Dün evden kovan annem bugün barışmak istiyo

Bezdumdaa53

Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2018
255
241
18
34
Merhaba arkadaşlar
Eşimin işsizliği sebebiyle 6 aydır annemlerdeydim. Daha doğrusu çocuk doğduğundan beri 20 aydır çoğu kez gittim geldim. Mecburiyetten. son gidisimde 6 ay kaldım. Boşanmaya karar vermiştim işlerimi düzene sokucam dedi eşim bi şekilde barıştık. Allah razı olsun ailemin çok emeği var çok destek oldular 5 yıllık evliliğimde. Ama annem her yaptığını yüzümüze vurdu. Bazen çocuğa bile diyo hastanede ben baktım sana mama yaptım falan. Kaldığım zamanlarda hergunum zehir oldu. Kız kardeşim odasını paylaşmak istemedi. Annem temizlik hastası elimden geldiği kadar yaptığım halde yinede memnun edemedim. Hep şikayet etti. Benim evim bu kadar dağınık değildi ben böyle sevmem herkes evine dagilsa kurtulsam. Nerdeyse hergun duydum bu lafı. 2 dakka otursam gözüne batiyodu. Bı iş çıkarıyodu sürekli. Son 2 aydır koydeydi de bayağı rahatım o zaman. 2 gün önce geldi ve kıyamet koptu. Eşim de bi turlu dedigi gibi düzenli bı ise giremedi.
Yine aynı lafı söyledi herkes evine gitsede kurtulsam diye. Ama direk bana diyo çünkü tek evli olan benim. Bende dayanamadım artık patladim. Zaten iple çekiyorum gitsem de kurtulsam diye dedim. Ama o na bir de bin ah ısit ağzına geleni saydirdi. Başkası olsa seni sokağa atardı bakmazdı. Sana biz baktık kocana baktık. Yok ben ev isi yapiom diye söyleniyor musum. Kendi yaparmış aman biz yapmıyalimmis. Kaç ev değiştirdimse hepsine yardım etmiş ohooooo bilmem ne bilmem ne. Bende ben ise söylenmiyorum zaten yapıyorum ama kızına bişe diyemiyosun benim ağzıma ettin dedim. Küçüklükten beri hep ben ezildim. Gider bütün mahalleye benden dert yanardi. Kimseye gitmek istemezdim. Tam tartışma sırasında eşim aradı. Durumu anlattım. Tmm biseler ayarliyim gelin dedi. Artık azina çoğuna bakmadim çok kırılmıştım. Balkonda ağzına geleni saydi misafire vardi. O sinirle çıktım geldim. Bide peşimden çıkmış çocuğu götürme diyo. Bugünde dediklerini inkar ediyor ben konuadim tabi geleceğini kuzenim söyledi bende gelmesin dedim. Çocuk için gelecekmis de bilmem ne. Annem hep böyle yapar eder küfürler savurur hiç bişey olmamış gibi devam eder. Ama ben çok kırıldım. Bu da ilk kovusu değil. Çok kulak ardı ettim ama artık canıma tak etti.
Simdi herkes barışın diyo olay çok yeni. Ben uzun bir süre onu görmek istemiyorum. Nasıl bir tutum sergilemeliyim bu işin doğrusu nedir ?
Bide benim gelmemi istemiyosa o da bir daha benim kapıma gelmesin demiş. Ama yine ariyacagindan eminim çünkü daha öncede aynı şeyi yapti

Evet maalesef ama madem kalabalıktan hoşlanmıyor gözüne batiyorum bana neden bosan diyor anlamış degilim

annen anladığım kadarıyla gel gitli canım. evdeki düzenin arıyor bazen söyleniyordur titizmiş birde. çocuklu ev napsan toplu durmaz kendimden biliyorum 2.5 yaşında oğlum var birgün toplu tutamadım. o yüzden bazen düzenini arıyordur.sonra düşününce pişman oluyordur

cocugunuz 20 aylıkmış sız artık çalışsanız kendi duzeninizi oluştursanız,eşiniz ile birlikte ayaklarınız ustunde durmayı öğrenmelisiniz. annen dahi olsa evlendikten sonra aynı evde olmaz.
Bir mesleğim yok çocuğumu kimseye bırakamiyorum. Birakabilsem ev temizliğine falan gidiyorum ama yok

Tmm ufak tefek tartışmalar kabulum ama öyle şeyler söylüyor ki sanki evladına değil düşmanına söylüyor. Eline düştüm diye eziyet etti resmen

Tmm ufak tefek tartışmalar kabulum ama öyle şeyler söylüyor ki sanki evladına değil düşmanına söylüyor. Eline düştüm diye eziyet etti resmen

seni çok iyi anlıyorum canım. eşinle aran düzeldiyse tekrar dene ama çocuk yapma bence çünkü bu gidişin deneme olacak. aslında bunda da vardır bir hayır. çocuğun biraz büyüdüğünde gir işe çalış kenarda paran olsun. kimsenin faydası yok çünkü hayatta. anne bile yeri geliyor geri çekiliyor

Aynen öyle Allah razı olsun.

6 ay az bir zaman değil. Sürekli 6 ay kalmışsınız ve 20 ay içinde de sürekli gidip gelmişsiniz. Eşinizle isteyerek evlendiyseniz ve eşiniz sürekli iş bulamıyorsa (baştan savdığı da oluyorsa, uğraşmıyorsa) ve siz buna rağmen kocanızdan hem boşanmıyor hem de maddi yükü annenize sırtlıyorsanız anneniz de ara ara patlama yaşayabilir. Kızkardeşinizle kıyaslamışsınız kendinizi ama onun çocuğu yok ve o yaştaki çocuklar ister istemez evi dağıtır ağlar vs. o çocuğa bakmak zorluklarını çekmek annenizin ve kızkardeşinizin mecbur olduğu şeyler değil. Bu sorumluluk size ve eşinize ait. Siz bu kadar ailenizle kalırken eşinizin ailesi ve eşiniz ne yaptı? 6 ayda isteyen adam gider inşaatta çalışır yine de yuvasına sahip çıkar.

Ayrıca çocuğuma bakıyorum çalışamıyorum demişsiniz. 20 aylık çocuk anneye bırakılabilir pekala. İşe girin annenize de biraz bakım ve evde kaldığınız için para verirsiniz az birikim de yaparsınız. Bence siz de pek taşın altına elinizi koymuyorsunuz. Eşiniz de sorumsuz gibi. Anneniz para lafı bile etmemiş. Dağınıklıktan ve sesten bıkmış muhtemelen. Ki o yaşta sürekli çekmek bakmak evinin düzeninin bozulması zor gelebilir. Yüzde yüz annen haklı demiyorum tabi ki. Ama sen de pek haklı sayılmazsın sanki.

sürekli olan bir durum demissiniz.esinizlede iletişim halindesiniz, görüşüyorsunuz yani.anladigim kadarıyla evlisiniz ama arada sırada eşinizle görüşüyor gönlünüzü hoş ediyor anne evinizde yaşıyorsunuz.o durumda bende sinir olurum.ya adam akıllı boşanın artik girüşmeyin yada gidin evinize aileniz ile yaşamayın.var öyle insanlar evleniyor maddi durumumuz kötü diyor annesinden çıkmıyor sevismek icin arada evine gidiyor.boyle evlilik mi olur.cocuga annen baksin gir bir ise çalış.niye minnet ediyorsun.
ben anneye hak verdim

Ayrıca boşanma raddesine gelip barıştığın şans verdiğin eşine de anneni şikayet etmemeliydin. Olmuş bir kavga tamam ağır konuşmuş ama sen de sonuçta o kadar kalmışsın yanlarında eşinin sorumsuzluğunu onlar çekmiş. Beni alacaksan al şimdi hemen derdiniz vs ama annenizi şikayet etmemeliydiniz. Asıl probleminiz eşiniz ama ona toz kondurmuyorsunuz. O çocuğu yapan sizsiniz.

Annem bakmıyor çocuğa baksa calisirdim. Esimde inşaat işçisi zaten. Hem kendinde sorumsuzluk var hem iyi bir yerde bulamadı malesef. Evet kendim istedim cezasını da çekiyorum. Annem hergun paranın lafını etti bana. Zamanında da çok ezdirdi elaleme. Bekarkendw temizliğe gittim çocuk baktım kendi harçlığımı çıkardım. Evlendikten sonra sagolsunlar evlat olduğum hatırlandı ama yinede her gün yüzüme vuruldu

Boşanmak istedim karar da vermiştim evden kovulunca nereye gideyim peki. Annem bakmıyor çocuğa anlatamıyorum. Calisacaktim orda ben bakamam dedi ne yapayım.

Onlar çekti tamamda ben eşim dört dörtlük demedim ki. Baktı diye başıma kakması gerekmez. O lafları isitecek bişey yapmadım ben.

Eşinizin ailesi bu olayın neresinde peki? Annenize bakım ile ilgili para teklif de ettiniz mi? Eşiniz nerede kalıyor? Neden eşinizin böyle bir sorunu varken hemen çocuk yaptınız? Aileniz iyi harika süper demiyorum eskiden yaşatılanlar da ayrı ama şu durumda size göre daha haklılar malesef. Üstelik barışma için adım da atıyor anneniz. Şu durumda sürekli ailenizi suçluyorsunuz. Oysa siz ve eşiniz daha hatalısınız. Ben onu belirtiyorum.

Boşanmak istedim karar da vermiştim evden kovulunca nereye gideyim peki. Annem bakmıyor çocuğa anlatamıyorum. Calisacaktim orda ben bakamam dedi ne yapayım.
iyide siz gidince çocuğu bana ver sen git dedi yazmissiniz bakmak istemeyen bunu yapmaz.haaa evet kadin mecbur degil.siz hiç bir şekilde elinizi taşın altına koymuyorsunuz hep bahane.girersiniz bir ise asgari ücretli 750 800 kreşe verirsiniz geriye kalni çocuğun ve sizin masraflarınız icin harcarsınız.evi yatmadan yatmaya kullanırsınız yük olmazsınız lafta çekmezsiniz.asgari ücrete kira verip çocuk okutup ev gecindirenler var biraz rahatınızdan vazgeçin bence

Anladığım kadarıyla senin ve evladının üzerinde kocandan çok annenin hakkı ve emeği var.kocan ailesini annenin üzerine atmış rahat rahat takılıyor.bence annenin söylenmeye hakkı var.ben olsam anneme değil babalık ve kocalık görevini yapmayan o adama küserdim.annenle de arayı bozma çünkü anlaşılan yine dönüp dolaşıp onun evine gideceksin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…