Dukan Diyeti ile 21 Mart'a hedef 5 kilo !

Günaydın kızlar.. Valla artık sadece sizin torpili okuyorum
Ama çok konuşmuşsunuz daha bitiremedim.
Bu arada seviyorum sizleri
sanada gunaydin hatta tunaydin sevgili winni biraz cenemiz dusuk sanirim kiz ,bizde seni seviyoz
Dikkatli git olurmu ben inaniyorum doneceksin bol bol - lerle..bak 75 hayalindi simdi kavustun ona ama iste oyle biseyki insan verdikce vermek istiyor.ozellikle 5 kilo daha hepimizin ortak temennisi..insallaaaahh ...sende Allah a emanet ol,opuyorum

[TABLE="class: grid, width: 500, align: center"]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]10 OCAK 2013[/TD]
[TD]17 OCAK 2013[/TD]
[TD]24 OCAK 2013[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Cyy[/TD]
[TD]76.8[/TD]
[TD]76.6[/TD]
[TD]75.7 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Egotrik[/TD]
[TD]71.4[/TD]
[TD]69.5[/TD]
[TD]70.2[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Lisabella[/TD]
[TD]69.0[/TD]
[TD]68.7[/TD]
[TD]68.5 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Scholarppty[/TD]
[TD]85.8[/TD]
[TD]84.4[/TD]
[TD]83.5 [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Zeynepfurkan[/TD]
[TD]60.3[/TD]
[TD]60.3[/TD]
[TD]61.5 [/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Lisabella canım umarım başarırsın süper zayıflamışsın tebrikler...(beni hatırlamışsındır umarım :) ) ben hala hedeflediğim kiloya gelemedim (

Lisabella canım umarım başarırsın süper zayıflamışsın tebrikler...(beni hatırlamışsındır umarım :) ) ben hala hedeflediğim kiloya gelemedim (

Merhabaaaaaayipsin hatirlamaz olurmuyum .iste devam ediyoruz canim tingir mingir yavas yavas gidiyor ama gidiyor cok sukur sen aslinda iyi spor falan yapiyordun neden hedefine gelemedinki hala :26:aslinda oyle cokta buyuk degildi hedefin hatirladigim kadari ile.ama arkadasim diyet isi cok ciddi bir is,kacamagi,ciddiyetsizligi malesef kabul etmiyor..diyetini,hedefini belirleyip yola koyulacaksin cunku diger turlu olmuyor..ben mesela az yiyeyim,dikkat edeyim vereyim diyenlerden asla degilim.bana bir liste,bir kontrol falan olmali..umarim sende kendin icin en dogru olan diyeti secer ve azimle yola koyulursun siz devammi hala diger topikte

Kuzuuuuum ellerine sağlık Allah -lerinde sağlıklı bebeleri donatsın dört bir çevrene fransaya türk gelinini gösterdik de türk mayalı bebekini de gösterelim hayırlı zamanı gelince inşallaaaaahhhh

cyy tatlım benim oğlanın tuvalet eğitimi sırasında biraz sorun yaşamıştık (2-3 kere acile gittik şiddetli karın ağrıları ile)
Sonra doktorumuz hem laktasif hemde düzenleyici olarak bir şurup verdi..
1 ay kadar her gün 1 kaşık içerek bağırsak hareketlerini düzene oturttuk. Ve oğlanın çok şükür şimdi hiç bir sıkıntısı yok..
(Çocuklar bezden tuvalete geçerken dışarı tuvaletini yapmaktan korkup, sıkıyorlarmış kendilerini ondan kabızlık görülebiliyormuş)

Ben dukana başlayınca baktım kabızlık zaman zaman beni de yakalıyor, sıkıntılı bir günümde açtım o şurubun içeriğini okudum.
İçinde 1si hiç şeker yok, sadece tatlandırıcı var.. Fiyatıda uygun küçüğü 5 büyüğü 10 liraydı..
Birde çocuklar için de kullanıldığı için yumuşak etkili bir laktasifmiş..
Ayrıca büyüklere de uygun yalnız ölçüsü farklı 1 yerine 2 kaşık alınıyor..

Ben sıkıntı yaşadığımda sabah akşam içiyorum (2 kaşık sabah, 2 kaşık akşam) ve ertesi güne çıkıyorum.. Yani 2-3 gün sıkıntılı olduğumda yapıyorum bunu...
Hep içersem bağırsaklarım tembelleşir diye korkuyorum..

İstersen aile hekimine de danışabilirsin.. Yani hastaneye gidecek vaktin olmayabilir diye söylüyorum.
Yazıyorum ama umarım reklam diye uyarı almam

Osmolak Şurup.. Bir araştır bakalım..

Ben yetişene kadar konular değişmiş bile
Neyse ben de artık kaldığı yerden yakalarımm..
Bu arada kızlar ben bir süredir peynir çalışmalarındayım.. Bu yüzden maya arıyorum bilgisi olan var mı??

Son düzenleme:

biliyorum o devam eden peynir tutturma surecini vallahi ben bilmem maya falan benim bildigim yaptigim tek peynir sutu sirke ile kestirip yaptigim lor ama bak gordunmu bilmiyorum simla bir suruuuuu peynir yapmis eklemis ve aciklamis.hangi peynire ahngi mayanin gerektigini,nerde bulabilecegini falan..bir goz at derim..

Maya bulmak için mandıralarda dolaşıyorum ama yok yok yok..
Gıda çarşısında satılıyormuş ama o da büyük miktarlardaymış falan filan..

Geçen gün de bir mandıranın sahibi amca demezmi zehir o zehir benim başım derde giriyordu diye.. :18:

Anlattıklarından anladığım bu maya denen şey bakteri ve mayayı fazla kaçırınca peynir bakterili bakterili oluyormuş..
Bildiğim kadarı ile yararlı bakterilerde var prebiyotik ürünler bunlardan yapılıyor.. Birde zaralılar var bizi hasta edenler..

Şimciiiklkkk 1000 puanlık uzmanlık sorusuuuuu:
Bu peynirde kullanılan bakteri yararlı mı zararlı mı? :44:

Belkide amcam beni korkutup kendi malını satma derdinde..

Bilemediiiiimmm Vaz mı geçsem peynir yapma işinden acaba?

Merhabalar bende dukancıyım bende öğretmenim benimde kilolarım yavaşladı bende nışantaşılıyım.))))
60.5 kiloyum ve kilo vermem zayıfladı.Hedefim 57 3.5 kilom kaldı ama çok çok yavaş kilo veriyorum
Bende geldim buraya

yavrucugum,sen vazgec evde peynir yapma sevdasindan,al hazir hazir ye guzelce o kadar zahmet eziyet zaten kucucuk parca peynir cikiyor sonucta.bak surayi oku ablada seninle ayni dertten muzdaripmis cozumu bulmus..

http://hayatcemresi2.blogspot.fr/2012/02/peynir-mayasi-kullanmadan-evde-peynir.html

sevgili Lamia34 ,seni biliyorum hem diger taraftan hemde burdan.hatta sende listedeydin ama oncedende soyledim hic ugramayan arkadaslari cikardik listeden ..tabiki ordada burdada yazabilirsin istedigin gibi..biz yaris niyetine actik,hem birbirimizi gaza getirir hemde sohbet muhabbet ederiz diye dusunduk burayi acarken..gordugun gibi herseyi paylasiyoruz..hedefine gercekten az kalmis o yuzdende sonlara dogru yavaslamanda cok normal.istersen guclendirmeye gec ordada kilo verebilirsin yada biraz daha sabirla ver bakalim bu 3.5 kiloyu sonrada guclendirmeye gecer 2-3 te orda verirsin.hepimizde bir yavaslama,duraklama soz konusu bakalim sabrediyoruz iste.hedef 14 subata 5 kiloyduda ama nerdeeee (en azindan kendi adima ) bende paristen once istanbuldaydim..nisantasi bizimde mekandi.sisli etfalde calisiyor sislide yasiyordum ...nisantasi guzel yerdir yaaa..bak ozledim simdi

Kıss yaparım ki ben bunu Aaayy çok saol yaa sevindirik oldummm

Benim yaptığım peynir 2. aşamada kalmış demekki sarmak sarmalamak lazımmış vaayy..

Benim sülalede de yok ki böyle şeyler yapan. Olsa soracağım ama anneme bile yoğurt mayalamayı ben anlatıyorum desem
Bu arada annemde dukancı ve o benden daha hızlı kilo verdi

kislar vallahi bir cheescake yaptim yemede yaninda yat misali olduben bayildim sizde eminim cok seveceksiniz..ozellikle cigdem anacigim sen hemen yap bunu makinenin sarji bitti yukelemk icin sabirsizlaniyorum ..

Selam Kizlar
Anneme geldim cok sukur sag salim
Az once de yemegimi yedim
Sabah 1 dilim dukan ekmegi,peynir,ayran
Ogle 1 kase yogurtlu kofteli corba
Aksam tavuk ,patlicanli yogurt ezmesi
Ilk gun iyi gecti de insallah diger gunler de kacamaksiz gecer.
Lisacim aynen senin dedigin gibi kilo verdikce veresim giyor.75 olan hayalim 72 oldu simdi.insallah onu da basarabilirim.
Cok degil 3 ay önce kurban bayraminda tam 90 kiloydum.bugun ise 75,400 Allah dukan amcadan da sizlerden de razi olsun.Desteginizle hayallerime ulastim.Umarim her sey gonlunuzce olsun.

Kızz İzmir de misin sen bakimm??

Cepten Özel mesaj okuyabiliyor musun?

Aladım bende güçlendirmeye geçmeyi düşünüyorym.Az daha sabredeyim diyorum .Olmazsa dediğiniz gibi güçlemdirmede veririm.Zaten temmuz ağustosa kadar sürecek güçlendirme görünen öyle.Napalım zoru başardık şimdi daha esnek olan rahat olan kısma geçecez.Ancak her gören yolumu çeviriyor çok zayıflamış en az 10 yaş gençlleşmişsin diyor ya..Tekrardan başlayasın geliyor diyete şaka şaka
Ama bu noktadan sonra almamayı düşünüyorum.Sanırım bir kişi bu dukan diyetini en fazla 2 defa yapabiliyormuş diye biliyorum.Kiloları alıp tekrar yapmak gibi niyetim yok ama böyleyse çok dikkatli olmalı bence
Bakalım inşallah 5 kiloyu veririz diyorum
Hayırlı akşamlar

Tarif http://www.dukanaute.com/ dan..Inanilmaz kolay ve cok lezzetli bir tarif..misafirlerinizede yapabilir gururla ikram edebilirsiniz..gelelim tarife:

hamur icin:

-6 yemek kasigi yulaf kepegi

-3 yemek kasigi bugday kepegi

-6 yemek kasigi yagsiz suttozu

-1 yemek kasigi sivi tatlandirici

-1 kucuk kutu yagsiz yogurt (su tek yemeliklerden 125 gr lik paketlerden)

-birkac damla sivi findik aromasi (bende findik yoktu vanilya aromasi koydum siz ne isterseniz ondan koyun ama orjinali findik aromasi diyor)

garnitur icin:

-3 paket kucuk yagsiz yogurt (125*3 =375 gr)

-3 petit suisses (bu sanirim turkiyede yok buna karsilik ligt labne olabilir 3 yemek kasigina denk gelir)

-4 yumurta

-3 kahve kasigi dolusu yagsiz sekersiz kakao

-2 yemek kasigi sivi tatlandirici (siz damak zevkinize uygun arttirabilir yada azaltabilirsiniz ama 2 kasik bence kivaminda oldu)

yapilisi
hamur malzemelerini bir buyuk kasede karistirin.hafif kati ve yapiskan bir hamur elde edeceksiniz.sonra 20 cm lik bir kaliba (kalibiniz yapismaz ise direk yapismasindan korkuyorsaniz aliminyum folyo yada yagli kagit serebilirsiniz isterseniz tum kaliba isterseniz sadece tabanina) karisimi dokuyoruz ve bir kasikla kalibin icine bastira bastira seriyoruz..200 derece firinda yaklasik 15 dakika pisiriyoruz.

hamur piserken bizde cikolatali garnituru hazirliyoruz.bunun icin butun malzemeleri yine buyuk bir salata kasesinde karistirip mikser ile cirpiyoruz.sulu gibi olacaktir ama korkmayin pistikce katilasacak..

pisen hamuru firindan aliyoruz ustune bu sulu sosu dokuyoruz ve 140 derecede 1 saat pisiriyoruz.ben bir 5 dakika daha fazla pisirdim ve bir 2-3 dakikada ustunu hafif kizarttim izgara modunda..

pisen keki alip sogumasini bekliyoruz..2 saat kadarda dolapta beklettikten sonra servise hazirdir (ben tabiki o 2 saatlik bekleme kismini yapamadim cunku bir an once tatmak istedim.sonuc superdi..afiyetler olsun..

[/COLOR]yapilisi:

Son düzenleme:
Simdi huzurlarinizda bir soz veriyorum:

bir daha asla persembe bildirimi disinda,benimle ilgili bir mesaj cevap vermek disinda , asla ve asla diger tarafa hic bir sey yazmayacagimda,yayinlamayacagimda.ne halleri varsa gorsunler her koyun kendi bacagindan asilir.hazimsiz insanlarla isim olmaz...

İsabel tatlım muhteşem görünüyor ellerine sağlık bir tanem. Ama ben bunu yaparsam hepsini birden yerim ki çok güzeeel

Bu arada parazit yapanları takma güzelim boşver

İsabel tatlım muhteşem görünüyor ellerine sağlık bir tanem. Ama ben bunu yaparsam hepsini birden yerim ki çok güzeeel

Bu arada parazit yapanları takma güzelim boşver
sagol canim,bende tam onu diyecektimgercekten cok riskli bir durum insan durup durup yemek istiyor dolapta oldugunu bilmek insani kiskirtiyor sanirsam en iyisi bu tariftende diger tariflerdende olculeri azaltarak tek porsiyonluk hazirlamak..

evet sekerim aynen hiic takmiyorum artik umrumdada degiller ben sevdigim arkadaslarimla :13:sohbet muhabbet diyetimi yapar gecerim..

bu arada cyy i biliyoruzda ne cigdem ,ne zeyno nede egotrik hiiic ugramadilar bugun....eda teyze ben hep gelemeyebilirim dedigi icin onuda biliyoruz (ozlesekte )

huuuuuuuu kislar nerdesiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…