Dünkü konunun devamı kızlar yaptığıma pişman oldum

eski konularına baktım birde bu adamdan 4.cu cocuk dusunuyordun konu eşinin ailesi değil bence sorunun kendisi eşin babanada şaştım kaldım pes yani sana babadan hayır yok kıyıda paran varsa bir hayat kur kendine yok ben evliliğimi surdurucem diyorsan daha çok uzulursun allah yardimcin olsun

Tamirci gorumcemin oğlu artık kimsenin suratını gormek istemiyorum
Dün actigin konuyu saskinlikla okudum varya senin yaşın kesin benden büyük 3 cocuk dogurdun aklin fikrin yerindd olmasi gerekir.
Ilk olarak bunu söylesene açık açık sen o adamdan ayrilmak istiyormusun yoksa hayatini onunla beraber mi gecirmek istiyorsun? Bana kalirsa istiyorsun yoksa o herife hala kocam da kocam diye yazmazdin burada. Birde sen herhalde inancli birisin sürekli buraya dua edin yaziyorsun. Dua etmek ile bu işin olacagini sanmiyorum artik tabiki Allah büyük onun istedigi olur diye düsünenlerdenim ama sen bu işi eline alman gerek artik. Nedemek babam geldi kv mi dinledi eltim icin kizdi. Senin agzin yokmu sen konusamiyormusun? Babani kenara cekip konusamiyormusun bas basa? Esin horul horul uyuyor bütün gün sende burda konu aciyon. Lütfen bana yardim edin felan diye. Kendini bukadar ezdirme en azindan bosanmicaksin kendini ezdirme dayak yiyeceksen de ezdirdigin icin polise git sikayet et darp raporu al da glzü korksun. Vallah ben de babamla büyümedim sorunlu evlendim felan ama ben babami arasam desem baba ben kocam olacak herif den dayak yedim babamda bir güzel gider eşimi döver. Sizin ailede migde baya geniş sende alıştin sanirim hazmediyorsun artik. Icimden sana üzülmek gelirdi ama gelmiyor cünkü sen kendine yapiyorsun bu kötülügü.biraz kendine gel akilli ol ve ezdirme kendini bukadar

Bide 4.cocukmu dusunuyosun.neyine guveniyosun.
3 cocukla biyere sigamiyosun 4.le napcan.senin yerinde olsam ust uste korunurdum.
Buyuk okula basliyacana gore daha 6 yasinda muhtemelen hersene bitane dogurdum diyosun fazla yas farklarida yok ozmn.6 7 senelikte evliysen.yasinda kucuktur muhtemelen senin kendine hicmi aciman yok.tabi evliligin alt ust olur.dogurmaktan cocuk bakmaktan baska bi hayatin yokki.yoksa bi cocuk daha olursa aramiz duzelir mantigiylami yapiyosunuz cocuklari.unutma ilk cocukta onun cocugu.

Bide sen 25 yasindasin esinde 45 yasinds görücü usülü evlendin herhalde eski konunda öyle yazmistin onlar beni begendi aldi diye. Iyice zavallikilk hayati secmissin sen

26 yasindaymis.buyuk felan degil.

Evet bende eski konusuna bakinca görd0n 25 yazmisti neyse büyük degilmis gercekten ben 3 cocugu var diye büyük sanmistim
Adamin yasi buyukmus.ikinci evliligi felanda olabilir.yazik ya 45 yasinda adam 26yasinda gencecik kiz.muhtemelen 20 yasinda 40 yasinda adamla evlendi.

Öncelikle "hasbinel binek vekil " nedir?

Diğer ikincisi çok ciddi kendinizi ifade etme probleminiz var, konularınızda bile herşey iç içe ve ne yazdığınız anlaşılmıyor.Biraz kitap okumanızı tavsiye ederim(yanlış anlamayın gerçekten işinize yarar diye söylüyorum)çünkü siz kendinizi ifade edemediğinizden savunamıyorsunuz da..kendi babanız bile kaale almıyor.Büyük ihtimal derdinizi ve olayın ciddiyetini bile anlamamıştır.böyle yaşamayı kimse haketmez, siz de etmiyorsunuz

Allah yardımcınız olsun.ama bi şekilde kendi hayatınızı sil baştan kurmak zorundasınız.böyle hayat gitmez.

Hadi diyelim babanı kv dolduruşa getirdi, eltine saygısızlık etmişsin kızım dedi, dayak yemene bir yorum yapmıyor mu? Yani saygısızlık yaparsan dayak mı yersin diyor. Ben de dün dedim, sen niye para meselesine karışıyorsun hiç girmeseydin diye, ama hiç bir hatanın karşılığı dayak OLAMAZ! Ki en fazla karışma demeliydi kocan, iki gün surat yapardı, kapanır giderdi konu. Bu kadar.. Tabi erkek dediğin adam olsa böyle olur!
Sen niye kvni karşına alıp kocanı çekiştiriyorsun o da ayrı. ne bekliyordun? Ah kızım çok çektin terk et git mi diyecek? Öyle kvlere belki bir iki tane rastlarsın bu ülkede.
Hata üstüne hata yapıyorsun.
Bence senin derdin kocan gelsin özür dilesin mesele kapansın. O da özür dilemiyor diye ağlıyorsun.
Derdin dayak olmalı, özür dilese kaç yazar. Dayak yediysen baban ne derse desin çekip kapıyı gidecektin evine. Yemek yapıp bir de sülale ağırlıyorsun. Yazık değil mi sana diyeceğim de sen kendine yazık ediyorsun anlatıyoruz kaç gündür, yok..

Adamin yasi buyukmus.ikinci evliligi felanda olabilir.yazik ya 45 yasinda adam 26yasinda gencecik kiz.muhtemelen 20 yasinda 40 yasinda adamla evlendi.
Ever muhtemelen birde görücü usülü onlar beni begendi aldi diy ebir konusunda yatmisti. Birde ben anlamiyorum ya genceceik bir kadin bu hayati kendisine niye layik görür anlamiyorum

Hani birçok arkadaş yazmış ya ailece kafayı yeme içme ile mi bozdunuz diye?(doğal olarak) olay spesifik olarak yeme - içme değil, dayağın normalleştirilmesi bence..sanıyorum hanımefendinin babası ve kendi ailesi de öyle ki,sanki hiçbişey olmamış gibi yiyip içip gitmiş..Dayak yeniyor/atılıyor ancak sonra yeme/içme gibi normal günlük aktivitelerine(bu aile için aktivite çünkü biraz düşkünler sanırım) devam ediyorlar.Konu sahibi de aynısını yapıyor (süt al vs demesi/kahvaltı hazırlaması hatta evi terketmemesi) dolayısıyla şiddeti normal görenlerdenler.Ama bir yandan konu sahibine kızamıyorum çünkü babasından anladığım kadarıyla konu sahibi de zaten böyle bir aileden geliyor.Büyük ihtimal bekarlığında da babasından zaman zaman şiddet görmüştür,hatta büyük ihtimal annesi de ezik ve kendini savunamayan,şiddet gören bir kadındır.Dolayısıyla şiddeti normalleştirmiş ve nasıl gördüyse öyle davranıyor.Baba evine de dönse belli ki çok cahil bir aile ve el üstünde tutulmayacak 3 çocukla..ee hanımefendi de tek başına yapabilecek cesarette yok (zaten 3 çocuk konusuna girmiyim)

Çok haklısın...
Tamam çekip gidemiyor, ama normalleştirmesin diye gitsin en azından birkaç gün babaevine diyoruz, bizi azıcık dinleseydi en baştan. Şimdi mesele dayaktan çıktı çıkacak zaten...
kvyi bulaştırmadan babasını getirseydi keşke eve damatla o konuşsaydı, adam konuşmaya da geliyormuş, elbet niye dövdün kızımı diyecekti diye düşünüyorum kv girmese araya. Hadi yemek yap demesi bahsettiğin aşırı ataerkil yapıdan. Ama bu yorumlarımızdan da biraz ders alması lazım konu sahibinin. Mesela kv ile oğlunu çekiştirmemesi gerektiğini öğrenmesi lazım, bunu yapmasa belki akşam maaileyi ağırlamak zorunda kalmayacaktı babası alıp iki üç gün götürecekti kızını, kızcağız da azıcık nefes alacaktı...
O evin koşulları belli ki bizimkilerden farklı ama biz de anlatıyoruz yol gösteriyoruz, bize yazsa şöyle mi yapayım böyle mi yapayım, gitmem imkansız ama ne yapayım diye, burada en az elli kişi yol gösterir, gösterdi de...

İnsan babasına da güvenemeyecekse batsın öyle hayat yani sizin tek hatanız babanızı aramanız direk gidecektiniz eşyalarınızı alıp ama çocukları da bırakmamak üzere tabi

Bencede kayınvalidenin , eltinin orda ne işi var? Oturmuş, yemiş içmiş gitmişler işte.Konu sahibi yemedim diyor , onlarında çok umrundaydı zaten..Tamam bizim gibi ailelerden değiller ama güçlü olmak,direnmekte insanın kendi elinde..Her ataerkil,şiddeti normal gören ailede yetişen kadın böyle olmuyor,tam tersi olanı da var.Hanımefendi resmen 2 lafı biraraya getirip konuşamıyor ki,birde kendini savunsun..Gerçekten üzüldüm haline ama aynen dediğiniz gibi burda akıl veriyoruz,yol gösteriyoruz.Bildiğini okuyorsa zaten seçimini yapmış,kendini bu hayata layık görüyor demektir

Ever muhtemelen birde görücü usülü onlar beni begendi aldi diy ebir konusunda yatmisti. Birde ben anlamiyorum ya genceceik bir kadin bu hayati kendisine niye layik görür anlamiyorum
Anne baba ayri.baba evlenmis 3 cocuk yapmis.anne anneneye bakiyo maddi durumu yok.yagmurdan kacerken doluya tutulmak.
zaten babama gitsem bile bikac gun anca kalirim.anneme gonderir beni diyodu.
Hadi biri ikiyi anlarimda 3.cocuk bide 4.cuyu dusunmek hakkatten hic mantikli dusunemiyor.bi gelecek plani yok.

Bence çocuk olayını kocam beni istesin iyi anlaşsın ona yaranayım diye yapıyor. Hani şuda kafama takıldı kimseyi sewmiyor ama sewgi bekliyor, kimseyle anlaşamıyor, istemiyor ama beni istemiyorlar diye şikayet ediyor. Kaynanaya laf çakıp dayak yiyo ama gene çenesi durmuyo ama hala kaynanaya zıt. Konu sahibi biraz patavatsız bence senin sewmediğin kişi seni niye sewsin ki. Ha boşanmaya niyeti olmadığı için söylüyorum bunları ozaman çeneni tutacan senin sewmediğin birinden istemediğin birinden seni sevmesini Nasıl beklersin ki

Egerki bi dayanagi olsaydi ilk hatada affetmezdi zaten.ama ne biliyim en azindan tek cocukla iki cocukla kalirdi.kocasi 45 yasindaymis.kendi 26 adam bunu nasil anlasin.arada koca bi fark var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…