Düğünümde beyaz giyecekmiş GÖRÜMCEKK

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Boşverin görenler kıskançlığına verir geçir gider. Onu ayıplarlar içten içe. Ben valla öyle yapıyorum, bi düğüne gittiğimde beyaz giymiş bi kadın görmüşsem hemen diyorum ki nası bi kıskançlık yaşamış, onun ayıbı diyorum.
Yakın bi arkadasımın düğününde eltisi gebe halde bembeyaz giymişti. Ay heralde kendi düğününde giydirmemişler flndiyoruö bu tip birini görürsem.
Bir de kınada gelinden başka kırmızı giyen olursa ona da aynı tepkiyi veriyorum içimden,.
Siz de takmayın kafanıza boşverin.

E giysin ne var bunda.
Herhalde en son kafama takacağım konu bu olurdu düğunde

Evli değil zaten bende öyle düşündüm görsün nasıl biseymis
Elbisesini gördüğünüzde sen bunu sakla da bende senin düğününde giyeyim diyin:)) konuşulmasa tamam da istemediğiniz halde giyiyorsa art niyet var diyenledenim bende.. inşallah onunda çokca görümcesi olurda bembeyaz bir düğünü olur

Ya bi anlayan cıktı sonunda benim gecem sonuçta omurde bir defa olacak bisey
Yani tamam sadece gelinler giysin beyaz da napalım onu anlamadım. Hatun almış elbiseyi giyecek. Saçını mı çekek? Kız kardeşin varsa çaktırmadan çarpsın kola mola dökülsün elbisesine ne diyek şimdi sana? Tamam söylediğin halde giymesi hoş değil de almış elbiseyi. Kabullenip takmayacak en mutlu gününü yaşayacaksın ya da görümceye takıp kurup en mutlu gününü saçma bi hale getireceksin. 3. bi seçenek yok yani

Sanırım görümce önce fikir beyan etmiş yani konu sahibesi" kimsenin beyaz giymesini istemiyorum" lafına inat yapılmış bir hareket olarak algilamadim .Zaten o beyaz almayı kafaya koymuş gibi geldi

Sanırım görümce önce fikir beyan etmiş yani konu sahibesi" kimsenin beyaz giymesini istemiyorum" lafına inat yapılmış bir hareket olarak algilamadim .Zaten o beyaz almayı kafaya koymuş gibi geldi
ben de öyle anladım. Ama yine de ben olsam giymezdim mesela o lafı duyduktan sonra :) aynen o elbise sıradan beyaz bi elbise değil. muhtemelen görüp beğendiği almayı kafaya koyduğu bi elbise. o yüzden pek takmamış konu sahibesini

Hoş bir davranış değil yani, kötü biri olsa, düğünden birgün önce aa elbisene bakayım deyip, elindeki kahveyi yanlışlıkla üzerine döker.

Aslinda evet boyle bir kural var , adina gorgu kurali de toplum kurali de yazisiz kural de , ne dersen de ama dugunde beyaz giyilmez
Sanirim ben yaştan tevellut bunu biliyorum ve uyguluyorum , yeni neslin pek haberi yok bdv de gordugum kadariyla , gercekten dugunde beyaz giyilmez

Bende yeni nesil degilim :) ama böyle bir şey olduğunu da düşünmüyorum.İsteyen istediğini giysin ne gibi bir sorun olacak ki ? Gelinlik giymediği müddetçe tabi ki o zaman durum çok başka .

Ablamın görümcesi de böyle yapmıştı ve abes gelen herkes gülmüştü ona bırakın kendi düşünsün sonuçta gelin sizsiniz gözler mutlaka sizde olacak hımmm saçı örtüsü nasıl olmuş hımmm çok mu kabarık ne gelinliği yok yok gelin şişman ondan öyle giymiştir sonra takılarınız konuşulacak yani gözler hep sizde olacak nasılsa

Dugunde beyaz giyilmez
Hatta nisanda kinada da cok yakin akrabalar gelinle ayni renk giyinmez bizim oralarda. Sonucta yakin akrabalar da susleniyorlar bolca.
Gelinlikle abiye bir mi demisler de gelinlik zaten beyaz abiye demek degil mi. Ne cok gorumce elti gordum giydigi kiyafetin rengi beyaz olsa imkani yok ayirt edemezsiniz gelinden. He belki duvaktan anlasilir.

Benden başka kimse beyaz giymesin takıntısı bana da saçma geliyor ama uyarmanıza rağmen lafınızı takmaması daha da saçma sırd bu sebeple dahi o elbiseyi giyerse düğüne gelmemesini açık açık söylerim valla sizi dinlemek zorunda düğün sizin

:) :) Toplumun dayatmaları bunlar inanın.Kılık kıyafetine bakarak görgülü -görgüsüz diyemeyiz .Uzun yıllardır süregelen bir adet bu hepsi o kadar, kimine doğru kimine yanlış

Tamam ama dugun sahibine gore yanlis, e soylemis de bir kac kez, burada artik saygi duymak gerekmez mi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…