dünyam karardı

çok yakın bi akrabam gerçi onlar nişanlılardı düğüne daha vakit aylar varken birgün gelip biz evleniyoruz beklemenin anlamı yok diye allem edip kullem edip 6 ay sonraki düğünü bir ay içinde yaptılar herkes şokta ne bu acele diye eliliklerindne 6 ay sonra bir kız bebekleri dünyaya geldi erken doğum dediler ve bebek 3250 grm tabiki bu imkansız küvezde bile kalmadı ne mi oldu herkes salak değil anladı tabiki ama eşimdir benimdir namusumdur dedi kimse karışamaz dedi ortadamı bıraktım aldım evlendim biz bi hata yaptık aile içinde kalınsın dedi ve şuan bebek 18 aylık bunu neden mi anlattım ailen tepki vericekmi vericek ama sne evli barklı eşi olan ve eşinin dimdik arkasında durduğu bir kadın olacaksın hiç üzülme bu hayatta insanın başına herşey gelir böyle olması gerekmiş demekki aldırıp bunun vicdan azabıyla yaşama mutlu ol önüne çıkan engelleri bir bir aşarsın zamanla ailende affeder seni..

Aldirmakmi?sakın yapmayın derim sonuçta içinizde bir canlı oluşuyor bir arkadasımız belirtmiş burda okadar insan cocuk diye kendi paraliyor sizinde istemediniz halde hamile kalmışınız.simdi ailem neder yok küserler falan bunları geçin niye yapıyorsunuz niye korkuyorsunuz siz zaten bunları yaparken onları dusunmemisinizki daha ailemi kaldı?bence evlenin çocuğuda doğurun başka bir care göremiyorum

Aklım almıyor eğitimli bir insan ustelık cınsel hayatı olan bır ınsan korunmayı nasıl bilmez , çocuk değilsiniz, cahil değilsiniz..Yüksek Lisans yapıyormuşsunuz, sevgilinizde memurluğa hazırlanıyormuş yaşınızı başınızı almış insanlar olmanız gerekiyor..

Benim başıma böyle birşey gelseydi ve sevdıgım ınsanda arkamda dursaydı : hemen evlenirdim..
Ailemin durumuna gore anlatıp anlatmıycagıma karar verırdım..
Ve ASLA Cinayet işlemezdim ..
Bu cinayet değil o bebek değil gb zırvalıklara inanma , onun bır ruhu var artık o bebek , canlı .. bızım gıbı ..
İnşallah hersey yoluna girecektir, hatanızı telafı edıceksınızdır , hatayı telafı etmenın yontemı yenı bır hata yapmak değildir eğer bebegı aldırırsanız bu buyuk bır hata olur ..

Son düzenleme:
esracım kesinlikle ceza olarak algılama rabbim sana bir evlat nasip etmiş bir can var içinde.evet günahı herşekilde boynuna ama bu günahı dahada ağırlaştırma.
benim 9 yıldır çocuğum olmuyor şu anda tüp bebek haricide olması imkansız .tüp bebektede olur diye bir garantim yok.benim gibi bir çok insan var aynı durumda.biz cezamı ödüyoruz derken sen ödüle ceza diyorsun..ben evlat edinmek için sosyal hizmetlere başvurdum şimdi bebeğimi bekliyorum.sana söylemek istediğim sosyal hizmetlerin bu konuda koruyucu çok fazla uygulaması var lütfen onlara ne yapabilirim diye danış karşına sosyal hizmet uzmanları çıkacaktır.onlar eğitimli ve deneyimli insanlar.kimliğin gizli kalarak sana yardımcı olacaklardır.lütfen canına ve cana kıyma...
Allah yar ve yardımcın olsun...

Allah kolaylık versin, affetsin..

Canım benim, mezhep sorun değil, arkadaşın isterse mezhep değiştirebilir..
Yani şafî ise hanefi, hanefi ise şafî olabilir..
Bunda tek şart kabul edeceği mezhebin şartlarını iyi bilmesidir..

Ailen eğer bunu sorun yaparsa, bu yolu deneyebilirsiniz..

Sakın ola ki bebeğinin canına kıyma.. O senin.. O sizin..
Doğduktan sonra ona bakıp bakıp, onu aldırmayı düşündüğün için bile kendine kızacaksın..
Hiçbirşey bebeğine kıymaya ve ahiretini mahvetmeye değmez..

Unutma.. Önce mücadele etmelisin..
Mücadele etmeden pes etmek yok..

Hızlıca evlenmek için her yolu dene birtanem..
Aşık oldum de.. Ölüyorum, bitiyorum de..
Çok namuslu, böylesi bir daha karşıma çıkmaz de..
Kararlı olduğunu görsünler..

Bugün gerekli tüm mücadeleyi ver ki,
yarın vicdan azabı seni yiyip bitirmesin..

Ve bol bol dua ve tövbe et..
İnsanız.. Hatalar bizim için..
Ama hatayı düzeltmek için sakın daha beter bir hata yapma..

Güzel günler sizin olsun birtanem..

Adam seninle evlenmek istiyor, bu bulunmaz bir nimet... Çarçabuk evlenin, daha sonra ikiniz de çalışmaya başlayınca şartlarınızı düzeltirsiniz. Ayrıca nikah kıyıldıktan sonra ailenin kızacağını da zannetmiyorum, sonuçta bu işi yaptığın adamın nikahlı karısı olacaksın, ortada yanlış bir durum kalmayacak ki

Oyy Allah ım ben bebeğim neden olmuyo diye dünyamın karardığını düşünüyorum sen bebeğin oluyo diye,herkes farklı bi yerden sınanıyo vardır bunda da bi hayır... Ama artık olan olmuş,lütfen kıyma o bebeğe,boşver düşünme şimdi iştir okuldur,şimdi o bebeği aldırırsan ömrünün sonuna kadar mutsuz yaşarsın bu hatan yüzünden...okuluna evlenince de devam edersin,onların telafisi var ama bebeği aldırırsan bunun birdaha telafisi olmayacak,ayrıca çok büyük günah ailene duyurmadan halledebilirsin bu durumu bence,tabi acilen evlenmek istediğinizi söylemeniz lazım,hemen gelip istesinler hatta nişanlıklık döneminin filan da uzamasına gerek yok diye konuşsun sevgilin ailesiyle,en kısa zamanda evlenmeniz lazım... bebek de erken doğumla oldu dersiniz olur biter...anlatması kolay ama inşallah uygulamada kolaylıkla atlatırsınız... Allah yardımcınız olsun,gelişmeleri merak ediyorum haber ver olurmu...

ben şu aldır diyenleri anlamıyorum! konu sahibi bebeğe kıymayı düşünmüyor, sevgilisi evlenmek istiyor, birileri de çıkıp aldır,10 haftaya kadar dinen de sakıncası yok diyor. bunu diyenlerden rica ediyorum, bir zahmet dinin 1 numaralı kaynağı olan kuran-ı kerim'i okuyuversinler! kürtaj bir doğum kontrol yöntemi değil, içindeoluşan canı öldür diyenleri anlayamıyorum!kaldı ki regl günü geçtiğine göre bebeğin kalbi de atmaya başladı.
konu sahibi arkadaşım, ergen değil aklı başında insanlarsınız belli ki. kariyer 2 sene geç de yapılır. her işte bir hayır vardır ve bu şanstır belki. allah kolaylık versin.

İnş üni okuyosundur. Eğer öyleyse evlenmen eğitimini engellemez arkadaşım. Ama kalkıpta bize ben lisede okuyorum dersen yorum yapmaya cesaretim bile olamaz ki sen çocuk yapmışsın. Dediğim gibi aldırmak çözüm değil bence olmamalı da. Yaptığının arkasında durmalısın. Sevgilin de sahiplenmek istediğine göre sorun göremiyorum. Evlenirsiniz sen de eğitimine devam edersin.

geri çekilme diye bir yöntemmi var hayret bişi onu o şekilde yapana kısa yolu condom taksaydınız daha iyidi....Hayatının kararıcak bişi yok canım okulum var diyorsan bazı şeylerden ödün vericeksin zor olabilir ama yaşında gençse erkek arkdşın için kuşkularında varsa bebeği aldırabilirsin ilkte olmucaksın sonda vicdan yapmaya gerek yok bence

ne bir hatayı yaptınız diye senin kendi canından olmaya ne de o hiçbirşeyden haberi olmayan bebğin doğmasına engellemeye hakkınız ver ha bir insanı öldürmüşsünüz ha bu çocuğu aldırmışsınız ikisi de aynı şey bu hataya sakın düşmeyin kimsenin Allahın verdiği canı almak gibi bir hükmü yoktur.ayriyeten eminim bir çare yol vardır hemen umutsuzluğa kapılmayın okulunu bitir kesinlikle devam et sakın ihmal etme bebeğiniz doğarsa o an da dondurursunuz doğuma yakın yani ayriyeten evlenmeyi düşünüyorsanız da elbette evlenin de eminim erkek arkadaşın da iş bulacaktır kpss ile olmuyorsa da idareten bir iş bulablir elbette.

Allah yardımcın olsun bebeğine kıyma lütfenArkadaşın işe girip kısa zamanda seni istesin ve evlenin ne diyeceğini şaşırıyor insan

Canımcım bende 20 yaşındasın falan zannettim. 24 erken bir yaş değil evlenmek için. Ailen modern görüşlü müdür? Annenle durumu paylaşsan,babana kesinlikle söylememesini tembihlesen aforoz mu edilirsin yoksa yanında mı olmaya çalışır ? :26:

annem hiç yanımda olmadı canm bi kez bile olmadı her hatamı yüzüme vurdu defalarca anlatamam a

AVRASYA diye bir hanımın yazdıkları dikkatimi çekti geri dönüp alıntılayamadım şuan üşendiğimden..

Hanımefendi size kim bebeğin 10 hafta geçmeden alınınca gunah olmadını söyledi ? bu nasıl bir kendinden emin bir şekilde apaçık gunah olan bir duruma caizdir asla gunah değildir demek..siz ne yaptığınızın farkında mısınız ? sakın birdaha bu şekilde birisine akıl vermeyin mazallah ''aldırın '' diyen birini efil efil arayan bir kadına sebeb olur da gunaha girersiniz..bazı kişilikler vardır 100 tane şey dersiniz ikna olmaz ama asıl duymak istediği cevaba göre şekil almaya hazır olan kişiye 1 cevap bile yeterli olur..Korkum o ki siz onlardan biri olmayasınız bir çaresiz kişi için !! gidip iyice araştırın gelin..gece gece sinir harbi yaşadım o mesajınız yüzünden

konu sahibesi sizin için ise bulunmaz bir nimete sahip oldugunuzu söylemek isterim, erkek arkadaşınızı bu kararından ötürü tebrik ederim..Arkasını dönüp gidebilirdi, sizi yarı yolda koyup çaresizliğinizle başbaşa bırakabilirdi yapmış olduğunuz bu durumun ceremesine lütfen katlanmayı ihmal etmeyin..evlenin ve bebeğinize kıymayın ! aldırın diyenleri ise o cümleyi okudugunuz yere kadar okuyup yarıda bırakın ve bilhassa UMURSAMAYIN !..hayatınızda başarılar dilerim.

annem hiç yanımda olmadı canm bi kez bile olmadı her hatamı yüzüme vurdu defalarca anlatamam a

esra annen illaki seni seviyordur ama sevgisini anlatmayı yada göstermeyi bilmiyor olabilir.yada senin hataların karşısında nasıl davranması gerektiğini senin kadar bilmiyor olabilir.bebeğin doğduğu zaman anneni daha iyi anlayacağına eminim.lütfen yanlış şeyler yapma.sana sosyal hizmetlere danış dememi yanlış anlama ama senin gibi hataları olan insanlar var bu kurum illaki sana yol gösterecektir....aman hata yaptım diye daha başka hatalara düşme bir hata yada bir kaç hata bundan sonra hep hata yapacaksın demek değildir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…