Düğün erteleme

Dediğiniz gibi değil. Laf sokmaz direkt patır patır söyler kendisi. Gerçekten gelmemi istemedi. Gelince bize gelirsiniz dedi.
Allah Allah o Zaman yaptığı şey çok yanlış olmuş hani düğününüZe bi ay falan olsa anlarım da beş gün kalmış altı üstü
Muhtemelen zaten olması gereken bu olacaktır diye sizin de düşüneceğinizi varsayıp size söylemedi yanlış yine yanlış ama her ne kadar kendisi görüşmese de annesinin annesi nihayetinde annesinin üzüntüsü bile onu üzmeye yetiyordur üzüntüsünden de böyle davranıyor olabilir
Kimse değinmemiş ama kendi annesi olmasa bile annesinin annesi o düğün tabii ki ertelenir annenin o düğünde be kadar mutsuz olacağını düşünün
Benim düğünümde rahmetli anneannem çok hastaydı ve katılamadı o Zaman bile annemin burukluğunu hiç unutamam

Anneside görüşmüyordu ailecek görüşmüyorlardı o taraftan kimseyle.

Herkes beni topa tutacak ama boyle hasta ve yasli insanlar vefat edince daha Cenazenin kalktigi gun evde yeme icme sohbet durumlari basliyor. Bikac gun sonra sakalasiliyor, ben hic 100 yasinda biri icin 5 gun aglandigini gormedim, neden dugun iptal edilsin ki? Davullu zurnali Düğün yapilmaz nikah yapilir ne yani...

Bak şimdi cevap yazacak halim yok deme yaz nişanlına,ama iptal olmasın falan diye degil.Senin esas derdin üzerinden yaz.Mesala acınız büyük bunu biliyorum ama bu düğün ikimizin arayıp sorsan bende iptal edelim derdim.Bunun bir başkasından duyuyorum.Senin için bu mu benim dergerim ikimiz ile ilgili bir durum.neden arayıp haber vermiyorsun kendini yerine koy ve düşün ne hissettiğimi.Neyse düğün günü kararını haber yolla müsait olursam gelirim yaz.Kapat konuşma yazma bi iki gün ulaşmasını sana. Bi görsün neymiş.ben böyle yapardım.Evlilik biz demek ben istedim oldu degil.

Arkadaşınız yaptığı daha büyük ayıp olmuş bence, adam ertelendi derken zaruriyetten bahsetmiştir, bu durum da siz de düğün olmasını beklemezdiniz heralde. Arkadaşınızın arayıp bunu size söylemesi yanlış. Ya da sizin buna takılmanız . Olması gereken bu, akrabalarınız tatil yapıp dönsünler. Yapcak bişey yok. Kendi başına karar alıp da size söyleme gereği duymamak değil mesele. Sizin arayıp bu işin içinde sana bunu sormak garip biliyorum ama insanlara düğünün ertelendiğini bildireceğiz ama sizin de öyle düşündüğünüzden emin olmak istiyorum tarzı bişey demeniz beklenirdi. Bence sizin yaptığınız daha büyük yanlış

Buna kendi başına değil birlikte karar vermesi gerekirdi tek hata bu.yoksa düğün zaten ertelenmeliydi.aynı durumda kim olsa bunu yapardı ama sen ondan duymalıydın
bence kızma ölüm bu başka şeye benzemiyor alttan al üstüne gitme.o da daha sonradan anlar zaten yanlışını

Eğer düğün müzikli felansa mevlütlü yapın gelen boşa gelmemiş olur dua okutulur düğün kıyafetini giyip mevlütlü yapabilirsiniz

Ben kendimde hata bulamadım tüm gün aradım msjlarımda yanında olduğunu belirttim dönmedi. Şimdi o kendi kendine böyle bir karar verirken suçlu olan ben nasıl oldum

Herkes ölsünde oda kurtulsun bizde diyordu. Ama gelin görün ki böyle oldu. Düğünü nikah tarzı veya mevlütlü olsun diye teklifte bulundum 1 saat önce kabul etmedi.

Aynen dediğiniz gibi. Çok baskın yapıları var.

O zaman bu tutum normal, yani onlara gore normal..
Benim bi arkadas var yakinda evlendi,
konusuyoduk oyle dugun ne zaman diye sormustum da,
erkek tarafinin tarihi belirlemesini beklercesine kiz yuvarlak bir cvp vermisti..

Size tavsiyem bu konuda kavga cikartmayin,
bana neden soylemiyorsun ertelendigini vs vs diye..
Cunku karsi taraf kolayca uste cikabilecek konumda,
zaten boyle bir durumda ertelenmicegini nasil dusunursun der siz kabahatli cikarsiniz..

Bu arada muzikli dugun icinizde kalmicaksa,
dugun niyetine mevlut yapilabilir,
aileniz biraz rest cekip biz kizimizi daha fazla nisanli bekletmek istemiyoruz diyerek.
Tabi mevlut yapilcaksa bile rahmetliye saygidan 40 gun beklenilmeli(bence).
Bir de daha nisanliniz nasil bir erteleme suresinden bahsediyor bilmiyorsunuz.

Konuştuk 1 saat önce ama ben burda denilen hiç bir şeyi diyemedim bana kaldırırda acım var benim der diye. Sadece istişare yapmamız lazımdı kendin buna karar veremezsin dedim. Oda kızdı kapattı.

Verdiğiniz tavsiyeler için öncelikle çok teşekkür ederim..
Kavga çıkartmadım yapı olarakta öyle biri değilim sadece istişare yapmamız lazımdı dedim. Mevlütlü veya sade nikah olsun diye teklif ettim kabul etmedi.
Galiba 1 sene daha ertelenir.

Babaannem düğünüme 3 ay kala vefat etti..
Benim için çok zor bi kayıpti..
Eşimin ailesi nasıl isterseniz ertelemek ya da ertelememek sizin kararınız dediler..

Kayıp onların acı da öyle.. isterse 100 yaşında hasta olsun bilemezsiniz aileye etkisini..

Mutsuz insanlarla düğün yapacağıma ben olsam ertelenmesine sevinirdim..

Dünya Hali sonuçta onlar da istemezdi..

Ben kendimde hata bulamadım tüm gün aradım msjlarımda yanında olduğunu belirttim dönmedi. Şimdi o kendi kendine böyle bir karar verirken suçlu olan ben nasıl oldum
Siz baş sağlığı dilemek için aradığınızda ya aileniz aradığında uslubunca misafirlerimize ertelendiğini söyleyelim mi demeleri gerekirdi. Siz hala düğün olsun diye uğraşıyorsunuz.Tamam bu sizin düğününüz ama insan nefret bile etse anne babasını kaybedince yıkılır. Kayınvalideniz bi kaç gün önce annesini kaybetmişken gelip düğün yapmak istemez, düğününüzü hep acıyla hatırlar , ayrıca siz de bi tat alamazsınız. Misafirlerinize karşı hissettiğiniz şeyleri anlayabilirim ama keyfi bi durum değil bu. Aynı şey sizin de başınıza gelebilirdi.Empati yapın.

Eşinizden duymamanız evet kötü olmuş ama zaten arayıp adam düğün ertelendi diye haber vermiyor, sorana cevap veriyor . Siz de sorsaydınız size de söylerdi . Ki zaten bunu sizin teklif etmeniz daha şık olurdu. Bence kızmayın. İlerde tadını çıkara çıkara yaparsınız. Kötü hatırlamazsınız. Sizi suçlayıp kendinizi kötü hissettirmek istemedim empati yapmanızı istemiştim. Biraz sert olmuş sanırım

Estagfurullah rica ederim ne demek.

Ooo 1 yil cokmus, kesinlikle aileniz araya girmeli..
4 yildir birlikteyiz demistiniz, ailelerin dahil olmasi ve nisanlilik sureniz nedir?

Hayır herkes neden ortak arkadaştan duyma meselesine takılmış ki anlamadığım tek şey siz neden nişanlınızın yanında değilsiniz ve onu cenazesinde bulunmamak asıl ayıp bırak birde sevgili değilsiniz nişanlısınız sonuçta bence sizde en büyük ayıp birazda kendinizin nerde hata yaptığını sorgulasak biz insanlar hayat daha kolaylaşır diye düşünüyorum !

Öncelilkle başınız sağolsun eğer bir evde cenaze varsa düğünün ertelenmesi normal ama 1 sene ertelenmesi olmaz 1-2 ay yada 3 ay olabilir ama 1 sene uzun bir süre.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…