- 2 Ağustos 2018
- 1.174
- 12.874
- 308
- 35
Kesinlikle çok çok doğru, kendime gösterdiğim özenin çeyreğini evime gösterseydim ooooooTeraziler için kendilerine çok özenirler ama ev işleri için tembeldir derler deben de teraziyim ve öyle gerçekten
Ben de size benziyorum yq da siz bana :)Merhabalarr :)) bugun size kisisel olarak en buyuk sorunlarimdan birini anlaticam ve yardim bekliycem.. Çünkü gercekten isin icinden cikamiyorum. Ben gercekten ev isi yapamiyorum. Samimi olarak soyluyorum icim almiyor. Eminim belki cogumuz gule oynaya yapmiyordur ama ben o kadar isteksizim ki bu konuda.
Hep boyleydim, evlenmeden once de. Yeni evliyim cocugum yok henuz ve su an calismiyorum evdeyim. Cok uyuyan bir insan degilim. Kendime vakit ayirmaktan cok hoslaniyorum herkes gibi. Kitap okurum, kendimi gelistirmek istedigim konularda dersler dinlerim, videolar izlerim ama o tozu alasim gelmez. Yanlis anlamayin evim gercekten pis degil ama daginik. Daha dogrusu birileriyle kiyasladigim zaman daginik. Hani bakiyorum arkadaslarima vs herkes boyle mutfakta olsun yatak odasinda olsun cok guzel bir duzeni var, hicbir sey ortalikta degil. Ama ben oyle olamiyorum. Ozenemiyorim bir seylere. Camasir seriyorum diyelim, herkes gibi muntazam sereyim diye ugrasasim gelmiyor. Mutfak tezgahinda bir seylerin durmasi beni rahatsiz etmiyor o an sonrasinda birike birike islerim buyuyor. Ama bunun aksine eşim gelmeye yakin aynanin basinda, sacimdan ustume basima makyajima kadar her seyime ugrasirim. Veya yemegi sofrayi o kadar ozenirim ki. Sabahki o daginik umursamaz insandan eser kalmaz. Kendimi bu konuda cok tutarsiz buluyorum. Kafamin karisikligi oraninda islerim duzensizlesiyor. Bu konuda mutlu degilim. Mutfaktaki bulasigi dusunup icim daraliyor, evin supurulmesini dusunup ofluyorum pofluyorum... :))
Ay ne uzun yazdim ama bu konudan cok muzdaribim:)) bana bir seyler soyleyin lutfen. Nasil normal, evine ozenen bir kadin olabilirim?
Kendini şöyle telkin et. Eninde sonunda bu işi ben yapacağım. Biri gelip benim işimi yapmayacak. Ayrıca işimi bitireyim , kafam rahat olsun. Kendime daha çok vakit ayırırım. Kaldıkça hem uzuyor hem de beynen yoruluyorum, şeklinde.Bu net ben. Eşim evi dağınık görse bir şey demiyor ama ben öyle görmesinden çok rahatsız oluyorum. Saatlerce ertelediğim, üşendiğim şeyleri eşimin gelmesine yakın hemen hallediyorum. Eşim de düzeni çok sever. Sever de işte karşısında öyle bir hatun yok. Düzeni seviyorum da tembelim. Erteleme hastasıyım resmen. Özellikle son 3 senedir. Erteleye erteleye ömür çürütüyorum.
Aynı durumdayız hergun ev süpürüp siliyorum ortada birşey dursun coook gozume batıyor resmen elimde bezle geziyorum. Her hafta cam kapı hali koltuk 2 haftada bi tüm duvar ve perdeleri yikayp siliyorum buda bende bi takıntı. Bende istiyorum biraz bosvermislik ama olmuyor batıyor içimenolur kusuruma bakmayın guldum
cunku;
bende takıntılı sekılde temızlık yapıyorum ve duzen saglıyorum salıvermeyı temızlık konusunu umursamamayı hatta evımın kırlenmesını temızlık zamanım gelmıs demeyı evın dagınık olmasını bır gun temızlık yapmadan durmayı oyle cok ıstıyorum kı
kendıme bır zaman verdım o surecte temızlık bagımlılıgımı aşamazsam doktora gıdıcemartık ellerım egzama oldu cunku
Al bendende o kadar :) suan camlar bana bakiyor ben camlara ve hic silesim gelmiyoÇocuk olunca benim gibi salarsiniz gibime geliyor. Benim evi b.k götürüyor,üstelik oğlum tüm gün kreşte
Ahh sizin su huydan biraz bana bulassa :) amin. Burdan gaz aldim simdi salonun camlari silmeye baslasam mi diye bi dusunce geldi ama hemen ucuverdiAynı durumdayız hergun ev süpürüp siliyorum ortada birşey dursun coook gozume batıyor resmen elimde bezle geziyorum. Her hafta cam kapı hali koltuk 2 haftada bi tüm duvar ve perdeleri yikayp siliyorum buda bende bi takıntı. Bende istiyorum biraz bosvermislik ama olmuyor batıyor içime
ben artık cocugum okula baslayınca mıkroplu ortama gırınce cok hasta olacak dıye korkumdan yanı elımdekı olusan egzamalardan da ote cocugumun saglıgı ıcın bukadar temızlıgı bırakmam gerekıyor resmen kendımızı tuketıyoruz boyleAynı durumdayız hergun ev süpürüp siliyorum ortada birşey dursun coook gozume batıyor resmen elimde bezle geziyorum. Her hafta cam kapı hali koltuk 2 haftada bi tüm duvar ve perdeleri yikayp siliyorum buda bende bi takıntı. Bende istiyorum biraz bosvermislik ama olmuyor batıyor içime
Bende öyle yapmıştım her işi bi güne paylaştım pazar dinlenme günümdü. Ama uydum mu hayır insan önce hevesle uyuyor ama en fazla 1 hafta sonra sıkılıyorumAceba kendimize bir kağıta çizelge yapıp gizli bir yere assak mı örneğin pazartesi yerleri silip süpürmek, salı ütü yapmak, çarşamba camlar tozlar, vs hafta sonu da hicbirşey eş'le vakit geçirebilmek adına. Belki hergün azar azar olsa gözümüze bu denli büyümez ve bir düzen oluşur
dun ılk kez temızlık yapmadım benım ıcın bır devrım ama hastalanmısım gıbı hıssedıyorum ev kırlı degıl ama cok kırlı gıbı hıssedıyorum nasıl dıyeyım sankı baska yerden gelmısım suan burda mısafırmısım gıbı hıssedıyorumYa beni anlattın. Bu ara daginik kalmak umursamamak istiyorum. Mutfak masasinda 3 bardak 4 tabak catal kasik biraktim aklim orda ama ozelkikle yapmicam. Ömrum esyaya hizmet etmkle geciyor. Biktim ya.
Bırak daginik kalsin kardes toplayıva hayat cok zor.
Havalar yağmurlu azıcık daha ısınsın başlayın güveniyorum yaparsınızAhh sizin su huydan biraz bana bulassa :) amin. Burdan gaz aldim simdi salonun camlari silmeye baslasam mi diye bi dusunce geldi ama hemen ucuverdi
Bak benim kuzenim evleniyor bugün annem çağırdı hadi daha kuaföre gidecez diyeben artık cocugum okula baslayınca mıkroplu ortama gırınce cok hasta olacak dıye korkumdan yanı elımdekı olusan egzamalardan da ote cocugumun saglıgı ıcın bukadar temızlıgı bırakmam gerekıyor resmen kendımızı tuketıyoruz boyle
dun ılk kez tam 1 gun boyunca temızlık yapmadım
benım ıcın resmen devrım
Gunaydindun ılk kez temızlık yapmadım benım ıcın bır devrım ama hastalanmısım gıbı hıssedıyorum ev kırlı degıl ama cok kırlı gıbı hıssedıyorum nasıl dıyeyım sankı baska yerden gelmısım suan burda mısafırmısım gıbı hıssedıyorum
sinirim bozuldu
ama yapmıcam gercekten kalsın bıktım artık canıma yettı
Hayatım genel anlamı ile böyle geçmiyor tabii ki. Haftada 2-3 gün belki bu süre normaldir. Fakat bu beni rahatsız ediyor. Aslında bu kızım doğduktan sonra olmaya başladı. İlk iki sene hem zor hem de düzen açısından rahattı. Sonra mecburi şehir dışına gidip geldik neredeyse bir sene boyunca ve tüm düzenim şaştı. Evet ruhumda tembellik var. Kendimi sürekli itelemek zorunda kalıyorum. Eşime de bunu söylüyorum. Sürekli bir görev listem var. Aslında bakınca birçok insan benim gibi çevremde ama benim tek farkım düzensizlik. Düzenimi kaybettim. Eşim de mutsuzsan bırak yapma, kendini mutlu hissettiğinde yap, yardımcı al diyor hep. O benim son birkaç senedir psikolojik olarak kendimi yorgun hissettiğimin farkında. Eski neşemi, hareketliliğimi kaybettim. Kızım iki yaşına gelene dek yürüyemedi engeli olduğu için. Birbirimize yapışık gibiydik ama her şeye yetebiliyordum. Geziyordum, eğleniyordum, düzenliydim. Sonra protez yapım aşamasına başladık ve tüm dengem bozuldu. Kreş ve hastalık süreci, kulak iltihapları, ameliyat, hamilelik, taşınma derken ben çöktüm. Kendime çok yüklendim. Dünden beri Marie Kondo izliyorum. Bugün çamaşırları dökeceğim. En son birkaç ay önce boşaltmıştım seçip verilecekleri vermiştim. Şimdi tam düzenleyeceğim KonMari yöntemiyle ve gereksiz ne varsa atacağım evden.Kendini şöyle telkin et. Eninde sonunda bu işi ben yapacağım. Biri gelip benim işimi yapmayacak. Ayrıca işimi bitireyim , kafam rahat olsun. Kendime daha çok vakit ayırırım. Kaldıkça hem uzuyor hem de beynen yoruluyorum, şeklinde.
Eşin de bir şey demez demez hiç olmadık bir yerde patlar, kalbin kırılır. Benimki maalesef öyle yaptı. Baştan çok umursamadım ama aile huzuru kaçtığı için dikkat ediyorum artık. Yoksa ev dediğin nedir iki saate toparlanır.
Hadi gözünüz aydın. Yaptıklarınızı okumuştum da, bedenen insan sürekli bir şeylere koşturmaktan erken çöküyor. Tembellikte erken çökme sebebi ayrıca. Dengeyi bulmak lazım. Dengeyi bulmamız gerek. Dengeyi bulalım. Amin.dun ılk kez temızlık yapmadım benım ıcın bır devrım ama hastalanmısım gıbı hıssedıyorum ev kırlı degıl ama cok kırlı gıbı hıssedıyorum nasıl dıyeyım sankı baska yerden gelmısım suan burda mısafırmısım gıbı hıssedıyorum
sinirim bozuldu
ama yapmıcam gercekten kalsın bıktım artık canıma yettı
Daha ne o zaman. Gerçekten yorulmuşsun. Kendini suçlama. Biraz toparlan, önceliğin kızın olsun. Boşver düzeni..Hayatım genel anlamı ile böyle geçmiyor tabii ki. Haftada 2-3 gün belki bu süre normaldir. Fakat bu beni rahatsız ediyor. Aslında bu kızım doğduktan sonra olmaya başladı. İlk iki sene hem zor hem de düzen açısından rahattı. Sonra mecburi şehir dışına gidip geldik neredeyse bir sene boyunca ve tüm düzenim şaştı. Evet ruhumda tembellik var. Kendimi sürekli itelemek zorunda kalıyorum. Eşime de bunu söylüyorum. Sürekli bir görev listem var. Aslında bakınca birçok insan benim gibi çevremde ama benim tek farkım düzensizlik. Düzenimi kaybettim. Eşim de mutsuzsan bırak yapma, kendini mutlu hissettiğinde yap, yardımcı al diyor hep. O benim son birkaç senedir psikolojik olarak kendimi yorgun hissettiğimin farkında. Eski neşemi, hareketliliğimi kaybettim. Kızım iki yaşına gelene dek yürüyemedi engeli olduğu için. Birbirimize yapışık gibiydik ama her şeye yetebiliyordum. Geziyordum, eğleniyordum, düzenliydim. Sonra protez yapım aşamasına başladık ve tüm dengem bozuldu. Kreş ve hastalık süreci, kulak iltihapları, ameliyat, hamilelik, taşınma derken ben çöktüm. Kendime çok yüklendim. Dünden beri Marie Kondo izliyorum. Bugün çamaşırları dökeceğim. En son birkaç ay önce boşaltmıştım seçip verilecekleri vermiştim. Şimdi tam düzenleyeceğim KonMari yöntemiyle ve gereksiz ne varsa atacağım evden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?