Düzen ve Temizlik Takıntısı.

Misafir gittikten sonra çocuklar koltuk yastıklarına dokundu diye makineye atıp yıkayan yeni gelinlerin kendi çocukları olunca nasıl saldıklarını gördü bu gözler ellerine reçelli bisküviler verip salıyorlar koltuklara..

Kizlari olmamak lazim,aradan gecen zamanla zaten kizlari olmadiginizi anlayacaksiniz. Herkesin hayatta tek bir annesi babasi oluyor.
Sizin için öyle olabilir. Biz 10 senedir beraberiz. Aileler de başından beri biliyor. Bir de Kv 10 15 günlüğüne geldiler. Öyle günlük değil yani.

yeni ev diye öyledir bence.

bi temizlikçi ile anlaşın yerler parke ise yüzey temizleyici ile sildirin dip köşe camları camsil ile bunlar toz tutmuyor.

evde halı varsa kaldırın kilim olabilir onlar tozutmuyor. bir de şu polar battaniyeler vs tozutur. eviniz yol üstüyse dışarının tozu da geliyordur. ben sineklik üstüne sık dokulu bir perde dikmiştim küçük sinekler giremesin diye bi baktm hiç tozlanmaz oldu odalar. deneyebilirsiniz siz de. kadın ayda bir silse siz haftada 1 2 süpürge açsanız (hatta birini eşinize paslayın o süpürsün) yeter de artar bile. yere dökülen olursa siliverin orasını. arada bi balkon yıkayın kapı holünü silin bitti de gitti. terlik kullanın evde çok uyuzlanırsanız. temizlik yapmaya gelmedik dünyaya yaaaa.

Ağzın bal yesin kız

Sizin için öyle olabilir. Biz 10 senedir beraberiz. Aileler de başından beri biliyor. Bir de Kv 10 15 günlüğüne geldiler. Öyle günlük değil yani.
Ne kadar suredir evli oldugunuz onemli. 10 yil olduysa evliliginiz tamamdir diyebiliriz.

10-15 gunlugune yatili geldilerse ufak tefek islerin ucundan tutabilirler. Yemek yaparlar sofra kurar toplarlar ama tuvelet temizlemelerine izin vermeyin,hos degil. Bunun onlarin kizi olmanizla olmamanizla veya 10 yildir tanisiyor olmanizla alakasi yok.

Valla bence abartıyorsunuz. Sonuçta o tuvaleti bizden çok kendileri kullanıyor. Biz ebeveyn banyosunu kullanıyoruz. Ne var ki bunda. Ben zorla al temizle demiyorum. Tam aksine kendisi rahatsız olup '' Kızım bizim pisliğimizi tüyümüzü kılımızı sen mi temizleyeceksin olmaz öyle orayı ben hallederim. '' diyor...

Ben de aynı şekilde oraya gittiğimde bizim kaldığımız katta bulunan banyo ve tuvaleti temizliyorum. Ne var ki bunda...

Yeni silinmiş camlarıma sinek gibi yapıştılar bir kere valla eşim diyor o anki yüz ifadeni kameraya alsaydım keşke
Bu kadar takiyorsaniz temizlik islerini cidden bir uzmanla gorusun valla gerek yok dedigim gibi en sonunda cocuk gelip anasini aglatiyor o esyalarin duvarlarin camlarin

Öncelikle eşyaları bilemiyorum ama yeni halılardan bir süre tüy ve tozlar dökülüyor beni halı aldım 3 ay evde koyun besliyormuşum gibi tüyden tozdan iflahım kurudu yürüdükçe hareket ettikçe tozlar havalandı mobilyaların üzeri un dökmüş gibiydi yıkatayım dedim ve yıkamacı aradım yeni aldım 2 aylık halı dedim aile dostumuzdu yıkatma yeni daha tavsiyem temizlik malzemeleri satan yerde küçük tarak gibi dişli halı fırçası var onu al ılık suyla fırçala hem üzerindeki tozu hem kabaran tüyleri temizler bi dene dedi gerçekten aldım o fırçadan ılık su ile çok ıslatmadan fırçaladım gerçekten rahat ettim benimde evde çocuk yok eşimin görevi için aileden uzak yaşıyoruz eşim de gün aşırı eve geliyor ama bıkmıştım tozdan tüyden bazen gece temizlik yapıp yatıyordum sabah evde gece parti olmuş gibi oluyordu offff takıntı zannettim ama temiz kişiler için gerçekten göze batan bişey hastalık boyutuna gelmeden tavsiyem bi fırçala fırçalamak istemezsen yıkat ve firmayada söyle tüyleri kabarıyor toz oluyor diye onlar değişik bi formül yapıyorlar

Bir yerden başlamak lazım değil mi
kesinlikle, siz süpürüyorsanız, o mopla geçsin arkanızdan mesela, ya da bir mutfağı, diğeri banyoyu temizler.

Mükkemmel ev kadını olunca, kimse helal bizimkine demiyor. Zaten onun görevi, kadındır yapacak, alışık bizimki ona zor gelmez şeklinde üzerinize yapışıyor tüm işler.

Çok sağol bal kız bu dediklerini deneyeceğim

Yaa çok akıllı uslu olursa Ben ve eşim öyleymişiz mesela
Yaramazliktan degil zaten,cocuk bu duvarlara 10 parmagini basa basa tutunuyor,camlara yapisip disari bakmak istiyor. Cocuk olunca zaten koltuklar kanepeler daha sık kirleniyor. Benim oglum 3,5 yasinda krese basladi 1,5 aydir ev tertemiz piril piril

o tozların bir çoğu yeni halıdan kaynaklıdır

buralarda tencere kapağı ile halı tüyü almaya dair konular vardı bir bakıverin

az da rahat olun haftada iki süpürmeyin bir hafta erteleyin çıkın gezin mesela öbür hafta da halen hayatta olduğunuzu görürsünüz

Tuvalet temizlemek neden bu kadar abartıldıki? Herkes yapmalı, günlük temizliğin bir parçasıdır bu, 10 gün yaşadığım evde kullandığım yeri temizlememm saçma olur.
Ama konu sahibi nasıl bir tavır içerisindeyse anne ve kv. Sorarak iş yapıyor.
Konu sahibi durumunuz takıntı boyutunda. Takıntılarınaza sebep olan aslında takıntılarınız değil farklı problemlerdir. Yani siz aslında çok temiz olduğunuz için temizlik yapmıyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…