- 25 Temmuz 2019
- 318
- 226
- 33
- Konu Sahibi Belkibigunn
-
Ya bi anlayan cıktı sonunda benim gecem sonuçta omurde bir defa olacak biseyKusura bakmayinda arkadaşlar birakinda düğün gününde de Gelinin istediği olsun. Kız defalarca demiş düğünümde giyme beyaz diye, kendisi düğün yapsın giysin. Hayret bişey!
Herkes tarafından kınanacak zaten buna eminim diyor salondan içeri girdigim an herkes bilecek ben gorumceyimKendisi rezil olacak ne üzülüyorsunuz
Mune ablayi yormak istemiyorum şimdi yorumunuz için teşekkürler
Boşverin görenler kıskançlığına verir geçir gider. Onu ayıplarlar içten içe. Ben valla öyle yapıyorum, bi düğüne gittiğimde beyaz giymiş bi kadın görmüşsem hemen diyorum ki nası bi kıskançlık yaşamış, onun ayıbı diyorum.Selam kızlar allah nasip ederse bir ay sonra düğünüm var bundan önce laf arasında görümcem ben düğünde beyaz giymek istiyorum demişti bende defalarca uyardım düğünümde başkasının beyaz giymesini istemiyorum diye konu orda kapandı sandım ki kapanmamış kv anneme x de düğün için beyaz abiye aldı demiş fotoğrafını göstermiş baya taşlı bembeyaz bir elbiseannem bunu sonra soyledi ben o zman yanlarinda değildim kuaförde iki gün yanimda gelecek zaten eşarbını yaptıracak yani kızlar defalarca uyarmasam bilmeden almış diyecem ama neden beni bu kadar yok sayıyor? Kendisi benden 2 yaş küçük hiç bir şey söylemedim soylememde ama içim içimi yiyor keşke elimden bisey gelse sizce yapılabilecek bir şey var mi yoksa terbiyesiyle onu baş başa mi birakayim
Zaten siz heyecandan kim gelmiş kim ne giymiş kim ne dans etmiş vs dogru düzgün hatırlamayacaksınız bileHerkes tarafından kınanacak zaten buna eminim diyor salondan içeri girdigim an herkes bilecek ben gorumceyim
Elbisesini gördüğünüzde sen bunu sakla da bende senin düğününde giyeyim diyin:)) konuşulmasa tamam da istemediğiniz halde giyiyorsa art niyet var diyenledenim bende.. inşallah onunda çokca görümcesi olurda bembeyaz bir düğünü olurEvli değil zaten bende öyle düşündüm görsün nasıl biseymis
Yani tamam sadece gelinler giysin beyaz da napalım onu anlamadım. Hatun almış elbiseyi giyecek. Saçını mı çekek? Kız kardeşin varsa çaktırmadan çarpsın kola mola dökülsün elbisesine ne diyek şimdi sana? Tamam söylediğin halde giymesi hoş değil de almış elbiseyi. Kabullenip takmayacak en mutlu gününü yaşayacaksın ya da görümceye takıp kurup en mutlu gününü saçma bi hale getireceksin. 3. bi seçenek yok yaniYa bi anlayan cıktı sonunda benim gecem sonuçta omurde bir defa olacak bisey
Yani tamam sadece gelinler giysin beyaz da napalım onu anlamadım. Hatun almış elbiseyi giyecek. Saçını mı çekek? Kız kardeşin varsa çaktırmadan çarpsın kola mola dökülsün elbisesine ne diyek şimdi sana? Tamam söylediğin halde giymesi hoş değil de almış elbiseyi. Kabullenip takmayacak en mutlu gününü yaşayacaksın ya da görümceye takıp kurup en mutlu gününü saçma bi hale getireceksin. 3. bi seçenek yok yani
ben de öyle anladım. Ama yine de ben olsam giymezdim mesela o lafı duyduktan sonra :) aynen o elbise sıradan beyaz bi elbise değil. muhtemelen görüp beğendiği almayı kafaya koyduğu bi elbise. o yüzden pek takmamış konu sahibesiniSanırım görümce önce fikir beyan etmiş yani konu sahibesi" kimsenin beyaz giymesini istemiyorum" lafına inat yapılmış bir hareket olarak algilamadim .Zaten o beyaz almayı kafaya koymuş gibi geldi
Hoş bir davranış değil yani, kötü biri olsa, düğünden birgün önce aa elbisene bakayım deyip, elindeki kahveyi yanlışlıkla üzerine döker.Selam kızlar allah nasip ederse bir ay sonra düğünüm var bundan önce laf arasında görümcem ben düğünde beyaz giymek istiyorum demişti bende defalarca uyardım düğünümde başkasının beyaz giymesini istemiyorum diye konu orda kapandı sandım ki kapanmamış kv anneme x de düğün için beyaz abiye aldı demiş fotoğrafını göstermiş baya taşlı bembeyaz bir elbiseannem bunu sonra soyledi ben o zman yanlarinda değildim kuaförde iki gün yanimda gelecek zaten eşarbını yaptıracak yani kızlar defalarca uyarmasam bilmeden almış diyecem ama neden beni bu kadar yok sayıyor? Kendisi benden 2 yaş küçük hiç bir şey söylemedim soylememde ama içim içimi yiyor keşke elimden bisey gelse sizce yapılabilecek bir şey var mi yoksa terbiyesiyle onu baş başa mi birakayim
Aslinda evet boyle bir kural var , adina gorgu kurali de toplum kurali de yazisiz kural de , ne dersen de ama dugunde beyaz giyilmezDüğünlerde gelin hariç kimse beyaz giyemez diye bir kural mi var ?
Gelinlik ile abiye pekala ayrilabilir ,gelin kendi düğününde gölgede kalmaz merak etmeyin .
O size beyaz giyeceğini söylemiş zaten gizli saklı yaptığı bir şey yok ve siz istemiyorsunuz diye vazgeçecek değildi kararından .
Aslinda evet boyle bir kural var , adina gorgu kurali de toplum kurali de yazisiz kural de , ne dersen de ama dugunde beyaz giyilmez
Sanirim ben yaştan tevellut bunu biliyorum ve uyguluyorum , yeni neslin pek haberi yok bdv de gordugum kadariyla , gercekten dugunde beyaz giyilmez
Düğünlerde gelin hariç kimse beyaz giyemez diye bir kural mi var?
Aslinda evet boyle bir kural var , adina gorgu kurali de toplum kurali de yazisiz kural de , ne dersen de ama dugunde beyaz giyilmez
Sanirim ben yaştan tevellut bunu biliyorum ve uyguluyorum , yeni neslin pek haberi yok bdv de gordugum kadariyla , gercekten dugunde beyaz giyilmez
Evet öyle bir görgü kuralı var.
:) :) Toplumun dayatmaları bunlar inanın.Kılık kıyafetine bakarak görgülü -görgüsüz diyemeyiz .Uzun yıllardır süregelen bir adet bu hepsi o kadar, kimine doğru kimine yanlış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?