Düşüncelerinizi merak ettim..

Daha 3 5 gün önce üniversitedeyken ev arkadaşım olan ve hayatımda büyük bir yere sahip arkadaşımı aradım .
Ağlıyorum ( ki ben asla birilerinin yanında ağlamam ) anlattım böyle böyle oldu diye
Amaaaan eksi abartıyosun , yaygara koparma dedi bana .
Oysa ki kendi kendime yavaş yavaş ağlıyordum .

O günden sonra hayatımdan çıkardım .

Beni , sıkıntılarımı büyük veya küçük ciddiye almayan insanları hayatımda tutmaya değmez .

Size de ancak bunu tavsiye edebilirim

Amin canım tabi daha büyük sıkıntılara bakınca ben de uyanıyorum kızıyorum kendime ama hani
herkesin içinde bir yara olur ya keşke dersin onu da birinde tam hayalindeki gibi görünce üzülüyor insan..

Seninki biraz acımasızca olmuş canım.
Arkadaş dediğin öyle mi yapar.
Benim arkadaşlarım şükür uzun uzun teselli ederler, abartıyorsun demelerinin altındaki neden
beni sakinleştirmek, o kızdığım insanlara düşman olmamı engellemek sanırım.

Üzüldüğüm, kızdığım daha küçük bir sorundan yakınmaları, ben ne kadar abartıyorum diye düşünmemeleri..

Çok güzel ifade etmişsiniz bazı şeyleri."Kedi totosunu görmüş yara zannetmiş" kıvamındakilerin ,başkasının hayatına dair esaslı sıkıntılar karşısında takındığı geniş,rahat tavırlar ironik oluyor.Samimiyet derecesi tartışılır bu durumun.Karşımızdaki kişinin gerçek yapısı önemli bence.Bazı insan vardır mesela;zaten dertten boğuluyor,bir de ben çat çatt durumun beterliğinden bahsedersem iyice bunalacak düşüncesiyle pozitif yaklaşmaya çalışır,hafife indirger.İyi niyetle düşünüyordur kendince.Bazısı sizi dinler ya da dinler gibi yapar;sonra bir anda davranış bilimleri uzmanı kesilip sizin tavırlarınızı yargılar.Tamamen kendi egosuyla hareket eden biridir bence.Benim bir dostum vardı,daha doğrusu ben öyle olduğunu sanıyordum.Saatlerce,günlerce,haftalarca,aylarca,yıllarca aynı derdini dinledim.Herkes kendi yaşadığını bilir,kendi çekisini bilir düşüncesiyle yargılamadan.O dönemde çok basit bir örnek vermek gerekirse,benim hayatımın üzerine şimşekler çakıyordu.Yine de kuyruğu dik tutmaya çabalıyordum.Onun üzerine yaz yağmuru serpiştiriyordu ama büyük olaydı kendince yaşadıkları.Birgün ben anlatmak istedim karşıma alıp.Bak hayatta böyle böyle şeyler de var diye.Aldığım cevap:"Amannn boşver,pozitif ol,hayatını yaşa" Büyük teselli oldu yani Bir söz var:"Galiba hiçbirşey iki insanı aynı yerden yara almak kadar yaklaştırmıyor birbirine..."

herkesın derdı kendıne göre buyuk yada kucuk sen buyuk dertler yasarsın mesela bazı sorunlar sana amaan bunumu dert edınmıs dedırtır.ama hıc derdı olmayan sureklı mutlu olan bırı ufacık bı sorun yasar o ona buyuk bı dert gıbı gelebılır.kişiden kişiye değişir.

Çok güzel bir sözmüş gerçekten anlamlı..
İyi niyetine inanıyorum arkadaşlarımı gerçekten severim.
Bunalmayayım, hafiflesin üzüntüm diye öyle yapıyorlar belki de evet.
Böyle düşünsem daha iyi hissedeceğim.
Teşekkürler güzel yorumunuz için..

Evet bunun farkındayım zaten..

Valla cevremde bi annem buyutuyosun kizim diyo oda beni yumusatmak icin diyo daha sinir ediyo sagolsun bütün arkadaslarim yangına Körükle giderler

Herkesin derdi kendine büyük.
Bir de ben şöyle bir durumla karşılaşıyorum ben anlatmaya başlayınca karşı taraf da başlıyor.
Aaa işte erkek arkadaşımla böyle böyle oldu der demez; Hee biz de geçen kavga ettik çok büyük kıyametler koptu gibi bir cevapla karşılaşıyorum.
Dertlerini hatırlıyorlar ben anlatmaya başlayınca

O anda senin gerçekten buyuk bi sorunun varken sinir bozucu oluyor evet. Ama niyet önemli işte. Kişisine bağlı. Bi de zaten ne demişler, derdi senden az olana anlatmıycan.

İnsanların dertlerinizi küçümsemesinden bahsederken,onların dertlerini küçümsüyorsunuz. İnsanlar böyle işte. Kendi sorunu hep dünyanın en büyük sorunu gibi,çözülemezmiş gibi..
Ve insanlarla ister istemez kıyaslıyorsunuz kendinizi,bu daha da üzülmenize sebep oluyo. Herkesin yükü kendisine ağır.

Dökülmeye yer arıyor millet ne yapsınlar hayat zor

O anda senin gerçekten buyuk bi sorunun varken sinir bozucu oluyor evet. Ama niyet önemli işte. Kişisine bağlı. Bi de zaten ne demişler, derdi senden az olana anlatmıycan.

Haklısın sanırım..

Aşağıdaki yorumumda açıklamıştım demek istediğimi..

Ben size haksızsınız demiyorum. Bana göre de çoğu insan ufacık şeyi kendilerine dert edip üzülüyorlar. Ama kimsenin yaşadığı hayat,büyüdüğü çevre aynı değil.Bunun içinde sorun ettiği şeyler aynı olmuyor.
Siz size destek olabilecek insanlarla dertleşin. Umarım paylaşacak dert vermez ,tüm sıkıntılarınızı alır bundan sonrası için Allah.

Son düzenleme:

Amin.. Hepimiz için her şey iyi olsun inşallah. Sağolun.

sana bişey diyimmi cnm kimseye derdini anlatma sadece eşine anlat birde kkya gel burda paylaş. insanlar çok akıllı öyle çok bilmişlerki ben çoktan bıraktım çevreyi insanları derdinle alay ederler de haberin olmaz. çok fesat olmuş herkes bana göra tabi. ben ailem dışında birde eşim kimseyle konuşmama arkadaş falanda hikaye bu zamanda. alıştır kendini eşinle yaşa hayatı ailen olsun birinci sırada. gerisin boşver olmasada olurlar de yani en azından ben böyle yapıyorum çokda huzurluyum tavsiye ederim sevgiler........

Ornek verebilir misin? Belki hassas oldugun icin teselli sozcukleri kiriyordur seni. Karsidaki insan cok uzgunse kisi ne soyleyecegini kestiremiyor bazen.

Son düzenleme:
Merhaba eşinle problemleriniz ne özetler misin? Bir de direk hangi konuda düşüncelerimizi soruyorsun?

Son düzenleme:
herkesin derdi kendi gözünde büyük problem sanırım(sizin için demiyorum. size tepki verenleri kasdediyorum)
sizde onlara onların size yaklaştıgı gibi yaklaşın problemlerine... bakalım ne olucak tepkileri

derdi çeken bilir, hepimizde var böyle arkadaşlardan, tanıdıklardan. senin başına gelir nazlı olursun, onun başına gelir ortalığı ayağa kaldırır. empati eksikliği bence

Beni üzen eşimken onun omzunda mı ağlayacağım?
Sıkıntılarım ondan ve ailesinden kaynaklı iken dert ortağım kendisi olamıyor maalesef arkadaşım.
Teşekkür ederim ilgin için..

Net bi sey yazmamissin. Hangi konuda dusuncelerimiz???

Bana eşime ya da ailesine karşı kırılma durumumda abartılı tepkiler verdiğimi söyleyen birinin, ottan b.ktan sebeplerle aynı roldeki kişilere kapris yapması,
nazlanması, küsmesi hakkında sizin düşünceleriniz nedir diye sormak istemiştim..

Benim dert nedenim hayatıma burunlarını sokmak isteyen kayıngiller ve onlara karşı pasif koca mesela..
Onun dert ve kapris nedeni eşi akşam dışarı çıkarma sözü vermiş, iş yorgunluğundan uyuyakalmış mesela.

Ornek verebilir misin? Belki hassas oldugun icin teselli sozcukleri kiriyordur seni. Karsidaki insan cok uzgunse kisi ne soyleyecegini kestiremiyor bazen.

Hemen üstünde verdim o örneği arkadaşım..

Merhaba eşinle problemleriniz ne özetler misin? Bir de direk hangi konuda düşüncelerimizi soruyorsun?

Bana eşime ya da ailesine karşı kırılma durumumda abartılı tepkiler verdiğimi söyleyen birinin, ottan b.ktan sebeplerle aynı roldeki kişilere kapris yapması,
nazlanması, küsmesi hakkında sizin düşünceleriniz nedir diye sormak istemiştim..

Benim dert nedenim hayatıma burunlarını sokmak isteyen kayıngiller ve onlara karşı pasif koca mesela..
Onun dert ve kapris nedeni eşi akşam dışarı çıkarma sözü vermiş, iş yorgunluğundan uyuyakalmış mesela.

herkesin derdi kendi gözünde büyük problem sanırım(sizin için demiyorum. size tepki verenleri kasdediyorum)
sizde onlara onların size yaklaştıgı gibi yaklaşın problemlerine... bakalım ne olucak tepkileri

derdi çeken bilir, hepimizde var böyle arkadaşlardan, tanıdıklardan. senin başına gelir nazlı olursun, onun başına gelir ortalığı ayağa kaldırır. empati eksikliği bence

Teşekkür ederim yorumlarınız için arkadaşlar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…