmedim o mu olsun bu mu olsun. hemen her meslek grubundan görüştüğüm tanıdığım insan oldu ama kafa yapıma uyan benim polisim çıktı :)) evlilikte aç kalacak olmadıkça para çok önemli değil huzur mutluluk servet döksen alamayacağın şeyler. iş ki bunu anlayabilene. umarım o kız doktor isterken kör topal doktor olsun da diye düşünüp karşısına çıkan ilk doktorla evlenmez. bi de doktorla evlenirim ya sonra mutsuz olursam doktor diye diretmeseydim diye aklıma gelmez mi diye düşünmemesi de ilginç.. her şeyin hayırlısı olsun. 1.5 snedir çocuk istiyoruz ona ramen hala olsun da nasıl olursa olsun diyemiyorum. Hayırlı sağlıklısını versin Rabbim diyorum.

Herkes kendini bilse yeter benim de yazacağım şey bu. Konu eşte meslek takıntısıyken doktorları karalamaya geliyorsa, cevabını almaktan da çekinmeyeceksiniz. Asıl konuyu dağıtan değiştiren sizsizniz, hakeden cevabı veren ben değil.

Kuzenin yanılıyor izguben en kötü ihtimal dediği sağlık liseleri artık anadolu sağlık meslek diye geçiyor ve puAnları bir hayli yükseldi sağlık mesleğe gitmek isteyipte puanları yüzünden gidemeyen öğrenciler tanıyorum .Sağlık liselerinin puanları yükseldi artık diğer Anadolu'lar ile aralarında pek bir fark yok.

Son düzenleme:
Konu doktor takintisi ve bende bi jinekologla evlenmek istemeyeceğimi söyledim. Neden tepki veriyorsunuz? Kimsenin uckuruna laf etmedim siz ne hakla bana oyle ithamlarda bulundunuz?
Anladigim kadariyla babaniz jinekoloj anneniz hemşire.. Bu konu size fazla hassas geldi. Eger okuduklarinizi idrak edebilirseniz kimse sizin ailene laf etmiyor bunlari anlayabilirsiniz.

Millet bakti saglik meslek lisesi mezunlari ciddi maaslarla iş buluyor herkes oraya yoneldi haliyle puanlar cikmiştir :)

kuzenim fen lisesi tutturmak istiyor onunda puanlar 480 lerde başlıyor sağlık meslek 300 lerde başlıyor iyi bakın isterseniz neyin ne olduğu ortada ben gerçekleri yazdım bazıları kişisel algılamış ama tansiyon ölçmeyi bile bilmeden mezun olanlar var, hastane de de çalıştığım için biliyorum hemşireleri de tanıyorum, keşke bana saldıracağına bazı üyeler1!! mesleğini itibarsızlaştıranlara saldırsa keşke :)

Millet bakti saglik meslek lisesi mezunlari ciddi maaslarla iş buluyor herkes oraya yoneldi haliyle puanlar cikmiştir :)
Olabilir,zaten sağlık mesleğe yeni başlayanlar hemşire yardımcı diye geçecekmiş geçen yıl gelmiş bu uygulama,ve diğer bölümlere.

Meslek takıntısı maddiyat ve prestiji sebebiyledir, başka ne olacak ki...
Bankada üst düzey yönetici bir adam var tanıdığımız, Allah'ın gücüne gitmesin ama adamın dış görünüşü hiç hoşa gitmez tarzda kilolu ve yüz olarak da çok itici... Karısı da öğretmen güzeller güzeli manken gibi. Görücü usulü evlendiler. Banka müdürü olmasa oyle bir kız ona asla bakmazdı. Adam davranış olarak da kaba, recep ivedik gibi, oturmayı kalkmayı bilmez, kadınları küçük görür. Ama karısı onu öküzüm falan diye sevimli buluyor yani para ve prestij işte kabalığı bile sevimlileştiriyor. Adam da büyük ihtimal bunun farkında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…