canim dinen de 10, haftadan once aldirmanin gunahi yok.
Anladigim kadariyla yasin kucuk, erkek ark in da oyle askere gitmemis, is yok, para yok, senin okul bitmemis, bebege yaziksa sana da yazik ona da yazik gunah.
Bir severek isteyerek evlenmek var bir de zorunluluktan apar topar. Sonradan sorun cikarsa ben ne yapmisim dersin.
Duygusal mesajlara aldanma bu ulkede hem yasal hem de dinen sakincasi yok kurtajin. 20 kusur yasinda 2 insani harcamak var bi yanda, diger yanda 20 kusur hucreli henuz insan olmayan bi fetusu harcamak var.
Hata yapmissin sonuclarina iki turlu de katlanacaksin, ikinizin ve ailelerin huzuru mutlulugu acisindan aldirin. Zaten altinda bit yenigi ararlar anlatmak durumnda kalirsin isler karisir iyice.
pardon?siz ciddi olamasiniz? Kuran-i Kerimi iyi bildiginize eminmisiniz? bu nasil bir düsüncedir? ALLAH karnindaki bebege can verdiyse
o bebek fetus da olsa cani var kalbi atiyor, atiyorki büyüyor büyüyecek, simdi kalbi atmiyan bir insan bir bebek nasil büyür gelisir?
allahim ya düsünceye bak.. insan olmiyan diyor ya 20 hücreli diyor cok pardonda cok merak etim yasiniz kac acaba?
ALLAHIN verdigi bir cana bir bebege (fetus dahi olsa) kiymak aldirmak isleyebilecegin en büyük günah bunun 10 günü 20 günü yok!
onun hesabini nasil vericen, allah nasil af edecek.
kizlar bir bakin su yoruma allah askina bu ne yaa su düsünceye bir bakinsoklar icerisindeyim
birkaç yorum geride ben de buna değinmiştim, sinir harbi yaşamama vesile olmuş talihsiz cehalet kokan biryorumdu ...Avrasya mesajınızı kınıyorum birkere daha
birkaç yorum geride ben de buna değinmiştim, sinir harbi yaşamama vesile olmuş talihsiz cehalet kokan biryorumdu ...Avrasya mesajınızı kınıyorum birkere daha
bizde istemiyoruz zaten kıymayı :'(
2 tane sorunum var ama evlenmek için maddi durumlar ve ailem illlaki evlenmeden hamile kaldığımı öğrenecek..beni affederler mi
teşekkürler yardımlarınız için arkadaşlar
evlenmek için ailemi ikna için elimden geleni yapacağım
hamile olduğumu söyleyemem erken doğum derim inanmazlarsada ispatlayamazlar daha az üzülmüş olurlar
Allah kolaylık versin, affetsin..
Canım benim, mezhep sorun değil, arkadaşın isterse mezhep değiştirebilir..
Yani şafî ise hanefi, hanefi ise şafî olabilir..
Bunda tek şart kabul edeceği mezhebin şartlarını iyi bilmesidir..
Ailen eğer bunu sorun yaparsa, bu yolu deneyebilirsiniz..
Sakın ola ki bebeğinin canına kıyma.. O senin.. O sizin..
Doğduktan sonra ona bakıp bakıp, onu aldırmayı düşündüğün için bile kendine kızacaksın..
Hiçbirşey bebeğine kıymaya ve ahiretini mahvetmeye değmez..
Unutma.. Önce mücadele etmelisin..
Mücadele etmeden pes etmek yok..
Hızlıca evlenmek için her yolu dene birtanem..
Aşık oldum de.. Ölüyorum, bitiyorum de..
Çok namuslu, böylesi bir daha karşıma çıkmaz de..
Kararlı olduğunu görsünler..
Bugün gerekli tüm mücadeleyi ver ki,
yarın vicdan azabı seni yiyip bitirmesin..
Ve bol bol dua ve tövbe et..
İnsanız.. Hatalar bizim için..
Ama hatayı düzeltmek için sakın daha beter bir hata yapma..
Güzel günler sizin olsun birtanem..
egıtımlı ve yasını almıssın verecegı karar hayatı bır karar olucak.eger bırlıkte olacagın kısı ıle koca bır omur gecırecegıne emın degılsen mecbur degılsın cocuk yapmaya.toplumsal baskılarla hareket etmek karar verme yetısı olan özgurlesmıs bılınclı breylerın yaklasım bıcımı olamaz.umarım hersey dıledıgınce ve senın ıcın en ıyısı olur.ama ben dıger arkadaslarla hemfıkır degılım.gunah aldırma dınde yasak gıbı soylemler kısısel ınancardır bunu soyleyenler kendı yasam tercıhlerı ıcın bunu kullanabılırler.bakamayacagın bır bebegı dunyaya getırmek ılerde sevemeyecegın bır adamı bu hamılelık durumundan dolay kendıne baglı kalmak durumunda bırakmak cok aha buyuk bır gunah.
yazdıklarıma tepkıler gelecegını bılerek yazıyorum elbette.akıllı ınsanlar aklıyla karar verırler vıcdanlara konusan ınsanlara dıkkat etmek gerekır.hAKLI VE DGRUCU INSANLAR KESINLIKLE AKILLA HITAP EDERLER
evet ilk tepki benden,
1.ilk gebeliği gizlice aldıracağıım derken masada kalabilir,tekrar çocuk sahibi olamayacak zararlar görebilir.
2.çıkmazın içerisine girmişki ölmekten bahsediyor bunun onun sonu olduğunu düşünebilir.
3.evet dini inaçlarda herkez özgürdür .
4.yaşının 24 olması tahsil görüyor olması hayatta çok tecrübe sahibi olduğunu göstermez geri dönemeyeceği hatalar yapabilir kötü yollara düşebilir.
insanın canına kıyması saniyelik bir şeydir.ben şahsen kimsenin o çıkmaza düşmesini istemem düşmemesi için uğraşırım.onu hiç tanımasamda.
malesef gebelik başladığı anda orda bir can var bu bir cinayet 30 yaşında bir insanı mı bir bebeğimi öldürmeyi seçerdiniz gibi bir şey seninkisi.
çocuğa bakamayacaksa emin değilse sahip çıkacak bir ülkede yaşıyoruz.
yazdıklarını şahsen onaylamıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?