- 27 Mayıs 2018
- 255
- 241
- 18
- 34
- Konu Sahibi Bezdumdaa53
-
Şu durumda rahatlık nerde ? Şuan eşim köyde çalışıyor kaç gün sonra gelir bilmiyorum işi bitiricek inicek. Anneme yakın degilim. Orya gitmek hiç istemedim. Çok detay var söylesem kimse inanmaz. Çocuk olunca sadece makarnayla olmuyor. İnşallah bundan sonra çalışır ve bı daha gitmem. Olmazsa eşime bırakıp ben calisicam artikkonuşmayayım konuşmayayım diyorum da mademki annen boyle bir insan kaçmak icin evlendin e peki niye çocukla geri dönüyorsun.hergun makarna ye kadının evine girme.kocan 8 5 çalışmıyor ki çocuğa kim bakacak diye dusunesin.sende 7 24 çalışacak degilsin hanginiz evde iseniz dönüşümlü baksın çocuğa çokta kreşe veremem diyorsan.biraz rahatınızdan ödün verin
Ayy tıpkı benim annem gibiymiş oda ne bekarken nede evliyken zorda kaldigimda istemezdi evine gitmemi.ya kavga çikarir laflar sokardı yada kovardı.çocugunu istemiyen sevmiyen anne nasil olur anlamam ben çocugum evlenmesede hep benimle yaşasa dizimden ayrilmasa istiyorum.ne kötü anneler var şu dünyada allahımMerhaba arkadaşlar
Eşimin işsizliği sebebiyle 6 aydır annemlerdeydim. Daha doğrusu çocuk doğduğundan beri 20 aydır çoğu kez gittim geldim. Mecburiyetten. son gidisimde 6 ay kaldım. Boşanmaya karar vermiştim işlerimi düzene sokucam dedi eşim bi şekilde barıştık. Allah razı olsun ailemin çok emeği var çok destek oldular 5 yıllık evliliğimde. Ama annem her yaptığını yüzümüze vurdu. Bazen çocuğa bile diyo hastanede ben baktım sana mama yaptım falan. Kaldığım zamanlarda hergunum zehir oldu. Kız kardeşim odasını paylaşmak istemedi. Annem temizlik hastası elimden geldiği kadar yaptığım halde yinede memnun edemedim. Hep şikayet etti. Benim evim bu kadar dağınık değildi ben böyle sevmem herkes evine dagilsa kurtulsam. Nerdeyse hergun duydum bu lafı. 2 dakka otursam gözüne batiyodu. Bı iş çıkarıyodu sürekli. Son 2 aydır koydeydi de bayağı rahatım o zaman. 2 gün önce geldi ve kıyamet koptu. Eşim de bi turlu dedigi gibi düzenli bı ise giremedi.
Yine aynı lafı söyledi herkes evine gitsede kurtulsam diye. Ama direk bana diyo çünkü tek evli olan benim. Bende dayanamadım artık patladim. Zaten iple çekiyorum gitsem de kurtulsam diye dedim. Ama o na bir de bin ah ısit ağzına geleni saydirdi. Başkası olsa seni sokağa atardı bakmazdı. Sana biz baktık kocana baktık. Yok ben ev isi yapiom diye söyleniyor musum. Kendi yaparmış aman biz yapmıyalimmis. Kaç ev değiştirdimse hepsine yardım etmiş ohooooo bilmem ne bilmem ne. Bende ben ise söylenmiyorum zaten yapıyorum ama kızına bişe diyemiyosun benim ağzıma ettin dedim. Küçüklükten beri hep ben ezildim. Gider bütün mahalleye benden dert yanardi. Kimseye gitmek istemezdim. Tam tartışma sırasında eşim aradı. Durumu anlattım. Tmm biseler ayarliyim gelin dedi. Artık azina çoğuna bakmadim çok kırılmıştım. Balkonda ağzına geleni saydi misafire vardi. O sinirle çıktım geldim. Bide peşimden çıkmış çocuğu götürme diyo. Bugünde dediklerini inkar ediyor ben konuadim tabi geleceğini kuzenim söyledi bende gelmesin dedim. Çocuk için gelecekmis de bilmem ne. Annem hep böyle yapar eder küfürler savurur hiç bişey olmamış gibi devam eder. Ama ben çok kırıldım. Bu da ilk kovusu değil. Çok kulak ardı ettim ama artık canıma tak etti.
Simdi herkes barışın diyo olay çok yeni. Ben uzun bir süre onu görmek istemiyorum. Nasıl bir tutum sergilemeliyim bu işin doğrusu nedir ?
Bide benim gelmemi istemiyosa o da bir daha benim kapıma gelmesin demiş. Ama yine ariyacagindan eminim çünkü daha öncede aynı şeyi yapti
Ben çocuğuma bakmak zorunda diye bişey demedim anneniz baksın siz çalışın dediler cvp yazdım bende. Çocuğumu çöpe atmadım önceden çalışıyordum büyüsun yine çalışırım bakarim. Tmm Allah razı olsun verdi para inkar etmiyorum her yaptığını yüzüme vurdu. Esim şuan çalışıyor da devamlı değil işi yakında basliyacak inşallah orası bitince. Tskr ederimŞu durumda bile annenizi nasıl suçluyorsunuz? Kadın 6 aydır eşinizin yapması gereken şeyi yapmış. Hayır destek olmadı sadece para verdi diyebiliyorsunuz. Para vermek, eviniz açmak da destek olmaktır. Biraz mantıklı olun. Evdeki hareketten bıkması da normal. O kadın sizin çocuğunuza bakmak zorunda değil. Uyutmadı filan yazmışsınız. Hep sorumluluğu başkasına atmak istiyorsunuz eşinizle.
Ayrıca 6 aydır iş bulamayan adam 3 günde mi bulacak? Yaşadığınız yer küçükse ve eşinizin durumu buysa çocuk bari yapmasaydınız. O çocuğa da yazık değil mi? Anne, baba hataları yüzünden bu halde. Kalıcı bir çözüm bulun kendinize. Taşınmak gibi mesela. En azından asgari ücretle iş bulacak bir yere gidip öyle çocuk sahibi olsaydınız.
Yuvarlanan kaya gibisiniz eşinizle ama bahane de bol.
Ama ertesi gün sanki hiç.bisey olmamış gibi davranıyor. Tmm çoğu huyuna alisigim ama baya ağır konuşuyor burda söylemek istemiyorum. Sucladigimi düşünenler oluyor. Annem benim evime geldiği zamanda aynı herşeye söylenen kavga çıkaran biri.Ayy tıpkı benim annem gibiymiş oda ne bekarken nede evliyken zorda kaldigimda istemezdi evine gitmemi.ya kavga çikarir laflar sokardı yada kovardı.çocugunu istemiyen sevmiyen anne nasil olur anlamam ben çocugum evlenmesede hep benimle yaşasa dizimden ayrilmasa istiyorum.ne kötü anneler var şu dünyada allahım
Tabi öyle bende cabaliyorum bunun için. Sadece söylediği ağır sözler çok kırdı beniAnneniz hakli gibi görünüyor burdan. Ne zamandir ordasiniz, kadin sıkılmış olabilir. Anneniz de olsa siz artik evli bir kadinsiniz, esinizle olmaniz gerekiyor. Agir da geliyordur sizin yükünüzü tasimak. Ben annenize pek suc bulamadim.
Diyorum ya benimkide ayni kavgacinin tekidir.hem bana yardimi pek dokunmaz hemde heryerde benimle yada bi başkasiyla kavga eder.cahil cazgır kötü bir insandir.ne kadar iyi ailesi olan insanlar varken biz dünyaya bu ailelerde gelmişiz bizim hayatimiz dahada zorAma ertesi gün sanki hiç.bisey olmamış gibi davranıyor. Tmm çoğu huyuna alisigim ama baya ağır konuşuyor burda söylemek istemiyorum. Sucladigimi düşünenler oluyor. Annem benim evime geldiği zamanda aynı herşeye söylenen kavga çıkaran biri.
İnşallah bundan sonra böyle olcakKendi evinizde durun.
Colukla cocukla babaevine sigilmiyor.
bence de kendi evinizde durun ne olursa olsun. çocuğunuz benimkiyle aynı. benim kızım da 20 aylık. Allah bağıslasın hepsini.. kızıma annem bakıyor çalıştığım için. arada bir gece onlarda kalıyorum. ama inanki hiç rahat edemiyorum bi gece bile. sanki onlara zahmet veriyomuşum gibi geliyor bana ufacık çocukla. ne bilimm... hakkında hayırlısı inşallah.İnşallah bundan sonra böyle olcak
Sağol Allah razı olsun.bence de kendi evinizde durun ne olursa olsun. çocuğunuz benimkiyle aynı. benim kızım da 20 aylık. Allah bağıslasın hepsini.. kızıma annem bakıyor çalıştığım için. arada bir gece onlarda kalıyorum. ama inanki hiç rahat edemiyorum bi gece bile. sanki onlara zahmet veriyomuşum gibi geliyor bana ufacık çocukla. ne bilimm... hakkında hayırlısı inşallah.
bakın eğer annenizin laflarından imalarindan bıktıysanız azıcık aşım kaygısız başım mantığıyla hareket edeceksiniz.siz evlisiniz ama bu evlilik yatak evliliği.adamdan bosanacaginiz yok.sanki klavyeme kuvvet diyip egomu sizin üzeriniz de tatmin etmiyorum.bende asgari ücretle çalışıyorum ve is arkadasim ev aldi.karisi hic çalışmamıştı oda asgari ücretle ise girdi.kiz yurduna bulaşıkçı olarak.arkadasim mesaisi bitti mi taksiye çıkıyor gece.( vardiyalı calisiyoruz) yıllık izne ayrıldı 3 arkadaş bir okulun boya işini aldı izinde koca bir okulu boyadılar.boyadan artan zamanda köyde ücret karşılığı ari kovanı taşımış.arilar elini sokmuş elleri sis ve kaşınırken boya yaptı adam akşamı yine taksi.ve çocukları var 4 yaşlarında.ama benim kızkardeşim evlendi borcumuz var erzak alamıyoruz diye geldi bizde yaşadı.arada biz bi evi eşyaları kontrol edelim diyip gecesi sevişip tekrar geri geliyorlardı.suan gözümüzde hic itibarları yok.kocanda sende aileni kullanıyorsunuz rahatsınızŞu durumda rahatlık nerde ? Şuan eşim köyde çalışıyor kaç gün sonra gelir bilmiyorum işi bitiricek inicek. Anneme yakın degilim. Orya gitmek hiç istemedim. Çok detay var söylesem kimse inanmaz. Çocuk olunca sadece makarnayla olmuyor. İnşallah bundan sonra çalışır ve bı daha gitmem. Olmazsa eşime bırakıp ben calisicam artik
bakın eğer annenizin laflarından imalarindan bıktıysanız azıcık aşım kaygısız başım mantığıyla hareket edeceksiniz.siz evlisiniz ama bu evlilik yatak evliliği.adamdan bosanacaginiz yok.sanki klavyeme kuvvet diyip egomu sizin üzeriniz de tatmin etmiyorum.bende asgari ücretle çalışıyorum ve is arkadasim ev aldi.karisi hic çalışmamıştı oda asgari ücretle ise girdi.kiz yurduna bulaşıkçı olarak.arkadasim mesaisi bitti mi taksiye çıkıyor gece.( vardiyalı calisiyoruz) yıllık izne ayrıldı 3 arkadaş bir okulun boya işini aldı izinde koca bir okulu boyadılar.boyadan artan zamanda köyde ücret karşılığı ari kovanı taşımış.arilar elini sokmuş elleri sis ve kaşınırken boya yaptı adam akşamı yine taksi.ve çocukları var 4 yaşlarında.ama benim kızkardeşim evlendi borcumuz var erzak alamıyoruz diye geldi bizde yaşadı.arada biz bi evi eşyaları kontrol edelim diyip gecesi sevişip tekrar geri geliyorlardı.suan gözümüzde hic itibarları yok.kocanda sende aileni kullanıyorsunuz rahatsınız[/QUOTE ben işini düzene soktu diye geldim 2 gün kalıp dönmedim. Hep bı sorun oldu ya parasını alamadı yada aldı topluca borca gitti. Şuan yine 3 ay birikmiş kirayı ödedi iş bitmeyince para da vermiyorlar düzgün. Bundan sonra düzelir insallah. Kimseye yük olmak istemem Allah dusmanima vermesin. Ben bunların hepsinin bilincindeyim ailemden ya da başka birinden kuruş para istemem. Dediğiniz gibi azcik asım kaygısız basim. Asgari ücret bize yeter de artar öyle bir işe girebilse başka bişey istemem. Eşim çok işte ama elden verildiği için maaşı hep sorun oldu. Ya gitmediği güne kestiler, ya ödemesi oldu patronun ya malzeme aldık orya gitti bilmem ne eşiminde sorumsuzluğu var ama iş böyle olunca o da gitmek istemedi kaç ay maaş beklediğimiz oldu 50 lirayla 100 lirayla kandırdılar oyle. Şu kadar vereyim gerisi sonra. Sigorta hiç yok
Aminallah kımseyi kımseye muhtaç etmesin anne bile olsa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?