düğün sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ailesi de zaten biseyler yapmaya calısıyormus iste daha ne yapsin insanlar. Gercekten sadece kendisine guvenmeyen kimse evlenmemeli.
Sikayet ettiginiz sey cogu insanın normal olarak yaptığı bisey. Sizin dugununuz, sizin borcunuz tabiki siz odeyeceksiniz. Kac yasınıza gelmissiniz evlenmek istiyosunuz ama dugunu es ailesi yapsin ne guzel :) dugun yapmayin bence siz
Bana bu düğüne 1 ay kala söyleniyor. Her şeyi benim ailem kız tarafı olduğu halde en güzel şekilde yaptı. Deniz manzaralı kır nişanı felan... Konu onlara gelince düğünü siz verin oldu.

Eşyaları ailesi ödedi bize bir borç bırakmadılar. Fakat düğün yapmak bence onların çocuklarına bir borcu. Kayınvalidem baya abartı şeyler sever başkalarının düğünüyle hava atar ama konu bize gelince kenara çekildi.
bu arada aileler şöyle de bir şey düşünüyorlar bence, yıllar boyu bizim düğünlerde taktığımız takılar şimdi düğünde takılıyor, dolayısıyla düğünü yine biz ödemiş oluyoruz.

bence eşyalarınızı aldıkları için şanslısınız. sizin aileniz nişanı yapmış, diğer taraf eşyaları almış, siz de düğünü ödeyin bitsin gitsin. takılırsanız başınız çok ağrır, düğünün bile tadını çıkaramazsınız.

Eşyaları ailesi ödedi bize bir borç bırakmadılar. Fakat düğün yapmak bence onların çocuklarına bir borcu. Kayınvalidem baya abartı şeyler sever başkalarının düğünüyle hava atar ama konu bize gelince kenara çekildi.
İnsanlar esya almislar size siz daha hala dugunde yapsinlar onlarin borcu diyorsunuz. Baska bir isteginiz, arzunuz var miydi acaba? Daha ne yapsinlar istersiniz? Evleri falan kendilerininse sizin uzerine yapmalilar bence 😁 bi o kalmis kendiniZe hak gormediginiz

İnsanlar esya almislar size siz daha hala dugunde yapsinlar onlarin borcu diyorsunuz. Baska bir isteginiz, arzunuz var miydi acaba? Daha ne yapsinlar istersiniz? Evleri falan kendilerininse sizin uzerine yapmalilar bence 😁 bi o kalmis kendiniZe hak gormediginiz
ooo buralar karışabilir :confused:
size hak verdim.

Hasetimden çatlıyorum. Bu kadar mı ucuza gittik :KK70:
1 tl nedir ya 1 tl bile almadık biz 😁 dugun masrafını iade etmis bi insanim ben boyle konulari gördükçe bi tuhaf oluyorum 😁 tam anlamiyla igneleri bile yok bizde. Esya almislarda dugunde yapmak o insanlarin borcuymus 😁 borc bide 😁 borclu yapmış insanlari kendisine saka gibi 🤭

1 tl nedir ya 1 tl bile almadık biz 😁 dugun masrafını iade etmis bi insanim ben boyle konulari gördükçe bi tuhaf oluyorum 😁 tam anlamiyla igneleri bile yok bizde. Esya almislarda dugunde yapmak o insanlarin borcuymus 😁 borc bide 😁 borclu yapmış insanlari kendisine saka gibi 🤭
Kız gelinliğimi bile kendim aldım. Senin paran benim param demedim. Işte sen , ben kıymetsiz olacağız. Böyle olsaydık kıymetli olurduk ah ahh :işsiz:

Bana bu düğüne 1 ay kala söyleniyor. Her şeyi benim ailem kız tarafı olduğu halde en güzel şekilde yaptı. Deniz manzaralı kır nişanı felan... Konu onlara gelince düğünü siz verin oldu.
Tamam sizin aileniz nisan yapmis karsi tarafta sizin esyalarınızı almis ki bence sanslı kesimde oluyorsunuz bu sekilde :)
Dugune 1 ay kala bunu ogrenmek yine surpriz olmamalı cunku bence sizin bastan beklentiniz olmamalıydı. Çünkü normalde kac yasina gelmis insanlar evlenmeye karar vermisse esyaları da kendileri alır dugunu de kendileri yapar.
Ne guzel valla buyut okut meslek sahibi yap evlenmek istesin hadi esyasını da al hala yaranama. Neymis dugunde yapmalılarmıs borclularmıs 🤭

Evet çünkü ben hiç böyle bir durumla karşılamaşmadım. Aynı zamanda benim ailemde.

E tabiki de yapıcaklar yabancı bir insan değil evlatlarını evlendiriyolar. Çünkü kayınvalidem kendi kızına yapılanları bana öve öve anlatıyor. Kızıma böyle düğün yapıldı bu takıldı edildi diyerek. Kendisi peki neden yapmıyor ona şaşırıyorum.

Tamam sizin aileniz nisan yapmis karsi tarafta sizin esyalarınızı almis ki bence sanslı kesimde oluyorsunuz bu sekilde :)
Dugune 1 ay kala bunu ogrenmek yine surpriz olmamalı cunku bence sizin bastan beklentiniz olmamalıydı. Çünkü normalde kac yasina gelmis insanlar evlenmeye karar vermisse esyaları da kendileri alır dugunu de kendileri yapar.
Ne guzel valla buyut okut meslek sahibi yap evlenmek istesin hadi esyasını da al hala yaranama. Neymis dugunde yapmalılarmıs borclularmıs 🤭
Evet öyle. Bizim kesimde bunlar ayıp karşılanır. Düğünüde eşyalarıda aile alır.

Valla ben bu konularda netim. Benim ailem taşın altına elini koyduysa karşı tarafta koyacak. Düğünü iptal ederim. 1 ay kala böyle bi şey söylenirse benim de midem bulanır. Böyle şeyler baştan konuşulur. Durumumuz yok deseydi o zaman. Düğünde takılanlar için tek karar mercii o değil

Kız gelinliğimi bile kendim aldım. Senin paran benim param demedim. Işte sen , ben kıymetsiz olacağız. Böyle olsaydık kıymetli olurduk ah ahh :işsiz:
Valla ah ki ne ah 😁 aynen oyle oluyor ama biliyor musun :)
Simdi kaynim evleniyor kp dugunu ben yapicam diyip duruyordu. Bende haliyle e zamanında biz dugun masraflari iade ederken neden bize aynisi yapilmadı dedim seneler sonra suan kötüyüm 😁😁 ki soylediklerine gore asla sevmedikleri bi gelin ama kız tarafı konu sahibi gibi oyle olunca degerli oluyo bunu anladim :)
Bu saatten sonra iyi olmayayim madem diye düşündüm yalan yok. Hic degilse iyi degilimde yapılmıyor derim :)
yok kız yok bizde mi saflık varmıs ben bilmiyorum 🤷‍♀️
Bende soz, nisan kiyafetimi kendim almistim. Kiyafet alıcam ozel gunumde giymek icin parasini erkek arkadasımdan isteyemezdim yani.

Valla ben bu konularda netim. Benim ailem taşın altına elini koyduysa karşı tarafta koyacak. Düğünü iptal ederim. 1 ay kala böyle bi şey söylenirse benim de midem bulanır. Böyle şeyler baştan konuşulur. Durumumuz yok deseydi o zaman. Düğünde takılanlar için tek karar mercii o değil
Ayrıca düğün yeri bakıyorduk ailesinin yanında nişanlımla internetten. Ben bir mekanı çok beğendim nişanlıma yemeklimi olcak dedim annesi duydu aa yemekli olmasın altından kalkamam dedi. Ben de peki yemeksiz yaparız amaç eğlenmek zaten dedi yemeksiz kokteyl menülü bir yer tuttuk. Annesinin altından kalkabileceği bir yer tutmuşken bu hareket nedir bilemedim...

Simdi kaynim evleniyor kp dugunu ben yapicam diyip duruyordu. Bende haliyle e zamanında biz dugun masraflari iade ederken neden bize aynisi yapilmadı dedim seneler sonra suan kötüyüm 😁😁 ki soylediklerine gore asla sevmedikleri bi gelin ama kız tarafı konu sahibi gibi oyle olunca degerli oluyo bunu anladim :)
Bu saatten sonra iyi olmayayim madem diye düşündüm yalan yok. Hic degilse iyi degilimde yapılmıyor derim :)
Bende soz, nisan kiyafetimi kendim almistim. Kiyafet alıcam ozel gunumde giymek icin parasini erkek arkadasımdan isteyemezdim yani.
Hahahahaha nerden bulduk birbirimizi ❤❤

eşya dediğiniz tüm eşyalarsa adamlar zaten 50 bin harcamıştır ortalama. bi zahmet düğünü de kendiniz yapın.

Ben de söz, kına ikinci kıyafetimi, kına aksesuarlarımı, nişan kıyafetimi kendim aldım nişanlıma bana şunu alın bunu alın demedim hiç bir zaman. Damatlığını da ben aldım. Bir tek gelinliğimi ve kına elbisemi aldılar. Her kadın değerlidir. Konuyu kız tarafı konu sahibi gibi olunca değerli oluyor demeniz çok yanlış.

eşimle ben de karadenizliyiz. seni çok iyi anlıyorum merak etme. bizim oranın insanları huçelidir. bazı erkek aileleri kendi kızlarına yapılanı över ama kendi elini taşın altına koymak istemez. ama şöyle de bir durum var, artık devir değişti. sırf bizim taraf yaptı da onlar niye yapmıyor onlar erkek tarafı diye düşünürseniz eğer sizin de bundan sonra uymanız gereken birçok örf âdet olur. bunları yapabilir misiniz?

biz evimizdeki priz anahtarlarını bile değiştirdik ne eşimin tarafından ne kendi tarafımdan bir şey talep etmedik. hiçbir şey. çalıştık, kendi evimize istediğimizi aldık kimseye de laf söylemek düşmedi. düğün salonuna kapora verdik düğün sonu da müsait bir anda DÜĞÜNDE TAKILAN NAKİTLE gerisini kapattık. çok şükür borcumuz da yoktu geri kalan her şey bizim oldu mis gibi balayı yaptık.

salonunuz çok mu pahalı? elinizde nakit kalmayacağınızı mı düşünüyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X