Düğünümde beyaz giyecekmiş GÖRÜMCEKK

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya bi anlayan cıktı sonunda benim gecem sonuçta omurde bir defa olacak bisey
Şimdiki aklım olsa direkt nikah salonuna gider nikah kıyar gelirdim. Ne gelinlik giyerdim ne de başka bir şey.
Bir günlüğüne dünyanın stresini çek ertesi gün fayton balkabağını dönüşsün

Ömürde bir defa olacağını Allah bilir ama varsayalım ki bir defa olacak yine de bu kadar stres yasamaya değmez.

Tamam ama dugun sahibine gore yanlis, e soylemis de bir kac kez, burada artik saygi duymak gerekmez mi

O kısımda evet inatlaşma gibi olmuş gorumceyi bu anlamda haklı bulmuyorum ama, bunun büyük bir mesele haline gelmesini de anlamıyorum.Madem görgü kuralı olarak nitelendiriliyor bırakın bu onun gorgusuzlugu olsun o halde .

Bizde de tam tersi... Erkek tarafı isek, erkekler damadın ve gelinin nişanlığına uygun kravat takar. Atıyorum herkes bordo gibi. Kadınlar da aynı tonlarda giyilir. Düğünde değil ama bu nişanda yapılır. Düğünde herkes kafasına göre takılır ama mutlaka kız ya da erkek tarafını belli. Eden minik objeler bulunur.

Ama bu kadar hengamede hiç beyaz giyen görmedim. Gelinin belli olmayışından değil de, komik duruma düşmemek için.

Ya evet ben de o konuyu hatırlıyorum ama son gelişmeleri bilmiyordum. Konuyu hatırlayan var mı acaba?

Aynen, beyaz giyilmez düğünde. Öyle bir görgü kurali var ve ne kadar benimsemişsem artik, hayatta aklima gelmez böyle bir sey yapmak. O yüzden „ne olur ya giysin“ diyenlere cok sasirdim.
Ama belki sandigim kadar yaygin degil bu.

Yurtdisinda yasiyorum, burda insanlar asiri dikkat ediyor. Hatta sirf beyaz degil, cok kısa ve seksi de giyilmez. Siyah da tercih etmiyorlar cenazeyi animsattigi icin.

Konu sahibi B Belkibigunn bence gayet acik acik söyleyebilirsin rahatsiz oldugunu. Uslübunu bozma ama mesela defalarca söylemene ragmen beyazi tercih etmesine anlam veremedigini ve bu nedenle biraz kirildigini söyleyebilirsin. Hatta böyle böyle bir kural da var diye eklersin.

Giyinşrse giyinsin ya sorun mu bu ? Hem işinize gelir fesat niyeti varsa insanlar onu ne yaptığını görmüş olur zaten . Sorun etmeye bile değmez

Bende yeni nesil degilim :) ama böyle bir şey olduğunu da düşünmüyorum.İsteyen istediğini giysin ne gibi bir sorun olacak ki ? Gelinlik giymediği müddetçe tabi ki o zaman durum çok başka .
Ruhun fazla genc o zaman , ne mutlu sana :)
Dugun , kokteyl , cenaze , davetler , acilislar bunlarin hepsi ozel gundur ve giyim kurallari vardir , bu arada benim kast ettigim dugun mahalle arasi ya da serbest kiyafetle gidilen dugun diil , hani herkesin abiye giydigi gece yapilan yemekli dugunler , oburkulerde boyle bir giyim kurali oldugunu bende sanmiyorum

Eskiden turkiyede de cok dikkat edilirdi ama buradan gordugum kadariyla artik cok fazla insan umursamiyor

Artık ona bisey demem dediğim gibi görgüsüyle baş başa birakicam

Görümce gözyaşı
Gördüğün yerde bas taşı
Nasıl basarım taşı
Oda yarin gardaşı

Olayla ilgili şiirimi yazdığma göre fikrimi beyan edeyim efem. Nede olsa eşinizin kardeşidir takmayın buyutmeyin bu olayin dugununuze gölge düşürmesine müsade etmeyin

:) :) Toplumun dayatmaları bunlar inanın.Kılık kıyafetine bakarak görgülü -görgüsüz diyemeyiz .Uzun yıllardır süregelen bir adet bu hepsi o kadar, kimine doğru kimine yanlış
Bu konu yine asansore bebek arabasiyla binme mevzusuna donecek ama adabi muhaseret kurallari toplum dayatmasi degildir , cok uzun yillar once toplumlar tarafindan olusturulmus gorgu kurallaridir , şık bir restorana gittiginizde uymaniz gereken yemek kurallari gibi vs vs , ve evet bunlara uyan insanlara gorgulu insan denir

bılmeyen arkadaslar ıcın yazıyorum
google da bıle dugune gıderken neden beyaz gıyılmez dıye yazarsanız stil kuralları karsınıza cıkar
bırının gosterısınde ondan rol calmak adabı muaseret kuralına aykırıdır beyaz gıyebılır tabıkı gıydıgı ıcın hapıse gırmez ama adap geregı gıyınmemesı gerekır

kendı bılır yanı guzel laciler zengın morlar ıc acıcı turkuazlar dururken evcılık oyunu oynamak ıstıyorsa bırakın gıyınsın
beyaz gelınlık ve gelın tacı gıyen eltı vardı burda konu acılmıstı ... var boyle nerde nasıl gıyınmesı gerektıgını bılmeyen

hanı kucuk nedımeler oluyor gelının arkasında kucuk cocuklar onlar şirinde koca koca kadınların rol calması tamamen hasetlık baska bırsey degıl

tabıkı herkes gelının kım oldugunu bılıyor ama gelın nasılsa bellı dıye inci gıbı konuklar arasında parlaması gereken kısının ısıltısı calınmaz
ona bakarsak damadında kım oldugu bellı ama kımse damatlık gıyıp gelmıyor

Ama istemediğimi söylemiştim kesinlikle art niyetli benim moralimi bozmak için böyle yapıyor
Başarmışta. İsterse paristen elmas taşlarla süslenmiş abiye getirsin, yinede herkesin gözü sende olacak. O sahnede sen dans edeceksin, gelinimiz diye tap edecek solist, sana takı takılacak. O köşede izleyecek sadece. Sıkma canını herkes ona gelini kıskanmış diyecek. Senin yerinde olsam kahkahalarım havada uçuşur.

Giyme diyeceksin ya da kuaförde üstüne yanlışlıkla bir şey dökeceksin yoksa geçmişteki bir üyemiz gibi iki gelin gezersiniz ortada

Kusura bakmayın ama sizin gibileri anlamıyorum. Koskoca insan ne giyeceğini size soracak değil. Ne olursa olsun sizin buna karışmaya hakkınız yok. Gelin belli, damat belli. Gerisi sizi ilgilendirmez.

:) :) Nerede nasıl giyinilecegini bilmek gibi bir tabir var ama bunu kural olarak düşünmüyorum desem ayıp etmiş olur muyum sana :) amacım muhalefet olmak değil asla ama ,bunu bir kural olarak benimsemek yanlış geliyor yani kural dedigimiz şey uymak zorunda olduğumuz şeyler sanki zorunluluk gibi .Nerede nasıl giyinecegimiz konusunda bu kadar zorunluluk olmasa gerek :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…