düşündüren ikinci çocuk mevzusu

2 2 buçuk yasindayken inan bende düşünmüyordum kızım ekimde 4u dolduruyor 5den gun alacak artık istiyoruz kızımda kuzenlerini arkadslarinin kardeşlerini gördükçe kardes istiyor cokda akıllı bi cocuk hic bi zmn eziyeti olmadi bana tabi ikinci olsa belki cok zor bi cocuk olacak bilemiyorum tabi hyrlisi 3u hic düşünmüyorum ama 2 yeterli bana göre de ilerde fikrim degsr belki

Arayı açmayın bence. Ben açtım pişmanım :)) maddi sıkıntılar vardı, yaşım gençti. Ailem devamlı 1. Yi yaptın hayatını kararttın modundaydı.

Oğlum 6 yaşındayken maddiyatı toparladık. Ev ve araba aldık çok şükür, tam hazırım dedim, ben de kadın Doğum sıkıntıları olduğu ortaya çıktı. Zamanında sahip olmadığımız paraları, şimdi 4 yıldır tüp bebeğe para döküyoruz.

Şu An bir sürü oyuncak var evde, ama 2. Bir çocuk yoksa oynanmıyor. Oğlumun istediği her şeyi alabilirim, sinemaya götürebilirim ama yine de kuzenleriyle izlediği filmler kadar eğlenmiyor.

İki kuzeniyle geçen akşama kadar bir okul bahçesinde geçirdiler ve anlata anlata bitiremiyordu.

Eğer kendinize yetebiliyorsanız, 2. Yi düşünün bence. Bir kardeşin boşluğunu hiçbir maddiyat doldurmuyor ama maddiyat bir şekilde yerine geliyor. İstekler de zaten hiç bitmiyor. Bugün ev varsa, yarın başka bir şey çıkacak.

4 yaşındayken hissetmiyorsunuz, çocuk sizinle oyalanıyor ama 7 yaşından sonra birden aramaya başlıyor kendi akranlarını. Artık sizden ayrı oynayabilmek, sosyalleşmek istiyor.

Geçen benim oğlan, yeni kardeşi olmuş bir arkadaşına soruyordu, kardeşinin olması nasıl bir his diye. Sordurmadan, aratmayan buldurmak lazım bence ortağını, arkadaşını.

Bnm tamda anlatmak istegdimi ozetlemissin yeminle su saglikliyim evet ama ilerisini bilemiyoruz maddiyat hep bi eksik gelecek insana sanki ihtiyac bitmiyor esimle de demin konuştuk su an zaten tedavilik bi durumum yok zamana bırakıcaz bklm Rabbim ne zmn nasip edecek ins hayrlsi olur genc annelik bana gore daha iyi su an enerjim varken bol bol cocugumla ilgilenebiliryor oyun oynayabiliyorkrn kafam cekiyorken nasip olursa ikinci de olursa maneviyat olarak rahat buyuteyim iatiyorum maddiyati da ins Rabbim bi kapi acar diyorum

Ayrıca en fazla 2 çocuk düşünen, 24 yaşında bir anne için, ikisini bir arada büyütüp, 30 unda artık bu küçük çocuklu hallerden kurtulmuş olmak da gayet mantıklı bir hayat planı bence. Ondan sonra sen de yetişmiş iki çocukla kendi istediğin gibi sosyalleşebilirsin, çalışabilirsin.

Kesinlikle ilerde fikrim degsr mi bilmiorum ama 2 cocuk bence yeterli die dusunuyorjm su sartlarda

O oyuncaklar fazla alınarak zaten müsrif davranılmış oluyor. Ama ilk heyecanlar olunca insan farkedemiyor. Bizde de küçük yaş oyuncakları ve kıyafetleri tamamen ayrıldı. İkinci hazıra gelecek bildiğiniz. O yüzden masraf konusunda daha rahat olunuyor zaten ikincide.

Sevginiz eşit olsun, gerisi önemli değil. En güzel oyuncak kardeşler oluyor birbirine. Sabrınız, isteğiniz, bakma gücünüz, çocuğunuzun yaşının küçüklüğü gibi şartlara sahipken, bence yapın ikinciyi.

Hayırlısını dilerim hakkında. Enerji varken daha kolay oluyor. Geçen ben yeğenimi giydiriyorum, daha bebek sayılır ama kendi kendine giyinmemesi, hatta ayakta duramaması çok garip geliyor şimdi bana ay ne zormuş dedim, rahata alışıyor insan. görümceme kızardım bir de ben bebeği unutmuşum dediğinde :)

Tskler :) hayırlısı olsun ins Rabbim saglikli versin ins cok tskler oneriniz icin

Su an tamamen benden bağımsız olmasa da kızım artik bi cok seyi yapabiliyor tuvalet eğitimimiz bitti sukur kendi odasini toparliyor kiyafetlerini giyiyor en basit ornek bi bardak suyunu kendi alabiliyor damacanadan cevremdr duyuyorum aradan bi 10 11 sene gecen kisiler cok zorlqndgini soyluyot kucuk bebekle unuttuklarini herseyini su an kendimi enerji olarak hazir ediyorum dedigim gibi tek dusunduren maddiyatti onu da esim inatla halledilir diyerek cesaretlendiriyor hyrlisi bklm

benim de 4 yasinda bi oglum var. 28 yasindayim. ama ulkenin bu belirsizliginde dusunemiyorum acikcasi 2.yi.
bu sene anaokuluna verdik, gerceklerle bi kez daha yuzlestik hayat gercekten cok pahali.

yasiniz da kucukmus. ben olsam beklerdim ki bekliyorum zaten

Ayy deme ya tam karar veriyorum yine karışıyor kafam böyle duyunca

Kilonuz kac?
Insulin direnci onunla alakali olabilir.
Evet canım onunla alakalıydi 98.5 le başladım diyet akupunktur a su an 87.5 falanim bi aydir duzenli yürüyüş yapıyorum nerdeyse ilac da kullNdm cok şükür su an 1.9 çıkıyor hesaplayinca ama ilaca devam simdilik kilo vermeye de devam bi yandan

Canim bak bizimde borcumuz var ama nasipse hamileyim ama bence rizki veren Allah . Yardımcımız da olur inşallah. Bizim de öyle bir sürü oyuncagimiz yoktu durumumuz ıyi değildi ama kardeşlerim vardı her şeyi oyuncağa dönüştürür oynardık mutlu çocuklardık. Görümcem de ilk çocuğu ile ikinci arasında 8 yaş vermiş çok pişman çocuğum tek büyüdü diye . Ben Allah da nasip ederse 2 . 'yi bizm ki 2 yada 3 yaşındayken istiyorum . Insanlar koti çocukları dışarı sokağa bırakıp gönderemiyor sun ama yanında kardeşi olursa her yerde güzel zaman geçirirler :) Inşallah. Bakarsın bir 5 sene sonra sağlık problemin çıkar o zaman da onunla uğraşırken gecè r baya zaman bilemezsin. Ay çok uzun yazdım anlatabilmişim dır umarim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…