sanada gunaydin hatta tunaydin sevgili winniGünaydın kızlar.. Valla artık sadece sizin torpili okuyorum
Ama çok konuşmuşsunuz daha bitiremedim.
Bu arada seviyorum sizleri
Dikkatli git olurmuSelam Kızlar,
Okuldayım henüz,
Birazdan karneleri verirsek, öğlen yola çıkarım Allah nasip ederse
Bu arada bu sabah 75,400 geldim
Tartımı da aldım, bagaja koydum
İnşallah bol - kilolarla dönerim tatilden
Hepimiz bol - kilolu olalım inşallah
Görüşmek üzere
Kendinize iyi bakın
Allah'a emanet olun
Huzurlu günler hepimize inşallah
Lisabella canım umarım başarırsın süper zayıflamışsın tebrikler...(beni hatırlamışsındır umarım :) ) ben hala hedeflediğim kiloya gelemedim(
Ben yetişene kadar konular değişmiş bile
Neyse ben de artık kaldığı yerden yakalarımm..
Bu arada kızlar ben bir süredir peynir çalışmalarındayım.. Bu yüzden maya arıyorum bilgisi olan var mı??
biliyorum o devam eden peynir tutturma surecini vallahi ben bilmem maya falan benim bildigim yaptigim tek peynir sutu sirke ile kestirip yaptigim lor ama bak gordunmu bilmiyorum simla bir suruuuuu peynir yapmis eklemis ve aciklamis.hangi peynire ahngi mayanin gerektigini,nerde bulabilecegini falan..bir goz at derim..
biliyorum o devam eden peynir tutturma surecini vallahi ben bilmem maya falan benim bildigim yaptigim tek peynir sutu sirke ile kestirip yaptigim lor ama bak gordunmu bilmiyorum simla bir suruuuuu peynir yapmis eklemis ve aciklamis.hangi peynire ahngi mayanin gerektigini,nerde bulabilecegini falan..bir goz at derim..
yavrucugum,sen vazgec evde peynir yapma sevdasindan,al hazir hazir ye guzelceMaya bulmak için mandıralarda dolaşıyorum ama yok yok yok..
Gıda çarşısında satılıyormuş ama o da büyük miktarlardaymış falan filan..
Geçen gün de bir mandıranın sahibi amca demezmi zehir o zehir benim başım derde giriyordu diye.. :18:
Anlattıklarından anladığım bu maya denen şey bakteri ve mayayı fazla kaçırınca peynir bakterili bakterili oluyormuş..
Bildiğim kadarı ile yararlı bakterilerde var prebiyotik ürünler bunlardan yapılıyor.. Birde zaralılar var bizi hasta edenler..
Şimciiiklkkk 1000 puanlık uzmanlık sorusuuuuu:
Bu peynirde kullanılan bakteri yararlı mı zararlı mı? :44:
Belkide amcam beni korkutup kendi malını satma derdinde..
Bilemediiiiimmm Vaz mı geçsem peynir yapma işinden acaba?
sevgili Lamia34 ,seni biliyorum hem diger taraftan hemde burdan.hatta sende listedeydin ama oncedende soyledim hic ugramayan arkadaslari cikardik listeden ..tabiki ordada burdada yazabilirsin istedigin gibi..biz yaris niyetine actik,hem birbirimizi gaza getirir hemde sohbet muhabbet ederiz diye dusunduk burayi acarken..gordugun gibi herseyi paylasiyoruz..hedefine gercekten az kalmis o yuzdende sonlara dogru yavaslamanda cok normal.istersen guclendirmeye gec ordada kilo verebilirsin yada biraz daha sabirla ver bakalim bu 3.5 kiloyu sonrada guclendirmeye gecer 2-3 te orda verirsin.hepimizde bir yavaslama,duraklama soz konusu bakalim sabrediyoruz iste.hedef 14 subata 5 kiloyduda ama nerdeeee (en azindan kendi adimaMerhabalar bende dukancıyım bende öğretmenim benimde kilolarım yavaşladı bende nışantaşılıyım.))))
60.5 kiloyum ve kilo vermem zayıfladı.Hedefim 57 3.5 kilom kaldı ama çok çok yavaş kilo veriyorum
Bende geldim buraya
yavrucugum,sen vazgec evde peynir yapma sevdasindan,al hazir hazir ye guzelceo kadar zahmet eziyet zaten kucucuk parca peynir cikiyor sonucta.bak surayi oku ablada seninle ayni dertten muzdaripmis cozumu bulmus..
http://hayatcemresi2.blogspot.fr/2012/02/peynir-mayasi-kullanmadan-evde-peynir.html
Selam Kizlar
Selam Kizlar
Anneme geldim cok sukur sag salim
Az once de yemegimi yedim
Sabah 1 dilim dukan ekmegi,peynir,ayran
Ogle 1 kase yogurtlu kofteli corba
Aksam tavuk ,patlicanli yogurt ezmesi
Ilk gun iyi gecti de insallah diger gunler de kacamaksiz gecer.
Lisacim aynen senin dedigin gibi kilo verdikce veresim giyor.75 olan hayalim 72 oldu simdi.insallah onu da basarabilirim.
Cok degil 3 ay önce kurban bayraminda tam 90 kiloydum.bugun ise 75,400 Allah dukan amcadan da sizlerden de razi olsun.Desteginizle hayallerime ulastim.Umarim her sey gonlunuzce olsun.
yavrucugum,sen vazgec evde peynir yapma sevdasindan,al hazir hazir ye guzelceo kadar zahmet eziyet zaten kucucuk parca peynir cikiyor sonucta.bak surayi oku ablada seninle ayni dertten muzdaripmis cozumu bulmus..
http://hayatcemresi2.blogspot.fr/2012/02/peynir-mayasi-kullanmadan-evde-peynir.html
sevgili Lamia34 ,seni biliyorum hem diger taraftan hemde burdan.hatta sende listedeydin ama oncedende soyledim hic ugramayan arkadaslari cikardik listeden ..tabiki ordada burdada yazabilirsin istedigin gibi..biz yaris niyetine actik,hem birbirimizi gaza getirir hemde sohbet muhabbet ederiz diye dusunduk burayi acarken..gordugun gibi herseyi paylasiyoruz..hedefine gercekten az kalmis o yuzdende sonlara dogru yavaslamanda cok normal.istersen guclendirmeye gec ordada kilo verebilirsin yada biraz daha sabirla ver bakalim bu 3.5 kiloyu sonrada guclendirmeye gecer 2-3 te orda verirsin.hepimizde bir yavaslama,duraklama soz konusu bakalim sabrediyoruz iste.hedef 14 subata 5 kiloyduda ama nerdeeee (en azindan kendi adima) bende paristen once istanbuldaydim..nisantasi bizimde mekandi.sisli etfalde calisiyor sislide yasiyordum ...nisantasi guzel yerdir yaaa..bak ozledim simdi
sagol canim,bende tam onu diyecektimİsabel tatlım muhteşem görünüyor ellerine sağlık bir tanem. Ama ben bunu yaparsam hepsini birden yerim ki çok güzeeel
Bu arada parazit yapanları takma güzelim boşver
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?