Düşüncelerinizi merak ettim..

nomunomuchua

Susaysan sus, susmaysan afkur!
Pro Üye
3 Eylül 2012
21.855
57.521
798
Bir derdim var evet..

Sen anlatıyorsun mesela evliliğindeki sorunları, içinde büyüttüklerini, duyduğun kini, unutamadıklarını falan..

İnsanlar gözlerini kocaman yapıp, kaşlarını kaldırıyorlar...

- Offff yaa ne kadar abartıyorsun, bunun için evliliğinde huzursuzluk çıkarmaya değer mi?
Kocanla kavga etmeye değer mi?
Konuş ne yaptılarsa yaptılar, affet, büyüklük sende kalsın..Git, görüş ne olacak..

Bla, bla, bla.. Benzer cümleler işte bilirsiniz.
Ya da bilmem mi bilir misiniz?

Sonra duyarsınız ki o kişiler eşiyle ya eşinin ailesi ile kavga etmiş, ama benim dertlerime göre gerçekten ottan b.ktan sebepler..
Uzatıyor ama ne uzatmak.
Günlerce.. Kırgınım.. Üzgünüm. Konuşmam hayatta falan..

Yaa düşünüyorum.. Beni teselli ederken her şey ne kolay?
Kendilerinin dert ettikleri, uzattıkları meseleye bakınca ben salak mıyım diyorum.

Hiç küçük şeyler için kavga edemedim ben. Naz yapıp, işve ile atışamadım.
Hep büyük meselelerim oldu.

Acaba değerli olmak için öyle mi yapmalıydım?

Var mı sizin de etrafınızda böyleleri?

Sorun kimde? Aslında niyet gerçekten önemli sorunlara, teselli amaçlı önemsiz gibi mi yaklaşmak..
İyi niyetle yapılıyor belki bilmiyorum ama..

Üzülüyorum bazen..
Millet bana haksızsın, abartıyorsun derken komik meseleleri dert diye anlatınca..
Aptal gibi hissediyorum..

Eşime de dün dayanamadım dedim millet benim yaşadıklarımı yaşasa ne yapardı demek vay anasını diye..
Bunu derken benden beter yaşanmışlıklar var unutmadan diyorum tabi..
Öyle bir dert işte..

Yine bir arkadaşım dört dörtlük, sorunsuz her şey yolunda evlendi.
Eşi kimse için kalbini kırmadı. ( Maşallah Allah bana da yaşatsın gözüm yok, daha da mutlu olsun inşallah.)

Ama bana kaynımla da tartıştığımı duyunca yok artık o zaman sorun sen de kusura bakma derken..
Kp nin gereksiz şakalarından duyduğu rahatsızlıktan bahsedince deli oluyorum..

Belki iyi niyet söz konusudur gerçekten. Başa gelince anlıyor insan tam anlamıyla bilemem..
Yine de sinir bozucu buluyorum elimde değil..

Sizin bu konudaki düşüncelerinizi merak ettim..

kuzum bi 3.kişileri bırakın kocişinle evliliğinizin tadını çıkarın

Son düzenleme:
Rabbim herkese baska bir dert veriyor aslinda cekecegi götüreceği kadar yük yüklüyor
Hani diyorsun ya eşine başkasi benim bu yaşadıklarımı yaşasa napardi diye demekki sen bu yükü tasiyabiliyorsun tabiki insanlarin senin derdini küçümsemeleri bu da dert mi ben boyle cekiyorum demeleri hoş degil anca onu yasayinca anlayabilirker ne düşündüklerini ama ne yaparsan yap seni anlayan insanlar azdir o yuzden en iyisi Rabbime anlatmak derdi verene dua etmek Rabbim yureginizi genişletsin ferahlatsın insallah

Son düzenleme:
Canım benim yazdıklarından anladığım kadarıyla diğer insanların senin sorununu geçiştirirken kendi sorununda işi büyütüp senin anlamanı beklemesi canını sıkıyor. Kendince haklısın ama kimse kimsenin derdini kendi içinde yaşadığı gibi algılamıyor maalesef. Bence sorun sende ya da insanlarda değil sorun karşılıklı EMPATİ kuramamakta...
Acizane tavsiyem, başkalarına yardımcı olmaya çalışırken kendinle kıyaslama ve başkaları senin derdini önemsemiyor diye düşünüyorsan sen de onların söylediklerini çok önemseme, herkesten seninle aynı düşüncede olmasını bekleyemezsin. Üçüncü şahıslara karşı olan beklentilerini azalt bence...

Son düzenleme:
Benimde vardi böyle bi arkadasm ben bi derdimi anlatırdım aman oda dert mi derdi kendisi sevgilisiyse msja 10 dakika geç cevap verdi diye saatlerce kavga ederdi...aman boşverin böylelerini..rabbim kocanizla mutluluk dolu bi evlilik versin gerisini boşverin...

faatcım herkes kendi yaşadığını bilir herkese kendi derdi büyük gelir diye boşuna dememişler..senin yaşadıklarında o hesap işte,o yüzden hiç şaşırmııdm yazdıklarına.hepimiz zaman zaman bunları yaşıyoruz çünkü.

Bir soz var , el elin esegini türkü cagirarak arar diye.Malesef boyle herkesin derdi kendi icin cok kiymetli ama bence de burdaki bazi dertler gercekten cocukca.

Herkesin derdi kendine büyük...

Ve seni teselli adina ufak şeyler gibi göstermeye calisiyor olabilirler... Hani kafana takilacak şeyler değil boşver algisi yaratmaya calisiyor olabilirler..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Herkesin derdi farklı, tahammül sınırı farklı, bakış açısı farklı. Onun derdi küçük benim derdim büyük diyemez ki kimse. Konularınızı hatırlamıyorum derdiniz nedir bilmiyorum ama yakındığınız şeyi kendiniz yapmamış mısınız bu konuyu yazarken? Çelişki yok mu sizce de?

Buraya farklı bakış açılarından farklı yorumlar almak için yazıyoruz. Sizin derdiniz de bazısına saçma gelebilir ve bu doğrultuda yorum yapabilirler. Ama bir başkasının size küçük gelen derdi bazısına göre büyük bir problemdir.

Mesela eşinin ailesi ile sorun yaşayan insanlar bana tuhaf geliyor. Çevremde öyle bir şey görmedim çünkü. Bana göre aile içindeki her sorun konuşarak halledilebilir. Ama bir başkası gelip aynı konuya sil eşinin ailesini görüşme diye yorum yapabiliyor. Görüş, anlayış, yaşanmışlık farkı tamamen yani.

kuzum bi 3.kişileri bırakın kocişinle evliliğinizin tadını çıkarın

Yeni bir mesele yok tatlım.
Ben insanların kendi minik dertlerini dağ yapıp, benim ciddi meselelerime
abartıyorsun şeklindeki tepkilerine sinir oluyorum ama..

Haklısın aslında..
Çok da severim dertleşmeyi.
Otobüsteki amca anlat kızım neyin var dese döküleceğim o kadar
Ne yapsam bu hallerimi bilmem ki

Aynen öyle canım. Ben çevremdeki herkesin, sevdiklerimin fikirlerine çok değer veririm.
Aslında bana abartma lütfen dediklerinde sakinleşiyorum hatta iyi geliyor ama.
Sonra kendi abarttığı meselenin komikliğini görünce samimiyeti sorguluyorum..

O daha da betermiş Amin hepimize inşallah
el elin eşeğini türkü söyleyerek ararmış....

Doğru dedin canım

Evet herkese kendi derdi büyük gelir canım ama bir de böyle herkesin gözünde değişmeyen
belli bariz büyük küçük farkı olan durumlar vardır.
O durumlar beni rahatsız ediyor :)
Hani baksan yok artık dersin sen de

Bana abartıyorsun deyip vicdan niye yaptırıyorsun madem dimi ama.
Ben de takıntılı bir tipim bacım anlıyorum seni de geç

O zaman seni dinleyenlere anlat tanidigiba değilde yabanci birine mesela..

Aslında niyet gerçekten önemli sorunlara, teselli amaçlı önemsiz gibi mi yaklaşmak..
İyi niyetle yapılıyor belki bilmiyorum ama..

Bu dediğin sıkça oluyor,bir çeşit önemsizleştirip sorun görünmekten çıkarmak.
Bazen kendimiz bile sonradan aman buna mı dertlenmişim diyoruz.

banada yapıyorlar
Buda dert mi yahu ? Diye. .
Herkes ne yaşadığını kendi iyi bilir..

Bir soz var , el elin esegini türkü cagirarak arar diye.Malesef boyle herkesin derdi kendi icin cok kiymetli ama bence de burdaki bazi dertler gercekten cocukca.

Teşekkür ederim yorumlarınız için arkadaşlar..

Ben her derdin kişi için önemli olduğuna inanırım küçümsemem ama bana abartıyorsun tepkisi verdiği
konu ile kendi abarttıkları konuyu yazsam küçük çocuk bile o farkı görür gerçekten..

Ben bir dert benim için küçük ve önemsiz bile olsa sağlık olsun arkadaşım seni anlamaya çalışıyorum ama gerçekten üzülmene değmez derim.

Ama eşim beni ailesine ezdiriyor çok üzülüyorum diyen bir kadına abartıyorsun deyip ertesi gün eşim beni günde sadece bir kez arıyor kahroluyorum diye ağlamam mesela..
Aradaki farkı anlatabiliyor muyum?

O zaman seni dinleyenlere anlat tanidigiba değilde yabanci birine mesela..

Evet bu işe yarıyor gerçekten. Burda çok konu açmışlığım var o sebeple.
Ama insan bazen ağlayacak omuz arıyor işte o zaman yakınlarını arıyorsun..

Daha öyle amannn buna mı dertlenmişim dediğim şeyler pek olmadı
Gerçekten üzücü şeyler için kendimi hırpalarım.
Belki de o yüzden abartıyorsun gibi bir teselliyi kabul edemiyorum..
Herkes benim kadar tepki verirdi eminim diye bir düşüncem oluyor

banada yapıyorlar
Buda dert mi yahu ? Diye. .
Herkes ne yaşadığını kendi iyi bilir..

Evet.. Allah dermansız dert vermesin canım

Kişi kendş başına geldiğinde objektifliğini kaybedşyor,duygularına yeniliyor çünkü...Dışardan bakan göz objektif bakabiliyor ...Bazen de söylemesi kolay oluyor...Durum bu olsa gerek...

Kişi kendş başına geldiğinde objektifliğini kaybedşyor,duygularına yeniliyor çünkü...Dışardan bakan göz objektif bakabiliyor ...Bazen de söylemesi kolay oluyor...Durum bu olsa gerek...

Evet sanırım öyle.. Söylemesi kolay, yaşayıp hoş görmesi zor..

herkesin derdi kendine hayatım...
her insan en büyük dert kendinin derdi sanır... karnı ağrımayan bir insan ne hissedebilir ki o anda karnı ağrıyan birinin nasıl acıyla kıvrandığını...
o yüzden demişler, damdan düşen gelsin yanıma diye...
yine de şükretmek lazım...çünkü hayatta öyle acılar dertler keserler var ki, bazen ben oturup kızıyorum kendime ne kadar basit şeyleri dert ediniyorum diye...
rabbim dermansız dert vermesin...ağır yük yüklemesin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…