- 23 Eylül 2014
- 87
- 44
- 103
- 38
AA attınmı nişanı hayırlı olsun hakkında arkadaşımhay maşallahyok canım barışmadım. başka bi şehre taşındım, ara ara konuştuk, bir ara tamam sen ne dersen o olsun dedi ama çok geç kalınmış bir mesajdı. bi cevap bile verme gereğinde hissetmedim kendimi.
olmayınca olmuyo bazi şeyler, ben bu sınırı fazlasıyla zorladım zaten. iyi dileklerin için sağol canım, çok sağol
Kk'da en sinir olduğum konulardan biriydi çok sevindim ayrılmana. Bundan sonra karşına doğru düzgün değerini bilen ahlaklı iyi niyetli bir adam çıkar inşallah.yok ben nişanı attım zaten.. sayfa kaçtı hatırlamıyorum, yazmıştım bi yerlere.. ama bana da iyi bi ders oldu
Kim hortlattırıyor bu eski konuları yaaa
Yaslanıyormuyuz nebu konuyu yazdığımda evimde, ailemin yanındaydım. yatağımın üzerine oturup yazmıştım.. vay bee ne günlerdi 1 sene olmuş diyorlar..
Ya konu uzerinden gecmis neredeyse 1 sene.Konu sahibesi hayatında yeni bir sayfa açmış hala niye bu konuyu hortlatıyorlar anlamıyorum.Minnos26 hazır topikteyken sende sana ömür boyu mutlu olabileceğin ruh eşini bulmanı temenni ederim.Herkesin hayatında zor zamanlardan geçtiği bir dönem oluyor, sende ucuz kurtulmuşsun böyle bir adamdan.Allah senin gibi düşünceli bir insan evladı çıkarsın karşına
Akillilik etmissin. Zararin neresinden donsen kar demisler.. mutlu olmani doldrums minnos :)
Sizlere anlatacağım bu konuyu, kimseye açamıyorum. Düğün hazırlığı içindeyim. Nasip olursa önümüzdeki yazı bekliyorum. Sizi biraz para hesabına boğucam, şimdiden kusura bakmayın.
Ben 2 sene boyunca ayda 1.000 TL bir kenara koydum. Şimdi o parayı düğün zamanı kullanıcam. Nişanlım ise araba aldığı için bu paraya katkı yapamıyor. Sadece 5.000 TL katkısı olacak. Çünkü şuan kredi ödüyor. Arabayı da sıfır aldı.O da ayda 1000 TL den fazla arabaya ödüyor. (Arabada benim de payım olacak, buraya kısa bir not düşüyorum, zira sayfalarda defalarca açıkladım)
İlk başlarda bu durumu kabullenemedim, olmaz dedim. Ancak bu seferde, biriktirdiğim parayı düğüne harcayalım, evlendikten sonra arabayı alalım dedi. Baktım aynı hesap olacak, iyi madem dedim arabayı alsın. Uzun lafın kısası kendi düğünümü kendim yapıyorum kızlar. Ama içime sinmiyor bir türlü. Çok mu paragöz davranıyorum böyle şeyleri hiç düşünmeden para hesabı yapmamalı mıyım, yoksa çok mu safım, erkek tarafının görevini kendim üstleniyorum?
Söz yapıldı, tüm söz masraflarını ben karşıladım bir nebze. Çikolatam, çiçeğim herşey o paradan alındı. Ailesi oğlunun ödediğini zannediyor tabi. Bende utancımdan, gururumdan söyleyemedim aileme, paylaşamadım bu durumu. Ailesi 2 tane bilezik taktı, masrafları o işte. gelinlik, damatlık vs. bütün masraflar o biriken paradan yapılacak.
Bir de o biriken paradan 3000 TL ailesine gönderdi, ihtiyaçları varmış. Ailem zaten altın alacak bize dedi, ses etmedim.
2 düğünüm olacak. Her iki tarafta. Ailelerimiz kendi tarafındaki düğünü karşılayacak. Eşya almayacaklarmış onun yerine altın alacaklarmış ama ne kadar olur bilemiyorum. Aslında ne kendi ailemden ne de onun ailesinden bir şey beklemiyorum. Çalışıyoruz, kendimiz yaparız. Ama sanki bir gelin olarak, üzerime çok fazla yük aldım gibi geliyor. Kafam çok karışık anlayacağınız.:44:
canım ne kadarlık bir ilişki??
bir de senin ailen demiyor mu maaşı ne yapıyorsun diye?
bu fikir nasıl ortaya atıldı?
canım nişan atmışsın ama merak ettim sorularımı yine de yanıtlarsan
hayırlısı olsun canm
neden bitti ??
Kk'da en sinir olduğum konulardan biriydi çok sevindim ayrılmana. Bundan sonra karşına doğru düzgün değerini bilen ahlaklı iyi niyetli bir adam çıkar inşallah.
Merak ettim ailesine söyledin mi oğlunuz size yolladığı parayı benden almıştı diye ?
yok canım söylemedim. söylesemde utanacaklarını sanmıyorum. bana gelirken aldıkları tatlının parasını bile ben vermiştim ve bunu babası biliyormuş. utanmadan bunu nasıl kabul etmiş hayret ediyorum.
bu kadar fazla bence..nasıl arabada payınız olacakmış..Sizlere anlatacağım bu konuyu, kimseye açamıyorum. Düğün hazırlığı içindeyim. Nasip olursa önümüzdeki yazı bekliyorum. Sizi biraz para hesabına boğucam, şimdiden kusura bakmayın.
Ben 2 sene boyunca ayda 1.000 TL bir kenara koydum. Şimdi o parayı düğün zamanı kullanıcam. Nişanlım ise araba aldığı için bu paraya katkı yapamıyor. Sadece 5.000 TL katkısı olacak. Çünkü şuan kredi ödüyor. Arabayı da sıfır aldı.O da ayda 1000 TL den fazla arabaya ödüyor. (Arabada benim de payım olacak, buraya kısa bir not düşüyorum, zira sayfalarda defalarca açıkladım)
İlk başlarda bu durumu kabullenemedim, olmaz dedim. Ancak bu seferde, biriktirdiğim parayı düğüne harcayalım, evlendikten sonra arabayı alalım dedi. Baktım aynı hesap olacak, iyi madem dedim arabayı alsın. Uzun lafın kısası kendi düğünümü kendim yapıyorum kızlar. Ama içime sinmiyor bir türlü. Çok mu paragöz davranıyorum böyle şeyleri hiç düşünmeden para hesabı yapmamalı mıyım, yoksa çok mu safım, erkek tarafının görevini kendim üstleniyorum?
Söz yapıldı, tüm söz masraflarını ben karşıladım bir nebze. Çikolatam, çiçeğim herşey o paradan alındı. Ailesi oğlunun ödediğini zannediyor tabi. Bende utancımdan, gururumdan söyleyemedim aileme, paylaşamadım bu durumu. Ailesi 2 tane bilezik taktı, masrafları o işte. gelinlik, damatlık vs. bütün masraflar o biriken paradan yapılacak.
Bir de o biriken paradan 3000 TL ailesine gönderdi, ihtiyaçları varmış. Ailem zaten altın alacak bize dedi, ses etmedim.
2 düğünüm olacak. Her iki tarafta. Ailelerimiz kendi tarafındaki düğünü karşılayacak. Eşya almayacaklarmış onun yerine altın alacaklarmış ama ne kadar olur bilemiyorum. Aslında ne kendi ailemden ne de onun ailesinden bir şey beklemiyorum. Çalışıyoruz, kendimiz yaparız. Ama sanki bir gelin olarak, üzerime çok fazla yük aldım gibi geliyor. Kafam çok karışık anlayacağınız.:44:
yükten fazlasını almışsın parayı ailesine yollaması aşırı saçma olmuş.Sizlere anlatacağım bu konuyu, kimseye açamıyorum. Düğün hazırlığı içindeyim. Nasip olursa önümüzdeki yazı bekliyorum. Sizi biraz para hesabına boğucam, şimdiden kusura bakmayın.
yok canım söylemedim. söylesemde utanacaklarını sanmıyorum. bana gelirken aldıkları tatlının parasını bile ben vermiştim ve bunu babası biliyormuş. utanmadan bunu nasıl kabul etmiş hayret ediyorum.
Çok eski bir konu ama üşenmedim 76 sayfayı okudum gece gece :) yaram var napiim :)
Benimde kayınvalidemlerin bir iğnesi yok evimde istemedim de zaten. Bizde evlenmeden araba aldık ama eşim benim üzerime yapmıştı arabayı daha sevgiliyken. Ben çeyizimi aldım o arabayı ödedi. Ne annemleri karıştırdık ne onun annesigili. Nişanı atmakla iyi etmişsin. Ben pişmanmıyım asla değilim kocamı seviyorum. Ama konu noktaları aynı olsada farklı bizimki sağolsun gece gündüz çalıştı ödedi arabayı. Ha kayınvalidemgile kızgınmıyım belki... Sen en doğrusunu yapmışsın canım. Bundan sonraki hayatında umarım musmutlu bir gelecek kurarsın kendine.
sayfanın bi başını okudum bi sonunu hakkınızda hayırlısı olmuştur umarım..
açıkçası benzer bi durum bikaç sene içinde benimde başıma gelicek tırsıyorum biraz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?