- 4 Şubat 2015
- 6.335
- 12.753
- 448
- Konu Sahibi Belkibigunn
-
Ay benim nişanımda eşimin teyze kızı ortaya çıktı bir döktürdü Bi oynadı. Herkes ortasına aldı alkışladı falan. Şimdi gıcık oldum gene. Normalde gelin halka içine alınır ben kenarda arkadaşımla oynadım onların tarafta kıza gelin muamelesi yaptı. Bir gün arayla düğünümüz var. Nişanımda benden rol çaldı resmenbılmeyen arkadaslar ıcın yazıyorum
google da bıle dugune gıderken neden beyaz gıyılmez dıye yazarsanız stil kuralları karsınıza cıkar
bırının gosterısınde ondan rol calmak adabı muaseret kuralına aykırıdır beyaz gıyebılır tabıkı gıydıgı ıcın hapıse gırmez ama adap geregı gıyınmemesı gerekır
kendı bılır yanı guzel laciler zengın morlar ıc acıcı turkuazlar dururken evcılık oyunu oynamak ıstıyorsa bırakın gıyınsın
beyaz gelınlık ve gelın tacı gıyen eltı vardı burda konu acılmıstı ... var boyle nerde nasıl gıyınmesı gerektıgını bılmeyen
hanı kucuk nedımeler oluyor gelının arkasında kucuk cocuklar onlar şirinde koca koca kadınların rol calması tamamen hasetlık baska bırsey degıl
tabıkı herkes gelının kım oldugunu bılıyor ama gelın nasılsa bellı dıye inci gıbı konuklar arasında parlaması gereken kısının ısıltısı calınmaz
ona bakarsak damadında kım oldugu bellı ama kımse damatlık gıyıp gelmıyor
ve bu ulkemıze has bır durumda degıl dunyanın her yerınde boyledır bır stıl kuralıdır cunku operaya gıderken tıyatroya gıderken şık gıyınmek cenazeye gıderken koyu renk tercıh etmek gıbı... genel gecer dunya genelı bır kuraldırBu konu yine asansore bebek arabasiyla binme mevzusuna donecek ama adabi muhaseret kurallari toplum dayatmasi degildir , cok uzun yillar once toplumlar tarafindan olusturulmus gorgu kurallaridir , şık bir restorana gittiginizde uymaniz gereken yemek kurallari gibi vs vs , ve evet bunlara uyan insanlara gorgulu insan denir
Elbette muhalefet olabilirsin , karsilikli fikir ve bilgi paylasiminda bulunuyoruz neticede :):) :) Nerede nasıl giyinilecegini bilmek gibi bir tabir var ama bunu kural olarak düşünmüyorum desem ayıp etmiş olur muyum sana :) amacım muhalefet olmak değil asla ama ,bunu bir kural olarak benimsemek yanlış geliyor yani kural dedigimiz şey uymak zorunda olduğumuz şeyler sanki zorunluluk gibi .Nerede nasıl giyinecegimiz konusunda bu kadar zorunluluk olmasa gerek :)
Gün intikam günüdürAy benim nişanımda eşimin teyze kızı ortaya çıktı bir döktürdü Bi oynadı. Herkes ortasına aldı alkışladı falan. Şimdi gıcık oldum gene. Normalde gelin halka içine alınır ben kenarda arkadaşımla oynadım onların tarafta kıza gelin muamelesi yaptı. Bir gün arayla düğünümüz var. Nişanımda benden rol çaldı resmen
ay gorgusuzAy benim nişanımda eşimin teyze kızı ortaya çıktı bir döktürdü Bi oynadı. Herkes ortasına aldı alkışladı falan. Şimdi gıcık oldum gene. Normalde gelin halka içine alınır ben kenarda arkadaşımla oynadım onların tarafta kıza gelin muamelesi yaptı. Bir gün arayla düğünümüz var. Nişanımda benden rol çaldı resmen
Ben bunu onceki yorumumda yazdim kuzumve bu ulkemıze has bır durumda degıl dunyanın her yerınde boyledır bır stıl kuralıdır cunku operaya gıderken tıyatroya gıderken şık gıyınmek cenazeye gıderken koyu renk tercıh etmek gıbı... genel gecer dunya genelı bır kuraldır
sanıyorlar sadece turk kadınları takıyor kafasına :)
Olmasa ne olurdu?Ya ama istemiyodum başka renk mi yoktu beyaz almış sırf kıskançlıktan yani bir gün degilmi sonuçta ondada benim dediğim olsa ne olurdu
Bu konu yine asansore bebek arabasiyla binme mevzusuna donecek ama adabi muhaseret kurallari toplum dayatmasi degildir , cok uzun yillar once toplumlar tarafindan olusturulmus gorgu kurallaridir , şık bir restorana gittiginizde uymaniz gereken yemek kurallari gibi vs vs , ve evet bunlara uyan insanlara gorgulu insan denir
Elbette muhalefet olabilirsin , karsilikli fikir ve bilgi paylasiminda bulunuyoruz neticede :)
Ben severim gorgu kurallarini , belki boyle yetistigim icin belki de ozel gunleri sevdigim ve ozel gunlerin "ozel" olmasina onem verdigim icin bilemiyorum ama bence olmasi gerekiyor boyle kurallarin
ya o konuda bende once kucuk cocuk gıysın nolacak demıstım ama 13 yasındakı cocugun 165 boy 60 kılo oldugunu duyunca yaptıgım yorumu gerı almıs konu sahıbıne haklısın demıstımburda bir uyenin dugununde 13 yasindaki kiz icin gelinlik almislardi da cok konusulmustu.tabi giyemedi sonra o ayri.ama abiye yani nolucak.benim de dugunumde beyaz elbise giyenler vardi ama ne onemi var ki.gelinlik degil sonucta.tabi yine de siz istemediginizi belirtmenize ragmen o renk almasini sevmedim.
ay evetBuna benzer bi konu okumustum daha önce buralarda ben ama o kızın düğününde beyaz giyen eltisiydi ve hatta kadının eşide damatlık gibi birşey giymişti galiba.Konu sahibi resimli paylaşım yapmış bide tabi. Burdanda o eltiyi tanıyan biri çıkmış ve eltiye söylemiş kız ifşa olmuştu. Eltide burdan ona cevapmı yazmış ne öyle birşeyde diyolardı. Sonra aileler duymuş ortalık karışmış kız boşanmanın eşiğine gelmişti. O kız ne yaptı acaba şimdi aman diyim sen dikkat et.
ay eveto eltı ne kıskanc bır kadındı ya baya sac aksesuarı falan şoka gırmıstım gorunce ıkı dugun aynı anda olmus gıbıydı
Evet ya karıştırilmaktan korkmuştum zatenYalnız iyi ki "merak etme beyaz giydi diye gelin sanmazlar" dendi yani zaten konu sahibinin sorusu da "acaba benim gelin olduğumu anlarlar mı?" İdi. Aydınlatmalar için tşk, parlıyoruz
yanlıs hatırlamıyorsam bır konu daha vardı gelınden once gelın yolundan beyaz elbısesıyle salona gırıs yapmıstı gorumce mı eltı mı ne esıyle gelın sanmıslardı konuklar3.sayfaya bir arkadaş linkini koymuş bu konunun o gerçekten çok feciymis ya :)
Özelden aynısını yazmış olmam bizi ruh eşi yapar mı ki?Ben gönüllü olarak gelip vişne suyu dökebilirim
Görümce-elti terbiyecisi ayağınıza geldi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?