düşüncesiz mi yoksa abartıyormuyum sizce ?

cocuk istemedigimi soyleyecek cesaretim yok..basli basina bir kavga sebebi bunu goze alamiyorum.

bir dahaki gerginligi bekliyorum Aksiyon almak icin.
aslinda her seferinde bi sansim oluyo ayrilmak icin, ama yapicaksamda ilk anda evden ayrilmam lazim. yoksa aradan bi zaman gecince yumusayip yine bi caresizlige burunuyorum gidemicem diye dusunup.
Aslında başta ki yorumlarımda da yazdım boşu boşuna yorum yapıyoruz sizin konularınıza. Yıllardır konu açıyorsunuz ama hala aynı yerdesiniz hatta daha da kötü psikolojiniz.

İnsanın kendine yaptığını dokuz köy biraraya gelse yapamaz diye boşa dememişler. Birdaha ki bol küfürü konunuzda görüşmek üzere.

cocuk istemedigimi soyleyecek cesaretim yok..
Basli basina bir kavga sebebi bunu goze alamiyorum.

bir dahaki gerginligi bekliyorum Aksiyon almak icin.
aslinda her seferinde bi sansim oluyo ayrilmak icin, ama yapicaksamda ilk anda evden ayrilmam lazim. yoksa aradan bi zaman gecince yumusayip yine bi caresizlige burunuyorum gidemicem diye dusunup.
Anlamadım.
Şimdi çıkacak ilk kavgada evden mi ayrılacaksın?
O zaman niye son kavgada gitmedin?

Anlamadım.
Şimdi çıkacak ilk kavgada evden mi ayrılacaksın?
O zaman niye son kavgada gitmedin?

canıma yetince gidicem. o ilk gideyim diye düşündüğüm anda gidicem çok fazla düşünmeden annem ne der babam napar napıcam diye. çok düşünceye dalınca vazgeçiyorum güçsüzleşiyorum.

Aslında başta ki yorumlarımda da yazdım boşu boşuna yorum yapıyoruz sizin konularınıza. Yıllardır konu açıyorsunuz ama hala aynı yerdesiniz hatta daha da kötü psikolojiniz.

İnsanın kendine yaptığını dokuz köy biraraya gelse yapamaz diye boşa dememişler. Birdaha ki bol küfürü konunuzda görüşmek üzere.

:110:
boşa yorum değildi. teşekkür ederim. en azından çocuk fikrinin ne kadar abes olduğunu görüyorum.
kusura bakmayın sizi dinlemiyo gibi görünüyorsam aslında gerçekleri görmekle ilgili bir sıkıntım var.
kılıf aramıyorum yaşadıklarıma ama bu döngüye alışmışım uyanmam zor oluyor gibi.. çok araştırıp öğrenmeye çalışıyorum. burada paylaşılan videolar da güzeldi. bu şekilde bi farkındalık yaratıp güçlenmeye ve ayrılmaya çalışıcam.

canıma yetince gidicem. o ilk gideyim diye düşündüğüm anda gidicem çok fazla düşünmeden annem ne der babam napar napıcam diye. çok düşünceye dalınca vazgeçiyorum güçsüzleşiyorum.
Heee daha gitmicen yani.
Neyse.
Gidersen ne olur Nilay?
Annen baban keser mi seni,kapının önünde,aç mı yatırır seni?

Biliyorum yapmicaksin ama bicakla kesip atar gibi aticaksin, kararini vericeksin uygulayacaksin ve arkasinda duracaksin. Sana bir sey diyen olursa da ne yasadigimi ben bilirim deyip basin dik durcaksin. Kusura bakma ama bunlari yapmazsan senin hayatin bitmis.

N nilayblt umarım eşiniz normalde ne yapıyorsa bir tık fazlasını yapar,bu kadarına duyarsızlaşmışsınız çünkü örneğin sadece küfür etmez küfür ederken sizi kapıya atar üç gün filan almaz. O zaman belki mecburen ayrılırsınız yoksa bu adamın elinde kalana kadar devam edeceksiniz belli.

Biliyorum yapmicaksin ama bicakla kesip atar gibi aticaksin, kararini vericeksin uygulayacaksin ve arkasinda duracaksin. Sana bir sey diyen olursa da ne yasadigimi ben bilirim deyip basin dik durcaksin. Kusura bakma ama bunlari yapmazsan senin hayatin bitmis.

evet aynı fikirdeyim. güçlenmem ve kendim için bunu yapıyo olmam gerek.
kendi değerimi bilmiyorum bence.. beni kırsada üzsede artık şamar oğlanına çevrildiğim için hislerimde tükendi fazla bişey hissedemiyorum uyuşmuş gibi.

ailemle ilgili bir derdim yok..
benim kendi gücümü toplamam lazım

Hayır yani ailen de kötü davranmıyorsa inatla evli kalma sebebi nedir,onu cidden çözemedim.
Hani ailen destek olmaz,ailenin evinde rahat değilsindir,burasını tercih ediyorsundur anlarım da insanlar bu çektiklerini görseler daha çok üzülürler eminim.

Başka bir arkadaş vardı,isim vermiyeyim,ona da çok yazmıştım,çok üzülüyordum,geçen senin konunda aklıma geldi,aynı sıkıntıları o da yaşıyor ama nedense boşanmıyordu,çok yardımcı olmaya çalışmıştık,ama o bizi dinlememişti,geçen baktım,bebek yapmaya karar vermişler. Demek ki insanlar bu şekilde mutlu oluyor,huzursuzlukla beslenenler var tanıyorum benim de çevremde var. Kadının malı mülkü,mesleği var,evi,arabası var,çok mutsuz ama boşanmıyor. Neden? Bilinmez. Demek ki huzursuz yaşam daha cazip.

Kınamıyorum,ayıplamıyorum.
Herkesin iç dünyası karışık.
Mutluluk nedir bilmeyince mutsuzluk da anlaşılmıyor bence.

Hayır yani ailen de kötü davranmıyorsa inatla evli kalma sebebi nedir,onu cidden çözemedim.
Hani ailen destek olmaz,ailenin evinde rahat değilsindir,burasını tercih ediyorsundur anlarım da insanlar bu çektiklerini görseler daha çok üzülürler eminim.

Başka bir arkadaş vardı,isim vermiyeyim,ona da çok yazmıştım,çok üzülüyordum,geçen senin konunda aklıma geldi,aynı sıkıntıları o da yaşıyor ama nedense boşanmıyordu,çok yardımcı olmaya çalışmıştık,ama o bizi dinlememişti,geçen baktım,bebek yapmaya karar vermişler. Demek ki insanlar bu şekilde mutlu oluyor,huzursuzlukla beslenenler var tanıyorum benim de çevremde var. Kadının malı mülkü,mesleği var,evi,arabası var,çok mutsuz ama boşanmıyor. Neden? Bilinmez. Demek ki huzursuz yaşam daha cazip.

Kınamıyorum,ayıplamıyorum.
Herkesin iç dünyası karışık.
Mutluluk nedir bilmeyince mutsuzluk da anlaşılmıyor bence.

bahsettiginiz uyeyi soylerseniz ben de konularina bakar okurum..

ben psikolog destegi de aldim uzun sure, gelinen nokta hep su: kendimi yeteri kadar onemseyip, deger vermiyorum. baskalari hep oncelik. mesela esimi nasi birakip gidicem nasi ayrilicaz diye dusunene kadar kendimi dusunmem lazim.

hic bisey icin gec gormuyorum, o yuzden ne yaparsam kendimi gelistirmek icin yapicam ugrasicam. belki farkindalik kazanir ve yapmam gerekeni gorur yaparim o zaman.

Siz duygularınızla o mantığı ile hareket ediyor.Evet biraz abartıyorsunuz..

Evliliğinize biraz eşinizin gözüyle bakıp ona göre hareket edin o zaman kendinizi daha iyi hissedersiniz.
Bence Duyguyla pek ilgisi yok bu durumun. Hastalığın şakası olmaz. Doğum günümü geçiştirdi kutlamadı gibi bişey değil.
hasta insanı yalnız bırakmanın mantığı neresinde. Ya da şöyle söyleyim artık böyle durumlar ciddi durumlar hastalık falan. Kadın işte ilgi bekliyor diye geçiştirilemez.
mantığına göre değil çıkarlarına göre hareket ediyor.

Tesekkur ederim.
Dun gece yataga geldi ve ben uyurken sarildi optu . sabah normal birsey olmamis gibi konustu.
ben de robot gibiydim, hissiz. gercekten surekli hislerimle oynaniyor gibi, artik dengem bozuldu biktim.
simdi guya iyiyiz ya, cocuk yapma modlari devam ona gore.
ama herkes bu kadar cocuk asla yapma dusunme derken ben inatci olamicam bu dusuncede. cocuk istemiyorum.
bi sure gecistirmem lazim, yeni bir kavga cikmasi cok gec olmaz zaten.

bir de dogum policesi yapmistik, onun yeni odemesi var bugun esim onu odeyecekmis. :110:
Yani onun cani isterse kanli bicaklisiniz, yine onun cani isterse canim cicim . Yok oyle bi evlilik. Allah yolunuzda guc versin size

Esinizin size davranislari hic normal degil. Sonrasinda bir sey yokmus gibi yapmasi hic normal degil. Yasadiginiz iliski hic normal degil. Kendinize gelin. Normallestirmeyin bunlari. Siz alttan alinca karsinizdaki aa ne asil davrandi, yuh bana hemen degiseyim demeyecek. Tam aksi, her seferinde biraz daha tepenize cikacak. Cocuk olunca gulluk gulistanlik evlilikler bile sarsinti geciriyor bu adam size neler etmez. Ne beklentileriniz olacak ondan cocuk olunca. Ahh nolur yapmayin bunu kendinize. Neden bu cileyi kendinize cektirdiginizi bulun icinizde. Siz cok degerlisiniz. Esiniz oyle bir asagilik kompleksinde ki, eger siz kendi degerinizi farkederseniz onun yaninda bir gun durmayacaginizi dusunuyor, sizi degersiz hissettirmek icin elinden geleni yapiyor. Kendi degerinizi farketmenizi dilerim.

evet aynı fikirdeyim. güçlenmem ve kendim için bunu yapıyo olmam gerek.
kendi değerimi bilmiyorum bence.. beni kırsada üzsede artık şamar oğlanına çevrildiğim için hislerimde tükendi fazla bişey hissedemiyorum uyuşmuş gibi.
İnşallah o gücü toplayıp kurtulursunuz en kisa zamanda.

Esinizin size davranislari hic normal degil. Sonrasinda bir sey yokmus gibi yapmasi hic normal degil. Yasadiginiz iliski hic normal degil. Kendinize gelin. Normallestirmeyin bunlari. Siz alttan alinca karsinizdaki aa ne asil davrandi, yuh bana hemen degiseyim demeyecek. Tam aksi, her seferinde biraz daha tepenize cikacak. Cocuk olunca gulluk gulistanlik evlilikler bile sarsinti geciriyor bu adam size neler etmez. Ne beklentileriniz olacak ondan cocuk olunca. Ahh nolur yapmayin bunu kendinize. Neden bu cileyi kendinize cektirdiginizi bulun icinizde. Siz cok degerlisiniz. Esiniz oyle bir asagilik kompleksinde ki, eger siz kendi degerinizi farkederseniz onun yaninda bir gun durmayacaginizi dusunuyor, sizi degersiz hissettirmek icin elinden geleni yapiyor. Kendi degerinizi farketmenizi dilerim.

tesekkur ederim guzel dilekleriniz icin..
aynen dediginiz gibi, birsey olmamis gibi davranir ozur dilemez hic, bahsini bile etmez bi daha, kavga ettik gecti diye dusunuyo ben konuyu acincada. Ama kavga degil sorun, sorun onun sozleri ve bana davranisi. O anda sinirlendirdin uzamasaydi oyle olmicakti diye basite indirgeyip cikiyo isin icinden.

bazen gercekten halim kalmadigini dusunuyorum, simdi guya normale donduk ama benim icimden hic bisey yapmak gelmiyo, cok tukenmis hissediyorum.
umarim kendim icin hayirlisi ne ise yapacak gucu bulurum.

yine basladi cocuk hayalleri kurmaya.
Ben cok istiyorum ve iyi bir anne olurum diye dusunuyorum ama bu sartlarda ve evde mutlu olacagimi sanmiyorumki cocuguma iyi anne olacak psikolojimde kalmaz heralde... uzucu ama gercekleri saklayarak polyannacilik oynamak istemiyorum artik.

Back
X