dünyam karardı

Canım, hiç birşeyi kafana takma.insanların ne diyeceğini ne düşüneceğinide.Şükürler olsunki ne güzel bir adam bulmuşsun.Adam gibi bir adam bulmuşsun. mezhebi,dini,rengi,ırkı ne olursa olsun "insan" bulmuşsun...
neleri var okuyoruz bu forumda da; ailesi bile onaylamış, ortada problem yokken bile evlenmişler,evlendikten birkaç ay sonra zorluk gördüğü zaman terkedip giden erkekler var.
Senin ki, tam tersi zorluğu görünce sarılmış sana. okadar duygulandım okadar hoşuma gitti ki...
Mezhebi,ırkı kafana takma, ailen ve çevrende kabullenir bir süre sonra. Benim bir ilişkim vardı, erkek arkadaşım kürt ve aleviydi. ve inan dünyanın en mükemmel insanıydı... ailemle çatışma da yaşasam tanıttım onlara ve okadar sevdilerki onu. sonradan başka sebeplerden ayrıldık.
Yani bunu düşünme.
Maddiyat olayınada gelince, "kervan yolda düzülür", hele siz bi yola çıkın herşey hallolur. bu gün ev eşyalarını bile ucuza bulmak okadar kolayki.herşeyi olup, yola öyle başlayıpta bir kaç yıl sonra herşeyi yok olan insanlar var.
yani bunu da düşünme.
yaş olarakta canım, yüksek lisans yapman birşey değil, onu her koşulda bitirirsin, asıl en önemli kısmını atlatmışssın okulunu bitirmişssin zaten,eee yaşlarınızda gayet uygun
yani bunuda dert etme

belkide bu mutlu olacağın bir yoldur ve bu bebek sadece bir vesiledir. hem ailene şimdi ben bu adamla evlenmek istiyorum desen, bir kaç aya evlensen, bebek doğsa bile dersiniz erken doğum. bişeycik olmaz. pozitif düşün

zor bir durum hemde cok zor
ama her biz zorluk biz insanlar icin bir sinav
bir kelimemizle yada bir hareketimizle ya sinavi kaybedenlerden oluruz yada kazananlardan ..
ailenize, sevgilinize, yasam sartlariniza, icinde bulundugunuz duruma, zamana gore bu karari verebilecek tek kisi sizsiniz .. biz ne desek bos

Olmus bir hata geriye bakmak faydasız artık!
Cana kıymak evet fena, evet cinayetten farksız! ama aileler' de cok önemli bu konuda.
Benim babam' ın asla kabul etmeyecegi sey, benim erken evlenmemdir ki, apar topar olmasına asla izin vermez.
Kaldı ki, böyle bir durumu acıklamak..
Sevgilin arkandaymıs ne güzel anladıgım kadarıyla aileni' de ikna edebilirsin evlilik konusunda ins. hersey istediginiz gibi olur..

Esracım sakın o bebeğe kıyma.Ben bebeğim olsun diye uğraşıyorum bak.Ne güzel sen anne adayısın.Bir an önce evlilik yoluna çıkın.Karnın pek belli olmadan evlenirsen bence iyi olur.Baban da hastaymış bak,fazla ortalık karışmadan düzeninizi kurun derim.Hakkında hayırlısı olsun.

teşekkürler yardımlarınız için arkadaşlar

evlenmek için ailemi ikna için elimden geleni yapacağım

hamile olduğumu söyleyemem erken doğum derim inanmazlarsada ispatlayamazlar daha az üzülmüş olurlar

pardon? siz ciddi olamasiniz? Kuran-i Kerimi iyi bildiginize eminmisiniz? bu nasil bir düsüncedir? ALLAH karnindaki bebege can verdiyse
o bebek fetus da olsa cani var kalbi atiyor, atiyorki büyüyor büyüyecek, simdi kalbi atmiyan bir insan bir bebek nasil büyür gelisir?
allahim ya düsünceye bak.. insan olmiyan diyor ya 20 hücreli diyor cok pardonda cok merak etim yasiniz kac acaba?
ALLAHIN verdigi bir cana bir bebege (fetus dahi olsa) kiymak aldirmak isleyebilecegin en büyük günah bunun 10 günü 20 günü yok!
onun hesabini nasil vericen, allah nasil af edecek.
kizlar bir bakin su yoruma allah askina bu ne yaa su düsünceye bir bakin soklar icerisindeyim

Son düzenleme:
allah yardımcın olsun canım ıns hersey yolunda gıder ve bı aıle kurarsın zaten Torununu kucaklarına alınca erkenmış gecmıs bence bakmazlar

birkaç yorum geride ben de buna değinmiştim, sinir harbi yaşamama vesile olmuş talihsiz cehalet kokan bir yorumdu ...Avrasya mesajınızı kınıyorum birkere daha

birkaç yorum geride ben de buna değinmiştim, sinir harbi yaşamama vesile olmuş talihsiz cehalet kokan bir yorumdu ...Avrasya mesajınızı kınıyorum birkere daha

bende okurken tesadüfen takildi gözüme, olamaz böyle birsey ya.. cok sasirdim inan soklar icerisindeyim hala..
allahim sen koru yaa, gercekten olamaz böyle düsünceli bilincsiz bir insan

Son düzenleme:
Esra bende çok üzüldüm ama gerçekten başına gelen bu olayın iyi yanları çok fazla ve bu iyi yanlar öyle ki ;evlilik için olması gereken şeylerin hepsini içinde barındırıyor.

1) Yaşın 24 ve erkek arkadaşında küçük değil ..
2) Yüksek lisans yapıyosun
3) Erkek arkadaşın da sorumlulukları olan birisi ve eğitimi var yok değil.
4) Birbirinizi seviyosunuz ........
5) Dinen başınıza gelen bu olayda bir sınav ..Allah-u Teala böyle şeyleri sevdiği kullarına ,inandığı kullarına verir ve izler.. doğru yolu bulmasını bekler. Bilemeyiz.. sen bu çocuğu doğurursan belki de işlediğiniz zina günahını yüce Rabbim affedecek.Dini boyutta düşünecek olursan ki düşünmelisin kesinlikle aldırmaman gerekir.

Fikrim herşeyi en fazla 1 - 1 buçuk ay içine sığdırıp evlenmen yönünde..
Burada erkek arkadaşına ve ailesine büyük sorumluluklar düşer.Sonuçta maddiyatta bir kenara atılamaz çünkü ailen bilmeyecek erken doğum diyeceksin dediğine göre ..Anlayamazlar ve hiç kimse kızının 1 ay içinde derme çatma bi yere gitmesine razı olmaz ,olsa bile zorluk çıkartır.Bu sorunları yaşamaya önceden kendini hazırlamalısın.Oturup ağlayarak vakit kaybetmemelisin arkadaşım.Herşeyi oturup düşünmelisin hem bak erkek arkdaşında bişeyler yapmaya başlamış ailesine söylemiş ..Maddiyat açısından yapılacak en mantıklı şey ilk etaplar için erkek arkadaşının ailesinin desteğine başvurmak ve kredi çekmek.. ve tabi acilen bir işe girmeniz yada girmesi.Maddiyatı düşünme diyenler var ama biliyorum ki herşey şuanda seni düşündürüyodur.Düşünmekte haklısın ama korkma,cesaretli olun ve bir an önce bişeyler yapmaya başlayın.Birde ince bir detay var kesinlikle bu aranızda kalmalı yani erkek arkadaşında söylememeli ailesine ..şartlar her zaman eşit olmalı böyle durumlarda.Yoksa ilerde yine zorluk çekebilirsin.

Gelelim senin duygularına üzülmemeye çalış ,vicdan azabı çektiğini çok iyi anlıyorum ama sen anne olacaksın kendini bu duruma alıştırmalısın.. hem sonra strestli başlamamaya çalış bu döneme emin ol herşeyi hissediyor bebeğin ve ilerde onun karakterine yansıyacak bu durumlar ..Ailen tıpkı benim aileme benziyor belli ki üstüne titriyolar çok üzücü bi durum yalnız değilsin bunu bilmelisin.Sen evlendikten sonra kimse birşey diyemez erken doğum dersiniz doktorunuza durumu anlatırsınız anlayışla karşılayacaktır.He bir de şimdiden bir doktor edinmelisin kendine hamilelik dönemi bu çok özel birşey yaşıyorsunuz ..ben eminim ki sen ve sevgilin bu durumu atlatacaksınız ve yıllar sonra ilk hamileliğim böyle sıkıntılı geçmişti demek ,keşkeleri biriktirmemek akıllıca olur,duygusal yönden seni rahatlatır.Bebeğin kucağında olduğunda herşey geçecek emin ol ..Çocuk gerçekten rızkı ile geliyor olumsuz örneğini ben hiç görmedim ,tabi ki var ama bu da bilinçsiz ve sorumsuz insanların başına gelmekte.Yani Allah sizin yanınızda olacaktır ..

Lütfen kendini üzmemeye çalış daha fazla olur mu herşey yoluna girecek arkadaşım.
Bizleri de haberdar et elimizden geldiğince yanındayız en azından şahsım adına öyle ..

bende sen yazdiktan sonra donup okudum sasirdim yani direk aldir gitsin demis...bende kiniyorummmm

bizde istemiyoruz zaten kıymayı :'(

2 tane sorunum var ama evlenmek için maddi durumlar ve ailem illlaki evlenmeden hamile kaldığımı öğrenecek..beni affederler mi

annenle paylasmalısın durumu. ilk etapta kızsa da seni her sartta savunacak ve yanında olacaktır. sonucda annen anne. sen de anne adayısın. ve torunu. daha saglıklı karar verirsiniz annenle.

egıtımlı ve yasını almıssın verecegı karar hayatı bır karar olucak.eger bırlıkte olacagın kısı ıle koca bır omur gecırecegıne emın degılsen mecbur degılsın cocuk yapmaya.toplumsal baskılarla hareket etmek karar verme yetısı olan özgurlesmıs bılınclı breylerın yaklasım bıcımı olamaz.umarım hersey dıledıgınce ve senın ıcın en ıyısı olur.ama ben dıger arkadaslarla hemfıkır degılım.gunah aldırma dınde yasak gıbı soylemler kısısel ınancardır bunu soyleyenler kendı yasam tercıhlerı ıcın bunu kullanabılırler.bakamayacagın bır bebegı dunyaya getırmek ılerde sevemeyecegın bır adamı bu hamılelık durumundan dolay kendıne baglı kalmak durumunda bırakmak cok aha buyuk bır gunah.

yazdıklarıma tepkıler gelecegını bılerek yazıyorum elbette.akıllı ınsanlar aklıyla karar verırler vıcdanlara konusan ınsanlara dıkkat etmek gerekır.hAKLI VE DGRUCU INSANLAR KESINLIKLE AKILLA HITAP EDERLER

Yüreginize saglik, düsüncelerime tercüman olmussunuz..

Zamaninizi iyi sekilde degerlendirin derim, en kisa sürede kavusursunuz insallah.

evet ilk tepki benden,
1.ilk gebeliği gizlice aldıracağıım derken masada kalabilir,tekrar çocuk sahibi olamayacak zararlar görebilir.
2.çıkmazın içerisine girmişki ölmekten bahsediyor bunun onun sonu olduğunu düşünebilir.
3.evet dini inaçlarda herkez özgürdür .
4.yaşının 24 olması tahsil görüyor olması hayatta çok tecrübe sahibi olduğunu göstermez geri dönemeyeceği hatalar yapabilir kötü yollara düşebilir.

insanın canına kıyması saniyelik bir şeydir.ben şahsen kimsenin o çıkmaza düşmesini istemem düşmemesi için uğraşırım.onu hiç tanımasamda.
malesef gebelik başladığı anda orda bir can var bu bir cinayet 30 yaşında bir insanı mı bir bebeğimi öldürmeyi seçerdiniz gibi bir şey seninkisi.
çocuğa bakamayacaksa emin değilse sahip çıkacak bir ülkede yaşıyoruz.

yazdıklarını şahsen onaylamıyorum.

Bence iyice dusun canim sakin sakin. Kendini anne olmaya hazir hissediyor musun? O cocukla evlenmek istiyor muydun? ya da evlenmeye hazir misin? Belli ki seni gercekten seviyor gorunuyor. Cunku boyle bir durum olunca sana sahip cikmis.. Ama asla evlenemem ve bu cocuga hazir degilim diyorsan o zaman aldirmak en mantiklisi olabilir.

O adamla mutlu olabileceksen, bebegini de sevgiyle buyutebilirsin.. bebegi dogduguna pisman etmeyecekseniz dunyaya getirin.. Cok buyuk bir sorumluluk bebek.. Herseyin ona baglli olacak bundan sonra.. Ama eger aldirirsan da hayatin boyunca unutamazsin onu.. Oyle de bir sey olabilir.. Cok iyice dusun.. Olan olmus artik.. Kendini uzme ve en iyi cozum yolunu bulmaya calis.

evet canım söyledıklerıne kısmen katılıyorum.butun soyledıklerın ımkan dahılınde ama sen dedıgımı tam anlamadın belkı, cunku ben dedım kı herseyı degerlendıreceksın senın bu soyledıklerınıde ve buna kendın karar vereceksın.tek bır fıkırle yola cıkılmaz gunah ne olursa olsun yapman lazım bul bıcare gıbı tek yonlu bır fıkırle davranırda herseyı hesaba katmazsa daha buyuk gunahlara neden olabılır dedım.yanı aklını kullanarak sec dedım yalnızca.ben burda aşldır cocugunu demedım kı.tabı bu unların hepsı bızlerın fıkrı ama yasam onun yasamı burda hoplasakta zıplasakta butun sonuclara katanacak olan bızler degılız.duygusal tavır gelıstırıp yanlıs sonuca gıtme mantıklı ol dedım.sevgılısını sevıyorsa o da onu sevıyorsa gercekten evlenmek ıstıyorsa ve bu cocugu yapmak ıstıyorlarsa o zaman zaten sorunun buyuk kısmı cozulmustur.nıkah yapıldıktan bır saat sonra bıle aıle hamılelıgı ogrense en fazla bır kırgınlık olacaktr ama evılıgını yaptıgı ıcın buda zamanla gecer dıye dusunuyorum.tabı bızler sadece fıkır yurutuyoruz.ha bırde su var o eskıden mıs ılk cocuk aldırmak rısklı yok ılk cocuktan sonra bırdaha olmaz tıp gelıstı nerdeyse yenıden kol bacak yapacaklar ınsanlara dedıgın kadarda degıl yanı.duygusal yaklasımın ne faydası var anlamıyorum.sadece soran arkadasın kafasını karıstırmıs oluruz o kadar.
onun su anda mantıgıyla yola cıkması lazım.asamadıgımız feodal degerlerımızle degıl.

ben boyle dusundum.hakkında en ıyısı olur ınsallah.allah ardımcın olsun.bana sorarsan bu noktadaysan sen zaten guclu bır kadınsın ve ne yapacagını ıyı bılırsın.bızım fıkrımızede ıhtıyacın oldugunu sanmıyorum ama sormussun ya naçizane yazdık bır seyler.sevgıne tutun sahıp cık.ondan yardım ıste.beraber en ıyıyı yaparsıız zaten

Canim ya ben 3 Kisi taniyorum biri kendi akrabam ikisi arkadas, ayni seyleri yasidilar Ayleler ilk bastan kizdilarsada Kizlarini telli duvakli evlendirdiler, suanda seve seve torunlarina bakiyorlar, Allah sana kolaylik versin.
Senin icin Dua edicem.

Canım öncelikle erkek arkadaşınla konuş. Ailesiyle konuşsun. Gelsinler bi güzel seni istesinler. Durumdan 2 tarafın ailesini de haberdar edin. Hemen evleneceğinizi söyleyin. Büyüklerin yannızda olması her zaman en doğru olandır. Kızsalar da, dövseler de el mahkum size destek olacaklar. Nikahınızı bir kıyın hele, düğünü yavrunu kucağına aldıktan sonra da yapabilirsiniz nasılsa. Bırak kolu komşu ne derse desin takma hiç. Allah sana yardım etsin canım umarım erkek arkadaşın ve sağlıklı yavrunla birlikte yuvanızda güzel günler görürsünüz..
Ha bir de unutmadan, ben senden 3 yaş küçüğüm.Deneyimlerim, hayat tecrübem senden çok çok daha az. Ama şundan kesinlikle eminim. Sen günahkar falan değilsin.

erkek arkadaşın durumunuzu ,ivedilikle değerlendirip hallederse iyi olur..
zaten seni teskin etmiş..inşallah istediğiniz gibi olur..
yalnız erken doğum diyeceğiniz ve küveze konulmayan bebeğe, kimse prematüre olduğuna inanmaz..
bi evlenelim de orası kolay derseniz, başka tabii..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…