Düzen ve Temizlik Takıntısı.

Anne babanın yaptığı doğru. Üç dört yaş çocuklar için girişim evresidir. Her şeyi kendileri yapmak, yapabildiklerini ispatlamak isterler. Tehlikeli bir durum söz konusu olmadığı sürece yapmaya karar verdiği şeyi yetişkin gözetiminde ve yetişkin yardımıyla yapmasına izin vermek doğru olan. Çorbayı koydu, eli yandı mı hayır, döküldü mü belki biraz ama önemli değil temizlenir. Çocuk kendine güvendi mi, evet. İzin verilmese kötü bir şey istediğini, beceriksiz olduğunu, hiç bir şeyi tek başına yapamayacağını kodlarsınız çocuğun kişiliğine.

Ah benden bir tane daha.. ben 9 yıllık evliyim. Ilk evlendigimizde mutfak masasindakileri nasil toplayacagimi düşünürdüm o yemek zehir olurdu bana. Simdi hic gozumde büyütmüyorum. Tuvalette banyoda tek bir damla su olmasina tahammül edemezdim. Her sey yerli yerinde olsun isterdim. Misafir gelmeden ayri gidince ayrı yorulurdum. Simdi hic takilmiyorum. Calisiyorum da, o zamanlarda da çalışıyordum. Yine temiz yine derli toplu hem se 2 çocukla, gelen gidenle. Dert etmeyin, gözünüzde de büyütmeyin. Her anın tadını çıkarın. Kirlenmek de güzel:)

Neden iğrenç olsun ki ben de onlara gittiğimde temizliyorum. Örnek olsun diye söyledim. Bir misaldi sadece... Örneğin Annem de balkonları yıkayayım mı diyor onu da engelliyorum
Balkon tamam hadi de tuvalet ya. Siz de kimsenin tuvaletini temizlemeyin yani ne munasebet. Herkes kendisi temizlesin tuvaletini. Misafir misafirligini bilsin. Ben esimin ailesinin evine gidince otururum bas kosede,is falan yapmam misafirim ben orada. Onlar da bana gelince is yapmazlar, gencler varsa onlar yapar isi gucu,baska da kimse elini surmez. Ki olmasi gereken bu bence. Yarin tuvaletini bile ben temizledim pislikten ölüyordun der cikarlar isin icinden

Muhtemelen uzak şehirden kalmaya geliyor kayınvalideler. Kaldığın yerde de evin işlerini yaparsın bence. Ben abimlere gittiğimde onlar işe gidince süpürüp siliyorum da, tuvalet banyo da temizliyorum, yemek de yapıyorum yük olmamak adına. Bir de kendi evimde yaptığım şeyler bunlar, abimin evinde büniye yapmayayım ki. Ben de kullanıyorum, ben de kirletiyorum, ben de yiyorum.

Benim anladığım gibi değil kayınvalide günlük oturmaya geldiğinde iş yapayım diyorsa bu konu sahibinin misafirin yanında temizlik yaptığını gösterir ki o zaman durum daha vahim.

Nedense ben gunubirlik oturmaya geldiklerinde is yapmaya calisan bir kv anladim,ama sebebini bilemiyorum uzun sureli olsa hak veririm dogru diyorsun. Onda da yine tuvalet isine yokum ama ya sanirim tuvalet temizleme fobim var

Ben normal oturmaya gittigim bir insanin evinde tuvalet temizlemeyi teklif ettiysem o kisinin ciddi pis olmasi gerekir,o tuvalete kendim girme zorunlulugu hissettiysem anca hadi temizleyeyim derim.

Günlük oturmaya gittiysem temizlemem ya, kağıt serer oturur işim görürüm mecbur kalırsam dışarda yaptığım gibi.

Konu sahibi enteresan kişilik valla, anlamadım ben de kalmaya mı gelmişler oturmaya mı?

Oturmaya gelmisler kesin,aha soyler bak simdi gorursun
Cocugu olsun ben gorecem deyip kacmak istiyorum

Yakın zamanda benzer bi konunuz vardı sürekli burda dert yanmaktansa bi psikoloğa gitmeyi düşünmez misiniz? Burdan ne gibi bi çözüm bekliyosunuz anlayamadım sürekli aynı konularla?

Oturmaya gelmisler kesin,aha soyler bak simdi gorursun
Cocugu olsun ben gorecem deyip kacmak istiyorum

Ay öyleyse çok korkunç ama ya. Düşündüm de oturmaya gittiğimde elinde vileda süpürge temizlik yapan bir ev sahibi görsem çok yakınım da olsa bir daha gitmem muhtemelen.

Çocuğu da kendi gibi yapar muhtemelen. Konu sahibi gibi bir arkadaşım var, yıllardır gitmem evine o bana gelir ara sıra. Birbuçuk yaşındaki bebesi bana geldiğinde halıdan minik minik çer çöp toplayıp annesine getiriyor.

Korkunc demissin ya ona guldum. Alemsin.
O cocuklar duvarlari halilari bi boyasin sulu boyayla ondan sonra tekrar gorusuruz dimi

Neden iğrenç olsun ki ben de onlara gittiğimde temizliyorum. Örnek olsun diye söyledim. Bir misaldi sadece... Örneğin Annem de balkonları yıkayayım mı diyor onu da engelliyorum
İnsanlar size geldiğinde neden temizlik yapmaya çalışıyorki o da apayrı bi mevzu. Demekki nasıl rahatsız hissettiriyosanız artık onlar da bi yerleri temizlemeye çalışıyolar rahatsızlık vermemek adına. Yani yemeğe şuna buna yardım etmek, yenilen bulaşığı falan toplamak istemek normal de, tuvaleti, balkonu falan yıkamayı teklif etmeleri de hiç normal değil yani. Çok yanlışsınız tekrar bilin istedim.

Hmm anladım. Dediğim gibi çocuğum olmadığı için bu kadarını düşünemiyorum. Ama bana soracak olursanız ben çocuğuma şöyle söylemek isterdim :" Kızım biz kendi evimizde dolduralım burası Ablanın evi bırak o doldursun" Yanlış mıyım bilmiyorum

Düşünce yapınız farklı geldi. Ben kayınvalide evinde neden misafir konumunda olayım ki.. Kızlarıyım artık

Sizin fikriniz saygı duyarım Ama annem yani bence gayet normal. Bana göre de siz yanlışınız.

Nihayet tam manasıyla anlayan biri... Geçecek değil mi zamanla

Düşünce yapınız farklı geldi. Ben kayınvalide evinde neden misafir konumunda olayım ki.. Kızlarıyım artık
Kizlari olmamak lazim,aradan gecen zamanla zaten kizlari olmadiginizi anlayacaksiniz. Herkesin hayatta tek bir annesi babasi oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…