Duzensizlik Hastaligi

Özünde kendimi okudum. Bu benim ama olamıyorum maalesef. Çünkü birikince daha beter oluyor. Bıraksalar var ya haftalarca öyle yatabilirim. Üçlü, 10'lu priz alırım hatta koltuğa battaniye yastık. Kahve makinesini, kettle, çeşitli çaylar, kitaplar, abur cubur hepsini koltuğa dizer onlarla yaşarım. Ohhhh mis. Evde hareket olmayınca ev pislenmiyor. Toz bile olmuyor.

Beni tarif etmissin:) mecburen yapiyorum temizligi hic yapmasam cok mutlu olurum:) toz almam filan olum zaten. Her gun ustten yapmak biriktirmemek bir cozumdur normalde. Ben de tam tersi haftada bir yapiyorum zaten kirleniyor bari haftalik temizlensin mantigiyla:)

sabah en gec 6 da kalkarim 45 dk spordan sonra balkonlari silerim ( 1 kere yikadiktan sonra her gun silince neredeyse toz olmuyor bile) evi akşamdan toplayip yattigim icin daginik olmaz cocuklar kalkar ve benim ev toplama supurme gunde 4 defa toplama 2 kere supurme her yemek sonrasi mutfağı toplayıp tezgahi silme huyum var aradaki camasirdir lavabo yikama falan onlari saymiyorum yapiyorum mecbur

çünkü bende sizin gibiyim aman bu gun d balkonu silmeyim dedigim zaman o 1 gun 1 haftaya sarkiyor sonra yikamam gerekiyor üşeniyorum surekli kafama takiyorum pis olusuni ama yapasim gelmiyor bu sefer darlaniyorum pisliği sevmiyorum dağınıklığı sevmiyorum ama hic de yapmak istemiyorum akil sagligim icin ertelememeyi seciyorum yani amaan dememek gerekiyor diince sonu gelmiyor siz de bir iki gun kendinizi zorlayin yani bulasigi yikamadan yatmayacam ne olursa olsun diip kendinize soz verin ona alisinca kiyafetleri bi kere duzelttiniz diyelim bir daha katlamadan koyamayacağım gibi ufak tefek aliskanlik kazandirma isiyle başlayabilirsiniz

Bende dağınıklık olunca başım ağrıyor hep uyumak istiyorum bu nedenle toplu olması iyidir

Karı-koca düzen ve temizlik kumkumasıyız.
Dağınık ve kirli bir ortamda rahat edemem.
Tertipli,tertemiz evde yaşamayı seviyorum.
Benim düzenimi korumamı sağlayan kurallar:
Her hafta yarım gün yardımcı hanım al,
Sabah erken kalk,
Aldığını yerine koy,
Dağılanı hemen topla,
Tezgahta bulaşık bırakma,
Gece yatmadan klozete dezenfektan dök,
Dişlerini fırçaladıktan sonra lavaboyu cifle.
Her hafta Cuma akşamı buzdolabını gözden geçir,
Her akşam yemekten sonra mutfağı
dik süpürgeyle süpür,
Yere döküleni hemen sil,
Dyson elektrik süpürgesi ve Rossman büyük boy ıslak mendil kullan,
Pazar günü bir kaç çeşit yemek pişir ki hafta içi rahat et,yeşillikleri yıka,kurut,
Gömlekleri ütüye gönder,
Diğer ütüleri biriktirme,
Askıda çamaşır bırakma hemen kaldır,
Gece yatmadan odaları toparla,
Ayda bir çekmece,dolap düzenle,
Kullanmayacağın hiç bir eşyayı evde tutma.

Bir kadın var , o kendini biliyor şu an burada bu konuyu okuyor olabilir .

Iste bu dünya güzeli kadın , acayip derecede titiz , düzenli , harika bir kadındı.

Dolapların içi bile simetrikti. Anlayışlı , akıllı bu kadın anlatıldı.

Kocasına , yaptıklarını fedakarliklarini v.s anlatıp neden diye sormuş . Kocası da " benim istediklerim bunlar değildi demiş.

Anlatabildim mi bilmiyorum ama eviniz temiz olsun yeterli. Banyo mutfak bence en önemlisi.

Birikmiyecek şekilde temizleyin abartmayın.

Gözünü alıştırmaya gerek yok.

Kendinize, içinize iyi bakmaya devam. Gerisi hep nankör.

ben de daginigimdir. ev temiz ama daginik. ne olacak ki şahsen ben hic sorun etmem, herkes farklı..cekmecelerde bazen darma duman, canim isterse toplarım, istemezse öyle kalır. camasir asarım darma duman..kimse gibi asmak zorunda degilim ki:)))

Ben de ev işi yapmaktan nefret ediyorum. Geçerli sebeplerim var bu arada. Kesinlikle pis değilim ama dağınığım. Canım istediği zaman ortalığı toplarim bir seylerin ortada olmasi beni rahatsiz etmez. şöyle dikkatimi versem yarım saate yapacağım iş uzar uzar uzar da uzar. Aklımda hep " Ayy şurayı da yapacaktım. Birazdan kalkar yaparım " derim ama saatler geçer. Ben böyleyken aksine eşim de tam tersi dağınıklıktan nefret eder. Eşim gelmeye yakın ben bir tutuşurum, sanki o dağınık ev benim değil. Karar verdiğim zaman en mükemmel şekilde yaparım yani. Ama kazara eşim erken gelse falan bitiğim yani.
Tlc de temizlik bağımlıları diye bir program vardı. Onu seyredince çok etkilendim. Bir de eşimin sürekli laf sokmasından surat asmasından biktigim için onun laflarını ve suratını çekmemek adına sürekli tetikteyim. Bunlarin sayesindedaha derli toplu oldum .

Bazıları yemek konusunda isteklidir, bazıları da temizlik. Siz yemekçisiniz demek ki. Ben de temizlik ve düzeni tercih ederim ama şu sıra bahar yorgunluğu galiba herşeyi saldım.

Bu net ben. Eşim evi dağınık görse bir şey demiyor ama ben öyle görmesinden çok rahatsız oluyorum. Saatlerce ertelediğim, üşendiğim şeyleri eşimin gelmesine yakın hemen hallediyorum. Eşim de düzeni çok sever. Sever de işte karşısında öyle bir hatun yok. Düzeni seviyorum da tembelim. Erteleme hastasıyım resmen. Özellikle son 3 senedir. Erteleye erteleye ömür çürütüyorum.

Ev işi yaparken sıkılıyorum. O zaman kulaklık takıp son ses en sevdiğim şarkıları açıyorum. Zaten slow müziğe gelemem eller havaya severim. O hızla hemen topluyorum kurumuş çamaşırları mesela ya da bulaşık makinesini beş saniyede boşaltoyorum:) tavsiye ederim :)

Ya beni anlattın. Bu ara daginik kalmak umursamamak istiyorum. Mutfak masasinda 3 bardak 4 tabak catal kasik biraktim aklim orda ama ozelkikle yapmicam. Ömrum esyaya hizmet etmkle geciyor. Biktim ya.

Bırak daginik kalsin kardes toplayıva hayat cok zor.

Evim hep toplu temizdir hani özeneyim yapayımda değil çokta uğraşmam nasıl oluyor bende anlamıyorum
Iki yıl halılarımı yıkamadım ki halılarda beyazdır bir leke yoktu hani bilerek beyaz çorap giyer dolaşırım kirliyse bileyim yok temiz
Beyaz çoraplarla komşuma gittim gelince kirlenmişti inanın komşum kadar temizlik yapıp özenmem bile
Haral çok hızlıyım ki ben bile farkında değilim
Yormadan kendinizi rutine bindirin temizliğinizi inanın alışkanlık olunca bundan ne rahatsız olacak nede çok fazla yorulacaksınız

Tuvaletleri yıkayıp, mutfak tezgahını bi elden geçirdim, oyuncak cart curt topladım saat 1.30 ve karşıma çıkan konu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…