Duzensizlik Hastaligi

Ammmannnn boşverin gitsinn
Yine ayni olacak nasilsa

Teraziler için kendilerine çok özenirler ama ev işleri için tembeldir derler de ben de teraziyim ve öyle gerçekten
Kesinlikle çok çok doğru, kendime gösterdiğim özenin çeyreğini evime gösterseydim oooooo yemek yapmaya asla üşenmem ama genel temizlik ve düzen konusunda çok tembelim, ben hem teraziyim hem de yükselenim de terazi

Evi toplu olan insanlar surekli piti piti piti bi is yapma halindeler.
Biz boyle olamayiz.
Eline bi makas mi aldin komidinin ustune birakmayacaksin. Direkt yerine geri koyacaksin.
Olmuyor yani, hele cocuktan sonra oyle bir dagitiyorlar ki. Duzen oturtmak icin hic oturmamak lazim sanirim. O da bana gelmiyor.
Sallaaaaa

Bizim ev temizlenir düzenlenir iki gün sonra yine aynı taaa bir dahaki temizliğe kadar valla formülü bulan bana da yazsın çok sinir oluyorum bu duruma ama bir yandan kafaya taksam devamlı düzen tertip modunda girsem bu sefer eşimi darlayacağım onu da yapmak istemiyorum, bu sefer af edersiniz bir şeyleri çıkıyor olayın. Bi ortasını bulamadık

Ben de size benziyorum yq da siz bana :)
Ev işi fenalik söylene söylene yapiyorum hatta cogu zaman bekletip erteleyip iş durdukca huzurumuda kaciriyorum
Önerim yok Allah şifa versin bize :)

Kendini şöyle telkin et. Eninde sonunda bu işi ben yapacağım. Biri gelip benim işimi yapmayacak. Ayrıca işimi bitireyim , kafam rahat olsun. Kendime daha çok vakit ayırırım. Kaldıkça hem uzuyor hem de beynen yoruluyorum, şeklinde.
Eşin de bir şey demez demez hiç olmadık bir yerde patlar, kalbin kırılır. Benimki maalesef öyle yaptı. Baştan çok umursamadım ama aile huzuru kaçtığı için dikkat ediyorum artık. Yoksa ev dediğin nedir iki saate toparlanır.

Aynı durumdayız hergun ev süpürüp siliyorum ortada birşey dursun coook gozume batıyor resmen elimde bezle geziyorum. Her hafta cam kapı hali koltuk 2 haftada bi tüm duvar ve perdeleri yikayp siliyorum buda bende bi takıntı. Bende istiyorum biraz bosvermislik ama olmuyor batıyor içime

Çocuk olunca benim gibi salarsiniz gibime geliyor. Benim evi b.k götürüyor,üstelik oğlum tüm gün kreşte
Al bendende o kadar :) suan camlar bana bakiyor ben camlara ve hic silesim gelmiyo

Ahh sizin su huydan biraz bana bulassa :) amin. Burdan gaz aldim simdi salonun camlari silmeye baslasam mi diye bi dusunce geldi ama hemen ucuverdi

ben artık cocugum okula baslayınca mıkroplu ortama gırınce cok hasta olacak dıye korkumdan yanı elımdekı olusan egzamalardan da ote cocugumun saglıgı ıcın bukadar temızlıgı bırakmam gerekıyor resmen kendımızı tuketıyoruz boyle
dun ılk kez tam 1 gun boyunca temızlık yapmadım
benım ıcın resmen devrım

Bende öyle yapmıştım her işi bi güne paylaştım pazar dinlenme günümdü. Ama uydum mu hayır insan önce hevesle uyuyor ama en fazla 1 hafta sonra sıkılıyorum

dun ılk kez temızlık yapmadım benım ıcın bır devrım ama hastalanmısım gıbı hıssedıyorum ev kırlı degıl ama cok kırlı gıbı hıssedıyorum nasıl dıyeyım sankı baska yerden gelmısım suan burda mısafırmısım gıbı hıssedıyorum
sinirim bozuldu
ama yapmıcam gercekten kalsın bıktım artık canıma yettı

Ahh sizin su huydan biraz bana bulassa :) amin. Burdan gaz aldim simdi salonun camlari silmeye baslasam mi diye bi dusunce geldi ama hemen ucuverdi
Havalar yağmurlu azıcık daha ısınsın başlayın güveniyorum yaparsınız

Kız konu sahibii vallahi bak aynı ben ama benim bide üstüne iki bebek var. Onlar dağıtıyor ben izliyorum artık sen düşün evin halini. Sende çocuk yok galiba haliyle dağıtan da yok. Pirinci yağı oraya buraya savuran da dolapta ne var ne yok dağıtıp döken de ayakkabılıkdaki ayakkabıları tek tek deneyip her birini ayrı bi köşeye atan birileri yoksa otur haline şükret beterin beteri de var dee. Amaa Allah razı olsun şimdi bana bi heves geldi kalkıp kendine şimdiye kadar 10defa deneyip başarısız olduğum gibi yine kalkıp kendime program hazırlayacam ve uymak için yine kendimi zorlayacam ama 3 gün sonra yırtıp atacam biliyorum. Neyse heves gelmişken ben bi kalkayım bakalım nereye kadar yapacam. Heves geldi bana darısı senin başına

Bak benim kuzenim evleniyor bugün annem çağırdı hadi daha kuaföre gidecez diye halbuki dün de evimi supurdum dışarı çıktım eve geldim yattım hicbiyer batmadı ama sanki çok kirlenmiş gibi heryer dolaplara elimi değdim ya mesela pislik içindeymiş gibi yerlere basıyoruz ya sanki yürürken toz serpiyoruz heryere gibime geliyor evimi süpürüp sildim toz aldım lavabo tuvalet yıkadım çamaşır astım bulaşık makinesini yerleştirdim etrafı topladım kuşumun kafesini temizledim dusa girdim hazirlancam insallah . Ama benmki de acayip takıntılık mesela bunların hepsini aceleyle yaptım ya iyi yapmamışım olmamış hala pis gibi geliyo

Ben ne dağınık ne de çok tertipliyim.
Çalıştığım için haftada bir süpürüp silerim..
Oğlum çok dağıtır. Sadece oyuncak değil evin eşyalarını, kendi dolap çekmecelerini de dağıtır.

Çocuksuzken hiç dağınıklığım olmazdı. Demekki eline geçeni yerine koymuyorsun.

Akşam veya evde olduğum zaman biraz toparlarım sadece ortalığı..
Mutfak konusunda ben yemekten hemen sonra toparlamaya çalışırım ki sonra oturup kalkması zor gelmesin.
Kenarda köşede bardak tabak bırakmam, dolaptan dökülecekleri hep o arada yaparım.
Mutfak topluysa kafam rahat olur..

Ben kurutma makinesi sayesinde çamaşır yığınından ve kenarda köşedeki tozdan kurtuldum.
Makineden çıkarıp direk katlayıp koyuyorum.
Düzenli ütü alışkanlığım yok. Oğlum bebekken bir tek onunkileri yapabilirdim.Kurutmadan sonra ona da gerek duymamaya başladım.

Ev şu an sırf oyuncak dağınıklığı mesela. Saldım. Süpüreceğim zaman beraber toplamaya başlarız. 1-2 saat çok dağılmaz ama akşama yine olacak..

Gunaydin suan ev curcuna. Ogleden sonra disari cıkicam evi jilet gibi yapmadan cikarsam surekli kafami kurcalar off off. Cok yoruyo bu durum beni.

Hayatım genel anlamı ile böyle geçmiyor tabii ki. Haftada 2-3 gün belki bu süre normaldir. Fakat bu beni rahatsız ediyor. Aslında bu kızım doğduktan sonra olmaya başladı. İlk iki sene hem zor hem de düzen açısından rahattı. Sonra mecburi şehir dışına gidip geldik neredeyse bir sene boyunca ve tüm düzenim şaştı. Evet ruhumda tembellik var. Kendimi sürekli itelemek zorunda kalıyorum. Eşime de bunu söylüyorum. Sürekli bir görev listem var. Aslında bakınca birçok insan benim gibi çevremde ama benim tek farkım düzensizlik. Düzenimi kaybettim. Eşim de mutsuzsan bırak yapma, kendini mutlu hissettiğinde yap, yardımcı al diyor hep. O benim son birkaç senedir psikolojik olarak kendimi yorgun hissettiğimin farkında. Eski neşemi, hareketliliğimi kaybettim. Kızım iki yaşına gelene dek yürüyemedi engeli olduğu için. Birbirimize yapışık gibiydik ama her şeye yetebiliyordum. Geziyordum, eğleniyordum, düzenliydim. Sonra protez yapım aşamasına başladık ve tüm dengem bozuldu. Kreş ve hastalık süreci, kulak iltihapları, ameliyat, hamilelik, taşınma derken ben çöktüm. Kendime çok yüklendim. Dünden beri Marie Kondo izliyorum. Bugün çamaşırları dökeceğim. En son birkaç ay önce boşaltmıştım seçip verilecekleri vermiştim. Şimdi tam düzenleyeceğim KonMari yöntemiyle ve gereksiz ne varsa atacağım evden.

Hadi gözünüz aydın. Yaptıklarınızı okumuştum da, bedenen insan sürekli bir şeylere koşturmaktan erken çöküyor. Tembellikte erken çökme sebebi ayrıca. Dengeyi bulmak lazım. Dengeyi bulmamız gerek. Dengeyi bulalım. Amin.

Daha ne o zaman. Gerçekten yorulmuşsun. Kendini suçlama. Biraz toparlan, önceliğin kızın olsun. Boşver düzeni..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…