- 20 Ekim 2016
- 6.441
- 30.253
- 548
Borcu yeni evliler yaptıysa evet borç kapatmak onlara düşer.Ama burası türkiye düğünü genelde borç harç aileler yapıyor e bu durumda altınla borç kapatmak da isteyebilirler .Dogrusu bu demiyorum ama tuhaf da gelmiyor yani mantıklı.Nişan değil düğün. Ayrıca anne veya kayınvalideye altınları almak düşmez. Yeni evliler alır borç varsa kapatır.
Damadı ben haksiz buldum ve hala aynı fikirdeyim.Evlada takılan altınla evlat için yapılan borcu ödeyecekmiş kadın damat bey bu kadar cok biliyorsa düğünü kendi yapacaktı.Yeni evlilere destek diye evin esyasının düğünün ailelere yıkılıp üstüne bi de altınlara konulması hic doğru gelmiyor bana nerden bakarsam bakayım.Kayınvalide isteseydi burada kıyametler kopardı. Maşallah bir kısım anneyi haklı bulup nişanlıyı paragöz olmakla suçlamışlar.
Kimse kusura bakmasın ama düğünde takılan yeni evlilerindir. Amaç onlara destek olmaktır.
Evladına takılan altınla borç ödemeye kalkmak olmaz.
Damat bey sonuna kadar haklı.
Nisanlinla ortak karar alÖncelikle herkese selamlar. Yakın bi zamanda düğünüm var nasipse ve bi konuda fikrinize ihtiyacım var. Kına günü takılacak altınlar konusunda annem ve nişanlım arasında kaldım. Annem takılar bende kalsın bi kaç gün ben kim ne takmış yazayım sonra ödenmesi gereken borçları ödeyeyim daha sonra size getiririm diyor. Ama nişanlımda öyle şeymiş olur kimin ne taktigini takılara bakarak mi anlayacak. İlla yazmak gerekiyorsa biz yazarız annende kalmasına gerek yok ödenmesi gerekenleri biz annene veririz ödesin yine diyor.Hangisine uymam gerektiğini bilemedim bir de size danışayım istedim.
Katılıyorum sana hemde 100 de 100Damadı ben haksiz buldum ve hala aynı fikirdeyim.Evlada takılan altınla evlat için yapılan borcu ödeyecekmiş kadın damat bey bu kadar cok biliyorsa düğünü kendi yapacaktı.Yeni evlilere destek diye evin esyasının düğünün ailelere yıkılıp üstüne bi de altınlara konulması hic doğru gelmiyor bana nerden bakarsam bakayım.
Ay Yok artık , altın da ailenin mi hakkı. Bana takmasalardı götürüp anneme taksalardı o zaman , annem de gelinlere değil kaynanalara taksaymış. Direk anneme yada kaynanama verilen paralar altınlar olmuş , iki taraf da onları bize vermedi zaten. Ama düğünde takılanı ikisine de istese de vermezdim. Zaten tek kuruş yardımı olmadı kimsenin bir de altınları isteyecek olsalardı çirkefe bağlayabilirdim , itiraf ediyorum. Ve anne yada kaynananın hakkı olduğunu da kesinlikle düşünmüyorum.Aslında o gelen altınlar ailelerin nisanlınıza yada size ait değil.Yani almak isterse bile anneniz anormal değil bu durum.Ben nisanlınızı haksız buldum açıkçası
Düğünü siz kendiniz yapmışsınız altınları bu durumda istemeleri abes zaten.Genelde alan aileler borcla çocukların düğünlerini yapan aileler ee zaten altınlar da çocuklara gidiyor .Ben doğrusu budur demedim ayrıca genelde böyle oluyor çok abes de gelmiyor bana.Ay Yok artık , altın da ailenin mi hakkı. Bana takmasalardı götürüp anneme taksalardı o zaman , annem de gelinlere değil kaynanalara taksaymış. Direk anneme yada kaynanama verilen paralar altınlar olmuş , iki taraf da onları bize vermedi zaten. Ama düğünde takılanı ikisine de istese de vermezdim. Zaten tek kuruş yardımı olmadı kimsenin bir de altınları isteyecek olsalardı çirkefe bağlayabilirdim , itiraf ediyorum. Ve anne yada kaynananın hakkı olduğunu da kesinlikle düşünmüyorum.
Kanunen dahi gelinindir takılar
Ben gerçekten anlamıyorum . Her altın konusunun altına yazıyorum burayada yazacağım . Size gelen altınları daha önce kv ve sizin anneniz millete hediye götürdü ve o götürdüğü kişiler karşılık olarak getiriyor doğal olarak . Bu durumda kv gelen ve annenize gelen altınlar aslında sizin değil . Eğer onlar gönüllü olmakta verirlerse verirler . Ki annenin böyle yapması normal o karışıklıkta yazamayabilir. İnsanlar altın verirken içine isim yaZıyor annen onlara bakıp yazacak ya ne abartmış nişanlın allah allah annen size altın vermek zorunda değil zAten neyse sinir oldum
Bizde zAten kayınvalidelere verilir takı töreni yapmayız kendi düğünümde de öyle oldu davetliler kv ve anneme verdi. Benim arkadaşlarım 5 altın takmıştı annem onları verdi . Kv de 10 tane kadar altın verdi bize balayına gittik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?