Dukan Diyeti ile 21 Mart'a hedef 5 kilo !

sagol arkadasim deneyecegim hemen...annecigine selamlar,ellerinden opuyorum..kendine cok dikkat et..opuyorum

Kizlar benide araniza alin..baska bir topikte patates diyetini okuyup basladim..p.tesi yani 21 Ocakta 74 kg ile basladim,sade patates ,yumurta ,amamas,yogurt yiyerek bu gün 25 Ocak itibariyle 2 kg verdim ama cok zor oldu..gerci giden muhtemelen ödem ama olsun..

ancak topige ne gelen var nede giden,o yüzden motive olamiyorum..herhangi bir diyete bagli kalmadan ekmek,tatli ve yagli yemek yemeyerek rejime devam edecegim..ama yalniz olmuyor..sizden destek almak istiyorum..gecen yil bu zamanlar 60 kg idim..simdiki hedefim 58..

Gecmisi okuyup,sizi tanimak istiyorum..Sabah ola hayrola,yilmak,yikilmak yok.yaza göbeksiz girmek istiyorum:))

sevgili vara,biz dukan diyeti yapiyoruz o yuzden bu diyetle ilgili paylasimlarimiz,destegimiz...sitede sana hitap edecek motive edecek baska diyetler vardir diye dusunuyorum...yada dukan diyetini incele sana uyarsa dukan ile cok kolay ve keyifli kilolar verebilirsin.bunun icin dukan diyeti deneyimleri topigini baslayip okumani tavsiye ederim.hem diyeti anlar hemde kafana yatarsa baslarsin..

Tamam canim,tesekkür ederim..sizede kolay gelsin..

Günaydın kızlarr
Oğlanlar uyumuşş kalmışım ben de.. Birazdan çıkıp yürüyüş yapacağım..
Lisacım ben de senin aklına düşürmüşüm desene
Valla ilkayla simlanın anlatımı bu peynir işini özendiren ama yok maya işine girmeyeceğim ben de.. Kestire kestire yaparız artık.
Cay canım çok sağol tarifin için, bugün peynir denemeleri ile geçecek gibi
Bu arada anneciğine de sevgiler

Ben cepten girdiğim için alıntı ve beğenme işlerini yapamıyorum bugün bilginizee

Cyy canım bu arada 32 yaşındayım..
Şaka yapmıştım ama yine de fena olmazdı 23 yaşında olmak

Kızlar bilgisayarım geldii

Bu arada lisanın verdiği linkteki gibi peynir yaptım.. Gayet lezzetli oldu yalnız uğraşmaya değermi değmezmi bilemedim zira çok az birşey oluyor

Ay bu arada kimsecikler yok huu kızlar neredesiniz??:44::44:

Giremediiiiiiiim yazamadım sizeeee kayınvalidemler gitmiş ev topla yemek yap çocuk karne aldı dolaştır vs derken gece olmuş, sonra da eşim bırakmadı malesef
Datlım genpada vardı peynir mayası hatırladığım kadarıyla

kislar vallahi bir cheescake yaptim yemede yaninda yat misali olduben bayildim sizde eminim cok seveceksiniz..ozellikle cigdem anacigim sen hemen yap bunu makinenin sarji bitti yukelemk icin sabirsizlaniyorum ..

Canlarım sınav yapmaya geldim okula hemen açtım ama çıkmam gerek akşam acısını çıkarıcam Lisa öteki tarafa da bakamadım moralini bozdular anlaşılan boşver takma bitanem akşama görüşürüz çok öptüüüüümmmm

Eveeeet 1 saat sınav yapıldı eve geldim yemek hazırladım yedirdim içirdim kaldırdım topladım oğlana bilgisayar kendime bilgisayar eşim arkadaşlarıyla takılmaya gitti bu gece buralardayım kızlar. Lisam sana takıldı aklım daha öbür foruma falan bakmadım moralin mozulmuş senin anlaşılan birazdan bi bakacağım oraya da canım neolursa olsun olayı zaten ben başlattım uyarı olsun sinirimi belirteyim diye sen hiç kafana takma bir laf gelirse bana gelmiş olacak ama bizim gibi düşünenler de varmış ve bunlar asıl gruptanmış bunu anladık dimi (dely) hiiiiiç takmaya değmez.
Winnie valla taht kavgası yapacaz yakında senin peynir tarifleri benim yemek tarifleri derken kızlar güme gidecek bu gidişle bence olsun olsun bir elit daha kazandık ya yeter bize dimi

Tatlımmm annenlerin yanına varmışsın oooooh kız kardeşinde gelince tam olur artık ben bile aynı şehirde olmamıza rağmen iş güz çor çocuk derken iki hafta görmediğim zaman hasret çekiyorum ablama, sizinkisi nasıl bir duygu anlayamam o açıdan Allah muhabbetinizi arttırsın aile gibisi yok tatlım ya.

Kızlar resmen keyif yapıyorum ya ev sakin oğlum son ses oyun oynasa da başım rahat hizmet derdi yok, yardımcı ablamda iki hafta izinde işler bana bakıyordu Allah'ım yağlarımdan kurtumdum ya hantallık üşengeçlik geçti, sabah kalktım üç makine çamaşır nevresim yıkandı, tuvalet banyo gıcır gıcır klorak kokuyor, heryer süprüldü silindi, çamaşırlar asıldı, balkon bile ciflendi yemekler hazırlandı, yarının yemek hazırlıkları yapıldı, kahvaltı yemek hazırlan okul sınav derken valla 3 saat spor yapmışa döndüm bağırsaklarım da hareketlendi yav iyi oluyormuş ev hanımlığı ama ev sadece bana aitken bir evde iki kadın olmuyor ya, oooooooh sultanlıkmış evimde sarayımmış yaaa, mis kokulu evim benim,

Lisa ellerine sağlık e ben bunu yapmazmıyım, yapıpta ballandıra ballandıra anlatmazmıyım oyyyyy çok canım çekti, dün bende kepeğimi yemeyi unutunca akşam helva yaptım yedim ayyyy o neymiş ya öyle ama yanına beyaz puding yapıp labne katıp dondurup dondurmayla yiyince daha bi güzel oluyor benden söylemesi, ben tarifimi ortaya koydum alan alıııır almayan pişman oluuuurrrrr

birbuçuk saattir bekliyorum kimse gelmedi neyse bende yediklerimi yazayım
sabah: dukanella, krep, yumurta, peynir, hindi salam, yeşilçay, kaşar ama mükellef bir kahvaltı yaptım
Öğlen: sabahkiler geç saate kalınca ıııııh yiyemedim bişi zaten
Akşam: tavuk haşlamayı aldım poşete koydum, pul biber, tuz, karabiber, sarımsak ve köriylen az daha pişirdim, yoğurtla birlikte yedim
aralarda kaşar, peynir süt yoğurt dünden kalma helva(tazeyken iyi gidiyor ya) yeşil çay ve çokça su içtim

Şişiiiiim patlıyorum, wc olayı da çok şükür yolunda Allah'a şükür, bugün protein günümdü yarın sebze günüm balkabakımı aldım cips kesin yapılacak da yanında ne yencek bilmiyorum.

Dün: sabah, süt içtim
Öğleye varmadan cıss ama nescafe içtim, krep ve peynir atıştırdım
öğlen iki porsiyon tavuk ızgara, köz biber (2) soğan yedim
akşama da kırmızı et şiş yedim domatesle birlikte sonra krep tam yenmediği geldi aklıma ve helva yapıp beyaz pudingle çok iyi gitti valla
bolca yeşil çay su ve peynir

eminim sen daha iyisini yaparsin hemide ballandira ballandira anlatirsinda ama gercekten guzel oldu tavsiye ediyorum,,yanlis bir sorun var kocaman pasta oluyor seninkini gerci evdekilerde yiyebilir benim kocada yemedigi icin,sut ve sut urunlerini bende koca pastayi herhalde 1 haftada falan bitiririm yada yarisi kadari malesef cope gider birde ben yulaf hakkimi sabah kahvaltisinda ekmek olarak yemeyi tercih ettigimden pastayi yemeye hakkim kalmiyor ,birinden birini secmem gerekiyor.yulaf hakkindan dolayi sekerim hep derim enerjine hayranim diyehelva yapacan,puding yapacan,birde dondurma yapacan(puding ve dondurma yapmayi bilmiyorum da) sonrada bu yapilanlari 2 dakikada tuketecen...uzun is degilmi ya :26:sen yinede ver bakalim tarifi

arasira gercekten yanliz olmak iyi oluyor kafa dinliyor,kendine zaman ayiriyorsun..diger turlu kocalar bizi bosayacak aksama kadar gorusemiyoruz aksamda sen yanimda durmayip bilgisayar basinda vakit geciriyorsun diye..hatta benimki bir ara biz nasil cocuk yapacagiz dedisen ayri yerde takiliyon ben ayri

cigdem,vallahi takmiyorum artik insanlara yardimci olmaya calisiyorsun yaziyor,anlatiyorsun arkasina biri cikiyor ne kiziyorsun diyoe,digeri sanki sen onlari anlatmamis gibi uyduruktan bir soru soruyor artik ne halleri varsa gorsunler ben elit elit kalitemi bozmadan sevdigim arkadaslarimla hem sohbetimi hemde dukan imi yaparim diye karar verdim.o pastayi orda yayinladigimada nasil pisman oldum anlatamam..ne gerek var dedim.sonra gittim kaldirayim diye ama artik cok gec olmustu..derdim yaptigimi,marifetimi insanlara gostermekten ziyade alin caniniz yapmak isterse sizde yapin guzel bir tarif demekti..ama milletin saksak kraliceleri olsun,nerde ne tarif var diye soran acemiler olsun gormemezlikten geliyor ya (sidik yaristirma derdinde millet) bu insanlarla ne demeye paylasiyorsun diye dusundum .millet gibi ayy birsey yaptim harikaydi ama sonra yayinlayacagim desem millet alkislar birde merak ederdi...

amac diyet yapip diyeti dopgrusuyla yanlisi ile paylasmaksa dogru soylendiginde takdir edecek,guzel birsey yaptiginda alkislayacak ama yanlis yaptigindada uyaracaksin..bunlar ne paylasmayi biliyor,ne dogruyu onaylamayi..verdikleri 20 kilonun sevdasina kapilmis buyuk bir is yaptigini saniyor.bende 120-130 la baslasaydim bende 20 yi 2 aya verirdim..buraya girmeyi yasaklamak mumkunmu bilmiyorum ama girip benim bilgilerimi alip faydalansinlarda istemiyorum..eminim geliyorlar,bakiyorlar meraktan catliyorlarda kimi biz yoken ,kimi oturum acmadan,kimide gelmis olup bizi gorunce kacma seklinde buraya ugruyorlar.gelsinler istemiyorum..hazimsiz,kendini bilmez insanlarla isim yok benim ne diyet icin ne diyet disinda,ne sanal alemde nede gercek alemde...

Canım sıkma canını boşver anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az boşver yapsınlar ne yapacaklarsa isterlerse 1 hafta yumruk isterlerse üst üste 5 gün atak sen düzgün yap ben düzgün yapayım kilolarımızı verelim yeter kız topikin ismini mi değiştirsek ki kurallara uyan elitlerin şubat 15'e 5 kilo yarışı diye.
Tarife gelince güzellik dondurma dedim diye hemen dondurmaya heves ettin dimi sen bakma ben kendimi kandırıyorum. Helvanın yanında yediğim vanilyalı pudingin içine labne koydum dondurucuya attım o donunca yedim buzlu buzlu öyle diyim ben sana tadı pekte benzemesede olsun idare etti saf salep bulsam deneyecem ama nerdeeeee....
helvama gelince
bir tk zeytinyağında
2 yk kepek kavrulur ateşten alıyorum bu sırada iki deneme yaptım almadığım zaman tatlandırıcı hemen yanıyor
1,5 yk tatlandırıcı ilave edilir sonra ben 2 yk de süt tozu ekledim
yetiği kadar süt katıp ocakta koyulttum sonnra soğuttum yanına puding yaptım onu dondurdum ve helvayla dondurulmuş puding yedim ya ben seviyorum helva yanı dondurma olayını güzel oldu aybaşında şu ceviz fındık tereyağı aromasını da alırsam ben ömrü billah seyir yaparım heralde hiiiiç bir farkı yokki olayın...
ya hala un kurabiyesi delisiyim ben ya seyir sonunda 3 tane un kurabiyesi ısmarladım eşime gülüyor bana ya millet kilo verdim diye havalara girer benim hanım mütevazileşiyor diyor hahaha başına ne geleceğinden habersiz tabi kartlar bende kızlaaaaarrrrr nisanda sabbaha kadar alışveriş...
Not: puding el yapımıdır.
1,5 bardak süt
1 yk nişasta
az tatlandırıcı ben pudingde az şeker severim onun için miktar konusunda bişi diyemeyecem kızlar...

Son düzenleme:
yaptığım pastalarda sürünme olayı bende de oluyor şöyle ki, oğlan browni olayını tuttu tamam kabul ediyorum eşime de o zaman için güzel gelmiş olabilir ama eşim kakao yemez benim kolay kolay hatta çikolata bile yemez (ayyyy çok güzel olurdu önceden onun hakkını da ben yerdim) damak zevklerimiz de biraz farklı az yağlı yerim, yağ içinde süzülmesini sever yemeğin, limon sevmem, yeşillik limon hastası, baklavayı yumuşak sever ben çıtır olmayanı yemem, tavuk yerim etcildir, kakaolu fıstıklı pasta severim meyveli beyaz pasta sever..... uzaaaar gider aslında bişi diyimmi ikimizi tanıyan birkaç tanıdık bu evlilik fazla yürümez çooook zıtlar demişler ama biz çok eğleniyoruz ya Allah'ım çenem düştü olayı nere bağlayacağımı sapıttım. Hımmmm bak benimkilerde sürünüyor ama işte miktar azaltabildim sonunda biraz daha mini tepsiler kullan ölçüleri normal koyduğunun yarısına indir olay bitiyor canım ya ilk başlarda kıyamadan dondurucuya koyduğum sonra çözdürdüğümde böööggghhhttt dediğim çok şey gitti benimde. Olcak olcak uğraş bakalım. Ama cidden sen görsel harikasın ya hem kendin hem yaptıkların canım benniiiiiimmmm.

İsabelcik ben kaçar tatlım ütüler var bu saatte ne ütüsü diyecen şimdi biliyorum ama yarın sabahki yapacağım sınav, pazar alışverişi ve pazar rehavetini sayacak olursak hiiiiç durmamam gerek boy boy nevresimler beni bekler hemen sauna eşofmanımı giyim de yapıp bitireyim. Eşim dışarda oğlanda uyudu vakit ütü vaktidir deheyyyy savulun buruşuklarrr :)))))

aynneeen oyle topigin ismini yarisimiz bitince diye degistirelim diye dusunduk.bir iki fikir vardi ama sonradan cyy "dukan ile diyet bahane,sohbet sahane' (sanirim boyleydi :26:)diyince bizimde cok hosumuza gitti..sonra yine dusunuruz ama sanirim bu iyi bir baslik..ondan sonrada" dukan i bitirdik simdi hamileyiz" diye bir topik acariz.malum ben,sen,zeynep,cyy ve winni de isterse bir bebek o sekilde devam ederiz.egotrik hic soylmedi bu konuda bisey,eda teyze kizini buyutmus genc kizi var yapmaz bu saatten sonra ....boylece heep birlikte devam eder gideriz kardes kardese:13:

irmik helvasinin arasina dondurma yaparlar bilirim cokta guzel olur ama dedigin gibide yapabiliriz madem irmik helvasi yiyemiyoz bizde yulaf helvasi yeriz.ama zaten iki kasik yulafla yapilmis helvam ertesi gune kalmiyor hatta devami olsa yerim yani...

evet o konudada bende oyle bir karar aldim aslinda.kucuk porsiyonlar seklinde yapmabide yaptigim cheescake ile ilgilide soyle bir karar aldim evet yulaftan dolayi ekmek yada keki yiyemiyorsam bende pastanin sadece ustundeki cikolatali kismi yerim

akrep yay birlikteligi zordur aslinda (onceki tecrubemden) ama dedigin gibi keyiflidir..birde erkek yay olunca aslinda olay zordur sen yay olup olayin kadin kisminda oldugundan ve iliskiyi kadin ayakta tuttugundan (genel anlamda) sizinki pekte zor degildir..varsin damak zevkleriniz uymasin siz birbirinize uyunda gerisi onemli degil.

tamam canim isine bak sen..calisan kadinsin sen utunun,yemegin,sporun,temizligin zamani olmaz sizde...firsat buldugun heran yapmak lazim..kolay gelsin..optum

kız ben senin astroloji yorumlarından kopamayacam gibi anlat anlat bakalım bizim çooook uyumsuzluklarımız var farklı boyutlardakileri de seviyoz biz (çekingenlik ve doyumsuzluk olayı) ama tek negatif yönümüz kızlara da bahsettim ben çok kıskancım aşırıııııı normalde hiç böyle değildim (önceki devir) hatta hiç takmazdım bile hele hele şöyle bişi de var benim arkadaşlarım eşimi ilk gördüklerinde yooook çiğdem asla bunla yapamaz demişler. Sebep beni susturabilmesiymiş ben çok konuşuyorum canım birde elime geçirdimmi pat pat vururdum lafla ezerdim karşımdakini yani ilişkinin elebaşı ben olmalıydım eşimden önceki devirde ama baktım adam hem tipim değil hem hiç susmadan usanmadan beni alt ediyor, e birde koymuş kafaya daha bişi yok arada evlencez biz senle ona göre ayarla kendini dedi bana yani özgüven meselesi. Ya çok ettim ben buna da hep zararlı ben çıktım Çok işini bilir kendileri Mesela yeniyiz daha böyle bir tersleşme esnasında herkesin önünde adamı buzlu suyla yıkadım,(valla yaptım şimdi ne biçim utanırım o ortama girdiğimizde bir bilsen) neler neler yaptım ya benim suçlarım müebbetlik benim akrebim ben sinirliyken oturur melül melül dinler beni yada hiiiiiç suratıma bakmaz susunca bittimi hadi bi kahve yapta içelim der keser.

Inanilmaz yuruyus yaptigim,araba kullandigim bir gundu.
Biraz once 85 tane de mekik yaptim sadexe
Sabah 1 dilim dukan ekmegi,peynir,cay,sut,yesil cay
Ogle tavuk,yogurt
Aksam tavuk,yogurt,6-7 tane minik pulbiberli balkabagi
Yesil cay,ihlamur,meyveli yogurt
Su 2 litreye yakin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…