Düzen ve Temizlik Takıntısı.

titiz bir komşum var apt. nımızda, geçen gün kum fırtınası vardı havada, sapsarı toz yağıyordu, baktım bu komşu o fırtınada evin dışına çıkmış camları siliyordu:)

Bende yeni evli sayılırım sen gibiyz. Iyiki çalışıyorsun eğer evdeysen bu hastalık insani bitiriyor. Bendede aynı misafirlerimi çok iyi karşılarım misafirim için biseyler yaparım hep ama misafir fobisi var dağılacak pislenecek diye delirecek gibi oluyorum. Hergun evi süpürüp haftada 1 gün cam kapı duvar hali koltuk heryeri siliyorum hiç toz bile çıkmıyor düşün camlarımdan bile dışarısı olduğu halde miniciiiik toz geliyor beze o kadar. Ama takıntı işte vazgecemyorum gözüme batıyor sanki heryer pis gibi

Sizinki biraz takıntı boyutunda olmus
Yeni evde halılar eşyalar toz yapar elbette ama bu kadar haftada iki temizleyipte gecmeyecek kadar değil
Üstüne misafirler çocuklular vs de gözünüzü korkutuyormus buda normal değil

Bir destek alın, takıntı bir hastalıktır
Bu arada eşinizi de bırakın iş yapsın, alışsın,ilerde bunun faydasını görürsünüz ))

hafrada 2 gün detaylı temizlik neden. üstelik bütün gün evde kimse yok. canına kastınmı var eşinede bişey yaptırmıyosun. adam boyle alışır.çoluk çocuk olduğunda eşim hiç yardım etmiyo, hiç bişeye yrtişemiyorum diye sızlanırsın.

Tertip düzen iyidir fakat gelen insani tedirgin edecek konumindaysa yazık gelenlere
Ben halamın evine gittiğimde hala diken üstünde oturur gibi otururm çocuklarımi da yanıma mihlarm kipirdatmam , elebtte gittiği yerde daginikljk yapsın taşkınlık yapsın demem ama bakışları yetiyor zaten
gelen için çok itici bir durum oluyor

ahahah bende çok yeni değil 1,5 yıllık evliyim ben sizin kadar takıntılı değilim ama evi dip köşe temizliyorum ama ertesi gün ev gözüme yine pismiş gibi geliyor aslında pis değil biliyorum ama gözüme batıyor yeni gelin sendromu sanırım ama tabi misafirlerime sizin gibi yapmıyorum dökülsün dağılsın önemli değil ama onlar gidince temizlemeden gözüme uyku girmiyor geçer merak etmeyin zamanla azalacaktır eşyalarınız eviniz yeni kıyamıyorsunuz.

yeni evli arkadaşlarım 3.kez halıları yıkadılar da toz azaldı
halılar özellikle
topak gibi pamukcuk gibi oluyor yeni halılardan özellikle etrafında
bu yüzden maalsef birkaç defa yıkanmadan geçmiyor

Bence de psikolojik bir destek alın. Çünkü bu yaptığınız çevrenizdekilere de hayatı çekilmez hale getirebilir. Eşiniz eminim zor zamanlar yaşıyordur.
Sonuçta bahsettiğiniz şeyler eşya ve eşyalar insanların konforlu yaşaması için vardır. İnsanlar sürekli onları temiz tutsun diye değil. Eviniz neden sürekli tertemiz durmalı, neden toz olmamalı ki? Sonuçta bir yaşam alanı , sürekli temiz duracak diye huzursuz oluyorsam, rahat rahat evimde oturamıyorsam ne anladım ben bu işten.
Sonuçta bu tarz takıntıların psikolojik birer durum olduğu çok açık. Bu takıntınızı yenmek için kesinlikle psikolojik yardım almalısınız...

Neden iğrenç olsun ki ben de onlara gittiğimde temizliyorum. Örnek olsun diye söyledim. Bir misaldi sadece... Örneğin Annem de balkonları yıkayayım mı diyor onu da engelliyorum

Yarın birgün çocuğun doğduğunda, gittigin bir evde aynı muameleyi görürsen ozaman anlarsın. Eşyalara hizmet etmek nereye kadar?

Böyle temizlik takıntısı olan bir tanıdığımın evine gittiğimizde kapıda çoraplarımızı çıkarttırmıştı bize. Bulaşık makinesinin düzeni varmış, bardak koymama bile izin vermemişti. Bir daha gitmedim onun evine. Huzursuz olduğum yere derdim nedir ki bir daha gideyim?

Kendi adıma sevdiklerim benim tavırlarımdan gerilsin istemem. Misafirlerim benim evimde kendi evlerindeymiş gibi rahat olsunlar isterim. Onlar mutlu olsun ki ben de ağırladığım için mutlu olayım. Eğer misafirim benim evimde huzursuz olmuşsa benim için o gün fiyaskodur mesela. Temizlik onlar gidince de yapılır. Ama sevdiklerinizle keyifli vakit geçirmek ve geçirtmek daha önemli. Varsın yere üç beş kırıntı düşsün. İki damla içecek dökülsün. Ben ettiğim muhabbete, sevdiğim çocuklara, o anlardan aldığım keyfe bakarım. Onlar gidince de kalkar, temizliğimi yaparım. Bu değerli vakitleri temizlik takıntısıyla heba etmemek gerek diye düşünüyorum.

Çocuğum olmadığı için bu konuda bir şey diyemiyorum. Çocuktur yapar elbette ama ebeveyn olarak hiçbir müdahalede bulunmamak doğru mu sizce? Kuzenimin 4 yaşında kızı var yemeğe geldiler ufaklık tutturdu çorbayı ben dolduracağım tabağıma diye... Ben de elin yanabilir ama dedim. Ne anne ne babası hiç oralı bile olmadılar. Çocuk kendi boyu kadar kepçeyle daldı tenrecenin içine. Döküp dönmemesi sorun değil canı sağ olsun. Ama anne baba hiç mi müdahale etmez...

insaatin tozunun pisliginin kalkmasi 1 seneyi buluyor
duvarlarinizi silin cunku insaat halindeki evlerde laminantlari meerleri hep evde kesiyorlar ve onlarin tozlari duvarlara yapisiyor bu yuzden toz bitmiyor

Ben böyle kişilerle görüşmüyorum.İnsan rahat edeceği kişilerle muhabbet kurmak ister.Böylesine takıntısı olanlar,ne biri geldiğinde,ne de birine gittiğinde rahat eder.İşiniz zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…