- 28 Şubat 2019
- 4.689
- 11.192
- 208
- Konu Sahibi Belkibigunn
-
Şimdiki aklım olsa direkt nikah salonuna gider nikah kıyar gelirdim. Ne gelinlik giyerdim ne de başka bir şey.Ya bi anlayan cıktı sonunda benim gecem sonuçta omurde bir defa olacak bisey
Tamam ama dugun sahibine gore yanlis, e soylemis de bir kac kez, burada artik saygi duymak gerekmez mi
Bizde de tam tersi... Erkek tarafı isek, erkekler damadın ve gelinin nişanlığına uygun kravat takar. Atıyorum herkes bordo gibi. Kadınlar da aynı tonlarda giyilir. Düğünde değil ama bu nişanda yapılır. Düğünde herkes kafasına göre takılır ama mutlaka kız ya da erkek tarafını belli. Eden minik objeler bulunur.Dugunde beyaz giyilmez
Hatta nisanda kinada da cok yakin akrabalar gelinle ayni renk giyinmez bizim oralarda. Sonucta yakin akrabalar da susleniyorlar bolca.
Gelinlikle abiye bir mi demisler de gelinlik zaten beyaz abiye demek degil mi. Ne cok gorumce elti gordum giydigi kiyafetin rengi beyaz olsa imkani yok ayirt edemezsiniz gelinden. He belki duvaktan anlasilir.
Ya evet ben de o konuyu hatırlıyorum ama son gelişmeleri bilmiyordum. Konuyu hatırlayan var mı acaba?Buna benzer bi konu okumustum daha önce buralarda ben ama o kızın düğününde beyaz giyen eltisiydi ve hatta kadının eşide damatlık gibi birşey giymişti galiba.Konu sahibi resimli paylaşım yapmış bide tabi. Burdanda o eltiyi tanıyan biri çıkmış ve eltiye söylemiş kız ifşa olmuştu. Eltide burdan ona cevapmı yazmış ne öyle birşeyde diyolardı. Sonra aileler duymuş ortalık karışmış kız boşanmanın eşiğine gelmişti. O kız ne yaptı acaba şimdi aman diyim sen dikkat et.
Aslinda evet boyle bir kural var , adina gorgu kurali de toplum kurali de yazisiz kural de , ne dersen de ama dugunde beyaz giyilmez
Sanirim ben yaştan tevellut bunu biliyorum ve uyguluyorum , yeni neslin pek haberi yok bdv de gordugum kadariyla , gercekten dugunde beyaz giyilmez
Ruhun fazla genc o zaman , ne mutlu sana :)Bende yeni nesil degilim :) ama böyle bir şey olduğunu da düşünmüyorum.İsteyen istediğini giysin ne gibi bir sorun olacak ki ? Gelinlik giymediği müddetçe tabi ki o zaman durum çok başka .
Aynen, beyaz giyilmez düğünde. Öyle bir görgü kurali var ve ne kadar benimsemişsem artik, hayatta aklima gelmez böyle bir sey yapmak. O yüzden „ne olur ya giysin“ diyenlere cok sasirdim.
Ama belki sandigim kadar yaygin degil bu.
Yurtdisinda yasiyorum, burda insanlar asiri dikkat ediyor. Hatta sirf beyaz degil, cok kısa ve seksi de giyilmez. Siyah da tercih etmiyorlar cenazeyi animsattigi icin.
Konu sahibi B Belkibigunn bence gayet acik acik söyleyebilirsin rahatsiz oldugunu. Uslübunu bozma ama mesela defalarca söylemene ragmen beyazi tercih etmesine anlam veremedigini ve bu nedenle biraz kirildigini söyleyebilirsin. Hatta böyle böyle bir kural da var diye eklersin.
Ya evet ben de o konuyu hatırlıyorum ama son gelişmeleri bilmiyordum. Konuyu hatırlayan var mı acaba?
Artık ona bisey demem dediğim gibi görgüsüyle baş başa birakicamAynen, beyaz giyilmez düğünde. Öyle bir görgü kurali var ve ne kadar benimsemişsem artik, hayatta aklima gelmez böyle bir sey yapmak. O yüzden „ne olur ya giysin“ diyenlere cok sasirdim.
Ama belki sandigim kadar yaygin degil bu.
Yurtdisinda yasiyorum, burda insanlar asiri dikkat ediyor. Hatta sirf beyaz degil, cok kısa ve seksi de giyilmez. Siyah da tercih etmiyorlar cenazeyi animsattigi icin.
Konu sahibi B Belkibigunn bence gayet acik acik söyleyebilirsin rahatsiz oldugunu. Uslübunu bozma ama mesela defalarca söylemene ragmen beyazi tercih etmesine anlam veremedigini ve bu nedenle biraz kirildigini söyleyebilirsin. Hatta böyle böyle bir kural da var diye eklersin.
Bu konu yine asansore bebek arabasiyla binme mevzusuna donecek ama adabi muhaseret kurallari toplum dayatmasi degildir , cok uzun yillar once toplumlar tarafindan olusturulmus gorgu kurallaridir , şık bir restorana gittiginizde uymaniz gereken yemek kurallari gibi vs vs , ve evet bunlara uyan insanlara gorgulu insan denir:) :) Toplumun dayatmaları bunlar inanın.Kılık kıyafetine bakarak görgülü -görgüsüz diyemeyiz .Uzun yıllardır süregelen bir adet bu hepsi o kadar, kimine doğru kimine yanlış
Başarmışta. İsterse paristen elmas taşlarla süslenmiş abiye getirsin, yinede herkesin gözü sende olacak. O sahnede sen dans edeceksin, gelinimiz diye tap edecek solist, sana takı takılacak. O köşede izleyecek sadece. Sıkma canını herkes ona gelini kıskanmış diyecek. Senin yerinde olsam kahkahalarım havada uçuşur.Ama istemediğimi söylemiştim kesinlikle art niyetli benim moralimi bozmak için böyle yapıyor
Giyme diyeceksin ya da kuaförde üstüne yanlışlıkla bir şey dökeceksin yoksa geçmişteki bir üyemiz gibi iki gelin gezersiniz ortadaSelam kızlar allah nasip ederse bir ay sonra düğünüm var bundan önce laf arasında görümcem ben düğünde beyaz giymek istiyorum demişti bende defalarca uyardım düğünümde başkasının beyaz giymesini istemiyorum diye konu orda kapandı sandım ki kapanmamış kv anneme x de düğün için beyaz abiye aldı demiş fotoğrafını göstermiş baya taşlı bembeyaz bir elbiseannem bunu sonra soyledi ben o zman yanlarinda değildim kuaförde iki gün yanimda gelecek zaten eşarbını yaptıracak yani kızlar defalarca uyarmasam bilmeden almış diyecem ama neden beni bu kadar yok sayıyor? Kendisi benden 2 yaş küçük hiç bir şey söylemedim soylememde ama içim içimi yiyor keşke elimden bisey gelse sizce yapılabilecek bir şey var mi yoksa terbiyesiyle onu baş başa mi birakayim
Ruhun fazla genc o zaman , ne mutlu sana :)
Dugun , kokteyl , cenaze , davetler , acilislar bunlarin hepsi ozel gundur ve giyim kurallari vardir , bu arada benim kast ettigim dugun mahalle arasi ya da serbest kiyafetle gidilen dugun diil , hani herkesin abiye giydigi gece yapilan yemekli dugunler , oburkulerde boyle bir giyim kurali oldugunu bende sanmiyorum
ben de bu düğünümde benden başka kimse beyaz giyemez takıntısını anlamıyorum.
gelinlikle normal abiyeyi nasıl bir tutuyorsunuz?
o zaman damattan başka kimse takım elbise giymesin çünkü damatlıklar takım ebliselere daha çok benziyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?