- 3 Eylül 2012
- 21.855
- 57.521
- 798
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
kuzum bi 3.kişileri bırakın kocişinle evliliğinizin tadını çıkarın
Rabbim herkese baska bir dert veriyor aslinda cekecegi götüreceği kadar yük yüklüyor
Hani diyorsun ya eşine başkasi benim bu yaşadıklarımı yaşasa napardi diye demekki sen bu yükü tasiyabiliyorsun tabiki insanlarin senin derdini küçümsemeleri bu da dert mi ben boyle cekiyorum demeleri hoş degil anca onu yasayinca anlayabilirker ne düşündüklerini ama ne yaparsan yap seni anlayan insanlar azdir o yuzden en iyisi Rabbime anlatmak derdi verene dua etmek Rabbim yureginizi genişletsin ferahlatsın insallah
Canım benim yazdıklarından anladığım kadarıyla diğer insanların senin sorununu geçiştirirken kendi sorununda işi büyütüp senin anlamanı beklemesi canını sıkıyor. Kendince haklısın ama kimse kimsenin derdini kendi içinde yaşadığı gibi algılamıyor maalesef. Bence sorun sende ya da insanlarda değil sorun karşılıklı EMPATİ kuramamakta...
Acizane tavsiyem, başkalarına yardımcı olmaya çalışırken kendinle kıyaslama ve başkaları senin derdini önemsemiyor diye düşünüyorsan sen de onların söylediklerini çok önemseme, herkesten seninle aynı düşüncede olmasını bekleyemezsin. Üçüncü şahıslara karşı olan beklentilerini azalt bence...
Benimde vardi böyle bi arkadasm ben bi derdimi anlatırdım aman oda dert mi derdi kendisi sevgilisiyse msja 10 dakika geç cevap verdi diye saatlerce kavga ederdi...aman boşverin böylelerini..rabbim kocanizla mutluluk dolu bi evlilik versin gerisini boşverin...
el elin eşeğini türkü söyleyerek ararmış....
faatcım herkes kendi yaşadığını bilir herkese kendi derdi büyük gelir diye boşuna dememişler..senin yaşadıklarında o hesap işte,o yüzden hiç şaşırmııdm yazdıklarına.hepimiz zaman zaman bunları yaşıyoruz çünkü.
Bir soz var , el elin esegini türkü cagirarak arar diye.Malesef boyle herkesin derdi kendi icin cok kiymetli ama bence de burdaki bazi dertler gercekten cocukca.
Herkesin derdi kendine büyük...
Ve seni teselli adina ufak şeyler gibi göstermeye calisiyor olabilirler... Hani kafana takilacak şeyler değil boşver algisi yaratmaya calisiyor olabilirler..
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Herkesin derdi farklı, tahammül sınırı farklı, bakış açısı farklı. Onun derdi küçük benim derdim büyük diyemez ki kimse. Konularınızı hatırlamıyorum derdiniz nedir bilmiyorum ama yakındığınız şeyi kendiniz yapmamış mısınız bu konuyu yazarken? Çelişki yok mu sizce de?
Buraya farklı bakış açılarından farklı yorumlar almak için yazıyoruz. Sizin derdiniz de bazısına saçma gelebilir ve bu doğrultuda yorum yapabilirler. Ama bir başkasının size küçük gelen derdi bazısına göre büyük bir problemdir.
Mesela eşinin ailesi ile sorun yaşayan insanlar bana tuhaf geliyor. Çevremde öyle bir şey görmedim çünkü. Bana göre aile içindeki her sorun konuşarak halledilebilir. Ama bir başkası gelip aynı konuya sil eşinin ailesini görüşme diye yorum yapabiliyor. Görüş, anlayış, yaşanmışlık farkı tamamen yani.
O zaman seni dinleyenlere anlat tanidigiba değilde yabanci birine mesela..
Aslında niyet gerçekten önemli sorunlara, teselli amaçlı önemsiz gibi mi yaklaşmak..
İyi niyetle yapılıyor belki bilmiyorum ama..
Bu dediğin sıkça oluyor,bir çeşit önemsizleştirip sorun görünmekten çıkarmak.
Bazen kendimiz bile sonradan aman buna mı dertlenmişim diyoruz.
banada yapıyorlar
Buda dert mi yahu ? Diye. .
Herkes ne yaşadığını kendi iyi bilir..
Kişi kendş başına geldiğinde objektifliğini kaybedşyor,duygularına yeniliyor çünkü...Dışardan bakan göz objektif bakabiliyor ...Bazen de söylemesi kolay oluyor...Durum bu olsa gerek...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?